ελληνική μουσική
    495 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Την Κυριακή τρώμε στραΦατσάδα!

    Την Κυριακή 20/1/2013 στις 6μμ, καλεσμένοι του Χάρη Αρώνη στο Radio Musicheaven και το στούντιο της εκπομπής "Κυριακάτικοι Επισκέπτες" η Ρόλη Γιαμοπούλου και ο Αλέξανδρος Παβατζόγλου, παρουσιάζουν την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο "ΣτραΦατσάδα".

    Την Κυριακή τρώμε στραΦατσάδα!

    Γράφει ο Χάρης Αρώνης (AR-On)
    26 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 18 Ιαν 2013

    Δυο νέοι μουσικοί που είμαι σίγουρος ότι όλοι αξίζει να γνωρίσουμε, θα είναι παρέα μας για να κουβεντιάσουμε, να γευτούμε κάθε μπουκιά της "ΣτραΦατσάδας" που μόλις ετοίμασαν και μας την προσφέρουν αχνιστή και λαχταριστή και γενικά να περάσουμε ένα ευχάριστο δίωρο στο www.radio.musicheaven.gr την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιανουαρίου, 6-8μμ. Και όπως πάντα, είναι σημαντική η δική σας συμμετοχή με μηνύματα στο σταθμό, με τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας για τους καλεσμένους μας.

    Την Κυριακή τρώμε στραΦατσάδα!

    Οι μπουκιές της ΣτραΦατσάδας:

    1. Φάτσα

    2. Παγώνα

    3. Αλλόκοτη συνταγή

    4. Ταχυδρόμος

    5. Σ' αυτή την πόλη

    6. Κακ(Ομήρου) Οδύσσεια

    7. Κόκκινος Τοίχος

    8. Της γειτονιάς μου ο τρελός

    9. Γαλατικό χωριό

    10. Τι φταίει


    Λίγα λόγια για τη Ρόλη και τον Αλέξανδρο:

    Την Κυριακή τρώμε στραΦατσάδα!

    Η Ρόλη Γιαμοπούλου γεννήθηκε στην Λάρισα. Τα πρώτα της μουσικά βήματα τα έκανε με ένα ταμπούρο, δώρο του πατέρα της. Όταν χρόνια μετά το ενδιαφέρον της για τη Φωτογραφία την οδήγησε για σπουδές στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε και επισήμως μαθήματα μουσικής στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης (Ν.Ω.Θ). Συγκεκριμένα, παρακολούθησε μαθήματα κλασσικών και Jazz κρουστών με τον Vladimir Afanasiev, καθώς και τα υποχρεωτικά μαθήματα Θεωρίας, Αρμονίας και Πιάνου. Επιστρέφοντας στην Λάρισα, συνέχισε τα μαθήματα κρουστών με τον Γιάννη Μακρυγιάννη στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Δ.Ω.Λ.) και πήρε το πτυχίο Αρμονίας. Παράλληλα, ξεκίνησε και μαθήματα ελαφρού τραγουδιού με τη Δήμητρα Δόβα. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει στην Αθήνα όπου συνεχίζει τις μουσικές της σπουδές στο Modern Music School, με δασκάλους τους Γιώργο Κατσίκα, Βαγγέλη Καρύπη και Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη, ενώ κάνει μαθήματα τραγουδιού με τις Λήδα Πισπίρη και Έλλη Πασπαλά. Παράλληλα, δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως μουσικός και τραγουδίστρια. Έχει συνεργαστεί με τους Κώστα Χρονόπουλο, Γιώργο Δημητριάδη, Τάσο Γιαννίκο, Στέλλα Πιλάτη Goin’ Through, Κατερίνα Κυρμιζή, Νίκο Γρηγοριάδη, καθώς και τις Μάρω Μαρκέλλου και Μαρία Παπαγεωργίου. Μόνιμη συνεργασία έως και σήμερα έχει με τους Λεωνίδα Μαριδάκη, Bali ‘Haians, Τζωρτζίνα Καραχάλιου και Γιώργη Χριστοδούλου. Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί από την FM Records η πρώτη της δισκογραφική δουλειά σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Παβατζόγλου με τον τίτλο «ΣτραΦατσάδα».

    Την Κυριακή τρώμε στραΦατσάδα!

    Ο Αλέξανδρος Παβατζόγλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μια πόλη στην οποία, παρόλο το γκρίζο φόντο της, πιστεύει πάντα πως έχει σημεία και ανθρώπους «ντυμένους» με ζωντανά χρώματα και ψάχνει να τους βρει. Σε ηλικία που οι βασικές ενασχολήσεις του ήταν η κοινωνιολογία, η αρχιτεκτονική και η στρατηγική, ή πιο απλά, για να ξέρουμε και τι λέμε, τα “Playmobil”, τα “Lego” και τα “Κάστρα και Πολιορκητές”, φτάνει στα χέρια του, σαν δώρο από συγγενικό του πρόσωπο, ένας τζουράς. Ένα δώρο που τον προβλημάτισε αρκετά, γιατί κάτι δεν του καθόταν καλά. Διαπίστωσε, σύντομα, πως ζούσε σε έναν κόσμο φτιαγμένο για δεξιόχειρες ...μόνο που αυτός δεν είναι ένας απ’ αυτούς. Λύθηκε λοιπόν το μυστήριο του τζουρά. Τελειώνοντας το λύκειο, η πρώτη του κιθάρα (αριστερή ευτυχώς), επίσης δώρο μιας πολυαγαπημένης παρέας, τον ωθεί να κάνει τα πρώτα του μαθήματα, τα οποία φρόντιζε να συνεχίζει σε διάφορες μουσικές σκηνές και μπουάτ, όπου βλέποντας άλλους να παίζουν, παρατηρούσε και μάθαινε τα πρώτα του ακόρντα. Η παρατηρητική του ικανότητα, επεκτείνεται και πέραν της μουσικής, σε ανθρώπους και συμπεριφορές. Γίνεται υποστηρικτής της άποψης πως, αν όχι πάντα, σχεδόν πάντα, έχουμε την επιλογή και πως ο καθένας κρύβει μέσα του απίστευτο “υλικό”, που πολλές φορές αγνοεί ακόμη και ο ίδιος. Την άποψη αυτή, έρχονται να επαληθεύσουν η καθηγήτρια φωνητικής Άννα Κτεννά, κοντά στην οποία παρακολούθησε μαθήματα για 3 χρόνια, καθώς και οι σπουδές του στην εργοθεραπεία. Στις 21 Μαρτίου του 2007, γνωρίζει το κορίτσι-δραπέτη του πλανήτη “Νομιμαξιτερλαγουάτς", με τη βιονική ακοή και τη μαγευτική φωνή... Ρόλη Γιαμοπούλου, η οποία αποφάσισε να εγκαταλείψει τον “Noμιμαξιτερλαγουάτς” και με μόνες αποσκευές της τα κρουστά της, ήρθε να εγκατασταθεί, ευτυχώς για εμάς, για πάντα στον πλανήτη μας. Στο μεταξύ, κάποια απ’ τα πορίσματα των παρατηρήσεων και οι πρώτες μελωδίες που τα συνόδευαν, έχουν αρχίσει να “σιγοβράζουν”. Ο “Chef”, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, εποπτεύει το “μαγείρεμα” και τελικά, το Δεκέμβρη του 2012, ολοκληρώνεται το “ψήσιμο” της “στραφατσάδας” μας, που “σερβίρεται” από την FM Records.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε