ελληνική μουσική
361 online   ·  204.074 μέλη


αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Οι Ονειρόδρομοι του Γιώργου Παπαδόπουλου ταξιδεύουν στην Πάτρα

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου  και ώρα 19:00 μ.μ.  οι Εκδόσεις Cambia και το Κέντρο Πολιτισμού «περί τεχνών» στην Πάτρα (Κανακάρη 65 & Αράτου)  σας προσκαλούν  στην παρουσίαση του μουσικού  βιβλίου  «Ονειρόδρομοι»  του συνθέτη Γιώργου Παπαδόπουλου 

Οι Ονειρόδρομοι του Γιώργου Παπαδόπουλου ταξιδεύουν στην Πάτρα

Γράφει η Χρύσα Οικονομάκη (XrysaOikonomaki)56 άρθρα στο MusicHeaven
Σπούδασα κλασσική μουσική και πήρα 4 πτυχία και ένα δίπλωμα: Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Πιάνου και το Δίπλωμα Σύνθεσης. Το 1991 παράλληλα με την κλασσική το γύρισα στη ροκ μουσική. Για 4 χρόνια έπαιζα πλήκτρα και τραγουδούσα σε ροκ...
Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Βασίλης Σχοινάς (εκπαιδευτικός), Θανάσης Σάλτας (συγγραφέας –ποιητής) και  Ιωάννα Μιντιλογλίτη (μουσικοπαιδαγωγός) και ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Παπαδόπουλος

Οι συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου θα ακουστούν ζωντανά από τους μουσικούς :

Σολίστ:

Γιώργος Παπαδόπουλος , κιθάρα

Κλεονίκη Μπαρτζελά,   φλάουτο

Γεωργία Βώσου ,  πιάνο

 

Χορηγός : music station – Μουσικά όργανα

 

 Το βιβλίο περιέχει  έργα  του συνθέτη  για σόλο κιθάρα και έργα μουσικής δωματίου για κιθάρα, πιάνο & φλάουτο. Τα έργα αυτά έχουν εκδοθεί σε παρτιτούρες από τις Εκδόσεις Cambia με τίτλο «Ονειρόδρομοι» ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει το ομώνυμο Cd από τη δισκογραφική εταιρεία FM RECORDS.

Πρόκειται για συνθέσεις που έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης όπως τα: "Νostalgia", "Dream paths", "Blue night", "A strole of a lake" , "Pre Baroque", "Fantasia", και άλλα.

Η μουσική γραφή του Γιώργου Παπαδόπουλου κερδίζει την αγάπη των ακροατών και του ευρύτερου κοινού, με ακούσματα που ηρεμούν και ταξιδεύουν το πνεύμα.

Σε πρόσφατη συναυλία που έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις αφού ο ονειρικός ήχος που διαπερνάει τις συνθέσεις του αγγίζει τις καρδιές των ακροατών ανεξάρτητα από τις μουσικές τους προτιμήσεις.

Μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από την μουσική του Γιώργου Παπαδόπουλου στα λινκ:

http://www.youtube.com/watch?v=Zonpa8JztDc

http://www.cambiabooks.gr/index.php?dispatch=news.view&news_id=54

Είσοδος ελεύθερη.


Tags
Καλλιτέχνες:Θανάσης ΣάλταςΜουσικά Όργανα:κιθάραΜουσική Εκπαίδευση:παρτιτούρες


Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!