ελληνική μουσική
311 online   ·  203.990 μέλη


H μουσική δεν ήταν το μόνο ταλέντο του Yanni. Σε ηλικία 14 ετών, ο Yanni κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στην κολύμβηση, στα 50 μέτρα ελεύθερο. Το 1972 και με την παρότρυνση των γονιών του, ο Yanni φεύγει για τις ΗΠΑ με σκοπό να σπουδάσει ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Minnesota ,όπου το 1976 αποφοιτά με πτυχίο ψυχολογίας...
Γράφει το μέλος Ανδρέας Παπαδάκης (composer)5 άρθρα στο MusicHeaven
Μόνιμα ερωτευμένος με την ίδια γυναίκα εδώ και πολλά χρόνια......την ΜΟΥΣΙΚΗ....
Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2004
Ο Γιάννης Χρυσομάλλης, όπως είναι το ολοκληρωμένο όνομα του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη, γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1954. Γονείς του ο Σωτήρης και η Φελίτσα Χρυσομάλλη

Τα πρώτα ερεθίσματα στην μουσική ο Yanni τα δεκτικέ μέσα από το οικογενειακό του περιβάλλον αφού η οικογένεια του περνούσε πολλές ώρες παίζοντας μουσικά όργανα και τραγουδώντας . Ο Yanni μεγάλωσε κάνοντας πολλές δραστηριότητες όπως το ψάρεμα κολύμπι και πηγαίνοντας στο σχολείο όπως όλα τα παιδιά αλλά με μια διάφορα, ο Yanni είχε γεννηθεί για να συνθέτει μουσική.


Ο Υanni ξεκίνησε να παίζει πιάνο στην ηλικία των 8 ετών αλλά αρνιόταν να κάνει κανονικά μαθήματα πιάνου. Η παιδική του ηλικία στην Ελλάδα αλλά και η αγάπη του για την πατρίδα του ,του πρόσφεραν την έμπνευση να συνθέσει κάποια τραγούδια όπως το “ Santorini,” “Nostalgia,” και “Acroyali”. H μουσική όμως δεν ήταν το μόνο ταλέντο του Yanni. Σε ηλικία 14 ετών, ο Yanni κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στην κολύμβηση ,στα 50 μέτρα ελεύθερο. Το 1972 και με την παρότρυνση των γονιών του, ο Yanni φεύγει για τις ΗΠΑ με σκοπό να σπουδάσει ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Minnesota ,όπου το 1976 αποφοιτά με πτυχίο ψυχολογίας. Κατά την διάρκεια των σπουδών του ο Yanni παίζει σε τοπικές Rock and roll μπάντες όπου αρχίζει να αναπτύσσει το προσωπικό του μουσικό στυλ, χρησιμοποιώντας πιάνο και συνθεσάιζερ μαζί, με σκοπό να δημιουργήσει νέους ήχους.

Μετά το πέρας των σπουδών του ο Yanni έπαιζε πλήκτρα για τους Chameleon, μια Rock and roll μπάντα η οποία έγινε ιδιαίτερα γνωστή στην πολιτεία της Μinnealpolis και του Saint Paul. Με την μπάντα των Chameleon ο Υanni έκανε περιοδείες και επίσης δυο δισκογραφικές παραγωγές. Ο Yanni πλέον είχε καταλάβει ότι το μέλλον του είναι η μουσική και έτσι αρχίζει να συνθέτει δικές του συνθέσεις χρησιμοποιώντας την εμπειρία του στα συνθεσάιζερ (electronic keybords). Το πρώτο του album έρχεται στα 1980 με τίτλο “Optimystique” το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη μιας λαμπρής μουσικής καριέρας.

Σε αυτά τα 24 σχεδόν χρόνια μουσικής παρουσίας του στο διεθνές μουσικό στερέωμα, ο Yanni θεωρείται από τους πλέον καταξιωμένους σύγχρονους μουσικοσυνθέτες με εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων στο ενεργητικό του και υπογράφοντας την μουσική επένδυση αρκετών ταινιών.


Δισκογραφία

1980 :Optimystique
1986: Keys to imagination
1987: Out of silence
1988: Chameleon days
1989: Niki Nana
1990: Refletions of passion
1991: In celebration of life
1992: Dare to dream
1993: In my time
1994: Live at the Acropolis
1997: Tribute
2002: If I could tell you
2003: Ethicity


Πηγή: www.Yannimusic.net

Tags
Μουσικά Είδη:RockRock and RollΚαλλιτέχνες:Yanni


Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (3)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

kamelia8 Chat
MusicHeaven Guru
#13344   /   28.04.2008, 14:12   /   Αναφορά
Είναι κορυφή!!

Τα κομμάτια του απλώς υπέροχα!!!
vasilis1979 Chat
Βασική Νότα
#19917   /   08.04.2010, 19:41   /   Αναφορά
Ξέρει κανείς από ποιο μέρος της Καλαμάτας είναι η καταγωγή του;
Slashaki Chat
Περαστική Νότα
#20035   /   03.05.2010, 23:29   /   Αναφορά
...Απιστευτος μουσικος..Μαγικες μελωδιες...Μακαρι να ερθει συντομα στην Ελλαδα για ενα live..


Σχόλια από άλλες δημοσιεύσεις