ελληνική μουσική
337 online   ·  204.014 μέλη


αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει έργα μουσικής δωματίου  του Γιώργου Παπαδόπουλου για κιθάρα, φλάουτο και πιάνο.  

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Γράφει η Χρύσα Οικονομάκη (XrysaOikonomaki)56 άρθρα στο MusicHeaven
Σπούδασα κλασσική μουσική και πήρα 4 πτυχία και ένα δίπλωμα: Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Πιάνου και το Δίπλωμα Σύνθεσης. Το 1991 παράλληλα με την κλασσική το γύρισα στη ροκ μουσική. Για 4 χρόνια έπαιζα πλήκτρα και τραγουδούσα σε ροκ...
Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2013

 

ΩΡΑ 20:00 μ.μ.

 

 

Μια πλούσια μουσική βραδιά πρόκειται να προσφέρει στο κοινό του το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 17 Μαϊου και ώρα έναρξης 20:00 μ.μ.

 

Ο συνθέτης Γιώργος Παπαδόπουλος στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει έργα του για σόλο κιθάρα και έργα μουσικής δωματίου για κιθάρα, πιάνο & φλάουτο. Τα έργα αυτά έχουν εκδοθεί σε παρτιτούρες από τις Εκδόσεις Cambia με τίτλο «Ονειρόδρομοι» ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει το ομώνυμο Cd από τη δισκογραφική εταιρεία FM RECORDS.

Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει επίσης και κάποιες μεταγραφές για κιθάρα, φλάουτο και πιάνο από τον πρώτο του δίσκο «ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΟΧΗ».

Πρόκειται για συνθέσεις που έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης όπως τα: «PRE BAROQUE», «FANTASIA»,  «NOSTALGIA», « DREAM PATHS»,  «BLUE NIGHT», «A STROLE OF A LAKE» και πολλά άλλα.

 

Η μουσική γραφή του Γιώργου Παπαδόπουλου κερδίζει την αγάπη των ακροατών και του ευρύτερου κοινού, με ακούσματα που ηρεμούν και ταξιδεύουν το πνεύμα.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


ΣΟΛΙΣΤ

 

Γιώργος Παπαδόπουλοςκιθάρα

Μαριλένα Σπαχή – Πιάνο

Αλεξάνδρα Καμινιώτη - Φλάουτο

 

Ακολουθεί Gala Όπερας στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Αθηναίου και μια σειρά διεθνώς καταξιωμένων Ελλήνων σολίστ και νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών που τους δίνεται η δυνατότητα να εμφανιστούν ως σολίστ δίπλα σε σημαντικούς καλλιτέχνες και να παρουσιάσουν το ιδιαίτερο ταλέντο τους.

 

Κατερίνα Μηνά Σοπράνο
Μαρίνα Βουλογιάννη Σοπράνο
Δημήτρης Ναλμπάντης Τενόρος
Μαρισία Παπαλεξίου Σοπράνο
Αρκάδιος Ρακόπουλος Βαρύτονος
Νίκος Σπανός Τενόρος
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Νίκος Αθηναίος Διεύθυνση Ορχήστρας

 

 

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 5€ (μαθητικό-φοιτητικό-κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

 

 


Tags
Καλλιτέχνες:GalaΓιώργος ΠαπαδόπουλοςΜουσικά Όργανα:κιθάραΜουσική Εκπαίδευση:παρτιτούρες


Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!