ελληνική μουσική
79 online   ·  204.590 μέλη


αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

Ήμασταν εκεί - Ο Γιάννης Κότσιρας στο τελευταίο live της περιοδείας του

Η επιτυχημένη περιοδεία του Γιάννη Κότσιρα σε όλη την Ελλάδα, έκλεισε μαζί με το Σταθη Δρογώση, στην Τεχνόπολη. 

Ήμασταν εκεί - Ο Γιάννης Κότσιρας στο τελευταίο live της περιοδείας του

Γράφει η Δέσποινα Κ. (despinakontogianni)122 άρθρα στο MusicHeaven
Δημιουργία κι αναζήτηση. Διεύρυνση των μουσικών (κι όχι μόνο) οριζόντων, με σκοπό την αυτοπραγμάτωση. Retromaniac, cinemaholic, joker, smoker, a midnight toker too (xP). Σε συνεχή προσπάθεια απόκτησης τίτλου σπουδών.  Βυζαντινή Μουσική: Loa...
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τεχνόπολις, τελευταία στάση, πολύς ο κόσμος, ωραίοι καλεσμένοι με πολλές ιστορίες να πουν.

Πρώτη πρώτη καλεσμένη, ήταν η Αφροευρωπαία Shishani με την μπάντα της. Μας μίλησε και μας τραγούδησε για τη φύση, για την ελευθερία του καθένα, την ανεξαρτησία του ατόμου, τις διαφορές στις σεξουαλκές προτιμήσεις, το σεβασμό και για την αγάπη ως το υπέρτατο αγαθό. Εξαιρετική μουσικός και φωνή, λίγο Soul, λίγο R'n'B και μας θύμισε και κάτι από indie καταστάσεις (μάλλον για τα θέματα, που πραγματευόταν). Αν και αρκετά αξιόλογη, έμεινε στη μνήμη του κοινού σίγουρα, απλά δεν ήταν όσο θερμό θα περίμενε κανείς μαζί της. 

Ήμασταν εκεί - Ο Γιάννης Κότσιρας στο τελευταίο live της περιοδείας του
Ήμασταν εκεί - Ο Γιάννης Κότσιρας στο τελευταίο live της περιοδείας του

Ο Στάθης Δρογώσης, δυστυχώς, δε μας παρουσίασε κάτι διαφορετικό από τις εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια, προβλέψιμες ενορχηστρώσεις, κι επιλογές όπως το "Μην το πεις πουθενά", "Ήρθες αργά", "Θα περάσουν οι μέρες" κλπ. Σχεδόν καθόλου ενδιαφέρων, αλλά το κοινό συμμετείχε καθολικά, μπορώ να πω. Μαζί με τον Κότσιρα είπαν το γνωστό ντουέτο τους, "Βιαστικό πουλί του Νότου"

Όταν βγήκε στη σκηνή ο Κότσιρας, ως και πρωταγωνιστής της βραδιάς, παρουσίασε τα κομμάτια από τον πιο πρόσφατο δίσκο του, όχι ολόκληρο όμως, το "Μουσικό Κουτί". Το "Για σένα" απ' ό,τι φαίνεται είναι ήδη επιτυχία κι αγαπημένο στο παρευρισκόμενο κοινό. 

Προσωπικά δύο σημεία είναι αυτά που μου έκαναν εντύπωση. Αρχικά, η ενορχήστρωση στο "Φτάνει που κλαίμε". Βέβαια, στο ίδιο μοτίβο ήταν και το "Χάντρα θαλασσιά" και θεωρώ πως δεν ταίριαζε. Ανάλφρη, δεν αλλοιώνει το νόημα των στίχων, αλλά δε ρίχνει και την ψυχολογία του ακροατή. Αρκετά ορθή επιλογή, μιας και τέτοιου είδους κομμάτια, όταν συμπεριλαμβάνονται επί πολλά συνεχόμενα χρόνια στο πρόγραμμα του ίδιου καλλιτέχνη, καταντούν κουραστικά. Το δεύτερο σημείο, η έκπληξη ήταν η "Προδοσία", της Ευ. Ρεμπούτσικα και της Ελ. Ζιώγα, τραγούδι από τη γνωστή σειρά της δεκαετίας του '90, το οποίο είχε μπει στο χρονοντούλαπο κι είχε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα να ακουστεί σε συναυλία του. 

Ακολούθησε το "Ανάθεμά σε" κι ο "Φύλακας Άγγελος", δυο συναισθηματικά φορτισμένα κομμάτια, όπου για το δεύτερο είπε πως "Αν γραφόταν αυτή την περίοδο κι όχι πριν μια δεκαετία, δε θα έκανε τέτοια αίσθηση"

Από το πρόγραμμα έλειπε το "Τίποτα" και παραδόξως η συναυλία δεν έκλεισε με το "Τσιγάρο". Πριν το τέλος, λοιπόν, ανέβηκαν στη σκηνή, οι Melios Balkana Mama με τα χάλκινά τους. Στα τραγούδια που είπαν ήταν και το "Κάντε όλοι στην άκρη". Τα μηνύματα που προσπάθησαν να περάσουν αφορούσαν την αγάπη. Γι' αυτό και το κλείσιμο ήταν ένα μεγάλο άλμα, καθώς ανέβηκαν όλοι οι συμμετέχοντες στη σκηνή και τραγούδησαν το "Could you be loved"  και το "One Love" . Πραγματικά, νομίζω πως ήταν το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς να δει ή να ακούσει, καθώς κι ο ίδιος ο Γιάννης Κότσιρας, δε μας έχει συνηθίσει σε ξενόγλωσσες ερμηνείες. 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας από Γενάρη, όπως μας πληροφόρησε. 

Ήμασταν εκεί - Ο Γιάννης Κότσιρας στο τελευταίο live της περιοδείας του
Ήμασταν εκεί - Ο Γιάννης Κότσιρας στο τελευταίο live της περιοδείας του
Ήμασταν εκεί - Ο Γιάννης Κότσιρας στο τελευταίο live της περιοδείας του


Tags
Μουσικά Είδη:SoulΚαλλιτέχνες:Γιάννης ΚότσιραςΣτάθης Δρογώσης


Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (0)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτεΣχόλια από άλλες δημοσιεύσεις