ελληνική μουσική
    743 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Ο Μανώλης Λιδάκης με τη Νάντια Μπουλέ στο Σταυρό του Νότου

    Πόσοι Έλληνες τραγουδιστές αλήθεια θα μπορούσαν πραγματικά να ερμηνεύσουν το οτιδήποτε; Να αποδώσουν όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής χωρίς ποτέ να ξενίζει στ’ αυτιά μας;

    Ο Μανώλης Λιδάκης με τη Νάντια Μπουλέ στο Σταυρό του Νότου

    Παρασκευή 25 Νοέ 2011

    Ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που έκανε τον Μανώλη Λιδάκη να ξεχωρίσει από τα πρώτα βήματα της καριέρας του. Η  εξαιρετική φωνή του, συνοδεύεται από τέτοια δύναμη και πάθος που δίνει στην κάθε του ερμηνεία μια απίστευτη αυθεντικότητα. Είναι η φωνή που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά μας, είτε ζωντανεύει, τον καημό του λαϊκού μας τραγουδιού, είτε τη φλόγα  μιας σύγχρονης  μπαλάντας,  είτε την λεβεντιά της παραδοσιακής μας μουσικής.

    Ο Μανώλης Λιδάκης λοιπόν μαζί με την Νάντια Μπουλέ και επτά σολίστες μουσικούς, θα παρουσιάσει από την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη και κάθε Παρασκευή & Σάββατο στη μουσική σκηνή του Σταυρού του Νότου PLUS… μια μοναδική μουσική παράσταση!

    Στο πρόγραμμα εκτός τραγούδια της προσωπικής δισκογραφίας του τραγουδιστή, θα ακουστούν τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Λοΐζου, αλλά και τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου από τον δίσκο που ετοιμάζουν αυτή την περίοδο με τον συνθέτη και αποτελείται από τραγούδια που ο Μανώλης πάντα ήθελε να ερμηνεύσει.

    Μαζί του η Νάντια Μπουλέ, που σε σύντομο χρονικό διάστημα, απέδειξε εκτός των άλλων, ότι είναι μια αξιόλογη και με μέλλον τραγουδίστρια.

    Την παρέα συμπληρώνουν ο Γιάννης Μπελώνης στο πιάνο, ο Γιώργος Σπηλιόπουλος στο μπουζούκι, π Παρασκευάς Κίτσος στο μπάσο, ο Νίκος Κασαβέτης στα ντραμς, ο Κώστας Μίχαλος στην κιθάρα, ο Βασίλης Ραψανιώτης στο βιολί και ο Λευτέρης Γρίβας στο ακορντεόν. Επίσης στην ηχοληψία ο Βασίλης Ασίζης και ο Φάνης Θεοχάρης και στους φωτισμούς ο Μανώλης Μπράτσης.

     

    Ώρα προσέλευσης: 22.30 - Σταυρός του Νότου Plus - τηλ. κρατήσεων: 210 9226975


    Tags
    Μουσικά Όργανα:ακορντεόνβιολίκιθάραΚαλλιτέχνες:Μανώλης Λιδάκης



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #23723   /   25.11.2011, 17:01   /   Αναφορά
    Λατρεμένος Λιδάκης! Τον έχω ακούσει δύο φορές live και τον θεωρώ από τις σπουδαιότερες "φωνές" της ελληνικής μουσικής, τα τελευταία χρόνια!

    Τη Μπουλέ την έχω δει στην τηλεόραση τυχαία, σε απόσπασμα από μια εμφάνισή της σε μια συναυλία και μου άρεσε η φωνή της. Νομίζω ότι αδικεί τον εαυτό της με την παρουσία της στην tv, θα μπορούσε να κάνει πολλά ως τραγουδίστρια, έχει αξιόλογη φωνή.

    Ελπίζω οι τιμές να είναι καλές, για να μπορέσει ο κόσμος να πάει να τους απολαύσει, νομίζω είναι από τα καλά μουσικά σχήματα του χειμώνα.

    Αν μη τι άλλο, είναι δυο καλές φωνές με αξιοπρεπέστατο ρεπερτόριο.

    Νομίζω, μάλιστα, πως ταιριάζουν οι χροιές τους.
    #23725   /   26.11.2011, 03:20   /   Αναφορά
    Αυτή είναι η μουσική πρόταση του Λιδάκη στο κοινό;η Νάντια;
    CHE
    #23726   /   26.11.2011, 08:08   /   Αναφορά
    Αν δεν κάνω λάθος η Νάντια Μπουλέ προέρχεται από το χώρο του τραγουδιού και μετά ακολούθησε η ενασχόλησή της με την τηλεόραση. Μπορεί κανείς να επικρίνει -και δικαίως- τις τηλεοπτικές της επιλογές. Αυτό όμως δεν την καθιστά και... άφωνη. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Κι εγώ την άκουσα τυχαία να τραγουδάει και όντως έχει πολύ καλή φωνή. Το ότι δεν μας αρέσουν αυτά που κάνει στην τηλεόραση δεν σημαίνει ότι πρέπει να την καταδικάσουμε να κάνει αντίστοιχα κακές επιλογές και στις υπόλοιπες δραστηριότητές της. Και τελικά δεν νομίζω ότι ο Μανώλης Λιδάκης θα δεχόταν μία τέτοια συνεργασία αν δεν άξιζε.
    #23727   /   26.11.2011, 09:25
    Φωνές που θα μπορούσαν να συμπράξουν με το Λιδάκι έχουμε πολλές ευτυχώς.

    Πέρα απ την φωνή που μπορεί να διαθέτει η τηλε-περσόνα που τον συνοδεύει θεωρώ πως το ότι παίζει στην τηλεόραση είναι αναγνωρίσιμη με καλή φωνή αυτό μπορεί να φέρει θεατές από τη μία στο σχήμα και να δώσει ένα ποιοτικό άλλοθι απ την άλλη στην παρουιάστρια-τραγουδίστρια.

    Το ένα πόδι στη λάσπη και το άλλο στο γρασίδι είναι πολύ έξυπνη κίνηση αλλά και δήθεν πολύ στα δικά μου μάτια.

    Οι επιλογές μας είναι κομμάτι απ την κουλτούρα και την παιδεία μας.

    Ενναλακτικά θα χαιρόμουν να δώ δίπλα στο Λιδάκη την Ηρώ Σαία τη Μαρθα Φριτζήλα τη Λιζέτα καλημέρη τη Σοφία Παπάζογλου αλλά αυτές δεν είναι τηλε-περσόνες και δεν φέρνουν ενδεχομένως νούμερα με επικάλυψη ποιότητας και περιεχομένου που δεν φαίνεται στην τηλεόραση αλλά μας φυλάει για τις μουσικές σκηνές η Νάντια Μπουλέ.....


    #23748   /   28.11.2011, 22:30
    Νομίζω ότι ο Λιδάκης από μόνος του φέρνει κόσμο σε ένα μαγαζί.

    Οπότε θεωρώ ότι το να συζητάμε, εκ του ασφαλούς, για τις επιλογές της Μπουλέ, η οποία στο κάτω κάτω της γραφής ούτε πορνό έκανε ούτε πήγε στα "Παρατράγουδα" με την Πάνια. Παρουσίαση ψυχαγωγικών εκπομπών έχει κάνει η κοπέλα, δε χρειάζεται να μιλάμε για αυτήν λες κι είναι η Στέλλα Μπεζαντάκου.

    Οκ συμφωνώ πως υπήρχαν χίλιες δυο άλλες για να επιλεγούν για το σχήμα, όμως αυτό θα συμβαίνει πάντα.

    Είναι τόσοι πολλοί οι τραγουδιστές άλλωστε σε αυτή τη χώρα που πάντα θα έχουμε άπειρους δυνατούς συνδυασμούς.Και μιλάω για συνδυασμούς που θα αξίζουν.

    Αν κάποιος πάει και τους ακούσει και δε του αρέσει σα σχήμα, ευχαρίστως να δεχτούμε την άποψή του.

    Δεν είναι όμως υπερβολικό να κατακρίνουμε εκ προοιμίου ένα σχήμα, το οποίο αντικειμενικά πλαισιώνουν δυο καλλίφωνοι τραγουδιστές, επειδή η μια εξαυτών παρουσιάζει ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα στην τηλεόραση?

    Και γιατί αυτό είναι τόσο κατακριτέο μόνο στην Ελλάδα?

    Φιλικά. :)

    #23751   /   30.11.2011, 06:14
    Σε ότι με αφορά Εφη η άποψη μου είναι όπως την ανέλυσα.

    Δεν θεωρώ ψυχαγωγία τα σκουπίδια της Αμερικάνικης τηλεόρασης όσο χαριτωμένα κι αν μοιάζουν στην τηλε-μιζερια των ημερών μας.

    Οι επιλογές μας είμαστε εμείς οι ίδιοι.

    Την προσωπική μου άποψη κατέθεσα η οποία είναι πως η συγκεκριμένη συνεργασία μου φαίνεται δήθεν και τηλεοπτική.

    Αν εγώ παρουσιάζω μεσημεριανά κουτσομπολιά με την Τατιάνα και το βράδυ κάνω αφιερώματα στο Χατζιδάκι ασφαλώς και μπορώ να το κάνω δεν το απαγορεύει κανείς αλλά να με γεμίζουν και τα δύο το ίδιο θα είναι πολύ σπάνιο.

    Οποιος πάει να τους δει θα μας μεταφέρει εντυπώσεις.

    Εγω θα επιμένω να στηρίζω αυτούς που ανάμεσα στα σκουπίδια και τα λουλούδια διάλεξαν το δεύτερο κι ας έχει λιγότερες απολαβές,ειδικά σε μια εποχή που όσοι ζούσαν απ τις πωλήσεις των δίσκων τους πλέον πρέπει ν αναζητήσουν άλλους τρόπους να έχουν εισόδημα.

    Μπορεί να κυνηγάνε φίδια σε τηλεοπτικά ρίάλιτυ για να κερδίσουν τα 3000 ευρώ.....


    #23753   /   30.11.2011, 06:29
    Πω πω τι είπες τώρα Λιδάκης , Καλημέρη , Φριτζήλα τι συνδιασμός ήτανε αυτός .....΄Ολα τα λεφτά μιλάμε εξαιρετικός !!!

    Αλλά έχω ακούση σχεδόν καθόλου Μπουλέ οπότε δεν έχω άποψη.Λένε έχει καλή φωνή . Όσο για τα ψυχαγωγικα λόγω έλλειψεως τιβις δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει. Αλλα θα ακούσω δισκογραφία αν έχει για να έχω μία άποψη.

    #23759   /   30.11.2011, 16:23
    Η άποψή σου είναι απόλυτα σεβαστή, όπως κι εσύ άλλωστε, για αυτό επέλεξα να απαντήσω στο σχόλιό σου.

    Είναι πολύ αξιοπρεπής εικόνα όταν άνθρωποι με διαφορετικά, ίσως, γούστα, να μπορούν να ανταλάσσουν απόψεις.

    Διάβασα κι αυτή την απάντησή σου και αν και διαφωνώ, νομίζω πως καταλάβαμε κι οι δύο τί θέλει να πει ο άλλος. :)

    Y.Γ.Συμφωνώ με τον jorge. Καλώς ή κακώς, η πρώτη εντύπωση και το πρώτο ερέθισμα που έχεις από έναν άνθρωπο, σε επηρρεάζει πάντα, λίγο εώς πολύ.

    Νομίζω πως η πορεία και το μέλλον θα δείξουν αν αυτή η κοπέλα έχει μπροστά της θέληση να κάνει κάτι καλό, όπως η συνεργασία της με το Λιδάκη, ή απλά θέλει να βγάζει χρήματα και να είναι στα "φώτα" με οποιοδήποτε τρόπο.

    #23760   /   30.11.2011, 16:25
    Επειδή παρεμβάλλεται το σχόλιο της Σοφίας, να διευκρινήσω πως απάντησα στο δεύτερο σχόλιο του Δημήτρη :p

    Administrator
    #23755   /   30.11.2011, 08:18   /   Αναφορά
    Δυστυχώς μάθαμε τη Μπουλέ πρώτα από την ...ανάποδη και τώρα είναι δύσκολο να αποδεχτούμε την καλή της μεριά. Η Μπουλέ έχει μια καταπληκτική φωνή, αλλά και μια σεμνή σκηνική παρουσία, χωρίς ίχνος υπερβολής ή τηλεοπτικών καταλοίπων. Την είδα πέρυσι με το Τρίφωνο και στα δικά μου αυτιά, ήταν η έκπληξη της βραδιάς. Και είπε και δύσκολα τραγούδια, με απαιτήσεις.
    #23756   /   30.11.2011, 09:33   /   Αναφορά
    Μανώλης Λιδάκης στον Μύλο Θεσ/κης Ιανουάριος 2010 καλεί την Νάντια Μπουλέ στην σκηνή λέγοντας στο μικρόφωνο:

    "Υπάρχει μια κοπέλλα φίλη φίλου η οποία μου είπαν οτι έχει εξαιρετική φωνή... Εγώ δεν το πολυπίστεψα για να είμαι ειλικρινής και θέλησα να την ακούσω.. Με το σπαθί της λοιπόν, την κάλεσα, συνεργαστήκαμε... για την εμφάνισή της δεν θα πω τίποτα γιατί είναι εδώ και ο... ξέρετε.. μη βρούμε κανένα μπελά. Το κορίτσι αυτό λέγεται Νάντια Μπουλέ"

    Ας τους ακούσουμε μαζί στο " Να με προσέχεις" (στο 3:50) και ίσως η κίνηση να ήταν προοίμιο συνεργασίας



    http://youtu.be/U5BOxbLhR-s

    #23761   /   30.11.2011, 16:34
    Ωραίο βίντεο παρέθεσες, αν κι έτσι όπως είναι χαμηλή η έντασή του την είχα τέρμα στον υπολογιστή για να ακούσω καλά και όπως κόπηκε απότομα το βίντεο σκιάχτηκα! :O

    #23762   /   30.11.2011, 19:39
    Ναι Εφη είναι κακής ποιότητας, αλλά είναι το μόνο που είχα υπ΄όψιν μου οτι υπήρχε σε προγενέστερο περιστασιακό ντουέτο τους και έδωσα το link εν γνώσει μου, έτσι για να πάρουμε μιά ιδέα... ;-)

    #23765   /   01.12.2011, 01:50
    Ναι βρε συ Mairy αλλά τόσα κορίτσια νέα,με καλή φωνή,σπουδές..όνειρα,ναι όνειρα........κρίμα.Τί να πω;

    #23766   /   01.12.2011, 09:55
    Μέσα στα κορίτσια που αναφέρεις ApostolisArmagos συμπεριλαμβάνεται και η Μπουλέ, γιατί είναι νέα με καλή φωνή και όνειρα. Για σπουδές μουσικής δεν ξέρω, ούτε συνηγόρησα υπέρ της, ένα link που αφορά Λιδάκη-Μπουλέ έβαλα, και η συνεργασία τους καλή ή κακή θα κριθεί από τον κόσμο στο stage. Ίδωμεν...