ελληνική μουσική
    640 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Όλη η ιστορία της μουσικής σε... 6 λεπτά!

    Δείτε πως ο Pablo Morales από το Ρίο κατάφερε να χωρέσει όλη την ιστορία της Δυτικής μουσικής σε ένα μόλις video!

    Όλη η ιστορία της μουσικής σε... 6 λεπτά!

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 21 Απρ 2013

    Έναν πολύ δημιουργικό τρόπο βρήκε ο καλλιτέχνης Pablo Morales για να οπτικοποιήσει όλη την Ιστορία της Δυτικής μουσικής από την αρχή της ανθρωπότητας μέχρι και τον 21ο αιώνα.

    Οι εναλλαγές από εποχή σε εποχή κινούνται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς συνδυάζοντας εικόνα και ήχο με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο. Στο video του Morales που διαρκεί γύρω στα 6 λεπτά έχουν συμπτυχθεί αιώνες μουσικής δημιουργίας και υπάρχουν αναφορές στα πιο αντιπροσωπευτικά σημεία-σταθμούς. Όλα τα στάδια που πέρασε η μουσική, οι μεταβολές που ξεκινούν από τα προϊστορικά χρόνια, συνεχίζουν στην Αίγυπτο και φτάνουν μέχρι τις πιο σύγχρονες εκφάνσεις της τζαζ, της ηλεκτρονικής μουσικής και της Rock.

    Μεσαιωνική και Αναγεννησιακή μουσική, μονοφωνικό και πολυφωνικό σύστημα, τροβαδούροι, γεωργιανή και θρησκευτική μουσική, καστράτι, μανδριγάλια, όπερα, αναγέννηση, μπαρόκ, ρομαντισμός, ηλεκτρονική μουσική όλα τα μουσικά ρεύματα είναι παρόντα... όπως και οι κορυφαίοι δημιουργοί τους που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στην μουσική ιστορία. Παλεστρίνα, Μοντεβέρντι, Χαίντελ. Βιβάλντι, Μπαχ, Μότσαρντ, Χάυντ, Μπετόβεν, Μπραμς, Βέρντι, Βάγκνερ, Τσαϊκόφσκυ, Ντεμπυσύ αλλά και Άρμστρονγκ, Depeche Mode, Beatles και τόσοι ακόμα είναι ενταγμένοι αρμονικά σε αυτή την εξαιρετική δουλειά.

    Ο Pablo Morales φαίνεται να μην έχει αφήσει τίποτα στην τύχη του, ακόμα και ολοκληρώνοντας την πολύ ενδιαφέρουσα και δημιουργική δουλειά του έχει κάτι να μας πει...

    Όλη η ιστορία της μουσικής σε... 6 λεπτά!


    Tags
    Μουσικά Είδη:RockΌπεραΚαλλιτέχνες:ΒέρντιDepeche Mode



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #27159   /   22.04.2013, 09:22   /   Αναφορά

    Πολύ ωραίο και ευφάνταστο βίντεο!

    #27163   /   22.04.2013, 20:31   /   Αναφορά

    Ιδιαιτέρως ευφυής, πρωτότυπος και μελωδικός μουσικός χάρτης! Με λίγο πασπάλισμα ψυχεδελισμού!!

    #27176   /   25.04.2013, 20:24   /   Αναφορά

    Καλησπέρα σε όλους!


    Το συγκεκριμένο βιντεάκι είναι στο αέρα περίπου 2 μήνες, & είναι πάρα πολύ χρήσιμο για να κάνεις μάθημα "Ιστορία Μουσικής"!


    Τα παιδιά το λατρεύουν, θυμούνται πολλά περισσότερα από την ανάγνωση του βιβλίου & είναι πολύ μένουν άφωνα όταν όντως ανακαλύπτουν ότι όλα τα metal συγκροτήματα είναι ένα quarteto στην μπρίζα!

    #27190   /   30.04.2013, 01:10   /   Αναφορά

    Τελειο !!!!!!!!!!!!!!