ελληνική μουσική
    775 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Φταίνε Τα Τραγούδια

    Οι Queen και το τρελό πραγματάκι που λέγεται αγάπη!

    Ο ίδιος ο Freddie Mercury σε μία συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό Melody Maker είπε ότι έγραψε το Crazy Little Thing Called Love στην κιθάρα μέσα σε 5 με 10 λεπτά!

    Οι Queen και το τρελό πραγματάκι που λέγεται αγάπη!

    Γράφει ο Κωνσταντίνος Παυλικιάνης (CHE)
    224 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 24 Ιούν 2015

    Το «Crazy Little Thing Called Love» περιλαμβάνεται στο δίσκο των Queen «The Game», που κυκλοφόρησε το 1980.

    Το τραγούδι το έγραψε ο Freddie Mercury ως φόρο τιμής στον Elvis Presley τον καιρό που οι Queen βρίσκονταν στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, το εμπνεύστηκε ενώ έκανε μπάνιο στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Bayerischer Hof του Μονάχου. Ο Peter Hince, επικεφαλής του προσωπικού της περιοδείας, είπε σχετικά (περιοδικό Mojo, Σεπτέμβριος 2009):
    - Η ιδέα για το τραγούδι τού ήρθε ενώ ήταν στο λουτρό. Μόλις βγήκε τυλιγμένος με μια πετσέτα, του έδωσα την κιθάρα κι εκείνη τη στιγμή δούλεψε τις συγχορδίες. Ο Fred είχε το ταλέντο να αναγνωρίζει ένα σημαντικό τραγούδι.

    Ο ίδιος ο Freddie Mercury σε μία συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό Melody Maker (02/05/1981) είπε ότι έγραψε το τραγούδι στην κιθάρα μέσα σε 5 με 10 λεπτά.
    Freddie Mercury: Το «Crazy Little Thing Called Love» μου πήρε 5 ή 10 λεπτά. Το έγραψα στην κιθάρα, την οποία δεν μπορώ να παίξω σαν τρελός, και κατά κάποιο τρόπο αυτό ήταν πολύ καλό επειδή ήμουνα περιορισμένος, γνωρίζοντας μόνο μερικές συγχορδίες. Είναι ένα καλό παράδειγμα αυτοπειθαρχίας επειδή απλά έπρεπε να γράψω σ’ ένα μικρό πλαίσιο. Δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω με πάρα πολλές συγχορδίες και νομίζω ότι λόγω αυτού του περιορισμού έγραψα ένα καλό τραγούδι.

    Το όνομα του Mercury ακούγεται στους στίχους του «Crazy Little Thing Called Love» καθώς το συγκρότημα τραγουδάει «Ready Freddie». Από συνθετικής άποψης, το τραγούδι παραπέμπει σε Rockabilly της δεκαετίας του 1950, γραμμένο στο μέτρο των 4/4 σε ρε μείζονα (D major) με κλίμακα Dorian που δίνει κι ένα άρωμα Blues. Το Rockabilly άρεσε στον Freddie Mercury από την εποχή που ζούσε στην Ινδία. Εκεί τραγουδούσε πολλές σύγχρονες Rock and roll επιτυχίες και αργότερα –ως επί το πλείστον μετά από δική του απαίτηση- οι Queen έπαιζαν πολλά παλιά Rock and roll τραγούδια, συμπεριλαμβανομένου και του «Jailhouse Rock» του Elvis Presley. Μάλιστα το 1978 ο Brian May έγραψε ένα Blues στο ύφος του Elvis Presley, το «Dreamer’s Ball», το οποίο θα είχε σοβαρές πιθανότητες να γίνει επιτυχία 20 χρόνια νωρίτερα, αλλά την εποχή που κυκλοφόρησε δεν παίχτηκε πολύ από το ραδιόφωνο και δεν κυκλοφόρησε σε single. Αντιθέτως, η επιτυχία ήρθε ένα χρόνο αργότερα με το «Crazy Little Thing Called Love».

    Ακούγοντας το αποτέλεσμα, σίγουρα δεν θα σκεφτόταν κανείς ότι είναι η πρώτη προσπάθεια ενός τραγουδοποιού σ’ αυτό το μουσικό στιλ. Τα φωνητικά ηχούν τόσο τέλεια που δίνουν την εντύπωση ότι οι Queen ήταν συνηθισμένοι στο να γράφουν Rockabilly τραγούδια. Ο Freddie Mercury τραγουδά μιμούμενος πολύ καλά το στιλ του Elvis Presley (δεν είναι περίεργο που πολλοί νόμισαν ότι ο Elvis ήταν ακόμα ζωντανός) ενώ το boogie-woogie άγγιγμα του Deacon στο μπάσο είναι επίσης πολύ ωραίο.

    Το τραγούδι ξεκινάει με μία απλή αλλά πιασάρικη μελωδία στην κιθάρα, χωρίς ν’ ακούγονται άλλα όργανα, τα οποία μπαίνουν λίγο αργότερα. Τα αποσπασματικά και συγκεκομμένα βασικά φωνητικά παραμένουν συχνά στο πεδίο του upbeat ενώ όλα τα κουπλέ περιέχουν παλαμάκια (δύο σε κάθε μέτρο). Το δεύτερο κουπλέ προσθέτει αντιφωνίες με υποστηρικτικά φωνητικά και το τρίτο κουπλέ προσθέτει γεμίσματα κιθάρας, και πάλι ως επί το πλείστον σε αντιφωνία με τα βασικά φωνητικά. Το τέταρτο κουπλέ δεν έχει καμία υποστήριξη από συγχορδίες παρά μόνο παλαμάκια. Αυτό το concept δεν είναι κάτι καινούργιο στην Pop μουσική (τέτοια μέρη ακούγονται π.χ. στο «Chirpy Chirpy Cheep Cheep» των Middle Of The Road αλλά και σε άλλα τραγούδια των Queen, όπως τα «Dragon Attack», «Another One Bites The Dust», «I Want It All» κ.α.). Το κουπλέ αυτό επαναλαμβάνει τους στίχους του προηγούμενου και προσθέτει την περίφημη φράση «ready Freddie». Το τελευταίο κουπλέ έχει και γεμίσματα σόλο κιθάρας και βοηθητικά φωνητικά και επαναλαμβάνονται οι στίχοι του πρώτου κουπλέ. Η τελευταία φράση του κουπλέ (μήκους τεσσάρων μέτρων) επαναλαμβάνεται με ελεύθερες παραλλαγές του τίτλου, υποστηριζόμενες από σφιχτές φωνητικές αρμονίες. Το σβήσιμο (fade out) του τραγουδιού τελειώνει κατά τη δέκατη επανάληψη του τίτλου.

    Η ηχογράφηση του «Crazy Little Thing Called Love» έγινε τον Ιούνιο με Ιούλιο του 1979, σ' ένα νέο ηχητικό περιβάλλον για τους Queen, στα Musicland Studios του Μονάχου. Παραγωγοί ήταν οι Queen και ο Reinhold Mack, γνωστός και ως Mack, ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τους Electric Light Orchestra, T-Rex, Scorpions, Deep Purple, Rolling Stones κ.α. Λέγεται ότι το «Crazy Little Thing Called Love» ηχογραφήθηκε μέσα σε λιγότερη από μισή ώρα, αν και ο Mack είπε ότι κράτησε 6 ώρες.
    Reinhold Mack: Το πρώτο κομμάτι που δουλέψαμε ήταν το «Crazy Little Thing Called Love». O Freddie πήρε μία ακουστική κιθάρα και είπε: «γρήγορα, να το κάνουμε πριν έρθει ο Brian». Έξι ώρες αργότερα το κομμάτι ήταν έτοιμο. Το σόλο της κιθάρας προστέθηκε αργότερα. Ο Brian ακόμα με μισεί που τον έβαλα να χρησιμοποιήσει μία Telecaster για το μέρος του. Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε single πριν το άλμπουμ και έγινε Νο 1. Αυτό προφανώς βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στο να κερδίσω την εμπιστοσύνη του συγκροτήματος και να αναπτύξω σχέσεις συνεργασίας μαζί τους

    Κατά την ηχογράφηση του τραγουδιού, ο Freddie Mercury έκανε τα φωνητικά (βασικά και βοηθητικά) και έπαιξε ρυθμική κιθάρα, ο Brian May έπαιξε τη βασική κιθάρα, ο Jean Deacon μπάσο και ο Roger Taylor έπαιξε drums και έκανε δεύτερες φωνές. Επιπλέον, όλοι τους έκαναν παλαμάκια. Ο Mercury ηχογράφησε τα δικά του μέρη με μία εξάχορδη ακουστική κιθάρα και εξωτερικά μικρόφωνα. Επίσης έπαιξε και το αρχικό σόλο κιθάρας σε μία εκδοχή η οποία έχει χαθεί.
    Brian May (Guitar & Bass, Ιανουάριος 2008): Ο Freddie Mercury έκανε το αρχικό σόλο στο «Crazy Little Thing Called Love» σε μία εκδοχή που χάθηκε και έπρεπε να το ξανακάνω. Ήταν πολύ καλός με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Και έπαιξε πράγματι ηλεκτρική κιθάρα στη σκηνή. Συνήθιζε να παίζει το «Crazy Little Thing Called Love» σε μία Telecaster, η οποία κλάπηκε από μία αποθήκη όταν σταματήσαμε να παίζουμε. Η λευκή Telecaster του Freddie θα διακοσμεί κάποιον τοίχο. Θα την αναγνώριζα… αλλά δεν πρόκειται να σας πω πως!

    Οι Queen και το τρελό πραγματάκι που λέγεται αγάπη!


    Το «Crazy Little Thing Called Love» κυκλοφόρησε σε single στις 5 Αυγούστου του 1979. Αν και είχε εντελώς διαφορετικό ήχο από τ’ άλλα τραγούδια των Queen και ακουγόταν περισσότερο σαν κάποιο χαμένο τραγούδι του Elvis Presley, οι φίλοι του συγκροτήματος το αγάπησαν.


    Το «Crazy Little Thing Called Love» έφτασε στο Νο 2 της Μεγάλης Βρετανίας. Στην αρχή το τραγούδι δεν κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. και καθώς το άλμπουμ δεν είχε ακόμα κυκλοφορήσει, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί άρχισαν να παίζουν εισαγόμενες κόπιες του single. Αυτό οδήγησε τη δισκογραφική εταιρία των Queen να κυκλοφορήσει το single στην Αμερική σχεδόν 3 μήνες αφότου κυκλοφόρησε στην Αγγλία. Στις 23 Φεβρουαρίου του 1980, το «Crazy Little Thing Called Love» έγινε το πρώτο τραγούδι των Queen που ανέβηκε στο Νο 1 των Η.Π.Α., παραμένοντας στην κορυφή για τέσσερις εβδομάδες, οπότε και έπεσε από το «Another Brick In The Wall (Part II)» των Pink Floyd. Το γεγονός φαίνεται αρκετά παράδοξο αν ρίξουμε μια ματιά στον μακρύ κατάλογο των τραγουδιών των Queen που απέτυχαν να ανέβουν στην κορυφή. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι τα τραγούδια δεν ήταν προσανατολισμένα στο χορό και ήταν λιγότερο επαναλαμβανόμενα, γεγονός που προκάλεσε μία πιο αργή αντίδραση από τους αγοραστές των singles.
    Το «Crazy Little Thing Called Love» ανέβηκε επίσης για 7 συνεχόμενες εβδομάδες στο Νο 1 της Αυστραλίας, ενώ έγινε Νο 1 και στον Καναδά, Μεξικό και Ολλανδία, Νο 2 στη Νέα Ζηλανδία και Ιρλανδία, Νο 5 στην Ελβετία, Νο 8 στη Νορβηγία, Νο 9 στην Αυστρία και Νο 13 στη Γερμανία. Αυτό το τραγούδι είναι ίσως η τελευταία μεγάλη επιτυχία στο ύφος του Rockabilly, είδος που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση τη δεκαετία του 1950 και που είχε επίσης μία αναγέννηση μετά το θάνατο του Elvis Presley (1977) και το νέο-Rockabilly που λάνσαρε η ταινία «Grease» (1978).


    Πριν το «Crazy Little Thing Called Love» δεν υπάρχει κανένα άλλο τραγούδι του Freddie Mercury που να του μοιάζει στιλιστικά. Καθόλου άσχημα, λοιπόν, για πρώτη προσπάθεια. Πάντως στον ίδιο δίσκο περιλαμβάνεται και το τραγούδι «Don’t Try Suicide» που έχει μία γέφυρα με άρωμα Rockabilly. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Mercury υπέγραψε το τελευταίο Rockabilly τραγούδι του για τους Queen: το «Man On The Prowl».

    Το βίντεο του «Crazy Little Thing Called Love» γυρίστηκε στα Trillion Studios το Σεπτέμβριο του 1979, λίγο πριν αφήσει το χαρακτηριστικό μουστάκι του ο Freddie Mercury. Σκηνοθέτης ήταν ο Dennis De Vallance και συμμετείχαν δύο χορευτές και δύο χορεύτριες καθώς και… ένα πάτωμα με χέρια. Μία εναλλακτική εκδοχή με άλλες γωνίες λήψης, εξωτερικά πλάνα και σκηνές από τα παρασκήνια του αρχικού βίντεο, συμπεριλήφθηκε στο DVD και Blu-Ray «Days Of Our Lives».

    Στις 7 Οκτωβρίου του 1979 o Freddie Mercury έδωσε μία παράσταση με το Βρετανικό Βασιλικό Μπαλέτο. Τα τραγούδια στα οποία χόρεψε εκείνη τη μέρα ήταν το «Crazy Little Thing Called Love» και το «Bohemian Rhapsody» και όλοι σηκώθηκαν όρθιοι στο τέλος και τον καταχειροκρότησαν για την εμφάνισή του, η οποία ωστόσο χαρακτηρίστηκε από τους γνώστες ως «μέτρια» αφού τα πατήματά του στη σκηνή ήταν ασυντόνιστα.
    Το «Crazy Little Thing Called Love» αποτελούσε σημαντικό μέρος των συναυλιών του συγκροτήματος. Στις ζωντανές του εκδοχές, η διάρκεια του τραγουδιού ξεπερνούσε τα 5 λεπτά έναντι της κάτω των 3 λεπτών διάρκειας που είχε η ηχογράφηση στο studio. Ο Brian May πρόσθεσε ένα πιο μεγάλο σόλο στην κιθάρα, ο Roger Taylor έπαιζε drums, ο John Deacon μπάσο και ο Morgan Fisher ή ο Spike Edney πιάνο.

    Έχοντας γράψει το τραγούδι αυτό στην κιθάρα, ο Freddie Mercury έπαιζε ρυθμική κιθάρα και ήταν η πρώτη φορά που έπαιζε κιθάρα σε συναυλία. Μάλιστα συχνά στο τραγούδι αυτό χρησιμοποιούνταν 4 διαφορετικές κιθάρες (οι 3 από τον Brian May): το πρώτο κουπλέ το έπαιζε μόνος του ο Freddie Mercury με την κιθάρα του, μετά τον συνόδευε ο Brian May με μία ακουστική Ovation και στη συνέχεια, πριν το τρίτο κουπλέ, ο May έπαιρνε την Telecaster στην οποία εκτελούσε το σόλο. Κατά τη διάρκεια του μέρους που τραγουδούσαν όλοι μαζί (γνωστό για το στίχο «ready Freddie»), ο Brian άλλαζε και πάλι κιθάρα, χρησιμοποιώντας τη χειροποίητη Red Special. Από το 1984 και μετά, ο Mercury αντικατέστησε την ακουστική με μία άλλη Telecaster.


    Εξαιτίας αυτής της εκτεταμένης εκδοχής του τραγουδιού, πολλοί θαυμαστές των Queen προτιμούν τις ζωντανές εκτελέσεις του από αυτή του studio. Ζωντανές ηχογραφήσεις του «Crazy Little Thing Called Love» περιλαμβάνονται στα παρακάτω albums, CD και DVD: «Queen Rock Montreal» (Μόντρεαλ, 24-25/11/1981), «Queen On Fire – Live At The Bowl» (Milton Keynes, 05/06/1982), «Live In Japan» (Τόκιο, 03/11/1982), «We Are The Champions: Final Live In Japan» (Τόκιο, 11/05/1985), «Live Aid» (Λονδίνο, 13/07/1985), «Live At Wembley ‘86» (Λονδίνο, 11-12/07/1986), «Hungarian Rhapsody: Queen Live In Budapest ‘86» (Βουδαπέστη, 27/07/1986), «The Freddie Mercury Tribute Concert» (Λονδίνο, 20/04/1992, όπου το ερμηνεύει ο Robert Plant με τους εναπομείναντες Queen), «Return Of The Champions» (Sheffield, 09/05/2005, όπου το ερμηνεύει ο Paul Rodgers με τους εναπομείναντες Queen), «Super Live In Japan» (Σαϊτάμα, 27/10/2005, και πάλι με τον Paul Rodgers), «Live In Ukraine» (Χάρκοβο, 12/09/2008, με τον Paul Rodgers). 
    Εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις, έχουν κυκλοφορήσει επίσημα μέσω διαδικτύου και άλλες ζωντανές ηχογραφήσεις του «Crazy Little Thing Called Love» από τις εμφανίσεις των Queen με τον Paul Rodgers. Στα iTunes κυκλοφορεί σε μορφή bonus video και μία εκτέλεση του τραγουδιού όπως το έπαιξαν οι Queen στην εκπομπή «Saturday Night Live» το Σεπτέμβριο του 1982.


    Τον Ιούνιο του 2012, μία μέρα πριν τον τελικό του Euro 2012, οι Queen και ο Adam Lambert ερμήνευσαν το τραγούδι στη συναυλία που έδωσαν στο Κίεβο.

    Άλλες εκτελέσεις

    • Chipmunks (1980, στο δίσκο «Chipmunk Punk»).
    • Jimmy “Orion” Ellis (1980, στο δίσκο «Rockabilly». Η εκτέλεση αυτή κυκλοφόρησε και σε single).
    • Fausto Papetti (1980, στο δίσκο «30a Raccolta»).
    • Royal Philharmonic Orchestra (1982, στο δίσκο «The Royal Philharmonic Orchestra Plays the Queen Collection»).
    • Lolitas (1992, στο άλμπουμ «My English Sucks»).

    • Queen & Robert Plant (20 Απριλίου του 1992, κατά τη διάρκεια της συναυλίας-αφιέρωμα στον Freddie Mercury).
    • Pablo Dagnino (1997, ισπανική εκτέλεση με τίτλο «Casi Loco Por Tu Amor» στο άλμπουμ «Tributo a Queen: Los Grandes del Rock en Español»).
    • Invisibl Skratch Piklz (1999, ως sample στο τραγούδι «UB’s Karaoke Skratch Lounge»). 

     

    • Dwight Yoakam (Μάιος 1999, country εκτέλεση στο άλμπουμ «Last Chance for a Thousand Years: Dwight Yoakam's Greatest Hits from the 90's». Την παραγωγή την έκανε ο Pete Anderson και για την προώθησή του single γυρίστηκε και video clip. Το single έφτασε στο Νο 43 της Μεγάλης Βρετανίας και στο Νο 64 των Η.Π.Α.).
    • Juice Newton (Οκτώβριος 1999, στο άλμπουμ «American Girl»).
    • ApologetiX (Δεκέμβριος 1999, ως παρωδία με τίτλο «Crazy Little King God Loves» στο άλμπουμ «Biblical Graffiti»).
    • King (2000, στο άλμπουμ «Return to Splendor»).
    • Brian Setzer Orchestra (2003, νέο-swing εκτέλεση με γρηγορότερο τέμπο, στο άλμπουμ «Jump, Jive An’ Wail»).
    • Michael Bublé (Φεβρουάριος 2003, στο άλμπουμ «Michael Bublé »).
    • Vitamin String Quartet (2004, στο άλμπουμ «The String Quartet Tribute to Queen»).
    • Fantasia Barrino (2004, στο American Idol, όπου συμμετείχε ως διαγωνιζόμενη και ήταν η τελική νικήτρια).
    • McFly (Νοέμβριος 2004, στο single «Room On the 3rdFloor»).
    • Josh Kelley (Αύγουστος 2005, στη συλλογή-αφιέρωμα στους Queen «Killer Queen»).
    • The 88 (2006, στο soundtrack της ταινίας «Failure to Launch»).
    • Holly Wilson (2006, στη συλλογή «Queen En Bossa Nova»).
    • David Radford (2006, στο American Idol).
    • Taylor Hicks (2006, στο American Idol, σε ένα show αφιερωμένο στους Queen).
    • Diana Ross (Οκτώβριος 2006, στο άλμπουμ «I Love You»). Στην εκτέλεση αυτή συμμετέχει και ο Brian May στην κιθάρα. Ο ίδιος, δύο μήνες πριν την κυκλοφορία της εκτέλεσης αυτής, έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα:
      - Βλέπω ότι διέρρευσαν τα νέα ότι έπαιξα με τη Diana Ross. Συνήθως προσπαθώ να είμαι διακριτικός και να περιμένω μέχρι να είναι όλα εντάξει πριν αρχίσω να ουρλιάζω από τις στέγες! Ναι, έπαιξα γι’ αυτήν σε μία λιγάκι τρελή εκτέλεση του «Crazy Little Thing Called Love». Ήταν την ίδια εβδομάδα που δέχθηκα κλήση από τον Cliff Richard όταν βρήκα ένα μήνυμα από τη Diana Ross! Πρέπει να με πιστέψετε, τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν συχνά!!! Ήταν ένα υπέροχο μήνυμα, που έλεγε αν θα ήθελα να της κάνω την τιμή να παίξω στο τραγούδι της… Παραγωγός είναι ο Peter Asher. Τον ήξερα αλλά δεν τον είχα συναντήσει ποτέ (αν και είχα συναντήσει τη Diana). Ο Peter ήταν διάσημος τραγουδιστής όταν ήμουν νέος (Peter and Gordon), αλλά θαύμαζα περισσότερο τις παραγωγές του με τη Linda Ronstadt, την εποχή που οι Queen υπέγραφαν στην ίδια ετικέτα στις Η.Π.Α., την Electra Records του Jac Holzmann. Τέλος πάντων, ήθελα να πω ότι κάλεσα τον Peter στο στούντιό μου. Ως συνήθως, δεν μπορούσα να σταματήσω τον εαυτό μου να το πηγαίνει μακριά και να το μπερδεύει! Αλλά ο Peter ήταν καλός και δεκτικός. Το κομμάτι έχει μία υπέροχη βάση κρουστών της New Orleans Marching Band και τα σπάει. Δεν ένιωθα τον πειρασμό να παίξω κάτι σαν το αρχικό σόλο αλλά πήγα για κάτι που να ταιριάζει νομίζω μ’ αυτό τον εξαγριωμένο ρυθμό. Στη μέση της ηχογράφησης, η Diana τηλεφώνησε από το Los Angeles για να μ’ ευχαριστήσει. Πολύ ευγενική κυρία… και περιέργως την επόμενη εβδομάδα πέσαμε ο ένας πάνω στον άλλο στην ηχογράφηση του Cliff Richard. Μικρός κόσμος…  Μ’ αρέσει πολύ αυτή η εκτέλεση και είμαι σίγουρος ότι θα άρεσε και στον Freddie. Ο Peter πήρε κάποιες πρωτοβουλίες στην παραγωγή, οι οποίες νομίζω ότι είναι τολμηρές. Και το μεταλλικό μπάσο είμαι ΕΓΩ! Έπρεπε να το κάνω!!     
    • Rockabye Baby (2009, στο άλμπουμ «Lullaby Renditions of Queen»).
    • Tim Urban (2010, στο American Idol, όπου συμμετείχε ως διαγωνιζόμενος).
    • Maroon 5 (Σεπτέμβριος 2010, ακουστική εκτέλεση ως bonus track σε κάποιες εκδόσεις του άλμπουμ «Hands All Over»).
    • Queendom (2011, στο άλμπουμ «Queendom»).
    • Joshua Ledet (2012, στο American Idol, όπου συμμετείχε ως διαγωνιζόμενος).
    • Angela Miller & Lazaro Arbos (2013, ντουέτο στο American Idol, όπου συμμετείχαν ως διαγωνιζόμενοι).
    • Drake Bell (Απρίλιος 2014, στο άλμπουμ «Ready, Steady, Go»).

    Επίσης, υπάρχει μία ανεπιβεβαίωτη φήμη (που ειπώθηκε από τον Roger Taylor στην τηλεοπτική εκπομπή «In The Studio» και από τον Brian May στην ιστοσελίδα του) ότι ο John Lennon επέστρεψε το 1980 στη μουσική βιομηχανία εμπνευσμένος από το «Crazy Little Thing Called Love». Είναι άγνωστο αν αυτή η φήμη είναι αληθής αλλά είναι γεγονός ότι ο Lennon άκουσε τους Queen και δοκίμασε νέες επιρροές για τα τραγούδια του δίσκου «Double Fantasy».

    Το «Crazy Little Thing Called Love» ακούγεται στις ταινίες «Να Γαμπρός Να Μάλαμα» (Son In Law, 1993), «30άρης Από Σπίτι» (Failure To Launch, 2006, στην εκτέλεση των The 88) και «Τα Χαλάσαμε» (The Break-Up, 2006, στην εκτέλεση του Dwight Yoakam), ενώ ακούστηκε και στην ελληνική κωμική σειρά «Ο Πόλεμος των Άστρων». Επίσης, έμμεση αναφορά στο τραγούδι έγινε και στην τηλεοπτική σειρά Californication (ο τίτλος της ταινίας που γυρίστηκε με βάση το βιβλίο του Hank λέγεται «Crazy Little Thing Called Love»).
    Το 1999 το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε σε διαφήμιση των ρούχων GAP (στην εκτέλεση του Dwight Yoakam). Επίσης περιλαμβάνεται στα παιχνίδια SingStar Queen και Rock Band 2 ενώ αποτελεί και επιλογή για γαμήλιες δεξιώσεις.

    CRAZY LITTLE THING CALLED LOVE – Queen

    This thing called love I just can't handle it
    This thing called love I must get round to it
    I ain't ready
    Crazy little thing called love

    This thing (this thing) called love (called love)
    It cries (like a baby)
    In a cradle all night
    It swings (woo-woo)
    It jives (woo-woo)
    It shakes all over like a jelly fish
    I kinda like it
    Crazy little thing called love

    There goes my baby
    She knows how to Rock 'n' Roll
    She drives me crazy
    She gives me hot and cold fever
    Then she leaves me in a cool-cool sweat

    I gotta be cool, relax, get hip!
    Get on my tracks
    Take a back seat
    Hitch hike
    And take a long ride on my motor bike
    Until I'm ready
    Crazy little thing called love

    I gotta be cool, relax, get hip!
    Get on my tracks
    Take a back seat
    Hitch hike
    And take a long ride on my motor bike
    Until I'm ready (ready Freddie)
    Crazy little thing called love

    This thing called love I just can't handle it
    This thing called love I must get round to it
    I ain't ready
    Crazy little thing called love





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε