ελληνική μουσική
    563 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Cry of Dereliction - Η ποίηση τραγουδάει τη μουσική

    Η ποίηση τραγουδάει τη μουσική και η μουσική χορεύει στους απαλούς ρυθμούς της καρδιάς και της αλήθειας.

    Cry of Dereliction  - Η ποίηση τραγουδάει τη μουσική

    Γράφει η hrysi
    20 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 02 Οκτ 2012

    Αν και το βράδυ ήταν δροσερό ένα ποτήρι μπύρα ήταν απαραίτητα για να μας θυμίσει πως το καλοκαίρι δεν έφυγε ακόμα. Εγώ στα χέρια μου κρατούσα την μπύρα μου ενώ ο Dino Steffens κρατούσε το άλμπουμ του, που έμοιαζε πιο πολύ με πίνακα ζωγραφικής του Πικάσο.

    Πιο περήφανος από ποτέ μου περιέγραψε την συνύπαρξη των  Autumn Whispers, την κυοφορία και την γέννηση του “Cry of Dereliction Vol.I”. 

    Η μπάντα Autumn Whispers απαρτίζεται από  ανθρώπους που αγαπούν και σέβονται τη μουσική.

    O Dino Steffens προέρχεται από την Ελλάδα, είναι ένας ¨ λαμπερός¨ άνθρωπος αλλά και λαμπρός επίσης. Είναι συνθέτης, ποιητής, στιχουργός, μουσικός, παραγωγός, αγαπά τη ποίηση, την κλασική μουσική, λατρεύει τη μουσική της δεκαετίας  των 60s και 70s, είναι ρομαντικός, προβληματίζεται, σέβεται όλα τα πλάσματα του κόσμου, αγαπά τους ανθρώπους, είναι χορτοφάγος και η πίστη του στην θρησκεία φέρνει σε ισορροπία την ύπαρξή του.

    Η Tirill Mohn προέρχεται από τη Νορβηγία, είναι τραγουδίστρια με ιδιαίτερη χαρακτηριστική βελούδινη φωνή, παίζει άπειρα μουσικά όργανα και η οπτική της σε κάθε τραγούδι είναι ουσιαστική και απαραίτητη. Είναι το αυτί της μπάντας και έχει συμβάλει σημαντικά στην παραγωγή του άλμπουμ. Έχει  προσωπική δισκογραφία (Nine and Fifty Swans, A Dance With The Shadows, Tales from Tranquil August Gardens) και έχει συμμετάσχει και σε άλλες μπάντες όπως οι White Willow. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της http://www.tirill.no

    Ο Liew Ceng Teng προέρχεται από την Μαλαισία, παίζει keyboards , συμμετέχει και σε άλλη μπάντα παίζοντας Pink Floyd και ετοιμάζει συνέχεια δικά του projects.

    Ο Nils Einar Vinjor είναι ένα διαμάντι στη μουσική σκηνή, παίζει εκπληκτική ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα και φυσικά βάζει την σφραγίδα του στο πρώτο μέρος του άλμπουμ.

    Ο Vangelis Kalamaras είναι ο επίσημος ντράμερ μετά την αποχώρηση του Nick  Jones. Ζ ει και αναπνέει για να παίζει drums και τον ευχαριστούμε γι’αυτό.

    Ο Theodoros Kouelis   παίζει μπάσο και φυσικά είναι ευρύτερα γνωστός στον Ελλαδικό χώρο για την προσωπική του δισκογραφία αλλά και για τις εκπληκτικές του συνεργασίες.

    Η Singrun Eng μας ταξιδεύει με το βαθύ ηχόχρωμα του Cello.

    Cry of Dereliction  - Η ποίηση τραγουδάει τη μουσικήΌλοι αυτοί οι επιδέξιοι και αξιόλογοι μουσικοί, δημιούργησαν το εξαιρετικό αυτό άλμπουμ “Cry of Dereliction vol.I”. 

    Το άλμπουμ  είναι ένας θησαυρός. Στις μέρες μας δεν έχω ακούσει κάτι τόσο ολοκληρωμένο. Η ποίηση τραγουδάει τη μουσική και η μουσική χορεύει στους απαλούς ρυθμούς της καρδιάς και της αλήθειας. Τα ορχηστρικά κομμάτια είναι μαγικά ενώ τα τραγούδια μας ταξιδεύουν στην  εποχή των 70s. Μελωδική ροκ, ακουστικές μπαλάντες και ελπιδοφόρα μηνύματα  καρποφορούν  στα αυτιά μας.

    Ανοίγοντας το cd  θα ανακαλύψετε την ποίηση του William Blake, την σπουδαιότητα της σκέψης μέσα από τους στίχους και το πάντρεμα εικόνων και τραγουδιών. Κάθε τραγούδι έχει τον πίνακά του ο οποίος ζωντανεύει με τους στίχους  και τη μουσική.  

    Είναι ένα ¨ζωντανό¨ άλμπουμ και μουσικά και στιχουργικά. Ευτυχώς για μας το “Cry of Dereliction vol.I ” είναι μόνο η αρχή.  Άλλωστε το ομότιτλο τραγούδι “ Cry of Dereliction” δεν είναι ολοκληρωμένο. Εδώ ακούμε μόνο την εισαγωγή. Αναμένουμε την συνέχεια…

    Cry of Dereliction  - Η ποίηση τραγουδάει τη μουσική

    Διάθεση:  κατάστημα ΤΖΙΝΑ, Πανεπιστημίου 57 Αθήνα

    www.autumnwhispers.com

     

     

    Λίγα στοιχεία για το δεύτερο άλμπουμ.

    Θα περιέχει ποίηση των:
    Emily Dickinson - I measure every grief i meet
    William Blake - Auguries of innocence
    Constantine Cavafy - Walls
    Robert Frost - Fire and Ice
    William Butler Yeats - To a child dancing in the wind
    πέντε ποιήματα του Dino Steffens  και φυσικά οι εικόνες που θα ντύσουν το άλμπουμ θα είναι πάλι από την ταλαντούχα Kjersti Kaasen Elvevold.

     


    Tags
    Μουσικά Είδη:DanceΜουσικά Όργανα:κιθάραΚαλλιτέχνες:Pink FloydThe Shadows



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε