ελληνική μουσική
    847 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Αλέξανδρος Μπελλές: Σαν έρθεις

    Με μία μελωδική συναυλία στη Δάφνη, την Κυριακή στις 15 Σεπτεμβρίου, με τραγούδια μεγάλων συνθετών, αλλά και τα κομμάτια από τον πρώτο του δίσκο, αποχαιρετά ο Αλέξανδρος Μπελλές το φετινό, ιδιαίτερα επιτυχημένο, καλοκαίρι.

    Αλέξανδρος Μπελλές: Σαν έρθεις

    Γράφει το μέλος MusicHeaven
    23 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 12 Σεπ 2013

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΛΕΣ

    "Σαν έρθεις"

    Δάφνη, Πλατεία Δημαρχείου Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013, στις 21:00

    Στη Δάφνη ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου, το καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι του Αλέξανδρου Μπελλέ…

     Ο Αλέξανδρος Μπελλές και η μπάντα του, θα βρεθούν στις 15 Σεπτεμβρίου, στη Δάφνη, με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, το οποίο συνθέτουν τραγούδια από τον πρώτο δίσκο του ανερχόμενου ερμηνευτή, με τίτλο "Σαν Έρθεις", αλλά και διασκευές κομματιών Ελλήνων συνθετών όπως των Γ. Μαρκόπουλου, Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκου, Δ. Σαββόπουλου κ.ά. Φυσικά, από το πρόγραμμα δεν θα λείπουν τραγούδια που έχουν αγαπηθεί, μέσα από την ερμηνεία του αξέχαστου Νίκου Ξυλούρη, ενός καλλιτέχνη τον οποίο ο Αλέξανδρος Μπελλές, πάντα τιμάει και περιλαμβάνει στις συναυλίες του.

    Αλέξανδρος Μπελλές: Σαν έρθεις

    Ένα πρόγραμμα που θα μας ταξιδέψει στα μονοπάτια της folk ελληνικής μουσικής με νέο ήχο, Rock ενορχήστρωση και φωνές ηλεκτρικές.
 Μια παράσταση με τραγούδια ερμηνευμένα από μια σπουδαία φωνή. Τη φωνή που ξεχώρισε ο Γιάννης Μαρκόπουλος ο οποίος επέλεξε τον Αλέξανδρο Μπελλέ ως βασικό ερμηνευτή των μεγάλων του έργων "Θητεία", "Ιθαγένεια", "Χρονικό", "Ανεξάρτητα" και "Ελεύθερους Πολιορκημένους".

     Η συναυλία η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, στην Πλατεία Δημαρχείου Δάφνης, αποτελεί τον τελευταίο σταθμό μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης περιοδείας, στο πλαίσιο της οποίας, ο Αλέξανδρος ταξίδεψε σε 17 πόλεις και γνώρισε μεγάλη αποδοχή από το κοινό.

    Αλέξανδρος Μπελλές: Σαν έρθεις

    Βιογραφικό:

    Ο Αλέξανδρος Μπελλές γεννήθηκε στην Χίο το 1984. Σπούδασε Marketing στο Αμερικάνικο κολέγιο Ελλάδος και στα είκοσι του χρόνια, ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής στο Ωδείο Γλυφάδας. Συνέχισε στην Αγγλία, στο Leeds college of music και στο Λονδίνο όπου έκανε μαθήματα κλασσικού τραγουδιού και κιθάρας. Έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και στην Αγγλία (Σταυρός του νότου, Πυρήνας, Αλάβαστρον, Stage25). Το 2008 τον ανακαλύπτει ο Γιάννης Μαρκόπουλος και του αναθέτει να ερμηνεύσει μέρη από τα μουσικά του έργα «Θητεία», «Ιθαγένεια», «Χρονικό» «Ανεξάρτητα» και «Ελεύθερους Πολιορκημένους». Από τότε μέχρι σήμερα πήρε μέρος σε πολλές συναυλίες του συνθέτη, εκ των οποίων οι πιο σημαντικές ήταν στο Θέατρο Παλλάς το Μάρτιο του 2009, στο Μέγαρο Μουσικής το Μάιο του 2009 , στο Plaisir d'Hiver των Βρυξελλών το Νοέμβριο του 2011 και στο Town Hall της Νέας Υόρκης τον Ιανουάριο του 2013. Στις 22 Οκτωβρίου 2012 κυκλοφόρησε από την Phonograph Music Productions το πρώτο του album, με τίτλο : ΣΑΝ ΕΡΘΕΙΣ. Ο δίσκος παρουσιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία με τρεις συναυλίες στις 13, 20 & 27 Δεκεμβρίου στον Σταυρό του Νότου Plus, ενώ στις 15  Δεκεμβρίου 2012 ο Αλέξανδρος Μπελλές επιλέχθηκε από το Νίκο Ξυδάκη να ερμηνεύσει στους ΑΓΩΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ που έγιναν στη ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ, ένα τραγούδι σε μουσική του συνθέτη.


    Tags



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε