ελληνική μουσική
    445 online   ·  210.817 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Η Grimes επιτίθεται στον σεξισμό της μουσικής βιομηχανίας

    Η Grimes αποφάσισε να απέχει για ένα χρονικό διάστημα από την μουσική δηλώνοντας ότι το κάνει γιατί δεν θέλει να θέσει υπό διαπραγμάτευση τις ηθικές της αρχές για να βγάλει το ψωμί της από τη μουσική.

    Η Grimes επιτίθεται στον σεξισμό της μουσικής βιομηχανίας

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 25 Απρ 2013

    Η νεώτατη και επιτυχημένη στο είδος της, Pop μουσικός Grimes από τον Καναδά, έχει κριτικάρει τον σεξισμό και την έλλειψη σεβασμού που υπάρχει στην μουσική βιομηχανία σε κείμενό της στο διαδίκτυο και δήλωσε ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από την καριέρα της γιατί δεν θέλει να διαπραγματευτεί τις ηθικές της αρχές προκειμένου να μπορέσει να βγάλει τα προς το ζειν από τη μουσική.

    Η Grimes, που σήμερα είναι 25 χρονών, δέχτηκε εξαιρετικές κριτικές για το τρίτο της άλμπουμ με τίτλο Visions, το οποίο κυκλοφόρησε την προηγούμενη χρονιά. Σε ένα κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο πρόσφατα, στον λογαριασμό που διατηρεί στοTumblr, περιέγραψε την εμπειρία της σχετικά με την σεξουαλική παρενόχληση και κριτική που δέχτηκε για το σώμα της.





    Σχολίασε ακόμα αυτούς που θέλησαν να την πατρονάρουν επαγγελματικά, γράφοντας ότι έχει κουραστεί από τους άντρες που δεν είναι επαγγελματίες, ούτε καν έχουν ποτέ συνοδεύσει μουσικούς, και επιμένουν να προσφέρουν συνεχώς “βοήθεια” χωρίς να τους έχει καν ζητηθεί λες και όλες οι επιτυχίες που έχει σημειώσει μέχρι σήμερα έχουν γίνει κατά λάθος και χωρίς αυτούς τους “σωτήρες θα είχε αποτύχει με μαθηματική ακρίβεια.


    Η Grimes πρόσθεσε ότι τα σχόλιά της δεν αφορούν όλους τους άνδρες, γράφοντας ότι λυπήθηκε που η επιθυμία της για ίση και ανθρώπινη αντιμετώπιση ερμηνεύτηκε ως μίσος προς όλο τον ανδρικό πληθυσμό, αντί για μια έκκληση, περισσότερο για σεβασμό, που ήταν και ο αρχικός της σκοπός.

    Τo πραγματικό όνομα της Grimes είναι Claire Boucher και γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου του 1988 στο Vancouver. Είναι μουσικός, τραγουδίστρια και σκηνοθέτης μουσικών video. Ασχολείται με την underground electronic και Industrial μουσική σκηνή. Το 2010, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο Geidi Primes από την εταιρεία Arbutus Records με έδρα το Montreal. Η επόμενη δουλειά της είχε τίτλο Halfaxa.

    Στα τέλη του 2011, ανακοίνωσε την συνεργασία της με την εταιρεία 4AD Records που συνεργάζεται με την Arbutus Records για την κυκλοφορία του Visions που βγήκε στην κυκλοφορία το 2012 και έλαβε πολύ καλές κριτικές μεταξύ των οποίων και από τους The New York Times που το χαρακτήρισαν ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά άλμπουμ της χρονιάς. Οι επιρροές της είναι εκτός από Industrial και electronic Pop, από το hip hop, R&B, noice Rock και μεσαιωνική μουσική.

    Πηγές: telegraph.co.uk, wikipedia.org


    Tags
    Μουσικά Είδη:IndustrialPopRock



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #27177   /   26.04.2013, 17:41   /   Αναφορά

    Μπράβο παιδιά !! Πολύ αξιόλογο άρθρο !!