ελληνική μουσική
    709 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Aρθρα

    Ανοιχτή επιστολή του τραγουδοποιού Θωμά Σοπιλίδη

    Πού είστε ρε ξεφτιλισμένοι, διάσημοι καλλιτέχνες να ξεσηκώσετε τον κόσμο;

    Ανοιχτή επιστολή του τραγουδοποιού Θωμά Σοπιλίδη

    Σάββατο 11 Φεβ 2012

    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Φεβρουαρίου, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!  Βγείτε στους δρόμους και διαδηλώστε για τα αυτονόητα

     

    Αν είσαι προδότης, μη διαβάσεις αυτή την ανοιχτή επιστολή. Κοίτα να επενδύσεις το χρόνο σου για να μείνεις μέσα στο κομματικό μαντρί σου, και να βελάζεις εκεί μέσα με την ησυχία σου.

    Γιατί την αποκαλώ ανοιχτή την επιστολή;

    Επειδή απευθύνεται σε όλους. Ακόμη και σε αυτούς που μέσα στον στενό κομματικό τους ορίζοντα έχουν τυφλωθεί, αυτή την ύστατη στιγμή - ναι τους παρακαλώ- να αφήσουν το ατομικό τους συμφέρον και να κοιτάξουν το κοινό καλό.

    Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο: Τα μεγάλα κόμματα εξουσίας έχουν δημιουργήσει μια κυβέρνηση έκτρωμα, χωρίς λαική αποδοχή, άρα και χωρίς ουσιαστική νομιμοποίηση, και τα κόμματα της αριστεράς απλά γαβγίζουν χωρίς να έχουν τα κότσια να ζητήσουν ΕΥΘΕΩΣ από τον κόσμο να τους υποστηρίξει για να γίνουν ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και να ξεβρωμίσουν τον τόπο.

    Το πολιτικό σύστημα καταρρέει και μαζί του παρασύρει σχεδόν όλη την Ελλάδα με τους Έλληνες μαζί. Καλούμαστε πλέον,  να ξυπνήσουμε και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του ως πολίτης και να εξεγερθεί, όχι χάριν κάποιας  "επαναστατικής" ιδεολογίας και φιλοσοφίας, αλλά γιατί σύσσωμο το πολιτικό σύστημα είναι πουλημένο στα διεθνή και τοπικά τραπεζικά συμφέροντα, ή κατέχεται από αγκυλώσεις που δεν του επιτρέπει να δει πέρα από το ιδεολογικό του υπόβαθρο, το οποίο είναι οφθαλμοφανές ότι γκρεμίζεται.

    Οι διάσημοι καλλιτέχνες κάνουν την πάπια, και αντί να παροτρύνουν το κόσμο να ξυπνήσει μασουλάνε αδιάφορα τα μπον φιλέ τους, και πίνουν τα ακριβά κρασιά τους.

    Πού είστε ρε ξεφτιλισμένοι, διάσημοι καλλιτέχνες να ξεσηκώσετε το κόσμο; Γεμίζετε στάδια ρε χαμούρες και δεν λέτε κουβέντα, γαμώ τη τέχνη σας!

    Γιατί ρε ρεμάλια δεν στηρίζετε τον κοσμάκη που σας στήριζε τόσα χρόνια και σας ανέδειξε; Εχετε ανάγκη και άλλα χρήματα; Δεν μπουχτίσατε;

    Καθίκια και εσείς, σύγχρονοι χέστηδες, γιατί φοβόσαστε μην  χάσετε τους χορηγούς σας, να χέσω τη τέχνη σας και το καλό σας. Αντί για αυτό, γράφετε - όσοι το κάνετε- τραγούδια του κώλου, τάχα μου επαναστατικά, παλιόφλωροι!

    Αφήνετε εμάς τους μικρούς να κάνουμε τί; Να πούμε σε κοινό 100- 200 ατόμων "καλή λευτεριά" και "ξεσηκωθείτε" και "μη βάζετε το κεφάλι κάτω";

    Είναι ώρα.

    Οι πολίτες όλης της χώρας πρέπει να αντιδράσουν, να ξεσηκωθούν, να εξεγερθούν, γιατί μας οδηγούν σε βέβαιο κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό,ηθικό και τέλος οικονομικό θάνατο.Ήρθε η ώρα που πρέπει να πιστέψει ο καθένας από εμάς ότι μπορεί να γίνει μέρος της αλλαγής που επιθυμεί.

    Αυτό βέβαια προυποθέτει αγώνα, μόχθο προσωπικό και κοινωνικό. Εξ- έγερση από τον δερμάτινο καναπέ και την τηλεόραση ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    Ποτέ δεν ήμουν μέσα σε κομματικό μαντρί. Ποτέ μου δεν προσδοκούσα ότι το κόμμα μου θα με βάλει να παίξω σε φεστιβάλ, ή να με "βγαλει πρώτο σε διαγωνισμό τραγουδιού μόνο και μόνο επειδή είμαι οργανωμένος στο κόμμα, ποτέ δεν ζητιάνεψα για να "βολευτώ" σε μια θέση στο δημόσιο.

    Δεν ελπίζω σε αυτούς, άρα δεν τους φοβάμαι!

    Καλώ όλους τους φίλους  και τις φίλες μου, αλλά και όλο το κόσμο να βγει έξω στους δρόμους, και να διεκδικήσει την ελευθερία του, που από ότι φαίνεται έχουν βαλθεί κάποιοι να μας την αφαιρέσουν.

    ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ!

    ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ

    Καλή λευτεριά

    Θωμάς Σοπιλίδης

    Τραγουδοποιός





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #24255   /   14.02.2012, 05:42   /   Αναφορά
    Μια παππια μα τι παππια, μια παπια με CD, τηελεοπτικη καλυψη, γεματα σταδια, αναπτηρες να πηγαινουν περα δωθε στα σκοτεινα και μετα στο γηπεδο, στοιχηματα, καβγα.

    Οσο για τα υπολοιπα...εεε...εμαις θα αλλαξεις τον κοσμο; Δε'βαριεσαι...

    -Ενα ακομα καφε ρε παιδι!!





    Μπορει στο τελος οντος να την εγραψαν παιδια...λα λα λα λα λα ρα λα λα λα λα....



    Εντος πωλουνται πασης φυσεως υλικα!