ελληνική μουσική
    439 online   ·  210.817 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Αναμένοντας το νέο άλμπουμ των U2...

    Κάθε καινούργιο άλμπουμ των U2 είναι ένας λόγος για γιορτή. Και ενώ κανένας δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο νέο τους άλμπουμ με τίτλο, The Songs of Ascent, είναι πολύ πιθανό αυτό να συμβεί κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά αυτή, αν πιστέψουμε όσα έχει δηλώσει ο Bono.

    Αναμένοντας το νέο άλμπουμ των U2...

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 28 Φεβ 2013

    Σύμφωνα πάντα με τον Bono, αυτή την περίοδο το δημοφιλές συγκρότημα δουλεύει 3 άλμπουμ ταυτόχρονα και ακόμα δεν έχουν αποφασίσει με ποιά σειρά θα τα δώσουν στην κυκλοφορία. Tα κομμάτια όμως που συμπεριλαμβάνονται στο άλμπουμ The Songs of Ascent ίσως είναι ηχητικά αυτά που τους εκφράζουν περισσότερο αυτή την περίοδο.

    Όπως και να έχει, είτε έχουμε το νέο άλμπουμ τους αυτή τη χρονιά είτε όχι, παρακάτω θα μπορέσετε να ακούσετε μερικά από τα καλύτερα κομμάτια τους μέχρι σήμερα.


    Beautiful Day, από το All That You Can't Leave Behind (2000)

    Το να γράψει κάποιος ένα χαρούμενο Rock κομμάτι μπορεί να εξελιχθεί σε ένα επίφοβο ρίσκο, αλλά οι U2 κατάφεραν να εξαλείψουν το ρίσκο αυτό με το Beautiful Day. Ένα τραγούδι αφιερωμένο σε όλες τις απλές απολαύσεις της ζωής, που περιγράφονται με λυρικό τρόπο μέσα από τους υπέροχους στίχους του Bono και την δυναμική μουσική υποστήριξη της μπάντας. Από την έναρξη του κομματιού με το ηλεκτρικό πιάνο μέχρι και το μελωδικό κλείσιμο με τους ήχους της κιθάρας, το συγκεκριμένο κομμάτι κάνει τον ακροατή να νοιώθει ευγνωμοσύνη για όλες τις υπέροχες στιγμές που απλόχερα του προσφέρει η ζωή.


    I Still Haven't Found What I'm Looking For, από το The Joshua Tree (1987)

    Το κομμάτι αυτό συνδέει το συναίσθημα που μπορεί να νοιώθει κάποιος όταν όταν ενώ επιτυγχάνει έναν μεγάλο στόχο, εξακολουθεί να αισθάνεται ότι κάτι λείπει. Αυτό ακριβώς το συναίσθημα κατάφεραν οι U2 να μεταδώσουν σε αυτόν τον ύμνο, που οι στίχοι του Bono και το εκπληκτικό κιθαριστικό παίξιμο του Edge τον απογείωσαν.


    Mysterious Ways, από το Achtung Baby (1991)

    Ένα από τα σημαντικότερα ίσως ερωτικά κομμάτια τους. Το τραγούδι αυτό έχει χαρούμενο και χορευτικό ρυθμό που το φάκνι παίξιμο του Edge μαζί με τους στίχους του Bono το κάνουν να ξεχωρίζει.

    New Year’s Day, από το War (1983)

    Ένα κομμάτι-σταθμός για τους U2 μια που ήταν το πρώτο τους single που μπήκε στα Αμερικάνικα charts. Αυτή η πρώτη μεγάλη επιτυχία σηματοδότησε το προσωπικό στίγμα των U2 δείχνοντάς τους την κατεύθυνση που έπρεπε να ακολουθήσουν ως μια Rock μπάντα με κοινωνικούς προβληματισμούς και ευαισθησίες. Ουσιαστικά ήταν και το πρώτο μη πολιτικά κατευθυνόμενο κομμάτι στην Πολωνία. Οι εμπνευσμένοι στίχοι και η προσεγμένη μουσική είναι το σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος.



    With or Without You, από το The Joshua Tree (1987)

    Το κομμάτι αυτό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η πεμπτουσία των U2. To όλον! Τα ξεχωριστά φωνητικά του Bono, το εκπληκτικό παίξιμο του Edge και η συνολική φυσικά αύρα της μπάντας είναι τα συστατικά που το κάνουν τόσο ξεχωριστό. Είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των U2 και αντιπροσωπεύει την μετάβασή τους από μια σημαντική Rock μπάντα, στο συγκρότημα με την μεγαλύτερη επίδραση σε όλο τον πλανήτη.


    Πηγή: gibson.com


    Tags
    Μουσικά Είδη:RockΚαλλιτέχνες:U2



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε