ελληνική μουσική
    541 online   ·  210.821 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

    Είδαμε τους Άγαμους Θύτες!

    Από πού να ξεκινήσει κανείς γι' αυτό το θέαμα; Από τα κείμενα της Δήμητρας Παπαδοπούλου, που πρώτη φορά συνεργάζεται με τους "Άγαμους"; Από την επιλογή Πάνου Μουζουράκη και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο μουσικό κομμάτι;

    Είδαμε τους Άγαμους Θύτες!

    Γράφει η Δέσποινα Κ. (despinakontogianni)
    122 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 06 Μαρ 2015

    Είδαμε τους γνωστούς ρόλους, όπως αυτός του "Νονού" και της "Γιαγιάς", το ντουέτο Ιεροκλίξ και Σταροβελίξ, αλλά και νέα φουρνιά όπως τον Βαλεντίνο που για τα πάντα έχει μια λύση, το ριμέικ μελούρας των '50s με τωρινά δεδομένα, το Μουζουράκη να μιμείται Σωκράτη Μάλαμα, Οιδίποδα στα ποντιακά και τόσα άλλα που κρίμα είναι να σας δώσω στο πιάτο. Ευφάνταστη σάτιρα, χωρίς να γίνεται χυδαία, έξυπνο χιούμορ χωρίς λαϊκισμούς.

    Είδαμε τους Άγαμους Θύτες!

    Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στις δισκογραφικές του επιτυχίες κι όχι τόσο σε νέα κομμάτια ("Εκεί στο νότο", "Έλα ψυχούλα μου", "Ημίφως" κ.ά) κι ο Πάνος Μουζουράκης ως showman με τα δικά του και μη τραγούδια, καλύπτουν το μουσικό κομμάτι της βραδιάς. Πάντα με δόσεις χιούμορ κι αυτοσαρκασμού στην ερμηνεία τους.

    Φυσικά, από την πλευρά των "Άγαμων", μικρόφωνο δίνεται και στον Π. Δαδακαρίδη, αλλά και στο Δ. Σταρόβα. Σ' αυτό το σημείο να πω, πως όσο απολαυστικός κι αν είναι με τις δικές του δημιουργίες και σχόλια, ίσως να πρέπει να ανανεώσει το ρεπερτόριο του. Θα μπορούσε να προσθέσει κι άλλες στιχουργικές διασκευές.

    Η γυναικεία πινελιά της βραδιάς Ρ. Μανισσάνου, απ' τους παλαιότερους εκεί, μας τραγουδά Led Zeppelin και Χιώτη, αλλά κάνει και τη χαροκαμμένη ελληνίδα μάνα, που δυσκολεύεται να ταΐσει τα ενήλικα παιδιά της. Ο Γιώργος Χατζής, ως ένας υπερταλαντούχος βιολιστής, ντράμερ, μαέστρος και ιταλόφωνος showman, σ΄αυτή την παράσταση γίνεται και δοσίλογος, ενώ μας αναλύει πώς φτιάχνουμε ένα house mix.

    Είδαμε τους Άγαμους Θύτες!

    Γενικότερα, ό,τι χρειάζεται η Αθηναϊκή νύχτα αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Πειραιώς. Και πιστέψτε με, δεν υπαρβάλλω. Οπότε, έχουμε και λέμε:


    ANODOS Live Stage, Πειραιώς 183
    Τηλ. κρατήσεων: 2103468100
    Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

    Συντελεστές:

    Κείμενα: Δ. Παπαδοπούλου, Κ. Γιαννακίδης, Χρ. Τολιάδης, Ι.Μιχαηλίδης
    Σκηνοθεσία: Ι. Μιχαηλίδης
    Ι. Μιχαηλίδης, Δ. Σταρόβας, Λ. Μαχαιρίτσας, Π. Μουζουράκης, Γ. Χατζής, Γ. Χρυσοστόμου, Π. Δαδακαρίδης, Ρ. Μανισάννου, Φ. Γεωργακοπούλου, Π. Πλαγιανάκου

    Είδαμε τους Άγαμους Θύτες!
    Είδαμε τους Άγαμους Θύτες!





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε