ελληνική μουσική
    774 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > ΜusicHeaven Comedy

    Yngwie Malmsteen - Οι ...άγνωστες πτυχές της ζωής του Σουηδού κιθαρίστα

    "Σιγά τον κιθαρίστα!!"
    (Όσκαρ Ουάιλντ στις 30 Νοεμβρίου του 1900 για τον Yngwie Malmsteen)

    "Μα...τέτοια ταχύτητα;!"
    (Το φως για τον Yngwie Malmsteen...)

    Yngwie Malmsteen - Οι ...άγνωστες πτυχές της ζωής του Σουηδού κιθαρίστα

    Γράφει ο Γιώργος (DrLove)
    5 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 20 Απρ 2013

    Όλα ξεκίνησαν όταν ο Yngwie J. Malmsteen στις 30 Ιουνίου του 1963, βλέποντας τον μπαμπά του να προσπαθεί να παίξει στην κιθάρα το "Sympathy For The Devil" του είπε ότι ο ίδιος ήταν πολύ καλύτερος!

    Ακούγοντας αυτά τα λόγια ο παππούς του, εξοργίστηκε και αποφάσισε να τον στείλει με στριφογυριστή κλοτσιά στη Στοκχόλμη της Σουηδίας! Με την άφιξή του, ακούστηκε ένα δυνατό ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! και σ' όλους τους καμπινέδες της Γης τραβήχτηκε ταυτόχρονα καζανάκι.

    Ο Μύθος (όχι η μπύρα, ρε αλκοολικέ!) λέει ότι τότε ο Yngwie έπιασε μία σφουγγαρίστρα, ένωσε τα χείλη του, τίναξε το μαλλί του και έξυσε τον κώλο του με αποτέλεσμα να σπείρει τον θάνατο σε όλους όσους τον είδαν εκείνη τη στιγμή επειδή ήταν υπερβολικά cool.

    Από εκείνη την ημέρα, προσπαθεί πάση θυσία να σπάσει το "Συμπαντικό Ρεκόρ Ταχύτητας Στην Κιθάρα" με 2.345.432 νότες/δευτερόλεπτο προκειμένου να αναδυθεί ξανά στους ουρανούς, να κληρονομήσει την περιουσία του πατέρα του και να αγοράσει εκατομμύρια κιθάρες και Ferrari οι οποίες θα είναι δικές του, δικές του, ΜΟΝΟ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ!! Νια, νια, νιανιά νια!!!

    Προσωπικότητα

    Ο Yngwie κάνει συνεχώς σκληρή αυτοκριτική δηλώνοντας: ''Είναι δύσκολο να είσαι απίστευτος, μεγαλειώδης, θεϊκός και ανυπέρβλητος όλη την ώρα...Κάποιες φορές εύχομαι να ήμουν μόνο τα τρία τελευταία...''

    Δισκογραφία

    Το 1983 μπλέκει με κακές παρέες και φτιάχνει τους Steeler (Κλεφτρόνι (sic)), με τους όποιους κλέβει μόνο ένα δίσκο...του καφέ. Συλλαμβάνεται και οδηγείται στους Alcatrazz, όπου εκτείει ποινή παραμονής ενός χρόνου και δύο καταναγκαστικών δίσκων...

    Έκτοτε, τους έχει κλασμένους όλους κάνοντας τα πάντα (και τα κοάλα) όπως τα θέλει αυτός, ποζάρει, πίνει ξύδια, επαναλαμβάνεται, έχει αλλάξει συνολικά το μισό πληθυσμό της Γης, του Άρη, και του Π.Α.Ο.Κ σε συνεργάτες, και συνεχίζει την προσπάθεια σε κάθε album για το σπάσιμο του Συμπαντικού Ρεκόρ Ταχύτητας Στην Κιθάρα (βλ. βιογραφία...σε περίπτωση που έχεις μνήμη χρυσόψαρου!).

    Οι δίσκοι στους οποίους ξεσαλώνει μόνος του τα τελευταία 25 χρόνια...

    Είναι οι εξής:

    *1984: ''Κάντε Πέρα Να Περάσω, Κάντε Πέρα Να Διαβώ''
    *1985: ''Κάντε Πέρα Να Περάσω, Κάντε Πέρα Να Διαβώ, Αλλά Με Τραγουδιστή Αυτή Τη Φορά''
    *1986: ''Το Εξώφυλλο Είναι Φωτογραφία Από Τις Καλοκαιρινές Διακοπές Μου''
    *1988: ''Οδύσσεια''
    *1989: ''Προσκύνα Με Λένινγκραντ (Live) / (Στην Αμερική κυκλοφόρησε ως: "Χα!Ποιος Λένιν?? (Live)")''
    *1990: ''Ιλιάδα''
    *1991: ''Όλα Σε Ένα Νοικοκυρεμένα (Πλησιάζοντας Το [[Συμπαντικό Ρεκόρ Ταχύτητας Στην Κιθάρα|Συμπαντικό Ρεκόρ]])''
    *1992: ''Smirnoff Ice''
    *1994: ''Το Έβδομο Σημάδι''
    *1994: ''Δεν Μπορώ, Δεν Μπορώ Να Περιμένω! (EP)''
    *1995: ''Κάτι Ίδιο Με Τα Προηγούμενα Αλλά Με Πιο Φανταχτερό Τίτλο''
    *1996: ''Έμπνευση'' - Έχω Ξεχάσει Τι Σημαίνει Αυτή Η Λέξη
    *1997: ''Αντιμετωπίζοντας Το Θηρίο''
    *1998: ''Εγώ Και Η Ορχήστρα Μου (Live)''
    *1998: ''Εγώ Και Η Μπάντα Μου (Live)''
    *1999: ''Αλχημεία (Με Bonus Tracks Σημειώσεις Για Τη Χημεία Της Πρώτης Λυκείου)''
    *2000: ''Έπρεπε Να Βγάλω Κάτι Για Να Πληρώσω Το Service Της Ferrari Μου''
    *2002: ''Επίθεση!!!''
    *2004: ''G3 - Εγώ Και Κάποιοι Άλλοι Κιθαρίστες (Live)''
    *2005: ''Απελευθέρωσε Τη Φούρια Σου / Βάρα Τα Κουμπούρια Σου''
    *2008: ''Αν Κοιτάξεις Τη Super-Πόζα Του Εξωφύλλου Πάνω Από Ένα Λεπτό Θα Πεθάνεις''
    *2009: ''Κάποιος Μου Έριξε Ηρεμιστικό Στις Ηχογραφήσεις''
    *2010: "Δεν Θα Ηρεμήσω, Αν Δεν Με Προσκυνήσετε"


    (Το παρόν κείμενο, αποτελεί αναδημοσίευση δικού μου κειμένου μου στην Φρικηπαίδεια. Copyleft © 2009)


    Tags
    Μουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #27135   /   20.04.2013, 13:08   /   Αναφορά

    Χεχε, ενδιαφερουσα προσεγγιση που μου εφτιαξε την ημερα! Συν τοις αλλοις, ο Malmsteen αποτελει για μενα απο τους λιγους κιθαριστες που παιζουν γρηγορα, αλλα ωραια... Ομως παραλληλα αποτελει και παραδειγμα προς αποφυγη για την προσωπικη του ζωη που φροντιζει καθε χρονια να αποδεικνυει πως παει ολο και πιο χαλια!

    #27136   /   20.04.2013, 13:25   /   Αναφορά

    Χαχαχα
    Απολαυστικο.

    #27137   /   20.04.2013, 13:56   /   Αναφορά

    μπορει να μην εχω τελικα αισθηση του χιουμορ φιλε....αλλα για να σου πω την αληθεια κατα την αποψη μου για να φτασεις να μπορεις να τρολαρεις εναν ανθρωπο που με την μουσικη του επιρεασε εκατομυρια μουσικους και μουσικοφιλους σε ΟΛΟ τον πλανητη εχεις να φας πολλα ψωμια..και στο λεω οχι σαν θαυμαστης του yngwie γιατι δεν ειμαι καθοτι τον θεωρω φλυαρο και κουραστικο και εγω αλλα σαν μουσικος που σεβομαι την προσπαθεια ενος συναδερφου μουσικου να φτασει σε ενα τετοιο επιπεδο τεχνικης τελεοιτητας και ενος κοινου που αποδεδειγμενα πινει νερο στο ονομα του..ειναι απλα απαραδεκτο για ενα μουσικο σαιτ να αντιμετωπιζει ετσι τον κοπο αλλα και τον σεβασμο που εχει κεδρισει ενας καλλιτεχνης γιατι καποιος συντακτης του εχει ορεξη για χαβαλε.....αν θες να κανεις χαβαλε φιλε ξεκινα με τα δικα μας χαλια εδω μεσα και τους ψυχαναγκασμους της ελληνικης μουσικης σκηνης και αφου το καλυψεις αυτο περνα και σε διεθνεις προσωπικοτητες.....και τελοσπαντων αν οι moderators αυτου του φορουμ θεωρουν καλη ιδεα να κοροηδευουμε τις μουσικες των αλλων και να προσβαλουμε το κοινο τους να μας το πουνε να μπουμε και μεις στο παιχνιδι και να μετατρεψουμε την μουσικη κοινοτητα σε κοινοτητα τρολς..εχω και εγω να κραξω αμ θελετε..ουυυυυυυ....αντε καλημερα και εις αλλα με υγεια....ανδημοσιευω ακριβως αυτο τιο κομεντ και κατω απο την αναρτηση σας στο facebook γιατι ετσι θεωρω σωστο...

    #27138   /   20.04.2013, 14:01

    Μερικες φορες το χιουμορ πρεπει να ειναι υπερανω της σκληρης κριτικης. Κι εφοσον απο την αρχη φαινεται που οδευει το κειμενο, θα μπορουσες παρα πολυ απλα να το αποφυγεις! Δεν κανει κατι κακο, ουτε βριζει, ουτε χλευαζει, ουτε συγκρινει ( κατι που γινεται ολο και πιο συχνα σε αυτο το επιπεδο κιθαριστων ).



    Θα μπορουσε βεβαια να γινει μια σημειωση στην αρχη πως προκειται για χιουμοριστικο αρθρο, ομως δεν ειναι αναγκη να τα βλεπουμε ολα με το πρισμα της σοβαροτητας. Και στο κατω κατω, ειμαι σιγουρος πως ο Dr.Love ακουει Malmsteen, αλλιως δεν θα το εγραφε ολο αυτο ;).



    Peace brothers ( το εχει πει και ο Τσακ Νορις, ποιοι ειμαστε εμεις να το αμφισβητουμε; )



    #27139   /   20.04.2013, 15:03

    ποιας κριτικης και ποιου χιουμορ????αυτο θελετε για το music heaven???την καταντια του jumping fish??να γραφει ο καθενας δηλαδη οτι του κατεβει και να το βαφτιζουμε αποψη ή χιουμορ??αν ειναι ενημερωστε με να την κανω σιγα σιγα και απο δω...γιατι απο χιουμορ και τρολ αυτη η πιαστα βρωμαει,,,,απο σεβασμο δεν τα παμε και τοσο καλα....ηλπιζα οτι εδω θα ηταν λιγο διαφορετικα τα πραγμτα...προσωπικη μου προσδοκια δεν σημαινει οτι θα πρεπει να αλλαξετε κατι εσεις..


    #27140   /   20.04.2013, 15:08

    Χαλαρωσε φιλε μου.


    Διαβασε εδω
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%AC%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%B1


    Administrator
    #27143   /   20.04.2013, 18:08

    Αγαπητέ 3wgr, θα είχες απόλυτο δίκιο αν το συγκεκριμένο άρθρο ανήκε σε στήλη άλλη από την στήλη MusicHeaven Comedy.

    Η στήλη MusicHeaven Comedy εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενεί αποκλειστικά και μόνο χιουμοριστικά κείμενα, που ενδεχομένως και να σαρκάζουν κάποιους καλλιτέχνες, τραγούδια, ακόμα και εμάς τους ίδιους.

    Προφανώς το δικό σου χιούμορ δεν συμβαδίζει με του συγγραφέα, κάτι που είναι σεβαστό και κατανοητό, καθώς πολλές φορές ο θαυμασμός μας για έναν καλλιτέχνη, δεν μας κάνει δεκτικούς σε καυστικά σχόλια.


    #27141   /   20.04.2013, 15:25   /   Αναφορά

    3wgr, μου θυμίζεις αυτούς που υποστηρίζουν ότι πρέπει να συλληφθείς επειδή προσέβαλλες τα θεία, λες και ο Παντοδύναμος Θεός έχει ανάγκη από δικηγόρο!


    Θεωρείς δηλαδή ότι εγώ, μ' ένα κείμενο φαντασίας αφιερωμένο στο πρόσωπο του Malmsteen, είμαι ικανός να γκρεμίσω την προσφορά του στην Τέχνη/Μουσική...;


    Σ' ευχαριστώ που πιστεύεις σ' εμένα, δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω!!

    #27142   /   20.04.2013, 15:42

    Επίσης, δεν θα πέσω χαμηλά και δεν θα πω ότι κι εσύ σε άλλο θέμα του φλόρουμ δήλωσες:


    "χμμμμμμμμ..θα βγει να τραγουδησει ο νταλαρας στο συνταγμα μετα απο αυτα που ειχε πει αρχικα για το μνημονιο????χμμμμμμμμμ..ενδιαφερον θα εχει....{#emotions_dlg.clap}"


    Διακρίνω μια ειρωνεία προς το πρόσωπο του Γεώργιου;;; Τον κρίνεις επειδή είπε αυτά για το μνημόνιο;;;


    Και μετά να και το γελαστό ανθρωπάκι.


    Μάλλον τα πολλά ψωμιά που έχεις φάει εσύ σε κάνουν να μπορείς να λες την γνώμη σου, να ασκείς την κριτική σου, και να κάνεις χιούμορ ελεύθερα.


    Κι ήμουν σε δίαιτα, ρε γαμώτο...


    #27149   /   21.04.2013, 13:08

    πω πω αδερφε..μας εκανεσ τα μουτρα κρεας τωρα.....ψψψψψψ εμπεριστατωμενη απαντηση..με επιασες στα πρασα...τρολαρα στην φαρσα του music heaven και αυτο σημαινει οτι την ειπα και εγω στο γιωργο αρα εισαι οκ εσυ .....καταρχην εγω δεν ειμαι συντακτης ..ειμαι μπλογκερ και οτι και να λεω δεν εκφραζει το site αλλα μονο εμενα...αρα δυστυχως εκ θεσεως και μονο εγω και εσυ δεν εχουμε ουτε τις ιδιες υποχρεωσεις αλλα ουτε και τα ιδια διακαωματα....κατα συνεπεια οποιαδηποτε προσπαθεια σου να μας φερεις στην ιδια θεση ειναι καταδικαμσενη εξ αρχης...η αποψη μου εκφραστηκε ξεκαθαρα και δεν εχει να κανει με εσενα προσωπικα αλλα με τον λογο και το ηθος που προβαλλει το site...ειναι απλα μια αποψη και τιποτα παραπανω..ως μελος του music heaven φρονω οτι εχω το διακαιωμα να εκφραζω την συμφωνια μου και την διαφωνια μου με αυτα που βλεπω και να προσπαθω απο την πλευρα μου να βοηθησω στο να γινει ενα καλυτερο site με βαση τα δικα μου κριτηρια..προφανως και δεν εχω το αλαθητο και προφανως οι αποψεις μου ολες δεν ειναι δημοφιλεις και αποδεκτες..και δεν τρεχει και καστανο..αλλα το να πρεπει να σου εξηγησω και σε σενα και στους αντμινς του φορουμ γιατι η δικια σου πενα εχει διαφορετικη βαρυτητα απο την δικια μου φαινεται ανοητο..αν δεν το καταλαβαινεις απο μονο σου δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιο επιχειρημα μου που θα καταλαβεις.....επισης ειναι προφανες οτι το σχολιο που εκανα για τον νταλαρα ουτε θιγει την οποια καλλιτεχνικη του πορεια ουτε κρινει ευθεως τις αποψεις του..απλα λεω οτι θα εχει ενδιαφερον να βλεπαμε τον κοσμο απο κατω που του πεταγε γιαουρτια παλια πως θα αντιδρουσε σε ενα τετοιο υποθετικο σεναριο..ακομα και ετσι λοιπον αν το θες δεν ειρωνευομαι τον νταλαρα αλλα το κοινο ως ενα βαθμο και την μνημη χρυσοψαρου που εχει μερικες φορες....τωρα αν εχω πολλα ψωμια να φαω για να ειρωνευτω και αυτο...ας παχυνω....καλημερα και καλη συνεχεια στο ευαγες εργο της αποσυνθεσης τεραστιων προσωπικοτητων προς τερψη του φιλοθεαμονος κοινου.....


    #27155   /   21.04.2013, 15:40

    ΜUSICHEAVEN COMEDY... τόσο απλό !!!


    #27150   /   21.04.2013, 13:23

    και επισης πως να το κανουμε τωρα?προτιμω να σε ακουω στο alpha funk μαζι με τα γκαρντασια σου παρα να διαβαζω τετοια αρθρα...γουστα ειναι αυτα ρε φιλε τι να κανουμε τωρα......


    #27144   /   20.04.2013, 23:19   /   Αναφορά

    ο μαλμστην παντως ειναι ισως ο καλυτερος κιθαριστας και εχει γραψει φοβερα τραγουδια. 

    #27145   /   20.04.2013, 23:22   /   Αναφορά

    σε μια συναυλια σε ενα ξενοδοχειο προσπαθησε να βαλει φωτια την κιθαρα του οπως εκανε ο χεντριξ,και ανοιξε το συστημα πυροσβεσης του χωρου και εγινε μουσκεμα και εφυγε θυμωμενος.

    #27151   /   21.04.2013, 13:27   /   Αναφορά

    Και κατι ασχετο. Η ανυπαρκτη μνημη του χρυσοψαρου ειναι μυθος.


    Εχει τρομερη μνημη, αποδεδειγμενα επιστημονικα.
    :)

    #27152   /   21.04.2013, 13:43   /   Αναφορά

    Απίστευτος κιθαρίστας