ελληνική μουσική
    625 online   ·  210.826 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Δωρεάν Μαθήματα Σύνθεσης Τραγουδιών!

    Ένας νέος, on line, δωρεάν κύκλος μαθημάτων προσφέρεται από το Berklee College of Music με τίτλο “Σύνθεση Τραγουδιών το οποίο ξεκινάει στις 19 Ιουλίου υπό την καθοδήγηση του Pat Pattison, που ειδικεύεται στην σύνθεση και την δημιουργία κομματιών.

    Δωρεάν Μαθήματα Σύνθεσης Τραγουδιών!

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 17 Ιούλ 2013

    Οι συμμετέχοντες στο course “Σύνθεση Τραγουδιών” θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν έναν έγκυρο και αποτελεσματικό τρόπο για να γράφουν τραγούδια που θα εκφράζουν τις ιδέες και τα συναισθήματά τους, θα δουν διάφορα εργαλεία τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτή την δημιουργική διαδικασία που είναι η σύνθεση στίχου και μουσικής για την έκφραση ενός μηνύματος.

    Έναρξη: 19/7/2013 (διάρκεια 6 εβδομάδες)

    Χρόνος που απαιτείται: 6-8 ώρες/εβδομάδα


    Αυτό το course είναι μια πρόσκληση για να βγάλετε από μέσα σας τον δημιουργό που κρύβετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι η θετική σας ανταπόκριση σε αυτή την πρόσκληση. Αν δεν έχετε γράψει ακόμα κανένα κομμάτι ή αν έχετε κάνει μόνο λίγες απόπειρες σε αυτό τον κύκλο μαθημάτων θα δείτε μια αποτελεσματική μέθοδο για την δημιουργία τραγουδιών που θα σας βοηθήσουν να εκφράσετε δημιουργικά τις ιδέες και τα συναισθήματά σας. Αν έχετε ήδη ολοκληρωμένες συνθέσεις στο ιστορικό σας με την μεθοδολογία που παρουσιάζετε σε αυτό τον κύκλο μαθημάτων θα μπορέσετε να επανεξετάσετε τον τρόπο που συνθέτετε και να πάρετε τον έλεγχο στοιχείων της διαδικασίας που ίσως να μην είχατε δώσει την απαραίτητη βαρύτητα.

    Δωρεάν Μαθήματα Σύνθεσης Τραγουδιών!


    Το course ξεκινάει με την εξέταση των διαθέσιμων εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτή την διαδικασία. Θα μάθετε πως να χρησιμοποιείται τα εργαλεία αυτά για να ενισχύσετε το μήνυμά σας και να συνθέτετε μουσική παράλληλα να την ανάπτυξη των ιδεών σας. Θα μάθετε να δουλεύετε παράλληλα το στιχουργικό και το μουσικό κομμάτι. Δεν είναι απαραίτητο να ξέρετε να διαβάζετε ή να παίζετε μουσική μια που το course σας προσφέρει μια σειρά από μουσικά loops για να πειραματιστείτε.Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τραγουδήσετε τις μελωδίες σας πάνω στα loops.

    Πάνω από όλα όμως το κυρίαρχο ζητούμενο είναι να το διασκεδάσετε με την ψυχή σας!

    Περισσότερες λεπτομέρειες: www.coursera.org/course/songwriting







    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε