ελληνική μουσική
    642 online   ·  210.826 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Σε πρώτη εμφάνιση

    PIAF - Συνέντευξη με την Μίλλη Καραλή

    Μια συνέντευξη με την Μίλλη Καραλή, που υποδύεται την μεγάλη Εντίθ Πιάφ στις παραστάσεις που ξεκινούν στο Αγγέλων Βήμα.

    PIAF - Συνέντευξη με την Μίλλη Καραλή

    Γράφει το μέλος sofiakarayianni
    4 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 02 Νοέ 2011

    Η παράσταση PIAF κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 22.00 στο Αγγέλων Βήμα (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, Τ. 210 5242211-213, www.aggelonvima.gr)

    ---------------------------------------------------------------

    Η Εντίθ Πιάφ παράλληλα με την σπουδαία καριέρα της, έζησε και μια ζωή ανατρεπτική και έντονη. Ποια στοιχεία από την προσωπικότητα της, σας κέντρισαν την προσοχή και το ενδιαφέρον σας και πως τα εκμεταλλευτήκατε ερμηνευτικά;

    Η Πιαφ υπηρξε μια τραγουδιστρια με μοναδικο τροπο εκφρασης και ενα εντελως προσωπικο ηχο. Ειναι βεβαιο, πως αν δεν ειχε ζησει, οπως εζησε, αν δεν ειχε βιωσει απο την γεννηση της τοσο δυσκολες καταστασεις, δεν θα τραγουδουσε μ' αυτον τον σχεδον σπαραχτικο τροπο. Ηταν μια γενναια γυναικα, που αντιμετωπιζε τα παντα ρεαλιστικα, που ηξερε οτι πρεπει να προχωρησει παρακατω οπως και να 'χει! Οτιδηποτε εκανε, το εφτανε μεχρι το τελος, με οποιο κοστος! Θαυμαζω πραγματικα, τη δυναμη της, να αντιμετωπιζει την δυστυχια, τον πονο και τα δυσκολα της ζωης, χωρις καθολου μεμψιμοιρη και μιζερη διαθεση. Η δικη μου ζωη βεβαια, ειναι διαφορετικη, αλλα υπαρχει τροπος, να βιωσεις τα συναισθηματα, που πρεπει να εξωτερικευσεις, αντλωντας απο προσωπικες, δικες σου εμπειριες, που τα εχουν προκαλεσει. Δεν ειναι απαραιτητο να σου εχουν συμβει τα ιδια πραγματα. Εννοειται πως τα υπεροχα τραγουδια της ηταν η πρωτη προκληση!

    Το γεγονός ότι ζήσατε και εργαστήκατε στην Γαλλία, πόσο σας βοήθησε για να προσεγγίσετε την ηρωίδα σας;

    Παρα πολυ! Εζησα αρκετα χρονια στο Παρισι. Γνωρισα τους ανθρωπους και τον τροπο ζωης τους. Μιλαω γαλλικα, εργαστηκα και σπουδασα εκει. Χωρις αυτα δεν θα γινοταν! Εδω και πολλα χρονια, εχω ασχοληθει με τα τραγουδια της Πιαφ και αρκετα απο αυτα, ηταν παντα στο ρεπερτοριο μου. Εζησα στην πολη της κι αυτο βοηθαει πολυ. Οι εικονες που υπαρχουν στα τραγουδια της μου ειναι οικειες!

    Πόσο πιστεύετε ότι επηρεάζει η μουσική σας παιδεία τον τρόπο έκφρασης κι ερμηνείας;

    Η μουσικη παιδεια με την ευρυτερη εννοια,και η εμπειρια μου, απο την ενασχοληση μου, με πολλα μουσικα ειδη, σιγουρα επηρεαζουν τον τροπο ερμηνειας μου. Η ιδια η προσωπικοτητα του ερμηνευτη βγαινει στον τροπο εκφρασης του! Ολα παιζουν τον ρολο τους!

    Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η ταινία του Olivier Dahan, «Ζωή σαν τριαντάφυλλο» σας προβλημάτισε η μεταφορά της βιογραφίας της τραγουδίστριας στην σκηνή;

    Η ταινια ηταν εξαιρετικη!!! Αυτο που κανουμε ομως εμεις, ειναι πολυ διαφορετικο. Στην δικη μας παρασταση πρωταγωνιστουν τα τραγουδια της Πιαφ, πραγμα που δεν ηταν το ζητουμενο της ταινιας. Μεσα απο τα κειμενα του Δημητρη Μαλισσοβα και την μουσικη προσαμογη των τραγουδιων απο τον Νικο Λαβρανο, προσεγγιζουμε, την προσωπικοτητα της παθιασμενης γυναικας- Πιαφ, χωρις να μενουμε μονο στην τραγικη πλευρα της ζωης της.

    Καλλιτεχνικά, ποια περίοδο της καριέρας σας ξεχωρίζετε;

    Καθε περιοδος της καριερας μου ηταν σημαντικη, για διαφορετικους λογους, καθε φορα. Ετσι κι αλλιως, ολα, ειναι κρικοι της ιδιας αλυσιδας. Τωρα εστιαζω σ'αυτο που κανω σημερα.

    Υπάρχει κάτι που θα σας έκανε να σταματήσετε;

    Ναι. Νομιζω οτι πρεπει να σταματας, αν σε προδωσει η φωνη σου.

    Μετά την Πιαφ ετοιμάζετε κάτι νέο;

    Σχεδια παντα υπαρχουν! Η "ΠΙΑΦ" μολις ξεκινησε ομως! Ειναι μια πολυ σημαντικη δουλεια και για μενα ηταν μια πολυ ενδιαφερουσα προκληση! Ειναι μια παρασταση που στηθηκε με πολυ σεβασμο, αγαπη και θαυμασμο για την Εντιθ Πιαφ!...

     

    Σχετικά με την παράσταση

    Η εποχή της Εντίθ Πιάφ, η ζωή της, τα τραγούδια της, οι άντρες της, ο μύθος της σε μια παράσταση-ύμνο στη χαρά και όχι μνημόσυνο. Γιατί, σίγουρα, και η ίδια έτσι θα ήθελε. Η παράσταση είναι μια σύλληψη του Δημήτρη Μαλισσόβα σε επιλογή και δραματουργική επεξεργασία κειμένων, κείμενα και σκηνοθεσία του ίδιου.

    Πολύτιμη η παρουσία του Νίκου Λαβράνου στην μουσική επιμέλεια, την ενορχήστρωση και τη  διεύθυνση ορχήστρας Στον ρόλο της Πιάφ, η Μίλλη Καραλή.

    Στα video με τους άντρες της ζωής της Piaf oι: Γιώργος ΚαραμίχοςΔημήτρης ΚαραμπέτσηςΌθωνας ΜεταξάςΠάνος ΜπρατάκοςΚωστής Τζανοκωστάκης.

    Τα τραγούδια της Piaf ερμηνεύουν ζωντανά οι: Γιώργος Σχοινάς (ακκορντεόν) Χρήστος Τερζόπουλος (μπάντζο-κιθάρα) Σταύρος Μιχαλάκης (πιάνο) Δημήτρης Σουρμαϊδης (κοντραμπάσσο) Νίκος Λαβράνος (ντραμς)

    Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 22.00 στο Αγγέλων Βήμα (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, Τ. 210 5242211-213, www.aggelonvima.gr)

    PIAF - Συνέντευξη με την Μίλλη Καραλή





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε