ελληνική μουσική
    654 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Σε πρώτη εμφάνιση

    Διαγωνισμός Τραγουδιού - 2η Θέση: Μοιρολόγι (Καλλιόπη Ηλιοπούλου)

    Η συνθέτις, στιχουργός και ερμηνεύτρια του τραγουδιού Μοιρολόγι, Καλλιόπη Ηλιοπούλου, που κατέκτησε την 2η θέση στον 4ο Διαγωνισμό Τραγουδιού του MusicHeaven, ανάμεσα σε 331 συμμετοχές, μας μιλάει για το τραγούδι της και λέει τη γνώμη της για τον Διαγωνισμό μας!

    Διαγωνισμός Τραγουδιού - 2η Θέση: Μοιρολόγι (Καλλιόπη Ηλιοπούλου)

    Δευτέρα 14 Σεπ 2015

    Η Καλλιόπη Ηλιοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η ενασχόλησή της με τη μουσική ξεκινά από το δημοτικό όταν πρωτοπήρε στα χέρια της την κλασική κιθάρα της μητέρας της. Για 7 και κάτι χρόνια εκπαιδεύτηκε εντατικά με σκοπό το πτυχίο, αλλά λόγω πανελληνιών δεν προχώρησε. Μετά από καιρό όμως. έρχεται το πτυχίο από την Φιλοσοφική Σχολή των Αθηνών. Έπειτα η κιθάρα συνοδεύει τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες. Πριν από 1 χρόνο περίπου προκύπτει και το πιο ολοκληρωμένο της κομμάτι, το "Μοιρολόγι", μια ιδέα που στριφογύριζε στο μυαλό της αρκετό καιρό πριν.

    "Ήθελα να γράψω ένα τραγούδι που να αντιπροσωπεύει τα ακούσματά μου και για αρκετό καιρό έψαχνα μια αφορμή για να ξεκινήσω. Η αφορμή αυτή δόθηκε από τον καλό μου φίλο και ηχολήπτη, τον John Thanos, ο οποίος μου είχε στείλει ένα κομμάτι για να βάλουμε στίχους – με το που άκουσα την μελωδία της μουσικής μου ήρθε αυθόρμητα μία άλλη μελωδία για την φωνή. Το έναυσμα λοιπόν είχε δοθεί. Άρχισα να δημιουργώ ένα εκ νέου κομμάτι πλέον. Οι στίχοι φανερώνουν έναν φόβο μου – αυτόν της ανθρώπινης απώλειας… Γράφοντας λοιπόν το τραγούδι αισθανόμουν ότι ξόρκιζα κατά κάποιο τρόπο την φοβία μου αυτή – σαν ιεροτελεστία ένα πράγμα. Και κάπως έτσι βγήκε και το "Μοιρολόγι", που αποτελεί και την πρώτη προσωπική & ολοκληρωμένη μου μουσική απόπειρα."

    Σχετικά με το Διαγωνισμό

    "Το MusicHeaven το ανακάλυψα πρόπερσι στον 3ο Διαγωνισμό όπου είχα λάβει μέρος με την ‘‘Μισή Ευχή’’ σε πολύ πρόχειρη μορφή, αλλά αποτέλεσε μια καλή αφορμή να έρθω σε επαφή και να συνεργαστώ με πολύ καλούς δημιουργούς, αλλά πρωτίστως πολύ καλούς ανθρώπους όπως η Αθηνά Χιώτη, η Μαρίζα Χονδρομήτρου, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Κωνσταντίνος Παπουτσής, ο Κώστας Άγας και φυσικά ο Θάνος ο Χασιώτης. Με τους δύο τελευταίους συνεχίζουμε τη συνεργασία μας και είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτό. Οπότε χρωστώ ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην διοργάνωση του MusicHeaven και στον Χόρχε για το όμορφο ταξίδι που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα..."

    Διαγωνισμός Τραγουδιού - 2η Θέση: Μοιρολόγι (Καλλιόπη Ηλιοπούλου)


    Tags
    Καλλιτέχνες:Γιώργος ΠαπαδόπουλοςΜουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #29267   /   14.09.2015, 12:17   /   Αναφορά
    αξιόλογη προσπάθεια Καλλιόπη,
    που σίγουρα προμηνύει πιθανή άνοδο στο τραγουδιστικό-συνθετικό γίγνεσθαι.
    Και λέω πιθανή λόγω των πολύ κακών συνθηκών που επικρατούν στο Ελληνικό τραγούδι.Άλλως θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα.
    Εξαιρετική φωνή και όμορφη παρουσία.
    Όμως υπάρχει το ιντερνέτ και τραγούδια με ξένο στίχο, που μπορούν να φέρουν την άνοιξη.
    Καλή τύχη Καλλιόπη σε σένα και τους συνεργάτες σου, και χαίρομαι που κρατάς ανέπαφο το πανέμορφο αρχαιοΕλληνικό σου όνομα.
    Γιάννης Ανδρεόπουλος
    #29268   /   15.09.2015, 22:57   /   Αναφορά
    Eξαιρετική , οικεία και όμορφη φωνή σε ένα πολύ όμορφο τραγούδι.. ένα τραγούδι που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή καθώς είδα να μπλέκει παραδοσιακό και ροκ στοιχείο με ιδιαίτερη επιτυχία.. Στη μουσική σκηνή χρειάζονται νέα πρόσωπα , άφθαρτα και ταλαντούχα και είμαι σίγουρη ότι η Καλλιόπη Ηλιοπούλου μπορεί να τα καταφέρει! Της εύχομαι κάθε επιτυχία στη ζωή της και περιμένω να ακούσω καινούρια πράγματα από την υπέροχη φωνή της! Καλή επιτυχία!
    Administrator
    #29272   /   16.09.2015, 15:26   /   Αναφορά
    Από τους καλλιτέχνες που συνδυάζουν σεμνότητα, ταλέντο, έμφυτη τάση αυτοβελτίωσης και καλοσύνη. Δεν είναι τυχαίες 2 συνεχόμενες διακρίσεις σε ένα διαγωνισμό με τόσες συμμετοχές. Καλλιόπη καλή συνέχεια, με καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές :-)
    #29273   /   16.09.2015, 17:17   /   Αναφορά
    • Καλλιόπη η μελωδία είναι υπέροχη και από χθες στροβίλιζε στο μυαλό μου και πίστεψε με ακούγεται υπέροχα με φυσαρμόνικα και κιθάρα.
    • Θα ήθελα παρακαλώ μια απάντηση σε μια απορία που έχω και για πολλά άλλα τραγούδια ανεβασμένα στο Youtube ειδικά της 10- ετίας του 50 – 60 (λόγω ταχύτητας μαγνητοφώνων) όπως εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=X1SBx5-clGo
    • ‘’Το Μοιρολόγι’’ ακούγεται σε τόνο C#m (Dbm) και όσον αφορά με την κιθάρα φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα (αν και δύσκολα τα ακόρντα χωρίς capotasto) . Όμως φυσαρμόνικα τονικότητας C#m (Dbm) δεν έχω , όπως σίγουρα δεν έχουν και οι περισσότεροι φυσαρμονίστες.
    • Το τρανσποράρισα σε Cm και Dm Φυσικό και μου ακούγεται υπέροχα.
    • Η ερώτηση μου είναι αν πράγματι ο τόνος ηχογράφησης ήταν C#m (Dbm) ή το ‘’τρανσπορτάρσμα’’ έγινε κατά το uploading στο Youtube.
    Ευχαριστώ και Καλές επιτυχίες

    #29276   /   16.09.2015, 21:13
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια! Μου δίνετε την δύναμη να συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπώ στους δύσκολους αυτούς καιρούς για όλους μας...
    Το κομμάτι είναι όντως από C#m- απλά δεν την παίζω με μπαρέ αλλά κάπως ''μπασταρδεμένη'' αν μου επιτρέπεται τον όρο αυτό...
    Θα περιμένω με μεγάλη μου χαρά να ακούσω την απόπειρά σας με την φυσαρμόνικα. Μέχρι τότε να είστε και να περνάτε καλά!!! ;-)

    #29279   /   17.09.2015, 10:09   /   Αναφορά
    Aπο τις πιο καλές παρουσίες στον διαγωνισμό μας!Μπράβο κοπέλα μου !Πάντα δημιουργική και πολλές επιτυχίες σου εύχομαι :)
    #29289   /   23.09.2015, 10:45   /   Αναφορά
    Συγχαρητήρια Καλλιόπη για αυτό το όμορφο τραγούδι !Εξαιρετική ερμηνεία σε μια επίσης όμορφη δημιουργία !
    Καλές εμπνεύσεις εύχομαι και στη συνέχεια !Την Καλλιόπη την είχα γνωρίσει απο τον προηγούμενο διαγωνισμό του Music Heaven πάλι με μια αξιόλογη συμμετοχή της!Ο επιμένων Νικά Καλλιόπη ,πολλές επιτυχίες εύχομαι και στη συνέχεια !
    #29291   /   24.09.2015, 10:08   /   Αναφορά
    Και όμορφη και με ταλέντο και γλυκιά.. είναι άδικο :p

    Πραγματικά υπέροχη συμμετοχή και δικαίως πήρε τόσο καλή θέση. Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις απο 'δω και πέρα και πάντα να έχεις τέτοιες εμπνεύσεις!
    #29300   /   01.10.2015, 12:45   /   Αναφορά
    Δεν είμαι "ειδικός", όσον αφορά τον χώρο του Ελληνικού τραγουδιού. Θα πρέπει όμως να ομολογήσω και να αναγνωρίσω, ότι φτάνει ακουστικά σ'εμένα. Η Καλλιόπη έχει μία αξιέπαινο παρουσία, που αφορά (στίχο-μουσική- εκτέλεση), της εύχομαι τα καλλίτερα για την περαιτέρω πορεία της στο χώρο που έχει επιλέξει...