ελληνική μουσική
    820 online   ·  210.851 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Monsieur Minimal – minimal to maximal

    Τελικά είναι πολύ εύκολο να γράφεις κριτικές ενθουσιασμένος: Ούτε το εύλογο (και καλά) χρονικό διάστημα χρειάζεται να περάσει, ούτως ώστε να «χωνέψεις» το δίσκο, ούτε και ψυχαναγκάζεσαι πάση θυσία να βρεις τα «αδύναμα σημεία» του, που νομίζεις ότι θα εδραιώνουν την ισορροπία του κειμένου.

    Monsieur Minimal – minimal to maximal

    Γράφει ο Λάζαρος Αλληλόμης (Lazarosal)
    8 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 14 Ιαν 2013

    Το κείμενο, λοιπόν, που ακολουθεί, είναι μια ενθουσιώδης κριτική περί του τελευταίου δίσκου του Monsieur Minimal (κατά κόσμον Χρήστου Τσιτρούδη), που έφτασε στα χέρια μου λίγες μόλις ημέρες προτού το 2012 μας αποχαιρετήσει.

    O Monsieur Minimal έχει ήδη καταφέρει πολλά πράγματα. Με δύο, ήδη, δίσκους στο ενεργητικό του, επιστρέφει με ένα νέο, διπλό δίσκο, σε αγγλόφωνο, όπως συνηθίζει, στίχο. Ο δίσκος ονομάζεται «minimal to maximal» και τα 16 κομμάτια του, όπως προοικονομεί ο τίτλος, χωρίζονται σε δύο ενότητες.

    Ο πρώτος δίσκος ονομάζεται «minimal» και είναι χαρακτηριστικός του ύφους του Monsieur Minimal, όπως αυτό εμφανίζεται και στους προηγούμενούς του δίσκους, «LolliPop» και «Πάστα Φλώρα». Έτσι όπως μας έχει συνηθίσει: Pop, ηλεκτρονικό, μελωδικό.

    Ο δεύτερος δίσκος ονομάζεται «maximal» και χαρακτηρίζεται από ένα πιο μελωδικό και μελαγχολικό ύφος. Δημιουργεί μια πιο σκοτεινή και χαοτική ατμόσφαιρα, η οποία προκύπτει μέσα από ορχηστρικές ενορχηστρώσεις με ηλεκτρονικό ήχο.

    Υπάρχουν, όμως, εδώ μέσα δύο-τρία αριστουργήματα, από αυτά που σου δημιουργούν την ανάγκη (ή σε μένα τουλάχιστον) να ανατρέξεις σε αυτά ξανά και ξανά.

    Ένα από τα εν λόγω «διαμάντια» είναι το «Internal love». Είναι ένα ανεπανάληπτο κομμάτι -στη σύλληψη, στην εκτέλεση και στο εκτόπισμά του. Σε κάνει να θες να στρογγυλοκαθίσεις στη μέση μιας λεωφόρου με τα ακουστικά στα αυτιά και να αναχαιτίσεις τη δύναμη του ρεύματος των διερχόμενων αυτοκινήτων με τη δύναμη αυτών των συναισθημάτων, που σου προκαλεί η ακρόασή του. Θες αυτό το κομμάτι τόσο παράφορα, επειδή ακούς γνήσιες και καλλίγραμμες κιθάρες, και ένα από τα πιο κολλητικά riffs που έχεις ακούσει τελευταία.

    Ο Monsieur Minimal κατάφερε, παρόλη την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της μουσικής, να κυκλοφορήσει ένα album άριστης παραγωγής και μπορεί έτσι να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο φιλόδοξα αγγλόφωνα album της ελληνικής σκηνής.

    Ένα album το οποίο προέκυψε μέσα από συνεργασία του Monsieur Minimal με διάφορους καλλιτέχνες, όπως η Μαριέττα Φαφούτη στο κομμάτι «Party», ο Hiras στο αγαπημένο, πλέον, «Bitter», ο επί χρόνια συνεργάτης του Spinnet, στο «Infinity», καθώς και ο Dj Booker στο «Trip Hope».

    To album κυκλοφορεί από την “The Sound Of Everything” και την Universal Music.

    Το artwork επιμελήθηκε ο Στέφανος Μιχαηλίδης.

    Το "minimal to maximal" διατίθεται στα δισκοπωλεία σε cd, καθώς και σε ψηφιακή μορφή σε όλα τα online stores.


    Cd Minimal
    1. Bitter feat. Hiras
    2. Alone
    3. Fall
    4. Childish
    5. Party feat. Marietta Fafouti
    6. Digital Love
    7. Last Song
    8. If

    Cd Maximal
    1. Heart Full of Dreams
    2. Candy Face
    3. Internal love
    4. Trip Hope
    5. Infinity feat. Spinnet
    6. Wish (Original Mix)
    7. Wish (Harri Agnel & Monsieur Minimal Remix)
    8. Rebirth

    Online streaming (όλο το album): http://soundcloud.com/monsieurminimal

    Album Video teaser: http://www.dailymotion.com/video/xvavxi_minimal-to-maximal-video-teaser_music?fbc=393

    Επίσημο website Monsieur Minimal: http://www.monsieurminimal.com/


    Tags
    Μουσικά Είδη:Pop



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #26415   /   14.01.2013, 10:24   /   Αναφορά

     Δεν θα συμμεριστώ τους διθυράμβους, για το internal love. Για τα αυτιά μου είναι ένα μετριότατο κομμάτι, με καλό ριφάκι, που καταντά ελαφρώς κουραστικό στην πορεία, λόγω μονοτονίας.


      Για τον μουσικό όπως και για τα υπόλοιπα κομμάτια δεν έχω άποψη. Άκουσα μόνον αυτό, γιατί μου κίνησες την περιέργεια.


     Όπως και νά χει εύχομαι τα καλύτερα στην μουσική του πορεία

    #26426   /   15.01.2013, 21:37   /   Αναφορά

    Το διαμάντι που ήρθε κι έκατσε στ' αυτί μου (όχι δε φορω σκουλαρίκι), το Digital Love. Καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα...

    #26558   /   31.01.2013, 10:00   /   Αναφορά

    Θεωρώ πως ο Κος Μινιμάλ έχει δημιουργήσει πολύ καλύτερα σε προηγούμενες δουλειές. :/