ελληνική μουσική
    461 online   ·  210.826 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Στην Ελλάδα η μέθοδος Sonatal - Σεμινάριο στην Αθήνα

    Μέθοδος πρόληψης και αποκατάστασης της εγκύου και του εμβρύου και αισθητηριακής υποστήριξης ανάπτυξης των βρεφών και των μικρών παιδιών 0 έως 10 ετών.

    Στην Ελλάδα η μέθοδος Sonatal - Σεμινάριο στην Αθήνα

    Τετάρτη 19 Οκτ 2011

    1o Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο

    KING GEORGE II PALACE HOTEL ATHENS
    Βασ. Γεωργιου Α’ 3
    Πλατεία Συντάγματος
    2-4 Δεκεμβρίου 2011

     

    Πληροφορίες για μέθοδο Sonatal

    Η μέθοδος Sonatal βελτιώνει τη σωματική κατάσταση και ιδιαίτερα την συναισθηματική ωριμότητα του εμβρύου, τονώνει την κινητικότητά του, ενώ παράλληλα διευκολύνει την πρόσβασή του στο οξυγόνο κατά την διάρκεια του τοκετού. Επίσης, επιτρέπει στην μέλλουσα μητέρα να μάθει τους τρόπους επικοινωνίας με το μωρό ακόμα και πριν την γέννησή του, στηρίζει την υγεία και τη διάθεσή της και την προετοιμάζει για τον τοκετό. Η χρήση της ιατρικής μεθόδου συμβάλλει στην αυτορύθμιση του μεταβολισμού στο σώμα της εγκύου και, κατά συνέπεια, διευκολύνει τον τοκετό.

    Η μέθοδος Intoning υποστηρίζει την ανάπτυξη των βρεφών και των μικρών παιδιών δίνοντας ασθητηριακά ερεθίσματα με τη χρήση χαρτοκατασκευών, μουσικών οργάνων, ζωγραφικής και χρωμάτων, βοηθήματα αναπνοής κ.α.

    Η εφαρμογή της μεθόδου σε περισσότερα από 50.000 παιδιά, απέδειξε ότι με το ιατρικό σύστημα πρόληψης Sonatal, τα παιδιά αναπτύσσουν μεγαλύτερες φυσικές και γνωστικές ικανότητες, αποφεύγοντας πιθανές εκ γενετής ασθένειες.

    Περισσότερα:
    - Το σύστημα Sonatal στην Ελλάδα!
    - Υγιή και έξυπνα μωρά υπόσχεται η νέα μέθοδος Sonatal

     

    Από ποιον διδάσκεται

    Εισηγητής: Dr. Mikhail Lazarev,

    M.d. & PhD στην Παιδιατρική Ψυχιατρική, PhD στην Ιατρική Αποκατάστασης από τη Διεθνή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της Μόσχας, Ανώτατες Μουσικές σπουδές στη Μουσική Ακαδημία Μόσχας (δίπλωμα μαέστρου), μέλος της Ακαδημίας Παιδαγωγικών και Κοινωνικών Επιστημών Μόσχας, Προγεννετιστής, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Παιδικής Υγείας του Ρώσικου Επιστημονικού Κέντρου Αποκατάστασης και δημιουργός της μεθόδου Sontatal η οποία  εφαρμόζεται στη Ρωσία εδώ και 30 χρόνια, ενώ τα τελευταία χρόνια ακολουθούν το παράδειγμά της Αμερική, Κίνα και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

     

    Σε ποιους απευθύνεται

    Η παρακολούθηση των σεμιναρίων αφορά έγκυες, μαίες, γυναικολόγους, παιδίατρους, νεογνολόγους, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, δασκάλους δημοτικού σχολείου, δάσκαλους θεραπευτικής γυμναστικής, νηπιαγωγούς, νοσηλευτές, μουσικούς, ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών.

    Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κλινικές προγεννητικού ελέγχου, παιδιατρικές κλινικές και  νοσοκομεία,  κέντρα υγείας και πρόληψης, κέντρα προετοιμασίας εγκύων για τον τοκετό, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία καθώς και γονείς που θέλουν να αναπτύξουν τις δυνατότητες των παιδιών τους και τη μεταξύ τους επικοινωνία.

     

    Σε τι χρησιμεύει

    Χρησιμεύει στις εγκύους και γονείς για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους επικοινωνίας με τα παιδιά τους και στη μείωση των πιθανοτήτων εκ γενετής ασθενειών.

    Για τους επαγγελματίες χρησιμεύει στην επαγγελματική τους ολοκλήρωση με μια πρωτοποριακή για την Ελλάδα γνώση.

     

    Αποτελέσματα

    Υψηλότερη ευφυία, γρηγορότερη ανάπτυξη του εγκεφάλου και του κεντρικού νευρικού συστήματος, μεγαλύτερες ικανότητες συγκέντρωσης, ανάπτυξη μουσικότητας – ρυθμού στα νεογέννητα, γρηγορότερη αποκατάσταση της εγκύου και καλύτερη αίσθηση του εαυτού και της σημασίας της στον κύκλο της ζωής.

     

    Πρόγραμμα σεμιναρίου

    Διδακτέα ύλη σεμιναρίου α’ μερος

    - Εισαγωγή στη μέθοδο Sonatal

    - Ενδείξεις για τη χρήση της μεθόδου

    - Αντενδείξεις για τη χρήση της

    - Υλικοτεχνική υποστήριξη: Χρωματιστή ζώνη εγκύου «Mamatonik», Εγχειρίδιο «Χρωματιστοί φθόγγοι», Μετρονόμος, Κρουστά και παιδικά μουσικά όργανα, Φακός, Υλικά για μουσικό-ψυχολογικές μελέτες και για την κατασκευή ειδικών χαρτών, Έγγραφα

    - Περιγραφή της ιατρικής μεθόδου: Ρυθμική ή ακουστική νευρογυμναστική με δόνηση (vibrotonika), Περιβαλλοντική ή αγγειακή νευρογυμναστική με δόνηση (aquavatonika), Αναπνευστική νευρογυμναστική με δόνηση (aerotonika), Βιορυθμική νευρογυμναστική με δόνηση (chronotonika), Κινητική ή αιθουσαία νευρογυμναστική με δόνηση (miotonika), Οπτική νευρογυμναστική με δόνηση (taktilotonika, Γνωστική νευρογυμναστική με δόνηση (eydotonika).

    - Πιθανές επιπλοκές και οι λύσεις τους

    - Αποτελέσματα της χρήσης της ιατρικής μεθόδου.

    - Βιβλιογραφία

    - Παραρτήματα

     

    Διδακτέα ύλη σεμιναρίου β’ μερος

    - Εισαγωγή στη μέθοδο Intoning (μέθοδος αισθητηριακής υποστήριξης ανάπτυξης των βρεφών και των μικρών παιδιών 0 έως 10 ετών, συνέχεια της μεθόδου Sonatal)

    - Ενδείξεις για τη χρήση της μεθόδου

    - Αντενδείξεις για τη χρήση της

    - Υλικοτεχνική υποστήριξη: Χαρτοκατασκευές, ζωγραφιές και χρώματα, Μετρονόμος, βοηθήματα αναπνοής, κινησιολογικά παιχνίδια, μουσικά όργανα, Έγγραφα.

    - Περιγραφή της ιατρικής μεθόδου

    - Πιθανές επιπλοκές και οι λύσεις τους

    - Αποτελέσματα της χρήσης της ιατρικής μεθόδου.

    - Βιβλιογραφία

    - Παραρτήματα

    Η βεβαίωση συμμετοχής

    που θα λάβουν οι συμμετέχοντες στο τέλος του σεμιναρίου

    για τις 24 διδακτικές ώρες παρακολούθησης

    δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στο δεκαήμερο σχολείο που θα επιτρέπει την εφαρμογή της μεθόδου Sonatal στην πρακτική τους.

    Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Υπουργείου Υγείας

     

    Χορηγος Επικοινωνίας : MusicHeaven

     

    Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου:

    KING GEORGE II PALACE HOTEL ATHENS, Βασ. Γεωργιου Α’ 3,

    Πλατεία Συντάγματος

     

    Ημέρες και ώρες:

    Παρασκευή 2/12, 5:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.

    Σάββατο 3/12, 10:00π.μ - 7.15μ.μ.

    Κυριακή 4/12, 10:00π.μ - 7:15μ.μ

     

    *Θα υπάρξουν 3 διαλείμματα με καφέ/χυμούς και ένα κανονικό γεύμα/ ανά ημέρα

     

    Εισηγητής: Dr. Mikhail Lazarev

     

    Κοστος συμμετοχης

    250 ευρώ + ΦΠΑ για δηλώσεις συμμετοχής έως 20/11

    290 + ΦΠΑ για δηλώσεις συμμετοχής από 21/11 έως 2/12

     

    Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

    Συμπληρώστε τη φόρμα και οι διοργανωτές θα σας στείλουν λεπτομέρειες για τους τρόπους πληρωμής, αλλά και επιπλέον πληροφορίες για το σεμινάριο:

    Όνομα και Επώνυμο:

    Το Email σας:

    Τηλέφωνο:

    Διεύθυνση αλληλογραφίας:




    Tags
    Μουσικά Όργανα:Κρουστά



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    Administrator
    #23745   /   28.11.2011, 16:11   /   Αναφορά
    Μεθαύριο Τετάρτη, η μέθοδος Sonatal, στο σεμινάριο της οποίας χορηγός επικοινωνίας είναι το MusicHeaven, θα παρουσιαστεί στον ALPHA, στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη (13.00 - 15.00).