ελληνική μουσική
    798 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Οι σκανταλιές και η δύναμη του «ευχαριστώ»

    Η Μαριλένα Καββαδά παρουσιάζει το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου το παραμύθι της "Πρωτοχρονιάτικες Καλικαντζαροσκανταλιές", στο Βιβλιοπωλείο Φλωράς, στις 12.00 το μεσημέρι. 

    Οι σκανταλιές και η δύναμη του «ευχαριστώ»

    Γράφει το μέλος ramstein
    2 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 28 Νοέ 2012

    Οι «Πρωτοχρονιάτικες Καλικατζαροσκανταλιές» της Μαριλένας Καββαδά είναι ένα πρωτοχρονιάτικο βιβλίο γεμάτο σκανταλιές και παρεξηγήσεις, ένα βιβλίο που μιλάει για τη δύναμη του ‘ευχαριστώ’ και της ‘συγνώμης’ μέσα από παθήματα και φάρσες.

    Οι σκανταλιές και η δύναμη του «ευχαριστώ»

    Η Μαριλένα Καββαδά έγραψε ένα παραμύθι που αφηγείται πόσο γλυκιά είναι η σκανταλιά και πόση χαρά μπορεί να δώσει, αν την εκλάβει κανείς όπως ακριβώς είναι: μια χειρονομία αγάπης, μια χειρονομία που δηλώνει πως ο σκανταλιάρης νιώθει αρκετά ασφαλής για να πειραματιστεί και να γελάσει. Γιατί ξέρει πως ο ενήλικας -ο Άγιος Βασίλης και κατ’ επέκταση ο γονιός- μπορεί να εμπεριέξει το γέλιο, τη φάρσα, ίσως και το θυμό και τα όρια με τα οποία πειραματίζονται συνέχεια τα παιδιά.

    Η πλοκή του παραμυθιού είναι εφευρετική. Οι βοηθοί του Άγιου Βασίλη είναι έτοιμοι να παραιτηθούν, γιατί κανείς δεν αναγνωρίζει τη δουλειά που κάνουν όλο το χρόνο ετοιμάζοντας δώρα για όλα τα παιδιά του κόσμου. Νιώθουν πως το έργο τους περνάει απαρατήρητο. Και ενώ οτιδήποτε γίνεται από αγάπη δεν περιμένει ανταλλάγματα, καμιά φορά ακόμα και ένα απλό ‘ευχαριστώ’ μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

    Το παραμύθι της Μαριλένας Καββαδά εικονογραφήθηκε από το Νέστορα Ξουρή και μετεγγράφηκε σε cd σε μουσική του Νίκου Παπαδογιώργου.
    Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ηχογράφηση, με πολύ μουσική, τραγούδια και έμπειρους ηθοποιούς να αφηγούνται τους διαλόγους, το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρότερα παιδιά να παρατηρούν τις εικόνες ακούγοντας το παραμύθι, αλλά και σε μεγαλύτερα παιδιά να το διαβάζουν μονάχα τους.

    Το βιβλίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012,στο Βιβλιοπωλείο Φλωράς (Μιλτιάδου 16, Μαρούσι, τηλέφωνο: 210 8066377). 

    Έναρξη: 12.00
    Είσοδος ελεύθερη

    Οι σκανταλιές και η δύναμη του «ευχαριστώ»

    Μαριλένα Καββαδά
    «Πρωτοχρονιάτικες Καλικατζαροσκανταλιές»
    Εικονογράφηση Νέστορας Ξουρής
    από τις εκδόσεις Διάπλαση
    2010, Αθήνα

    Διατίθεται με cd:
    Σύνθεση – ενορχήστρωση – εκτέλεση: Νίκος Γ. Παπαδογιώργος
    Αφήγηση: Μαριλένα Καββαδά, Παναγιώτης Σερεφίδης, Αργυρώ Βούρου, Σταύρος Ράγιας
    Τραγούδι: Κωνσταντίνα Πουτκάρη, Νίκος Ζης.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    ymc
    #25954   /   28.11.2012, 22:31   /   Αναφορά

    Καλή επιτυχεία!1Smile