ελληνική μουσική
    578 online   ·  210.844 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Σπάνιο υλικό των Rolling Stones στη δημοσιότητα!

    Ο Mick Jagger και ο Keith Richards μαγνητοσκόπησαν το κομμάτι “Sitting on a Fence”σε ένα vintage clip που μας παραπέμπει σε άλλες εποχές. Μια ταινία και ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησαν συγκεντρώνουν σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το μοναδικό συγκρότημα των Rolling Stones!

    Σπάνιο υλικό των Rolling Stones στη δημοσιότητα!

    Τρίτη 13 Νοέ 2012

    Μεταφερόμαστε στην άνοιξη του 1965, οι Rolling Stones ξεκίνησαν μια σύντομη διήμερη περιοδεία στην Ιρλανδία το μεγαλύτερο μέρος της οποίας μαγνητοσκοπήθηκε από την κάμερα του σκηνοθέτη Peter Whitehead.

    The Lost Rolling Stone Photographs: Mick Jagger
    The Lost Rolling Stone Photographs: Mick Jagger

    Τον Σεπτέμβιο της ίδιας χρονιάς, μερικές εβδομάδες μετά την επιτυχία που σημείωσε στα charts το "(I Can't Get No) Satisfaction", οι Rolling Stones προσγειώθηκαν στο Δουβλίνο για ένα εντατικό πρόγραμμα τεσσάρων συναυλιών, μέσα σε δύο μέρες. Ο manager του συγκροτήματος, Andrew Loog Oldham, προσέλαβε ξανά τον σκηνοθέτη Peter Whitehead για να αποθανατίσει κάθε στιγμή αυτού του διημέρου. Ο Oldman έλεγε ότι, όλοι είχαν κάνει κάποια ταινία και στόχος του ήταν να εξοικειώσει τους Stones με την βιομηχανία του κινηματογράφου. Από το υλικό αυτό δημιουργήθηκε η τανία, "Charlie Is My Darling: Ireland 1965", και ήταν το πρώτο ντοκυμαντέρ των Stones. Στη δημοσιότητα όμως για το ευρύ κοινό ήρθε μόλις τον Σεπτέμβρη του 2012. Ένα από τα πιο σημαντικά αποσπάσματα αυτής της ταινίας, είναι αυτό που αποθανατίζει τους Mick Jagger και Keith Richards να γράφουν το single "Sittin' on a Fence"μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Παρακολουθώντας το μετά από τόσες δεκαετίες είναι μια σπάνια ευκαιρία να γευτούμε το πως αυτό το ντουέτο δημιουργούσε τα κομμάτια του θρυλικού συγκροτήματος.

    Στις 6 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε η ταινία Charlie Is My Darling: Ireland 1965 και περιέχει όλο αυτό το σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό.

     

    Λίγοι έχουν βρεθεί τόσο κοντά στους Rolling Stones κατά την διάρκεια της μεταμόρφωσής τους στο μεγαλύτερο Rock n’ roll συγκρότημα παγκοσμίως όσο ο Bob Bonis, ο manager που τους συνόδευσε κατά την διάρκεια των περιοδειών τους στην Αμερική από το 1964 έως και το 1966. Μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα που πέρασε μαζί τους ο Bonis τράβηξε γύρω στις 2,700 φωτογραφίες του συγκροτήματος, οι οποίες συγκεντρώθηκαν σε ένα βιβλίο από τον συγγραφέα Larry Marion, και έχει τίτλο "The Lost Rolling Stones Photographs" το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα.

    Ο Mick Jagger με έναν νεαρό θαυμαστή στην Santa Monica, της Καλιφόρνιας, 29 Οκτωβρίου 1964.
    Ο Mick Jagger με έναν νεαρό θαυμαστή στην Santa Monica, της Καλιφόρνιας, 29 Οκτωβρίου 1964.


    Πηγή: rollingstone.com


    Tags
    Μουσικά Είδη:RockΚαλλιτέχνες:Charlie



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε