ελληνική μουσική
    776 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Beirut - The Rip Tide

    Οι Αμερικάνοι Beirut συνεχίζουν την δισκογραφική τους παραγωγή με τον τρίτο τους δίκο, που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του καλοκαιριού!

    Beirut - The Rip Tide

    Γράφει το μέλος Γιώργος (georgeramiro)
    2 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 16 Αύγ 2011

    Μετά το 2007 και τον δεύτερο δίσκο τους “The flying club cup”, οι Beirut του Zach Condon, επιστρέφουν στην πολιτισμική παραγωγή τους με τον νέο τους δίσκο “The Rip Tide”. Το νέο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει εντελώς ανεξάρτητα μέσα από το label, Pompeii Records που έχει ιδρύσει ο ίδιος ο Condon.

    Μέχρι στιγμής σε κυκλοφορία υπήρχε μόνο ένα single, η πρώτη προσπάθεια μετά τον τον τελευταίο δίσκο τους. Σ΄ αυτό, έβρισκε κανείς τα τραγούδια East Harlem και Goshen, αρκετά ατμοσφαιρικά που περιλαμβάνονται και (κατά την προσωπική μου άποψη) χαρακτηρίζουν τον καινούριο τους δίσκο. Το Rip Tide θα βγει στη κυκλοφορία στις 30 Αυγούστου.

    Λίγα λόγια για τους ίδιους του Beirut τώρα.

    Ξεκίνησαν την πορεία τους το 2005, ηχογραφώντας τον δίσκο “Gulag Orkestar”. Το όνομα σημαίνει ορχήστρα των Γκουλαγκ που ήταν μια σειρά Σοβιετικών στρατοπέδων συγκέντρωσης στη Σιβηρία. Στη συνέχεια ακολουθεί η πρωτότυπη δουλεία τους με τον δίσκο “The flying club cup”, όπου κάθε τραγούδι αναφέρεται σε μία πόλη της Γαλλίας. Εδώ περιλαμβάνεται και το “Nantes”, ένα από τα πιο γνωστά μουσικά τους κομμάτια. Και η πορεία συνεχίζεται, όπως αναφέρθηκε, με επόμενο σταθμό το “The Rip Tide” στο τέλος του φετινού καλοκαιριού.

    Ο Zach Condon είναι ο ιδρυτής του συγκροτήματος αποτελώντας παράλληλα μια προσωπικότητα που επηρεάζει την πορεία και τον μουσικό χαρακτήρα των Beirut. Αυτό που ξεχωρίζει κανείς ακούγοντας τους είναι ο βαλκανικός, αλλά με μια πιο ελαφριά και σύγχρονη διάθεση, ήχος τους, γεγονός που τους ξεχωρίζει από άλλα συγκροτήματα της ίδιας γενιάς. Και  αυτό γιατί στις μουσικές τους ο ακροατής ακούει μαντολίνο, ουκουλέλε (τετράχορδο μικρό όργανο σε σχήμα κιθάρας) σε συνδυασμό με χάλκινα πνευστά (που ίσως να μειώνονται στον τελευταίο δίσκο). Όλα αυτά, με τις θεματικές κάθε δίσκου και τραγουδιού να ταξιδεύουν όποιον τα ακούει, φτιάχνουν ένα συγκρότημα που έχει πολλά να δώσει ακόμα.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #23214   /   17.08.2011, 11:41   /   Αναφορά
    μου αρέσουν πολύ. το nantes είναι υπέροχο τραγούδι. ευχαριστούμε για τις πληροφορίες δεν ήξερα τίποτα για την πορεία τους.
    #23216   /   18.08.2011, 21:19
    όντως! πολύ ωραίο τραγούδι. όλος ο δίσκος είναι ένα ταξιδι.. κι εγω ευχαριστώ για την ανάγνωσή!