ελληνική μουσική
    505 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Φωνές στον Ελικώνα: Παρουσίαση βιβλίου στον Ιανό

    Οι Φωνές στον Ελικώνα, ένα πρωτότυπο βιβλίο που παντρεύει τις τέχνες, σε μια πρωτότυπη παρουσίαση στον Ιανό τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 στις 20:00 μ.μ.

    Φωνές στον Ελικώνα: Παρουσίαση βιβλίου στον Ιανό

    Γράφει ο Χρύσα Οικονομάκη (XrysaOikonomaki)
    56 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 03 Μαρ 2013

            

      Δευτέρα 4 Μαρίου 2013 και ώρα προσέλευσης 20:00 μ.μ.

     

    Οι Φωνές στον Ελικώνα, ένα πρωτότυπο βιβλίο που παντρεύει τις τέχνες,

    ταξιδεύει σε όλη την Αθήνα!

     

    Σας καλούμε στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου στον ΙΑΝΟ

    Φωνές στον Ελικώνα: Παρουσίαση βιβλίου στον Ιανό

     

    Μια νέα πρόταση φέρνουν οι Eκδόσεις Cambia, παντρεύοντας τις εικαστικές τέχνες, με την ποίηση, τη μουσική και την ερμηνεία.

     

    Το βιβλίο περιέχει φωτογραφίες 44 έργων 23 γνωστών εικαστικών,ζωγράφων, γλυπτών, φωτογράφων, χαρακτών, καλλιτεχνικών κοσμημάτων, όπου κάθε έργο συνδιάζεται με ένα ποίημα εμπνευσμένο από αυτό και με ένα μουσικό κομμάτι εμπνευσμένο από το ίδιο έργο. 

    Το αποτέλεσμα είναι η ολοκληρωμένη οπτική  και ακουστική απόλαυση του θεατή-ακροατή-αναγνώστη.

     

    Το βιβλίο είναι δίγλωσσο, τα ποιήματα αποδίδονται ελληνικά και αγγλικά και σε καθένα από τα βιβλία ενσωματώνεται ένα Cd όπου περιέχονται 44 μουσικά κομμάτια με τις αντίστοιχες αποδόσεις των ποιημάτων από τον ίδιο τον δημιουργό στα ελληνικά.

     

    Το βιβλίο «Φωνές στον Ελικώνα» έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο του κοινού όσο και του καλλιτεχνικού κόσμου, για την παγκόσμια καινοτόμο προσέγγισή του, σε ότι αφορά το πάντρεμα του λόγου με τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική. Οι συντελεστές είναι 23 γνωστοί έλληνες εικαστικοί, ο πολυβραβευμένος ποιητής Θανάσης Σάλτας και δύο νέοι πολλά υποσχόμενοι έλληνες συνθέτες, η Χρυσάνθη Οικονομάκη και ο Στάθης Χωματσάς.

     

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

     

    Αντώνης Σαμιωτάκης (Ποιητής – Κριτικός Τέχνης & Ιδρυτής του Πειραματικού Μουσείου Λογοτεχνίας)

    Eυθύμιος Λαζόγκας (Διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Διδάσκων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης)

    Χρύσανθος Μουζακίτης (Συνθέτης, Διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Περιστερίου)

     

    Θα ακολουθήσει παράσταση που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της τέχνης, με βιντεοπροβολές των 44 εικαστικών έργων, μουσική στο πιάνο από τους συνθέτες-σολίστ Χρυσάνθη Οικονομάκη και Στάθη Χωματσά, ερμηνεία των ποιημάτων από τον ίδιο τον ποιητή, Θανάση Σάλτα.

    Τα έργα των εικαστικών που θα προβληθούν ανήκουν στους 23 εικαστικούς:

    Κύρα Αλιγιζάκη, Λέανδρος Αρβανιτάκης, Εύα Γεράκη, Πέτρος Γεωργαρίου, Νέλλη Γιαχανατζη, Τατιάνα Γκριμπάνοβα, Χρήστος Γκριτζάπης, Νίκος Δεσεκόπουλος, Ευάγγελος Διονάς, Ειρήνη Δούναβη, Βούλη Δριτσάκου, Γιώργος Καραμαλέγκος, Κατερίνα Κασσαβέτη, Σεβαστή Μαργαρίτη, Ντίνα Μπαλονά, Γιώργος Μπουζούνης, Ντιάνα Νασιοπούλου, Κάλλια Παπαθεοδώρου, Λούση Παπαϊωάννου, Χρήστος Ρηγανάς, Ηλίας Σάλαρης, Νίκος Σβολόπουλος, Ιωάννα Φραγκούλη.

     

    Διεύθυνση: Σταδίου 24, Αθήνα

     

    Είσοδος ελεύθερη!


    Tags
    Καλλιτέχνες:ΒούληΘανάσης Σάλτας



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε