ελληνική μουσική
    513 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Μουσικές που δεν άκουσες ακόμα

    Καλώς ήρθες στις μουσικές που δεν άκουσες ακόμα. American Mercury - Corona

    Μουσικές που δεν άκουσες ακόμα

    Γράφει ο imperialstar08
    2 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 14 Μαρ 2015

     Υπάρχουν στιγμές που σε πιάνει ίσως και σένα ένα αίσθημα αγωνίας ότι ο χρόνος που σου απομένει δεν αρκεί για να ακούσεις όση μουσική θα ήθελες. Ότι υπάρχουν τόσες μπάντες που δεν θα ανακαλύψεις ποτέ μόνο και μόνο επειδή δεν πρόλαβες να τις ανακαλύψεις. Ότι στερείσαι τόσων συναισθημάτων επειδή δεν πάτησες το σωστό κουμπί στο YouTube εκείνο το βράδυ που σε είχε πάρει από κάτω. Στόχος της στήλης είναι να σου προτείνω  –όχι τόσο δημοφιλείς-  δίσκους που πιστεύω ότι αξίζει να φτάσουν στα αυτιά σου και που θα σε αγγίξουν με κάποιο τρόπο. Βάλε τα ακουστικά σου και έλα..

    Στο πρώτο αυτό άρθρο θα αναφερθώ σε μια μπάντα που ανακάλυψα μόλις πριν λίγες μέρες και την μουσική της οποίας ερωτεύτηκα από τις πρώτες νότες. Ο λόγος για τους American Mercury, ένα ροκ συγκρότημα από την Ουγγαρία που δημιουργήθηκε το 2012. Αποτελείται από τους Norbert Kristof (κιθάρα/ φωνητικά), Manu (μπάσο) και Török Máté (drums).  Τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ ονόματι Corona. Αποτελείται από 5 κομμάτια ηχογραφημένα live, με συνολική διάρκεια 30 περίπου λεπτών.

    Καθ’ όλη τη διάρκεια του δίσκου υπάρχει μια μελαγχολική αύρα με τα απαραίτητα ξεσπάσματα φυσικά που διατηρούν την ισορροπία από μουσικής άποψης. Η παραγωγή δεν είναι αυτό που θα σε κάνει να ανατριχιάσεις. Οι συνθέσεις όμως και η φωνή του Kristof σε παίρνουν από το .. αυτί και σε οδηγούν από την αρχή μέχρι το τέλος σε έναν δίσκο που ακούγεται ολόκληρος χωρίς να κουράζει. Προσωπικά διέκρινα επιρροές από Cure, Anathema και Tiamat . Στιχουργικά ο δίσκος είναι εξίσου καλός με αποκορύφωμα, κατά τη γνώμη μου, το τέταρτο κομμάτι, Merkurian. Χαρακτηριστικό του δίσκου το σχεδόν 12λεπτο έπος Blood of a Broken Man που κλείνει το δίσκο με ένα συγκλονιστικό ξέσπασμα και σου χαρίζει τα 3 τελευταία λεπτά μελωδικής «αποθεραπείας» για να συνειδητοποιήσεις τι άκουσες.

    Έχοντας ακούσει πολλές φορές το Corona, μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι πλέον από τους αγαπημένους μου δίσκους. Ακόμα και αν δεν είσαι φαν του dark – melodic κινήματος, οι American Mercury θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο για την απόφασή σου να τους ακούσεις. Ο δίσκος υπάρχει ολόκληρος στο επίσημο κανάλι τους στο YouTube, αλλά και στο Bandcamp τους όπου μπορείς να τον κατεβάσεις δωρεάν.  Καλή ακρόαση.

    Links

    Facebook: https://www.facebook.com/Americanmercury

    YouTube: https://www.youtube.com/user/AmericanMercuryBand

    Bandcamp: http://Americanmercury.bandcamp.com/


    Tags
    Μουσικά Είδη:American



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε