ελληνική μουσική
    781 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Aρθρα

    Αυστηρώς Ακατάλληλον! - Μέρος Α

    Οι ντίβες της Pop/Rock σκηνής προβάλλουν και τα άλλα τους προσόντα...

    Αυστηρώς Ακατάλληλον! - Μέρος Α

    Γράφει ο Κωνσταντίνος Παυλικιάνης (CHE)
    224 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 23 Ιούλ 2015

    Ο ερωτισμός αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο ενός performer. Το να τραγουδάς πάνω στη σκηνή μπροστά σε χιλιάδες κόσμο που σε αποθεώνει είναι σαν ένα ερωτικό πλατωνικό όργιο. Κι αυτό είναι αμφίδρομο. Μεγάλες τραγουδίστριες της Pop και Rock σκηνής λικνίζονται προκλητικά, άντρες βγάζουν τις μπλούζες τους αποκαλύπτοντας τα ιδρωμένα κορμιά τους και το κοινό ανταποκρίνεται πότε πετώντας τα ρούχα του και πότε ορμώντας καταπάνω στο ίνδαλμά του.

    Για να μην πούμε, βέβαια, τις ακρότητες στις οποίες προβαίνουν οι groupies, που δεν διστάζουν να κάνουν ο,τιδήποτε για να ικανοποιήσουν το είδωλό τους.

    Οι τραγουδιστές μεταφέρουν αυτή την ερωτική σχέση με το κοινό τους και σε οτιδήποτε μπορεί να τους φέρει έμμεσα σ’ επαφή με αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο φωτογραφικός/τηλεοπτικός/κινηματογραφικός φακός. Πίσω από την κάμερα δεν βλέπουν απλά έναν άνθρωπο που τραβάει πλάνα. Βλέπουν εκατομμύρια φαν που απολαμβάνουν το ίνδαλμά τους. Κι αυτό εξιτάρει τον performer. Τον παρασύρει να εξωτερικεύσει τον έρωτά του για το κοινό του και να «παίξει» μαζί του ερωτικά.

    Ο ερωτισμός, λοιπόν, δεν περιορίζεται μόνο στους στίχους των τραγουδιών που ερμηνεύουν, αλλά επεκτείνεται σε όλες τις εκφάνσεις των δραστηριοτήτων ενός μουσικού ινδάλματος.

    Πόσοι και πόσες φαν άραγε φαντασιώθηκαν ερωτική συνεύρεση με το είδωλό τους; Και πολλές το τόλμησαν κιόλας. Κατά καιρούς οι ίδιοι οι τραγουδιστές ισχυρίζονται ότι πήγανε με χιλιάδες γυναίκες. Υπερβολή; Μάλλον όχι. Σίγουρα κάποιοι μπορεί να φουσκώνουν τον αριθμό αλλά η αντικειμενική αλήθεια είναι ότι αυτός ο αριθμός είναι σίγουρα πολλαπλάσιος από αυτόν που μπορεί να ισχυριστεί ένας «κοινός θνητός». Αν ισχυριστεί ο Mick Jagger ότι πήγε με 10.000 γυναίκες, θα γίνει πιστευτός. Αν το ισχυριστώ εγώ, θα θεωρηθώ γελοίος.

    Οι γυναίκες, από την άλλη, αποφεύγουν να κάνουν τέτοιου είδους δηλώσεις. Ακόμα κι αν κάποια γνωστή τραγουδίστρια έχει πάει με χιλιάδες άνδρες, είναι αμφίβολο αν θα έβγαινε κερδισμένη αν έλεγε κάτι τέτοιο δημοσίως. Γι’ αυτό και δεν λένε μεγάλα λόγια. Βγαίνουν, όμως, φωτογραφίες. «Παίζουν» με το κοινό και το προκαλούν, επιδεικνύοντας τα κάλλη τους. Είτε στα εξώφυλλα του Playboy, είτε με τα αποκαλυπτικά τους φορέματα σε δημόσιες εμφανίσεις, είτε με την κινηματογραφική ή τηλεοπτική τους παρουσία, ή ακόμα και σε ιδιωτικές πόζες μεταξύ φίλων, ένας μεγάλος αριθμός τραγουδιστριών δεν δίστασε να αποκαλύψει από στήθη μέχρι όλο τους το κορμί.

    Θα ήταν αφέλεια να νομίζει κανείς ότι αυτό το κάνουν μόνο τραγουδίστριες της Pop μουσικής (βλέπε Rihanna, Madonna ή Samantha Fox). Θα εκπλαγείτε αν μάθετε και ποιες άλλες πόζαραν γυμνές.

    Αλλά για να απαλλαγείτε από την κουραστική αναζήτηση αποκαλυπτικών φωτογραφιών, επιλέξαμε μερικές από τις πιο αποκαλυπτικά «αθώες» φωτογραφίες τραγουδιστριών της Pop και Rock σκηνής. Μερικές τραγουδίστριες έχουν βγάλει και πιο… προχωρημένες φωτογραφίες αλλά είπαμε να μην το παρακάνουμε.

    ABBA
    ABBA

    Εντάξει, δεν το λες και γυμνό, αλλά είναι ένα καλό ζέσταμα για τη συνέχεια. ''Voulez-Vous''  τραγουδούσαν οι ABBA πριν ζητήσουν απεγνωσμένα και επιτακτικά έναν άντρα τα μεσάνυχτα (''Gimme! Gimme! Gimme!''). Και φυσικά την παράσταση έκλεβε η Agnetha (η ξανθιά), όχι μόνο για τα φωνητικά της προσόντα, αλλά και για τα οπίσθιά της τα οποία αποτέλεσαν ουκ ολίγες φορές αντικείμενο κριτικής...

    Amanda Lear
    Amanda Lear

    Η Amanda Lear, μούσα του Σαλβαντόρ Νταλί, γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το ''Enigma (Give A Bit Of Hmm To Me)'', δηλαδή... "Κάνε μου λιγάκι μμμ''. Όσο για τη φωτογραφία; Όσο και να σας φαίνεται απίστευτο ήταν στο οπισθόφυλλο του άλμπουμ ''Sweet Revenge'' (1978). Πολύ προχωρημένη για την εποχή της, όταν τα μοναδικά γυμνά στήθη τα βλέπαμε σε δίσκους του Gil Ventura και του Fausto Papetti. Και εκείνη την εποχή τροφοδότησε για τα καλά το... "αίνιγμα" αν ήταν γυναίκα ή τραβεστί. 

    Annie Lennox
    Annie Lennox

    Η Annie Lennox είναι μία από αυτές που δεν θα περίμενε κανείς να κάνει μία τέτοια φωτογράφηση. Όμως στο παρελθόν είχε φωτογραφηθεί και ως άντρας, με μουστάκι, λάγνο βλέμμα και τσιγάρο αλά Λούκι Λουκ στα χείλη. Ε, όταν πας στο ένα άκρο εύκολα μπορείς να πας και στο άλλο...

    Barbra Streisand
    Barbra Streisand

    Μπορεί η Barbra Streisand να μην είναι η γυναίκα των ονείρων σου, αλλά έχει τραγουδήσει ένα από τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια όλων των εποχών: το ''Woman In Love''. Και εκτός από τραγουδίστρια, είναι και ηθοποιός. Από κει και η φωτογραφία σε κάποιον από τους ρόλους που υποδύθηκε. Βέβαια έχουν κυκλοφορήσει και μερικές φωτογραφίες της όπου επιδίδεται σε (ας μην το πω καλύτερα) αλλά από φωνή φωνάρα. Να λέμε και του στραβού το δίκιο.

    Belinda Carlisle
    Belinda Carlisle

    Η συμπαθητικούλα κοκκινομάλλα Belinda Carlisle, που μας τραγουδούσε το ''Heaven Is A Place On Earth'' και άλλες χαριτωμενιές, πόζαρε για το Playboy τον Αύγουστο του 2001. Pas mal, pas mal...

    Charo
    Charo

    Ελάχιστοι θα θυμούνται την Charo, η οποία γνώρισε επιτυχία το 1978 με το ''Ole, Ole'' και έκανε και κάποιες εμφανίσεις ως guest star στο ''Πλοίο της Αγάπης''. Η Ισπανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός έπαιζε φλογερές περσόνες και εξίσου φλογερά ήταν και τα εξώφυλλα των δίσκων της.

    Cher
    Cher

    Για την Cher δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά πράγματα. Οι εμφανίσεις της ήταν πάντα προκλητικές και... διαχρονικές. Καταφέρνει από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας παραδίδοντας μαθήματα lifestyle στις επίσης αρμενικής καταγωγής Καρντάσιαν που θέλουν πολλά χρόνια ακόμα για να αποβάλλουν τη σκόνη που τρώνε από τη Cher.

    Chrissie Hynde
    Chrissie Hynde

    Η Chrissie Hynde, τραγουδίστρια των Pretenders, θέλει να δείξει τη θηλυκότητά της αλλά μάλλον δεν τα καταφέρνει. Μοιάζει περισσότερο με τον Iggy Pop μετά από αποτυχημένη εγχείρηση στην Καζαμπλάνκα.

    Chrissy Amphlett
    Chrissy Amphlett

    Το όνομα της Chrissy Amphlett ίσως να μην σας λέει τίποτα. Αποκλείεται να μη θυμάστε όμως το ''I Touch Myself" που ερμήνευε (ως τραγουδίστρια των Divinyls) χαϊδεύοντας τον εαυτό της.

    Debbie Gibson
    Debbie Gibson

    Η Debbie Gibson ήταν μόλις 17 ετών όταν έγινε γνωστή με τη δακρύβρεχτη Pop μπαλάντα ''Foolish Beat''. Μεγαλώνοντας ενέδωσε κι αυτή στο φακό του Playboy.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



    Tags
    Μουσικά Είδη:PopRockΚαλλιτέχνες:ABBABarbra StreisandCherIggy PopMadonnaRihanna



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #29231   /   23.07.2015, 14:37   /   Αναφορά
    Την αγαπημένη μου Deborah (Debbie) δεν την είδα. Να ελπίζω στη συνέχεια;
    #29232   /   23.07.2015, 19:02
    Αυτή η ΝΤΕΜΠΙ ΓΚΙΜΠΣΟΝ μεγαλο ταλεντο.

    #29233   /   23.07.2015, 21:53
    Την ξέρεις από παλιά δηλαδή;

    CHE
    #29234   /   23.07.2015, 22:02
    Φυσικά! Θέλει και ρώτημα; :-)

    #29235   /   23.07.2015, 23:07
    Κωνσταντίνε δεν ξέρω σε ποιον απάντησες, αλλά εάν απάντησες σε μένα, εννοώ την Debbie Harry!

    CHE
    #29236   /   24.07.2015, 06:32
    Το κατάλαβα! Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει. Η απάντηση ήταν για σένα αλλά έκανα λάθος στο... κλικ.