ελληνική μουσική
315 online   ·  203.018 μέλη


αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

Review: Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης στο Σταυρό του Νότου

Ανεβασμένος στη σκηνή του Club, μόνος με τις κιθάρες του, απέδειξε σε όλους εμάς από κάτω ότι ο γεμάτος ήχος δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μόνο μιας καλής μπάντας. 

Review: Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης στο Σταυρό του Νότου

Γράφει το μέλος IoannaV1 άρθρα στο MusicHeaven
Τετάρτη 03 Δεκεμβρίου 2014

Όταν μου ζητήθηκε να γράψω δυο λόγια για τις εμφανίσεις του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη στο Club του Σταυρού του Νότου, η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα από πού να αρχίσω. Ο Αλέξανδρος είναι από τους πιο σπουδαίους και ξεχωριστούς τραγουδοποιούς, ερμηνευτές και καλλιτέχνες γενικότερα που έχουν συναντήσει ποτέ τα αυτιά μου και τα μάτια μου.

Ανεβασμένος στη σκηνή του Club, μόνος με τις κιθάρες του, απέδειξε σε όλους εμάς από κάτω ότι ο γεμάτος ήχος δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μόνο μιας καλής μπάντας. Η δυναμική στο παίξιμο και την ερμηνεία του σε κερδίζει με την πρώτη νότα. Παρουσιάζοντας κομμάτια από το «Φυσάει Αλλιώς εδώ ο Αέρας», το «Όμορφοι και Ηττημένοι» και το «Άβουλο Θεριό» έως ολοκαίνουργια ακυκλοφόρητα μικρά αριστουργήματα, κι από την άλλη δικά του και δικά μας αγαπημένα από το Μάρκο Βαμβακάρη και την παραδοσιακή θρακιώτικη μουσική έως τον Nick Cave, μια στάση στο Σταυρό του Νότου Club κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα μόνο χαμόγελα, συγκίνηση και μεράκι μπορεί να σας μεταδώσει.


Πέρα όμως από το αμιγώς μουσικό κομμάτι, ο Αλέξανδρος Εμανουηλίδης έχει ένα σπουδαίο χάρισμα που το συναντά κανείς σε λίγους ερμηνευτές. Η ατμόσφαιρα που δημιουργεί κατά τη διάρκεια ενός live μεταβάλλεται, εξελίσσεται και διαμορφώνεται από τραγούδι σε τραγούδι με τέτοιον τρόπο που φεύγοντας αισθάνεσαι ότι μόλις δημιούργησες μία σχέση με έναν –πιθανότατα άγνωστο μέχρι πριν λίγες ώρες- άνθρωπο που απαιτεί συνέχεια. Το χιούμορ και η αμεσότητά του σε παραπέμπει σε αυτή την επαφή που είχαν οι παλιοί στα ταβερνάκια και τα ρεμπέτικα στέκια, που πιο αληθινή δεν βρίσκεις.

Επόμενη εμφάνιση:
7 Δεκεμβρίου, 21.30
Σταυρός του Νότου Club
Είσοδος: 10 ευρώ με μπύρα/κρασί

Photo by Eleftheria Anthi

Review: Ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης στο Σταυρό του Νότου
Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (0)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτεΣχόλια από άλλες δημοσιεύσεις