ελληνική μουσική
    722 online   ·  210.851 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

    Live review: Νίκος Στάικος στο μπαράκι Concerto

    Μία βραδιά με πιάνο, φωνή, κιθάρα, καπνό και χαμόγελα...

    Live review: Νίκος Στάικος στο μπαράκι Concerto

    Γράφει το μέλος MaryMarkatou
    2 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 30 Νοέ 2013

    Παρακολουθήσαμε το Σάββατο 23-11-13, στο μικρό μπαράκι Concerto, που στεγάζει όνειρα και μουσικές νέων καλλιτεχνών και βρίσκεται στην οδό Μάγερ, στο κέντρο της Αθήνας, τον Νίκο Στάικο με την παρέα του (μικρή μεν αλλά αρκετή για να μας καθηλώσει).

    Η αλήθεια είναι πως πήγαμε από νωρίς -ευτυχώς έχοντας κλείσει τραπέζι- και παρακολουθήσαμε την μεγάλη προσέλευση του κόσμου αλλά κυρίως τον ενθουσιασμό των παιδιών που τους υποδέχονταν με ανοιχτές αγκάλες, είτε ήταν γνωστοί, είτε ήταν περάστικοί που "είδαν φως και μπήκαν" και μάλιστα κερνώντας σοκολατάκια (!).

    Χαμόγελα και ευγένεια, ανθρωπιά και ευτυχία, ήταν αυτά που χαρακτήριζαν τον πρωταγωνιστή της βραδιάς αλλά και τους διοργανωτές, τον φίλο -απ' ό,τι πληροφορηθήκαμε- κιθαρίστα που συνόδευσε το Νίκο στη σκηνή Γιάννη Ιωαννίδη και όλο το προσωπικό του μαγαζιού.

    Ο Νίκος ξεκίνησε με το Άβατο του Χρήστου Θηβαίου και συνέχισε το πρόγραμμα του με ελληνικό έντεχνο ρεπερτόριο αλλά και ξένο ροκ και ποπ, σίγουρα με μία μεγάλη αίσθηση σεβασμού σε όλα τα τραγούδια και τους δημιουργούς, όμως αυτό που συγκίνησε τον κόσμο φανερά ήταν η "Γη της Σιωπής", ένα τραγούδι γραμμένο εξ' ολοκλήρου από το Νίκο, με αληθινό σύγχρονο στίχο στον παλμό της εποχής και μουσική που σε κούναγε πάνω στην καρέκλα σου σαν να σε έσπρωχνε ένας μυστικός ρυθμός.

    Στο τέλος του πρώτου μέρους, στη σκηνή ανέβηκε η Αγγέλω Σφέτσου και μαζί με το Νίκο, τραγούδησαν τρία αγαπημένα τραγούδια Μ. Χατζιδάκη, Σ. Κραουνάκη και Κ. Χατζή, θυμίζοντας μας πως η Ελλάδα ζει και βασιλεύει μέσα απ' αυτά τα παιδιά που αγαπούν και αγαπιούνται, ονειρεύονται και πορεύονται ενωμένα να καταπολεμήσουν τη μιζέρια των εποχών...

    Τον Νίκο, την Αγγέλω και το Γιάννη είχαμε ξαναδεί στην Αρχιτεκτονική μουσική σκηνή αλλά και στην Αρχ. Επίδαυρο το καλοκαίρι που μας πέρασε και ευχόμαστε να τους ξανασυναντήσουμε σύντομα.

    Το πρόγραμμα έκλεισε με το κοινό να τραγουδά συνοδευόμενο απ' το μαγικό άγγιγμα του Νίκου στο πιάνο, με ένα καταπληκτικό χειροκρότημα και με χαμόγελα ικανοποίησης και προσμονής για την επόμενη φορά που θα ξαναδούμε το Νίκο και την παρέα του επί σκηνής.

    Δείτε βίντεο από προηγούμενη παράσταση (Αγγέλω Σφέτσου Φωνή, Νίκος Στάικος Πιάνο-Φωνή)


    Tags
    Μουσικά Όργανα:κιθάραΜουσική Εκπαίδευση:ρυθμός



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε