ελληνική μουσική
    431 online   ·  210.817 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Σε πρώτη εμφάνιση

    5η θέση Διαγωνισμού: Xρόνια αθωότητας - Έλενα Ζανταρίδου, Θάνος Χασιώτης

    Η 5η θέση στον 3ο Διαγωνισμό Τραγουδιού πήγε επάξια στο εξαιρετικό Χρόνια Αθωότητας. Η μαγική φωνή είναι της Έλενας Ζανταρίδου και δημιουργός ο Θάνος Χασιώτης. Ας γνωρίσουμε περισσότερα για το τραγούδι μέσα από την αφήγηση του ίδιου του δημιουργού του.

    5η θέση Διαγωνισμού: Xρόνια αθωότητας - Έλενα Ζανταρίδου, Θάνος Χασιώτης

    Δευτέρα 03 Ιούν 2013

    To τραγούδι δημιουργήθηκε πριν 3 χρόνια περίπου εν μέσω της κρίσης,  αποτέλεσε δε, μία διέξοδο για τα δικά μου συναισθήματα με αφορμή όσα έβλεπα να συμβαίνουν γύρω μου. Θυμός, απογοήτευση για έναν ψεύτικο κόσμο όπου η αθωότητα είχε χαθεί ανεπιστρεπτί. Κι όμως τα λόγια αυτού του τραγουδιού εξακολουθούν να με εκφράζουν ως δημιουργό μέχρι και σήμερα.

    Ερμηνεύτριά του,  η Έλενα Ζανταρίδου. Μία καταπληκτική, νέα ερμηνεύτρια από την Έδεσσα με μουσική παιδεία και με πολλές διακρίσεις. Συναντηθήκαμε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Απολλώνεια που διεξήχθη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2009, όπου στον ομώνυμο Διαγωνισμό η Έλενα κέρδισε το α' βραβείο ερμηνείας. Eκτοτε αποφασίσαμε να καταθέσουμε μαζί κάτι δικό μας στο ευρύ κοινό.

    Μία φωνή τεραστίων δυνατοτήτων για μένα, που μοιραία έμελλε να “ντύσει” το συγκεκριμένο κομμάτι και να του δώσει μία ξεχωριστή αίσθηση. Ομολογώ ότι το συγκεκριμένο τραγούδι αρχικά δεν είχε γραφτεί για να δημοσιοποιηθεί λόγω του πολιτικού του περιεχομένου έστω κι αν αυτό που εξέφραζε ήταν αρκετά “καλυμμένο” για να θεωρείται οξύ, όμως η φωνή της Έλενας με έπεισε ότι έπρεπε να βγει προς τα έξω. Και πλέον δεν το μετανιώνω! Ίσως κάποια πράγματα στη ζωή σου είναι γραφτό να γίνονται!

    Η μουσική ήταν πάντα για μένα η διέξοδος των συναισθημάτων μου. Αν δεν υπήρχε στη ζωή μου θα ένιωθα μισός. Ωστόσο πάντα την έβλεπα καθαρά εραστεχνικά και ποτέ βιοποριστικά. Η χαρά μου ήταν να μπορώ να τη μοιράζομαι με τους ανθρώπους που αγαπώ, όμως ακόμα μεγαλύτερη χαρά ένιωθα όταν αυτή έφτανε στα αυτιά και του υπόλοιπου κόσμου! Το 2001 έκανα την πρώτη μου δισκογραφική απόπειρα στη Θεσσαλονίκη με 2 τραγούδια. “Ο ΑΛΛΟΣ ΜΟΥ ΕΑΥΤΟΣ” και το “ΚΑΙ ΣΕ ΖΗΤΩ” ερμηνεύτηκαν όμορφα από έναν νέο ανερχόμενο τότε τραγουδιστή της Θεσσαλονίκης το Χρήστο Αβραμίδη!

    Με το “ΚΑΙ ΣΕ ΖΗΤΩ” συμμετείχα για πρώτη φορά στον 2ο Διαγωνισμό του MusicHeaven καταλαμβάνοντας στο γκρουπ μου την 13η θέση,  που ποτέ όμως δεν με ενόχλησε! Το μόνο που μου προκάλεσε ήταν ανυπομονησία να ξανασυμμετάσχω σε αυτήν την όμορφη διοργάνωση, όποτε και αν γινόταν! Και αυτό γιατί ήθελα να μοιραστώ και πάλι τη μουσική μου με όλον τον κόσμο! (σαν απειλή ακούγεται αυτό αλλά δεν πειράζει!)

    Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό για έναν δημιουργό; Η αγάπη για τη μουσική και αυτό που παίρνει κάποιος από την αγάπη του κοινού τον κάνει να υπερνικά φόβους και αδυναμίες, ισχυροποιείται η προσωπικότητά του ώστε να αντιμετωπίζει τις αναποδιές της ζωής! Κι αυτό είναι τελικά που μένει. Αν βάλουμε μέσα σε όλο αυτό και τη “λύτρωση”που νιώθει ένας καλλιτέχνης, τότε αντιλαμβάνεστε πόσο τυχερός μπορεί να είναι ένας μουσικός!

    Σε έναν διαγωνισμό δεν έχει καμία σημασία η θέση,  αλλά η κατάθεση ψυχής. Μην ξεχνάμε ότι όλοι είμαστε “επισκέπτες” σε αυτόν τον κόσμο. Μόνο οι δημιουργοί όμως έχουν το προνόμιο να αφήνουν με τον καλύτερο τρόπο μέρος της ψυχής τους στις επόμενες γενιές, κληροδοτώντας τα γνωστά ή άγνωστα, “μουσικά” παιδιά τους! Κανένα βραβείο δε μπορεί να συγκριθεί μ'αυτό!

    Τέλος πρέπει να αναφέρω ότι τα Χρόνια αθωότητας κυκλοφορούν ήδη σε ψηφιακή διανομή απο την Culture music και μέσω i-tunes. Είναι ουσιαστικά η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Έλενας Ζανταρίδου,  μία δουλειά που περιέχει 2 ακόμα κομμάτια σε έντεχνο ύφος σε στίχους και μουσική ενός ακόμη συναδέλφου, του Χρήστου Γελαδάρη (τίτλοι τραγουδιών: “ Να δεις” & “Μακριά”), ενώ στα “Χρόνια Αθωότητας” έχει γίνει και ένα ενδιαφέρον “μεσογειακού χαρακτήρα” remix. Tις ενορχηστρώσεις έχουν επιμεληθεί ο Γιάννης Δαμιανίδης και ο Νεκτάριος Βασιλείου. Η συγκεκριμένη ερμηνεύτρια αξίζει της προσοχής σας και της εύχομαι ό,τι καλύτερο στη ζωή της γιατί είναι και εξαιρετικός άνθρωπος πάνω απ'όλα!

    Με βαθιά εκτίμηση
    Θάνος Χασιώτης


    ΧΡΟΝΙΑ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

    στίχοι-μουσική :Θάνος Χασιώτης

    Έχω πάντα τα χέρια απλωμένα
    μα όλα μου μοιάζουνε ξένα
    σε μια ρηχή εποχή

    Τρέχω μες στα υπόγεια του κόσμου
    και όσα αισθάνομαι εντός μου
    μου προκαλούν την οργή

    Χρόνια...της αθωότητας φρένα
    να κυνηγάς τα χαμένα
    σε μυστικά που ποτέ ξανά κανείς δε θα βρει
    γιατί η αλήθεια είναι πάντα μισή κι ακριβή

    Έχω.. μες στην καρδιά κεντημένα
    ψεύτικα λόγια γραμμένα
    με μια πένα χρυσή

    Τρέχω μ' όνειρα αγάπης στο αίμα
    και τα αρχικά χαραγμένα
    σε μια πέτρινη γη

    Χρόνια... της αθωότητας φρένα
    να κυνηγάς τα χαμένα
    σε μυστικά που ποτέ ξανά κανείς δε θα βρει
    γιατί η αλήθεια είναι πάντα μισή κι ακριβή

    κι όσο... όσο κι αν θες να πετάξεις
    πως τα όνειρά σου να φτάσεις
    που ξαφνικά σου τα παίρνει όλα αυτή η ζωή
    κι ας μην έχεις δώσει εσύ αφορμή να συμβεί

    5η θέση Διαγωνισμού: Xρόνια αθωότητας - Έλενα Ζανταρίδου, Θάνος Χασιώτης5η θέση Διαγωνισμού: Xρόνια αθωότητας - Έλενα Ζανταρίδου, Θάνος Χασιώτης





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #27371   /   03.06.2013, 02:01   /   Αναφορά

    Μπράβο!

    #27372   /   03.06.2013, 03:43

    Ατμόσφαιρα και ταξίδι μας πρόσφερατε με το τραγούδι σας ,,,, Τα καλύτερα σας εύχομαι απο ψυχής.


    #27373   /   03.06.2013, 04:00   /   Αναφορά

    Όμορφο τραγούδι που ξεχώρησα απ' το πρώτο άκουσμα !


    Μπράβο Θάνο...  Μπράβο Έλενα !!!

    #27374   /   03.06.2013, 04:07   /   Αναφορά

    εγω θα πω μόνο ένα τεραστιο μπραβο γιατί απο τη πρωτη στιγμη που το ακουσα με μαγεψε και κατάφερε να με ταξιδέψει....τέτοια μικρά διαμάντια χρειαζόμαστε περισσοτερα...μπαίνω i-tunes άμεσα και παλι συγχαρητήρια{#emotions_dlg.clap}

    #27378   /   03.06.2013, 10:42   /   Αναφορά

    Έχω πάντα τα χέρια απλωμένα
    μα όλα μου μοιάζουνε ξένα
    σε μια ρηχή εποχή


    Τρέχω μες στα υπόγεια του κόσμου
    και όσα αισθάνομαι εντός μου
    μου προκαλούν την οργή


    Χρόνια...της αθωότητας φρένα
    να κυνηγάς τα χαμένα
    σε μυστικά που ποτέ ξανά κανείς δε θα βρει
    γιατί η αλήθεια είναι πάντα μισή κι ακριβή



    .........................................................................................


    Yποκλίνομαι στον στιχουργό και στην όμορφη φωνή που το απογειώνει !


    Οι πέννα του βουτηγμένη στην μελάνη της αλήθειας !


    Μπράβο παιδιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    #27380   /   03.06.2013, 11:28   /   Αναφορά

    ΠΟΛΥ όμορφο τραγούδι και πολύ καλή ερμηνεία. Έχει συμβεί αυτό που απογειώνει ένα τραγούδι, ταιριαστή μελοποίηση των στίχων που έχουν “κάτι” να πουν (δεν είναι απλά λόγια για “ντύσουν” μια μελωδία, ένα ρυθμό), και κατάλληλη εκφραστική φωνή με ικανότητα να ζωντανέψει τους στίχους.


    Μπράβο!!!


    Αναμένουμε και άλλα τραγούδια βγαλμένα από την ψυχή.

    #27381   /   03.06.2013, 13:39   /   Αναφορά

    Πολλά μπράβο σας παιδιά! Καμαρώνω πραγματικά για τη μεγάλη επιτυχία του τραγουδιού σας και χάρηκα πολύ που σας ανακάλυψα μέσα από αυτό τον διαγωνισμό! Αναμένουμε και νέα τραγούδια σας! Πάντα τέτοιες επιτυχίες!

    Administrator
    #27382   /   03.06.2013, 14:02   /   Αναφορά

    Ένα από τα 12άρια μου, καλή συνέχεια και πάντα μελωδικά!

    #27383   /   03.06.2013, 16:38   /   Αναφορά

    σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια  από καρδιάς{#emotions_dlg.rolleyes}μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω να γράφω..

    #27384   /   03.06.2013, 16:42

    Nα συνεχίσεις Θάνο, επιβάλλεται να συνεχίσεις τις δημιουργίες σου και το ήθος (στο οποίο αναφέρθηκα σε προγενέστερα σημεία).


    Πολλά συγχαρητήρια :)


    #27385   /   03.06.2013, 17:17

    ευχαριστώ Μαίρη μου..εγώ με τη σειρά μου θα πω πολλά συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά στους μεγάλους Νικητές αλλά και σε όλα τα παιδιά που έκαναν αυτό το διαγωνισμό τόσο πλούσιο μουσικά.. που με έκαναν και μένα να θέλω να συνεργαστώ με πάρα πολλούς!!δεν ξέρω ποιον να πρωτοδιαλέξω!!Τι πιο όμορφο πράγμα!Και η πλάκα είναι πως διαπιστώνω ότι πάρα πολλά παιδιά είναι ανοιχτά σε συνεργασίες και με εξαιρετική ευγένεια που σπανίζει στην εποχή μας και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα!!!


     Η ανταλλαγή όσο  και το μπλέξιμο των μουσικών βιωμάτων μπορεί να οδηγήσει πραγματικά σε εξαιρετικά πράγματα!! Η μουσική οφείλει να χαρίζει χαμόγελα και να υπηρετεί την ψυχή μας πάνω απ'όλα!!Μην το ξεχνά κανένας αυτό!!!!


    #27387   /   03.06.2013, 19:54

    Αγαπητέ Θάνο επιβάλλεται να συνεχίσεις να γράφεις...


    Το σπουδαιότερο πράγμα που κερδίσαμε σ' αυτό το διαγωνισμό εκτός από όμορφα τραγούδια , είναι πίστη στους ανθρώπους και στα δυο έπαιξες σπουδαίο ρόλο !!!!




    #27388   /   03.06.2013, 22:34   /   Αναφορά

    Υπέροχο τραγούδι, καλή δημιουργική πορεία παιδιά.

    #27389   /   03.06.2013, 23:40   /   Αναφορά

    ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ Ω Κ ΓΩ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΣΟ ΓΛΥΚΑ Κ ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ!


    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΧΑΣΙΩΤΗ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΣΠΕΣΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΩΤΕΥΣΙΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ!!ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΦΩΛΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΟΥ Κ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ...ΕΚΑΤΣΕ ΕΚΕΙ ΣΑ ΝΑ ΤΑΝ  ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ!!


    ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΣΟ ΓΛΥΚΑ ΣΧΟΛΙΑ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!!


    ΝΑ 'ΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ , ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!

    #27390   /   04.06.2013, 02:33   /   Αναφορά

    Συγχαρητηρια σε ολους σας για το υπεροχο τραγουδι που μας χαρισατε για να ταξιδευουμε μαζι του, και για την διακριση σας!!  Καλες εμπνευσεις και καλη επιτυχια σε οτι κανετε!!! :)

    #27391   /   05.06.2013, 09:09   /   Αναφορά

     


    μπράβο σας παιδιά! ακούγοντας τέτοια κομμάτια ειλικρινά αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να μένουν στην αφάνεια ενώ καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με τη σαβούρα του άλλου κόσμου…


    και εκείνο που κάνει το κομμάτι ξεχωριστό είναι η αλήθεια που κρύβει μέσα του. με ένα απλό άκουσμα αντιλαμβάνεσαι ότι όσοι συμμετείχαν σε αυτό το δημιούργημα κατέθεσαν ψυχή.


    Γενικώς ακούγοντας τέτοια πράγματα από τεράστιους καλλιτέχνες από τη μια χαίρομαι αλλά από την άλλη με πιάνει μια σιωπηλή  μελαγχολία και ένα μεγάλο γιατί αναπάντητο…


    Τελικά η πραγματική μουσική δεν παίζετε σε μεγάλους χώρους και μεγάλα κέντρα αλλά σε σοκάκια και μαγαζάκια της γειτονιάς από ανθρώπους που έχουν μεράκι και υπηρετούν πιστά αυτό που θέλουν να κάνουν…


    Μακρηγόρησα πάλι …!!!!!!!


    Να στε καλά παιδιά, να συνεχίσετε έτσι να καταθέτετε την ψυχούλα σας και να στε σίγουροι ότι εμείς το απολαμβάνουμε και συνταξιδεύουμε μαζί σας!!!


    Σας ευχαριστώ απ την καρδιά μου για αυτό έστω το ολιγόλεπτο μαγικό ταξίδι!!!

    #27404   /   07.06.2013, 17:37   /   Αναφορά

    ευχαριστούμε όλους σας για μια ακόμη φορά από καρδιάς!{#emotions_dlg.blush}

    #27495   /   26.06.2013, 01:26   /   Αναφορά

    katapliktiko komati bravo paidia!