ελληνική μουσική
    533 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Η Sandie Shaw αποσύρεται από τη μουσική...

    Η Pop star Sandie Shaw, νικήτρια του διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision της δεκαετίας του 1960, δήλωσε ότι αποσύρεται από τη μουσική κλείνοντας το κεφάλαιο τραγούδι και live εμφανίσεων.

    Η Sandie Shaw αποσύρεται από τη μουσική...

    Τετάρτη 10 Απρ 2013

    Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα The Telegraph, η 66χρονη Βρετανίδα Pop τραγουδίστρια Sandie Shaw, είπε ότι η έδωσε την τελευταία της συναυλία τα Χριστούγεννα με τον Jool Holland και πλέον δεν επιθυμεί να ανταγωνίζεται με τους υπέροχους νεαρούς καλλιτέχνες στη μουσική βιομηχανία.

    Η Shaw ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες βρεττανίδες Pop singers της δεκαετίας του '60. Είχε τρία νούμερο ένα singles και το 1967 έγινε η πρώτη τραγουδίστρια από την βρετανία που διακρίθηκε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το κομμάτι Puppet on a String.

    Στο παρελθόν βέβαια είχε “ξανααποσυρθεί” από το χώρο της μουσικής κάπου στις αρχές της δεκαετίας του '70, αλλά αργότερα επέστρεψε για περιοδείες και ηχογραφήσεις και η καριέρα της αναβίωσε το 1980 σε μεγάλο βαθμό χάρη στην υποστήριξη του indie συγκροτήματος The Smiths.

    Αυτή τη φορά όμως είναι οριστικό. Η απόσυρσή της από την ενεργό μουσική δράση, δεν θα την απομακρύνει εντελώς βέβαια από τον ευρύτερο μουσικό χώρο μια που η Shaw θα διατηρήσει τη θέση της Προέδρου στο Featured Artists Coalition, το οποίο διοργανώνει καμπάνιες για την προστασία των δικαιωμάτων που έχουν οι μουσικoί στην ψηφιακή εποχή.


    Όπως δήλωσε και η ίδια: Αυτή είναι μια θέση που θεωρεί ότι της ταιριάζει σήμερα καλύτερα. Γνωρίζει τα συμβόλαια πάρα πολύ καλά αφού σε όλη της τη ζωή έδινε μάχες για τις δικές της διεκδικήσεις.

    Η Sandie Shaw αποσύρεται από τη μουσική...

    Πηγή: telegraph.co.uk


    Tags
    Μουσικά Είδη:PopΜουσική Γενικά:συνέντευξηΚαλλιτέχνες:Eurovision



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #27079   /   10.04.2013, 23:16   /   Αναφορά

    το puppet on a string αφησε εποχη

    #27080   /   11.04.2013, 05:55

    ...πράγματι! {#emotions_dlg.thumbup}


    #27081   /   11.04.2013, 15:44   /   Αναφορά

    Αχ, την αγαπώ αυτή τη φωνή! {#emotions_dlg.inlove}