ελληνική μουσική
    735 online   ·  210.849 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Φταίνε Τα Τραγούδια

    Η ιστορία του ''Da Ya Think I'm Sexy?'' του Rod Stewart

    Πόσο σέξι και ροκ είναι ο Rod Stewart;

    Η ιστορία του

    Γράφει ο Κωνσταντίνος Παυλικιάνης (CHE)
    224 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 30 Νοέ 2016

    Το «Da Ya Think I'm Sexy?» περιλαμβάνεται στο δίσκο του Rod Stewart «Blondes Have More Fun», που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 1978.

    Το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής αυτού του Disco/Pop Rock τραγουδιού το έγραψε ο drummer Carmine Appice, ο οποίος πρόσφατα είχε ενταχθεί στη μπάντα του Rod Stewart. Ο ίδιος είπε για το τραγούδι:
    - Ήμαστε στο στούντιο και το «Miss You» των Rolling Stones ήταν μεγάλη επιτυχία. Ο Rod ήταν πάντα τύπος που άκουγε ό,τι συνέβαινε γύρω του. Πάντα κοίταζε τους πίνακες επιτυχιών και άκουγε. Ήταν μεγάλος θαυμαστής των Rolling Stones κι έτσι όταν κυκλοφόρησαν το «Miss You», η Disco ήταν πραγματικά στα πάνω της τότε, ο Rod ήθελε να κάνει ένα ντισκοειδές τραγούδι, κάτι σαν το «Miss You» και όχι σαν της Gloria Gaynor. Με το συγκρότημα μάς έλεγε πάντα “θέλω ένα τραγούδι σαν αυτό” ή “θέλω ένα τραγούδι σαν εκείνο”, έτσι πήγα σπίτι μου κι ήρθα με κάποιες συγχορδίες και μία μελωδία. Του το παρουσίασα μέσω ενός φίλου, του Duane Hitchings, ο οποίος ήταν τραγουδοποιός που είχε ένα μικρό στούντιο. Πήγαμε στο στούντιό του με τα drum machines και τα keyboards του, και έκανε τις συγχορδίες μου να ακούγονται καλύτερα. Δώσαμε στον Rod ένα demo των κουπλέ και της γέφυρας και ο Rod έγραψε το ρεφρέν. Το παίξαμε με το συγκρότημα πολλές-πολλές φορές πριν καταλήξουμε στη σωστή ενορχήστρωση με τον παραγωγό Tom Dowd. Δυστυχώς, βάλανε τόσα πολλά πράγματα πάνω του που επισκίασαν τον ήχο της μπάντας. Έκανε τη μπάντα ν' ακούγεται μικρότερη επειδή είχε έγχορδα και 2 ή 3 κιμπορντίστες, congas και drums. Όταν το γράφαμε νομίζαμε ότι θα έμοιαζε περισσότερο με Rolling Stones μόνο με τη μπάντα να παίζει. Βγήκε και έγινε Νο 1 παντού!

    Ο Carmine Appice μίλησε και για τους στίχους του τραγουδιού:
    - Αν προσέξετε τους στίχους, υπάρχει μία ιστορία. Ο Rod αφηγείται ιστορίες στα τραγούδια του: το «The Killing Of Georgie» ήταν μία ιστορία, το «Tonight's The Night» ήταν μία ιστορία. Οποιοδήποτε από τα τραγούδια του είναι σαν μικρή ιστορία. Αυτό είναι η ιστορία ενός άντρα που συναντάει μία γκόμενα σ' ένα κλαμπ. Αν ακούσετε τους στίχους, «She sits alone, waiting for suggestions, he's so nervous...», είναι τα συναισθήματα για ό,τι συνέβαινε σε ένα χορευτικό club. Ο τύπος βλέπει μία γκόμενα που του γουστάρει, αυτή είναι νευρική κι αυτός είναι νευρικός και αυτή είναι μόνη και δεν ξέρει τι συμβαίνει, και στη συνέχεια καταλήγουν στο σπίτι του να κάνουν σεξ και στο τέλος αυτή φεύγει.

    Η γραμμή των εγχόρδων προέρχεται από το τραγούδι του Bobby Womack «If You Want My Love, Put Something Down On It», που είχε κυκλοφορήσει το 1975.
    Rod Stewart: Το είπα στον Bobby και σκέφτηκε ότι ήταν πραγματικά χαριτωμένο, γιατί μπορείς να πάρεις τις γραμμές των εγχόρδων χωρίς να παραβιάσεις τα πνευματικά δικαιώματα.

    Το χαρακτηριστικό ρεφρέν προέρχεται από ένα κομμάτι με τίτλο «Taj Mahal» ενός Βραζιλιάνου μουσικού ονόματι Jorge Ben Jor (κυκλοφόρησε το 1976 και περιλαμβάνεται στο δίσκο “Africa Brasil”). Ο Jorge Ben κατέθεσε αγωγή εναντίον του Rod Stewart για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων αλλά η υπόθεση διευθετήθηκε φιλικά όταν ο Stewart συμφώνησε να δώσει τα έσοδα από το τραγούδι στη UNICEF. Αργότερα, ο Rod Stewart έγραψε στο βιβλίο «Rod: The AutobiogRaphy» (2012):
    - Σήκωσα το χέρι μου αμέσως. Όχι ότι στάθηκα στο στούντιο και είπα “Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε τη μελωδία από το «Taj Mahal» ως ρεφρέν. Αυτός που το 'γραψε ζει στη Βραζιλία κι έτσι δεν θα το μάθει ποτέ”. Είναι σαφές ότι η μελωδία είχε μείνει στη μνήμη μου και βγήκε στο προσκήνιο. Ήταν απλά μία ασυνείδητη λογοκλοπή.

    Το «Da Ya Think I'm Sexy?» κυκλοφόρησε σε single στις 10 Νοεμβρίου του 1978. Στις 2 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς ανέβηκε στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ στις 10 Φεβρουαρίου του 1979 έριξε από την κορυφή των αμερικάνικων charts το «Le Freak» των Chic και ανέβηκε στο Νο 1 των Η.Π.Α., για τέσσερις εβδομάδες, οπότε και αντικαταστάθηκε από το «I Will Survive» της Gloria Gaynor. Επίσης έγινε Νο 1 στην Αυστραλία, Ισπανία, Καναδά και Πορτογαλία, Νο 2 στη Γαλλία, Νέα Ζηλανδία και Νορβηγία, Νο 3 στο Βέλγιο και Ιταλία, Νο 4 στην Ολλανδία, Νο 5 στην Ιρλανδία, Νο 8 στην Αυστρία και Ελβετία, Νο 9 στη Γερμανία και Φινλανδία, Νο 11 στη Σουηδία και Νο 12 στην Ιαπωνία.

    Για την προώθηση του τραγουδιού, γυρίστηκε κι ένα ασυνήθιστο “βίντεο μέσα σε βίντεο”, όπου διάφορα άτομα παρακολουθούν τον Rod Stewart να τραγουδάει το «Da Ya Think I'm Sexy?» στην οθόνη της τηλεόρασης. Πρώτα γυρίστηκαν οι σκηνές της συναυλίας, με τον Rod Stewart να στρέφει το πρόσωπό του μακριά από την κάμερα όποτε ξεχνούσε τους στίχους!
    Ο Stewart ήταν μπροστά από την εποχή του, από την άποψη του marketing. Όχι μόνο έκανε ένα βίντεο πριν καν εμφανιστεί το MTV, αλλά κυκλοφόρησε επίσης και μία περιορισμένη 12'' έκδοση, η οποία κυκλοφόρησε σε 300.000 αντίτυπα. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε επίσης σε μία περιορισμένη έκδοση 100.000 αντιτύπων, που περιέχουν γραφικά τυπωμένα πάνω στο βινύλιο καθώς κι ένα χαρτόνι που βγαίνει από το πρόσωπο του Rod Stewart. Σε maxi single κυκλοφόρησε και η Special Disco Mix εκδοχή του «Da Ya Think I'm Sexy?», σε remix του Jim Burgess, ενώ αργότερα κυκλοφόρησαν και άλλες εκδοχές: Bastone & Burnz Sexy Club, Blow Up 6 Ft. Under Mix, Blow-Up Remix, Craig J.'s Gospel Love Mix, Halou Remix, Peter's Body Dub, Peter Rauhofer's Body Dub, Ralphi's Retro-Disco Vox, Ralphi's Sexy Dub και Ralphi's Vox Dub.

    Ο Rod Stewart ήταν γνωστός για τις εκφραστικές του Blues και folk μπαλάντες, αλλά το «Da Ya Think I'm Sexy» σηματοδότησε τη μετατόπισή του προς τη Disco, δίνοντάς του παράλληλα κι ένα νέο look, και αποτέλεσε το ακριβές σημείο στο οποίο πολλοί σταμάτησαν να παίρνουν τον Rod Stewart στα σοβαρά. Το τραγούδι προσέλκυσε μεν νέους φαν, αλλά αποξένωσε πολλούς παλιούς του θαυμαστές, οι οποίοι δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον για τη Disco και θυμόντουσαν νοσταλγικά τον Rod Stewart ως μέλος των Faces, όπου απέκτησε φήμη ως party animal της Hard Rock. Για πολλούς, ο Rod Stewart ήταν ένας από τους πρώτους υψηλού προφίλ παλιούς Rockers που έκαναν άλμα προς τη Disco. Μπορεί το «Miss You» των Rolling Stones να προηγήθηκε κατά λίγους μήνες, αλλά το τραγούδι δεν ήταν τόσο πολύ νοητικό άλμα για τους Rolling Stones, οι οποίοι είχαν πάντα μία ισχυρή δόση χορευτικού ρυθμού και R&B στη μουσική τους. Το «Da Ya Think I'm Sexy» δεν είναι μόνο Disco, αλλά είναι ευρωπαϊκή Disco του ύφους του Giorgio Moroder, με συνθετικό ήχο που κάνει τον τύπο που είχε τραγουδήσει το «Maggie May» να ακούγεται σημαντικά “μειωμένος”. Επιπλέον, το τραγούδι είναι και λίγο... απεριποίητο. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι καν ότι είναι απεριποίητο, άλλωστε αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει πάντα τη θέση του στο Rock & roll, αλλά ότι είναι τόσο κοινότυπο στην πλοκή του: ο τύπος βγαίνει έξω, βρίσκει μια γκόμενα κι αυτή μένει μαζί του μέχρι το πρωί. Πάνω-κάτω αυτό λέει και γι' αυτό είναι θαμπό, με λίγη εξυπνάδα και σχεδόν τίποτα όσον αφορά την πραγματική σεξουαλικότητα. Χώρια που απ' ό,τι αποδείχθηκε το τραγούδι δεν ήταν καν πρωτότυπο, αφού η κύρια μελωδία του ρεφρέν («If you want my body and you think I'm sexy...») είναι παρμένη νότα προς νότα από το «Taj Mahal» του Jorge Ben. Η δε αλλαγή του Rod Stewart πήγε πακέτο και με τον χολιγουντιανό τρόπο ζωής που υιοθέτησε. Το 1975 είχε μετακομίσει από την Αγγλία στο Los Angeles των Η.Π.Α. και ταίριαξε γρήγορα με το λαμπερό κόσμο της πόλης. Και φυσικά το να βγαίνει ραντεβού με ξανθιά μοντέλα ήταν η ειδικότητά του.

    Όπως ήταν επόμενο, το «Da Ya Think I'm Sexy» επικρίθηκε από πολλούς στον ροκ Τύπο, που το θεώρησαν ως προδοσία του Stewart στις προσανατολισμένες στο Blues Rock ρίζες του, εξαιτίας της Disco ενορχήστρωσης του τραγουδιού. Αλλά ο Rod Stewart και κάποιοι άλλοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι και άλλοι ευρέως σεβαστοί καλλιτέχνες, όπως ο Paul McCartney και οι Rolling Stones, κυκλοφόρησαν τραγούδια με άρωμα Disco

    Αν και ο Rod Stewart υποστήριζε ότι το τραγούδι δεν αναφέρεται σ' αυτόν, γι' αυτό και τραγουδιέται στο τρίτο πρόσωπο, ωστόσο οι κριτικοί “έθαψαν” τον τραγουδιστή όχι μόνο για το φλερτ με τη Disco ή/και για την εν μέρει μουσική λογοκλοπή, αλλά και για τους προκλητικούς στίχους του τραγουδιού και για την προσπάθειά του να το προωθήσει φορώντας κολλητά δερμάτινα ρούχα. Στην αυτοβιογραφία του ο ίδιος ο Rod Stewart γράφει:
    - Οι μουσικοκριτικοί διέγραψαν το “Da Ya Think I'm Sexy?” ως έργο τρομερής επίδειξης. Ήταν μόνο ένας Pop δίσκος και θα νόμιζε κανείς ότι είχα δηλητηριάσει την παροχή νερού. Και δεν βοήθησε ότι η προωθητική εκστρατεία για το single με είχε ντυμένο ολόκληρο με spandex κάτω από το σύνθημα “Da Ya Think I'm Sexy?”.

    Το Μάιο του 1995, σε μία συνέντευξή του στο περιοδικό Mojo, ο Rod Stewart είπε για το τραγούδι:
    - Νομίζω ότι είναι ένα από κείνα τα τραγούδια που ο καθένας μπορεί να θυμηθεί τι έκανε εκείνη τη συγκεκριμένη χρονιά. Ήταν ένα από τα 10 τραγούδια που συνοψίζουν όλη αυτή την περίοδο του χορού και της Disco. Κι αυτό είναι σίγουρα η μουσική, να φέρνει πίσω αναμνήσεις

    Ο τραγουδοποιός και κιμπορντίστας Duane Hitchings, συνδημιουργός του «Da Ya Think I'm Sexy», δεν περίμενε ότι το τραγούδι αυτό θα ήταν καθοριστικό σημείο στην καριέρα του.
    Duane Hitchings: Πρώτα απ' όλα ήμουν μουσικός. Έγραφα τραγούδια αλλά ποτέ δεν το πήρα σοβαρά, μέχρι που έγραψα αυτό το τραγούδι ένα απόγευμα μαζί με τον Carmine Appice. Ήταν στο σπίτι του Rod και μου είπε: «Πρέπει να γράψουμε ένα Disco τραγούδι σε 20 λεπτά!». Είπα «Μάλλον θ' αστειεύεσαι!». Αλλά δουλέψαμε αυτό το πράγμα μαζί και ο Rod άκουσε κάτι σ' αυτό. Στη συνέχεια δεν του άρεσε πολύ, αλλά ούτε και σε μένα. Αλλά όταν πήρα την πρώτη μου επιταγή απ' αυτό το τραγούδι, σκέφτηκα «Ξέρεις, δεν ακούγεται και τόσο άσχημα». Και από τη στιγμή που ήρθε η τρίτη επιταγή είπα «Ουάου! Είμαι μία ιδιοφυία!». (...) Ακόμα μου ζητούν να κάνω το ίδιο πράγμα με τον Rod Stewart. Ο κόσμος ανακαλύπτει ότι είμαι ο τύπος που συνδημιούργησε το «Da Ya Think I'm Sexy», κι αυτό ήταν πριν 142 χρόνια, αλλά δεν με πειράζει

    Το 2007, σε μία άλλη συνέντευξή του ο Duane Hitchings είπε για το τραγούδι: Ήταν μία παρωδία εκείνων των τύπων που παίρνανε κοκαΐνη στα σαλόνια επί των ημερών του «Πυρετός το Σαββατόβραδο» (Saturday Night Fever). Εμείς που ήμαστε τύποι του Rock and Roll νιώθαμε ξοφλημένοι όταν βγήκε εκείνη η ταινία και οι Bee Gees. Οι Bee Gees ήταν λαμπροί μουσικοί και πραγματικά καλοί άνθρωποι. Χωρίς εγωισμό. Ο Rod ευφυώς αποφάσισε να κάνει μία παρωδία για τη Disco. Πολύ έξυπνος άνθρωπος. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως “χαζή” σούπερ επιτυχία στη μουσική βιομηχανία.

    Στις συναυλίες που έδωσε ο Rod Stewart την εποχή που κυκλοφόρησε το τραγούδι, συνήθως φορούσε σφιχτά spandex και περιστρεφόταν στη σκηνή. Όταν τραγουδούσε το στίχο «Do you think I'm sexy, ορδές γυναικών ουρλιάζανε «Yes.
    Στις 9 Ιανουαρίου του 1979 ο Rod Stewart ερμήνευσε το τραγούδι στη συναυλία για τη UNICEF που δόθηκε στην έδρα του Ο.Η.Ε.
    Το 2012, σε μία συνέντευξή του στο περιοδικό Esquire, είπε:
    - Συνήθως ντρεπόμουνα να τραγουδήσω το «Da Ya Think I'm Sexy?», αλλά ο κόσμος το λατρεύει. Έτσι το βάλαμε στο show.

    Άλλες εκτελέσεις

    • Millie Jackson (1979, ζωντανή ηχογράφηση στο δίσκο «Live & Uncensored», από συναυλία που δόθηκε στο Roxy Theatre του Los Angeles).
    • Denise Lasalle (1979, στο δίσκο «UnwRapped»).
    • Fausto Papetti (1979, στο δίσκο «28a Raccolta»).
    • Taj Mahal (1979, στο τραγούδι με τίτλο «Jorge Ben» χρησιμοποίησε το ίδιο riff που είχε χρησιμοποιήσει ο Jorge Ben στο τραγούδι «Taj Mahal»! Ζωντανή ηχογράφηση στο δίσκο «Live & Direct»).
    • Discotheque (1979, ως sample στο τραγούδι «Intro Disco»).
    • Steve Dahl & Teenage Radiation (1979, παρωδία με τίτλο «Do You Think I'm Disco?», η οποία χρησιμοποιήθηκε στον “πόλεμο” της εποχής για να απαλλαχθεί ο κόσμος από τη Disco. Στους στίχους, ένας φαν της Disco μετανοεί και μπαίνει στον κόσμο του Rock 'n roll. Η παρωδία του Steve Dahl έφτασε στο Νο 58 των Η.Π.Α. Ο Dahl ήταν υπεύθυνος και για τη Disco Demolition Night που έλαβε χώρα στις 12 Ιουλίου του 1979 στο Comiskey Park του Σικάγου. Συγκεκριμένα, στο ημίχρονο ενός παιχνιδιού baseball μεταξύ των Chicago White Sox και των Detroit Tigers, ο ραδιοφωνικός παρουσιαστής Steve Dahl ανατίναξε ένα κουτί με δίσκους της Disco. Στους θεατές δινόταν έκπτωση στην τιμή του εισιτηρίου αν έφερναν μαζί τους και τους ανεπιθύμητους Disco δίσκους που είχανε, με αποτέλεσμα να μαζευτεί ένα τεράστιο πλήθος που ήταν εκεί για να προκαλέσει... χάος και όχι για να δει baseball. Το πλήθος κατέκλυσε τον αγωνιστικό χώρο, οι δίσκοι με τη Disco ανατινάχθηκαν και το χορτάρι έγινε πλέον ακατάλληλο για τη συνέχεια του παιχνιδιού!).
    • British Standard Unit (1979, με τίτλο «D'Ya Think I'm Sexy?» στο δίσκο «Hybrid Kids Vol. 1: A Collection Of Classic Mutants». Πρόκειται για μία διασκεδαστική αποδόμηση του τραγουδιού από τον πρώην κιμπορντίστα των Moot The Hoople, Morgan Fisher, ο οποίος έκανε μία ξεκαρδιστική πρωτοβιομηχανική ηχογράφηση, που κάνει την ιστορία των στίχων να ακούγεται ακόμα πιο μπανάλ).
    • Pentti Oskari Kangas & Seitsemän Seinähullua Veljestä (1979, φινλανδική εκτέλεση με τίτλο «Kelpaisiko Seksi» στο δίσκο «Tangorilla»).
    • Gene Summers & Crossfire (1979, σε single. Την επόμενη χρονιά επανακυκλοφόρησε από άλλη δισκογραφική εταιρία υπό το όνομα των Gene Summers & Dea).
    • Zdzisława Sośnicka (1980, πολωνέζικη εκτέλεση με τίτλο «Nuda» στο δίσκο «Odcienie Samotności»).
    • Brotherhood Of Man (Νοέμβριος 1981, το ερμηνεύουν οι Sandra και Nicky Stevens στο δίσκο «20 Disco Greats / 20 Love Songs»).
    • Tiny Tim & Gary Lawrence and His Sizzling Syncopators (1982, σε single. Ο Tiny Tim το διασκεύασε δύο φορές, μία φορά με διαπεραστικό falsetto και σύγχρονο ρυθμό Disco και μία φορά με ενορχήστρωση ύφους Tin Pan Alley χωρίς falsetto).
    • Sabrina (Σεπτέμβριος 1987, στο δίσκο «Sabrina»).
    • Inner City Posse (Φεβρουάριος 1991, ως sample στο τραγούδι «Ghetto Zone»).
    • Revolting Cocks (Σεπτέμβριος 1993, σε single και στο άλμπουμ «Linger Ficken' Good», με πιο σεξουαλικά τολμηρούς στίχους από την πρώτη εκτέλεση).
    • Mad Lion (1994, ως sample στο τραγούδι «Body And Shape»).
    • The Benzedrine Monks Of Santo Domonica (1994, στο άλμπουμ «Chantmania»).
    • Those Darn Accordions feat. Clyde Forsman (1996, στο άλμπουμ «No Strings Attached»).
    • Les Savy Fav (Ιούλιος 1997, ως sample στο τραγούδι «Cut It Out»). 

    • N-Trance (Οκτώβριος 1997, πιασάρικη Rap εκτέλεση σε single και στο άλμπουμ «Happy Hour». Περιλαμβάνει και στίχους από την εκτέλεση της Millie Jackson. Στα φωνητικά είναι η Kelly Llorenna και ο Ricardo Da Force, με τη συμμετοχή του Rod Stewart. Παραγωγοί οι Curds & Whey και μηχανικός ήχου ο Nobby. Υπάρχει σε δύο εκδοχές: Radio Edit και Extended Version. Έφτασε στο Νο 7 της Μεγάλης Βρετανίας και έγινε Νο 1 στη Νέα Ζηλανδία, Νο 3 στην Αυστραλία, Νο 5 στη Φινλανδία, Νο 7 στη Δανία, Νο 9 στην Αυστρία, Νο 10 στο Βέλγιο, Ιρλανδία και Νορβηγία, Νο 13 στην Ολλανδία, Νο 15 στη Γερμανία και Σουηδία, Νο 21 στην Ελβετία και Νο 33 στη Γαλλία).
    • The LOX (Ιανουάριος 1998, ως sample στο τραγούδι «If You Think I'm Jiggy»).
    • The Outhere Brothers (Φεβρουάριος 1998, ως sample στο τραγούδι «La De Da De Da De»).
    • Jars Of Clay (1998, ως sample στο τραγούδι «Truce»).
    • Αντώνης Ρέμος (1999, η μελωδία του «Taj Mahal» και του ρεφρέν του «Da Ya Think I'm Sexy» χρησιμοποιήθηκε στο τραγούδι «Μη Ζητάς Συγνώμη», που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Πάλι Απ' Την Αρχή». Στίχοι: Ναταλία Γερμανού).
    • You The Rock (1999, ως sample στο τραγούδι «The Professional Entertainer»).
    • Vanilla Fudge (2002, με τίτλο «Do Ya Think I'm Sexy?» στο άλμπουμ «The Return»).  
    • Miio (2004, στο άλμπουμ «Fever»).

    • The Girls Of FHM (Ιούνιος 2004. Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στα AATW Studios στο Blackburn. Στα φωνητικά η Sue Quin. Η εκτέλεση αυτή έφτασε στο Νο 10 της Μεγάλης Βρετανίας. Το βίντεο του τραγουδιού, σκηνοθεσίας του Phil Griffin, γυρίστηκε στο Edgware του βόρειου Λονδίνου και διαδραματίζεται σ' ένα μπαρ σε μία επίδειξη μόδας. Στο βίντεο, το οποίο θεωρήθηκε από τη μουσική βιομηχανία ως παρωδία του κόσμου της μόδας, εμφανίζονται οι Naomi Campbell, Lisa Scott-Lee, Myleene Klass, τα κορίτσια από τους Liberty X, η Liz McClarnon, η Jenny Frost και η Natasha Hamilton των Atomic Kitten, η Tina Barrett των S Club 7, η Nikki Sanderson και η Samia Ghadie από τη σειρά «Coronation Street», η Hannah Spearritt, η Jakki Degg, η Jodie Marsh, η Michelle Marsh, η Λαίδη Isabella Hervey, η Sophie Anderton και άλλες). 
    • Chico Slimani (Οκτώβριος 2005, ως διαγωνιζόμενος στο βρετανικό X-Factor).  
    • Paris Hilton (Αύγουστος 2006, στο άλμπουμ «Paris»).
    • K (Απρίλιος 2007, στο single «Brand New Map» και στο άλμπουμ «The Timeless Collection Vol. 1»).
    • Sean Kingston (Ιούλιος 2007, ως sample στο τραγούδι «Take You There»).
    • Edu Del Prado (2008, ως sample στο τραγούδι «1-2-3-4»).
    • Cassandra Beck (2008, στο άλμπουμ «Jazz And 70's»).
    • Frankie Goes To Hollywood (2009, στη deluxe edition του άλμπουμ «Frankie Say Greatest». Στα φωνητικά ο Paul Rutherford).
    • Garou (Δεκέμβριος 2009, στο άλμπουμ «Gentleman Cambrioleur»).
    • Warblers (2011, για τις ανάγκες της σειράς «Glee» αλλά τελικά κόπηκε από το επεισόδιο. Συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ «Glee: The Music Presents The Warblers». Στα φωνητικά ο Darren Criss).

     

    Το «Da Ya Think I'm Sexy?» ακούστηκε στις ταινίες «Star 80» (1983, που αναφέρεται στη ζωή και τη δολοφονία της Καναδής playmate Dorothy Stratten), «Μάλλον Παντρεύτηκα Μια Δολοφόνο Με Τσεκούρι» (So I Married An Axe Murderer, 1993, στη σκηνή του γαμήλιου πάρτι, όπου το τραγουδάει ο Mike Myers με βαριά σκωτσέζικη προφορά και με συνοδεία γκάιντας) και «Τρελές Νύχτες Στο Ρόξμπερι» (A Night At The Roxbury, 1998, στην εκτέλεση των N-Trance) καθώς και στις τηλεοπτικές εκπομπές «Saturday Night Special» (1979, από τους κωμικούς Bob και Ray), «The Tonight Show Starring Johnny Carson» (1979, από τον Tiny Tim), «WKRP In Cincinnati» (Ιανουάριος 1980, από τον Frank Bonner), «Pink Lady» (Απρίλιος 1980, σε εκτέλεση των Pink Lady), «Married... With Children» (Ιούνιος 1987, όπου το τραγουδάει ο Steve Rhoades), «Simpsons» (Φεβρουάριος 1993, σε μία σκηνή όπου ο Ned Flanders την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τραγουδά στη σύζυγό του, Maude, τους στίχους «If you think I'm cuddly, and you want my company / Come on, wifey, let me know»), «Δύο Φανταστικοί Γονείς» (The Fairly OddParents, όπου ένας χαρακτήρας της σειράς χρησιμοποιεί περιστασιακά τον τίτλο του τραγουδιού ως φράση), «The Podge And Rodge Show» (Οκτώβριος 2007, σε εκτέλεση των Ham Sandwich) και στο αμερικάνικο «Dancing With The Stars» (Απρίλιος 2013, όπου το χόρεψε σε ρυθμό cha-cha ο ηθοποιός Andy Dick με την χορεύτρια Sharna Burgess).


    Ο Kenny Everett έκανε μία θαυμάσια και ξεκαρδιστική παρωδία του τραγουδιού στο τηλεοπτικό του show στο BBC, όπου ντύθηκε σαν τον Rod Stewart και ερμήνευσε το τραγούδι έχοντας έναν τεράστιο... κώλο, ο οποίος μεγάλωνε ολοένα και περισσότερο μέχρι που άρχισε να πετάει σαν μπαλόνι προς στην οροφή.
    Τον Ιούλιο του 1984, το τραγούδι ακούστηκε στη ραδιοφωνική σειρά Radio Active του BBC Radio 4, όπου ένας επιπόλαιος ροκ σταρ ονόματι... Rod McStewart δείχνει ότι έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά.
    Το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε επίσης σε διαφήμιση των μπισκότων Chips Ahoy! (όπου το τραγουδάει ένα μπισκότο) και του 3 Mobile (στην εκτέλεση της Paris Hilton).
    Το περιοδικό Rolling Stone κατέταξε το «Da Ya Think I’m Sexy» στο Νο 308 των 500 καλύτερων τραγουδιών όλων των εποχών, αποτυπώνοντας έτσι την αναδρομική αναγνώριση του τραγουδιού.

     

    DA YA THINK I'M SEXY? – Rod Stewart

    Sugar, sugar

    She sits alone waiting for suggestions
    He's so nervous, avoiding all the questions
    His lips are dry, her heart is gently pounding
    Don't you just know exactly what they're thinking?

    If you want my body and you think I'm sexy
    Come on sugar let me know
    If you really need me just reach out and touch me
    Come on honey tell me so, tell me so baby

    He's acting shy looking for an answer
    Come on honey let's spend the night together
    Now hold on a minute before we go much further
    Give me a dime so I can phone my mother
    They catch a cab to his high rise apartment
    At last he can tell her exactly what his heart meant

    If you want my body and you think I'm sexy
    Come on honey tell me so
    If you really need me just reach out and touch me
    Come on sugar let me know

    His heart's beating like a drum
    'cause at last he's got this girl home
    Relax baby, now we are all alone

    They wake at dawn 'cause all the birds are singing
    Two total Strangers but that ain't what they're thinking
    Outside it's cold, misty and it's raining
    They got each other, neither one's complaining
    He says, "I'm sorry but I'm out of milk and coffee"
    Never mind sugar, we can watch the early movie

    If you want my body and you think I'm sexy
    Come on sugar let me know
    If you really need me just reach out and touch me
    Come on honey tell me so
    Sugar

    If you really need me just reach out and touch me
    Come on sugar let me know
    If you really, really, really, really need me
    Just let me know
    Just reach out and touch me

    If you really want me
    Just reach out and touch me
    Come on sugar let me know

    If you really need me j-j-just reach out and touch me
    Come on sugar let me know
    If you, if you, if you really need me
    Just come on and tell me so
    Just reach out and tell me so


    Tags
    Μουσικά Είδη:BluesDiscoDubGospelHard RockPopRapRockRock and RollΜουσικά Όργανα:ΈγχορδαΚαλλιτέχνες:StrangersPaul McCartneyBeckBee GeesChicagoRod StewartΜουσική Εκπαίδευση:συγχορδίεςΜουσική Γενικά:συνέντευξη



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε