ελληνική μουσική
    847 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > ΜusicHeaven Comedy

    Η Κουδουνίστρα - Περί Διαγωνισμού!

    Ε, ρε γλέντια, που λέει και αυτό το λαϊκό το παιδί το τουρκοφερμένο.

    Η Κουδουνίστρα - Περί Διαγωνισμού!

    Γράφει το μέλος Koudounistra
    2 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 10 Ιούν 2013

    Μα τι πάθατε όλοι με το Διαγωνισμό φέτος; 

    Που είναι η ευγενής σας άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι σας; Που τα άφησες καρδούλα μου; Σε ποιο κλειδωμένο συρτάρι, ποιο μπουφέ; 

    Είναι επίπεδο αυτό; Είναι πολιτισμός; 

    Μόνο να ξέρατε, πόσο το ήθελα να τελειώσει ο διαγωνισμός και να ανοίξω το στοματάκι μου - αυτό το ανεκτίμητο κόσμημα πάνω στην πάλλευκη προτομή μου! 

    Και επιτέλους, ήρθε η στιγμή που όλα τελειώσανε, στέφθηκαν οι νικητές, έγιναν τα μεθεόρτια και λίγο πριν περάσει το θέμα στην ιστορία, θα ήθελα ένα επιμύθιο διά στόματος Κουδουνίστρας να σφραγίσει αυτό το φλογερό κεφάλαιο του Μουσικού του Παραδείσου. 

    Που Κόλαση τον κάνατε, αμόρφωτες έντεχνες του διαδικτύου. Και να φανταστείς ότι χρησιμοποιώ τον ελαφρύτερο από τους πρόχειρους χαρακτηρισμούς μου. Και θα στον δικαιολογήσω. 

    Γιατί με είπες και συντάκτη του StarChannel και πολύ με στεναχώρησες! Ποια; Εμένα. Που νυχθημερόν σε σκέφτομαι και σε ρουφάω ως τα τρίσβαθα των σπλάχνων μου, μήπως και καταφέρω και σε μετουσιώσω σε γραφή. Αχάριστε πρωινέ αναγνώστη μου. Φανατικέ θαυμαστή της γραμματικής και του συντακτικού μου.

    Μα είναι δυνατόν να μιλάς για ποιότητα στίχων; Ποιος είσαι μωρό μου; Άλλος είσαι και άλλος πιστεύεις;  Έλα λίγο στην πραγματικότητα! Πες, ‘’δε με άγγιξαν οι στίχοι’’, ‘’ δε με συγκινούν’’, ‘’δε μου αρέσουν’’. Αλλά όχι, ‘’ δεν έχει να πει κάτι’’! Σαν τι να σου πει δηλαδή;  Όχι, πες μας τι θέλεις να ακούσεις να στο φτιάξουμε στον επόμενο διαγωνισμό. Γιατί θέλει κι ο καλλιτέχνης να συνομιλήσει με το κοινό του. 

    Και σαν να μη μας έφταναν αυτά, είχες θέμα και με την παραγωγή των κομματιών. Πώς να τα παράξουν δηλαδή οι άνθρωποι; τι είναι; μια χωριάτική και μια φέτα στο τριά; Που κι εκεί, τη βάζεις και την ελίτσα σου, να το κάνεις λιγάκι ομορφότερο. 

    Αλλά φταις κι εσύ γλυκέ διοργανωτή μου. Όρισε δυο τρία ποιοτικά στάνταρ να μας αφήσει ήσυχους ο κάθε μίζερος εδώ μέσα, που θέλει την μουσική μεταξύ ξεκούρδιστης κιθάρας, ήχων του δρόμου και καμένης από τα ξενύχτια, φωνής. 

    Αν είναι λέει καλό το κομμάτι, θα φανεί. Που θα φανεί μωρό μου; Ποιό φανταστικό όργανό να βάλω να μου αγγίξει το συναίσθημα; Διατείνεσαι ότι αρκεί η προσπάθεια! Μα γιατί είσαι τόσο μετριοπαθής και γλυκανάλατος; Γιατί χρυσούλα μου; Ποιος αδύναμος χαρακτήρας σε ωθεί σ’ αυτή την ανευθυνότητα; 

    Περί Διαγωνισμού πρόκειται. Όχι για Τουρνουά Σκαριφήματος. 

    Στο τέλος θα αισθανθώ και άσχημα, που θεωρώ τραγούδι μια ενορχηστρωμένη μουσική με μια ωραία φωνή να απλώνει στρωτά τους στίχους και από όλο αυτό να βγαίνει και νόημα. Ε, με συγχωρείς, αλλά όχι, δε θα στην κάνω τη χάρη. Όχι. Καλύτερα να το κοιτάξεις. Κάτι άλλο σε τυραννάει! Σίγουρα πράγματα. Και σου μιλάω εγώ που τον έχω κάνει και τον δερμάτινο καναπέ μου. Ωραιότατο, καπιτονέ, δερμάτινο.  Όχι τίποτα κασμίρια.

    Όμως επειδή το ξέρω ότι κατά βάθος ξέρεις, μη σου πω ξεράδια, γιατί θα θεωρηθεί άσεμνο, με σας που έχω μπλέξει, εδώ μέσα. Θα σου πω όμως ότι σε περιμένω στη γωνία. Με την καλή την έννοια. Να δω την αλλαγή σου. Αλλιώς, μαύρο φίδι που σε έφαγε.

    Σ’ αγαπώ πάντα!





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #27414   /   10.06.2013, 10:41   /   Αναφορά

    "Ευ αγωνίζεσθαι". Απαρέμφατο ενεστώτα μέσης φωνής.



    Δεν το περίμενα από εσένα...με στεναχωρείς...



    Να λες τόσα πολλά δίχως να έχεις "κάτι να πεις"...



    Με περίσσεια αγάπης...

    #27454   /   18.06.2013, 16:07

    #27415   /   10.06.2013, 12:17   /   Αναφορά

    Ο διαγωνισμός τελείωσε...ειλικρινά φτάνει νομίζω..εκφράστηκαν τόσες πολλές απόψεις ως τώρα, όντως στεναχωρέθηκαν άνθρωποι,ο καθένας είπε αυτό που ίσως ένιωθε,ας βάλουμε μία τελεία σε όλον αυτό τον αρνητισμό.... υπήρξαν και πικρίες και κατηγορίες αλλά υπήρξε και η ευγενής άμιλλα..δεν πρέπει να το παραβλέψουμε αυτό.Αυτό  πρέπει να επαινεθεί πάνω απ'όλα και ας μείνουμε μόνο στα θετικά.Στο γεγονός ότι ο διαγωνισμός ανέδειξε εξαιρετικούς καλλιτέχνες και ανθρώπους!


    Σ'ένα διαγωνισμό πάντα γίνονται πολλά..Όμως δεν είναι κρίμα να αναμοχλεύεται η στάχτη όταν η φωτιά έχει σβήσει?Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την ύπαρξη του άρθρου αυτού σε αυτή τη χρονική στιγμή..

    Administrator
    #27416   /   10.06.2013, 16:55   /   Αναφορά

    Τα χιουμοριστικά κειμενάκια της Κουδουνίστρας βρίσκονται στη στήλη MusicHeaven Comedy (κάτι που βέβαια δεν είναι και πολύ εμφανές)


    Νομίζω λοιπόν πως είναι καλύτερα να μην τα θεωρούμε ως τίποτα βαρυσήμαντα "άρθρα", αλλά σαν μικρά ευχάριστα σατιρικά διαλείμματα από την καθημερινότητά μας, που σχολιάζουν με έναν καυστικό τρόπο κάποια θέματα που μας απασχολησαν εδώ στο MusicHeaven.

    #27420   /   11.06.2013, 00:53   /   Αναφορά

    Περσινά, ξινά σταφύλια! Ε.Σ.

    #27422   /   11.06.2013, 01:34   /   Αναφορά

    Η Κουδουνίστρα, μου φαίνεται ότι θα αποδειχτεί η πλέον αισιόδοξη καλοκαρινή νότα! Και σεμνή! Ολότελα... αντί-star (channel, πάνελ κτλ κουραφέξαλα...)!!!


    Η μόνη μου απορία είναι... που έφτιαξες τον καναπέ, καλή μου;;;... Έχω στη μέση του σαλονιού ένα τραπεζάκι ινδικό επάνω σε βλαχοβελέντζα και θέλω να το συνδυάσω με αναλόγου επιπέδου πολυθρόνες......


    Περιμένω πληροφορίες, λοιπόν. Άντε, σε αφήνω γιατί εδώ... πέρα βρέχει (κυριολεκτικά.... βραδυνή ανοιξιάτικη μπόρα...) Πάω να χαζέψω και να ξεπλύνω ολίγην εντεχνίλα που πασπάλισε τους ώμους μου σαν πυτιρίδα!!


    Γεια σου και χαρά σου!!{#emotions_dlg.rockon}

    #27426   /   11.06.2013, 12:49   /   Αναφορά

    Κάτσε να προσέξω πως θα το εκφράσω, μην βρεθεί κανείς και πει ότι σε πιάνω πόρτα για το χειμώνα. Γιατί το στιχάκι "κοιτάω δεξά μου και ζερβά ο μα'ι' γκοντ και Τζίσου" ...  κάνει τη ρήμα του ταμάμ (με το) ... "του μουσικού μας παραδείσου".


    Είπες τα πιπεράτα σου μα για να λέμε και του στραβού το δίκιο , θα ήταν καλό να ακούμε την φωνή σου να μας "τα λέει" γιατί στο γραπτό , όπως και να το κάνεις χάνεις την έκφραση , το χρώμα του λόγου κι αν είσαι και λίγο "ξενερουά" την ώρα που διαβάζεις χάνεις το "βασικό".


    Τώρα και συγνώμη δηλαδή , είναι και μερικοί που το "ξενερουά" δεν είναι της στιγμής που διαβάζουν αλλά γενικώς... Η επίδραση είναι μόνιμη σαν τον Οβελίξ ένα πράμα...


    Πέσαν στη μαρμίτα μικροί και τέλος... καμία ελπίδα.


    Και για να μην έχουμε τα της προηγουμένης... δεν εννοώ κανέναν απ΄ τους προλαλήσαντες αλλά ο νοών νοείτω …


    {#emotions_dlg.inlove}


    #27427   /   11.06.2013, 13:07

    Ο γραπτός λόγος είναι ξενερουα έχεις δίκιο Μιχάλη όταν η πένα και όποιος/α την καθοδηγεί δεν καταφέρουν ν' αγγίξουν το εύθυμο μέρος του εγκεφάλου!


    Σε αυτή την περίπτωση ο γραπτός λόγος ναι γίνεται ξενερουα και δεν σου κάνει χάρες και χαρούλες !!!


    #27612   /   19.07.2013, 13:25   /   Αναφορά

    Πρό(σ)κληση στη Κουδουνίστρα


    Καλημέρα Κουδουνίστρα. Που είσαι εσύ καλέ; Χάθηκες και άφησες ένα κενό με την περιβόητη αισθητική σου! Αποθύμησα τα βραχιόλια σου , που λέει και το τραγουδάκι:


    Ή εάν θέλεις αναζητώ τις θαλασσιές  σου χάντρες για να μη μας πιάνει το μάτι.


    Έγραψες ότι ήρθες να κατσικωθείς και να διορθώσεις τα κακώς κείμενα στη κοινότητα της Μουσικοχεβένας, αλλά εμφανίστηκες σαν μετεωρίτης και εξαφανίστηκες σαν κομήτης. Τι να υποθέσω τώρα εγώ, που είπα ότι θα keep an eye on you! Ότι το μάτι σου φοβήθηκε το πολιτισμό που ρέει από τα μπατζάκια μας ή την παιδεία μας που είναι το καμάρι των γενιών από τη μεταπολίτευση και μετά.


    Σε φωνάζω με το παραπάνω τραγούδι και σε αναζητώ παντού και όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, που τραγούδησε ο Δημήτρης Μητροπάνος.


    Απάντησε, καλή μου κουδουνίστρα, και εγώ δεν σου ζητώ να μου σφυρίζεις το τραγουδάκι:


    Υποβάλλω αίτημα με το κατάλληλο χαρτόσημο και θα ήταν χαρά μου να απαντήσεις με ένα εμπνευσμένο κειμενάκι από αυτά που ξέρει η πένα σου, συγνώμη το πληκτρολόγιο σου.


    Για το τέλος, σου αφιερώνω ένα τραγούδι για να σε καλοπιάσω κατ΄αρχάς και μετά για να μη σε χάσω από πελάτη.


    Με εκτίμηση, Ε.Σ.