ελληνική μουσική
412 online   ·  207.353 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Φιλανθρωπική Μουσική Εκδήλωση στο Polis Art Cafe

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» Μια ξεχωριστή συναυλία αφύπνισης στο Polis Art Café στις 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, 18:30  μ.μ.

Φιλανθρωπική Μουσική Εκδήλωση στο Polis Art Cafe

Γράφει η Χρύσα Οικονομάκη (XrysaOikonomaki)56 άρθρα στο MusicHeaven
Σπούδασα κλασσική μουσική και πήρα 4 πτυχία και ένα δίπλωμα: Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Πιάνου και το Δίπλωμα Σύνθεσης. Το 1991 παράλληλα με την κλασσική το γύρισα στη ροκ μουσική. Για 4 χρόνια έπαιζα πλήκτρα και τραγουδούσα σε ροκ...
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Οι Εκδόσεις Cambia παρουσιάζουν στο Polis Art Café τους Έλληνες συνθέτες του μέλλοντος! Οκτώ ταλαντούχα παιδιά  που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό σύνθεσης με τίτλο «Τα παιδιά του Κόσμου», που προκηρύχθηκε από τις Εκδόσεις Cambia, ένα διαγωνισμό μουσικής σύνθεσης  για παιδιά ηλικίας έως 18 ετών.

Μέσα από τις συνθέσεις τους, τα παιδιά που έλαβαν μέρος, είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν μουσικά τα συναισθήματά τους για όσα συμβαίνουν στον κόσμο και πως επηρεάζουν τα γεγονότα τις ζωές των παιδιών σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα έργα τους ηχογραφήθηκαν από επαγγελματίες μουσικούς σε στούντιο αφού έγινε η μεταγραφή τους για πιάνο, φλάουτο, τσέλο και τραγούδι. Από την ημέρα της παρουσίασης και μετά, θα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Cambia e-book με τα έργα των παιδιών σε παρτιτούρες μουσικής δωματίου και mp3 με στουντιακή ηχογράφηση των έργων.

Φιλανθρωπική Μουσική Εκδήλωση στο Polis Art Cafe

Οι συνθέσεις των παιδιών ξαφνιάζουν τον ακροατή, με το υψηλό επίπεδο μουσικότητας και σύνθεσης που παρουσιάζουν.

Η ευαισθησία τους και η βαθύτερη σκέψη τους, μας δίνουν αισιοδοξία και ελπίδα.

Με τη σειρά μας κι εμείς, προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τη δουλειά τους και τα όνειρά τους, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που οι πολιτισμικές δράσεις μοιάζουν με πολυτέλεια, πόσο μάλλον οι σπουδές που αργότερα ίσως παράγουν πολιτισμό.

Με  κοινή απόφαση των παιδιών το 20% των πωλήσεων του e-book που εκδίδεται  με τα έργα τους από τις Εκδόσεις Cambia θα δίδεται στα Παιδικά Χωριά SOS για να ενισχυθεί η προσπάθειά τους στέγασης και διατροφής παιδιών σε ανάγκη.

Ελάτε να περάσετε μαζί μας ένα ευχάριστο, συγκινητικό απόγευμα στις 19 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18:30 μ.μ. στο Polis Art Café και να χειροκροτήσουμε μαζί τα παιδιά μας σε αυτή την ξεχωριστή προσπάθειά τους  έκφρασης της εποχής.

Θα προλογήσουν:

Αναστάσιος Κλήνης – Εκδότης

Χρυσάνθη Οικονομάκη – Καλλιτεχνική Διευθύντρια

 

Ομιλητές:

Εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Παιδικά Χωριά SOS» θα μας μιλήσει για την προσπάθεια που κάνουν και για τις σημερινές ανάγκες των ιδρυμάτων προστασίας παιδιών.

 

Τα παιδιά που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό:

Αλέξανδρος Δήμος, Μαρία Αλεβίζου, Γιάννα Αθυμαρίτη, Στελίνα Πεσλή, Θανάσης Παπαδημητρίου, Βασιλική Κυριακοπούλου, Ευαγγελία Μουράτη, Ευαγόρας Σόλιας.

 

Στη συναυλία λαμβάνουν μέρος οι μουσικοί: Χρυσάνθη Οικονομάκη (πιάνο/τραγούδι), Μυρτώ Χρυσανθοπούλου (φλάουτο), Ουρανία Καραντούνη (τσέλο) Στελίνα Πέσλή και Δέσποινα Μπαρμπουνάκη (τραγούδι).

Polis Art Café (Οδός Πεσμαζόγλου 5, αίθριο της Στοάς του Βιβλίου)

Μουσικό τρέιλερ μπορείτε να δείτε εδω:

Σας περιμένουμε!  

Είσοδος Ελεύθερη


Tags
Μουσικά Είδη:ΠαιδικάΚαλλιτέχνες:ΟυράνιαΜουσική Εκπαίδευση:παρτιτούρες



Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

Αυτά τα διάβασες;