ελληνική μουσική
    530 online   ·  210.840 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Μουσική Ομάδα Progressive Room

    Όταν η φιλία συναντά την αγάπη για τη μουσική! 4 φίλοι από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδος, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την ομάδα Progressive Room.  

    Μουσική Ομάδα Progressive Room

    Γράφει το μέλος PanosNs
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 08 Δεκ 2016

    Ήταν 2 χρόνια πριν, όταν ο Νίκος από τη Σπάρτη και ο Γιάννης από τα Χανιά, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια σελίδα στο Facebook με σκοπό την ανταλλαγή μουσικής από τον χώρο της Progressive Rock σκηνής. Στην πορεία μετά από λίγους μήνες, ο Γιάννης σύστησε τον Κώστα από την Αθήνα, στο Νίκο με αποτέλεσμα η παρέα να μεγαλώσει, έπειτα από έναν χρόνο ήρθε η σειρά του Νίκου να συστήσει τον Πάνο από τα Ιωάννινα στον Γιάννη και η ομάδα πήρε τη τελική της μορφή. Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός πως ο Πάνος δεν έχει βρεθεί από κοντά ποτέ με τους 2 της παρέας.

    Η Ομάδα αρχικά πέραν της σελίδας στο facebook, δημιιούργησε κανάλι στο Youtube ανεβάζοντας δικά τους video, με σκοπό τη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης με μουσική της αρεσκείας τους. Το πάθος όμως για τη μουσική που τους διέκρινε  αλλά και η διαρκής τους επιθυμία για εξέλιξη, τους οδήγησε στην από κοινού απόφαση να προσπαθήσουν κάτι διαφορετικό, που ξεπερνούσε τις αρχικές τους προσδοκίες και αυτό ήταν η πραγματοποίηση συνεντεύξεων με διάσημους μουσικούς, τους οποίους αφενώς άκουγαν και αφετέρου τους θαύμαζαν και αποτελούσαν κάτι ως Μουσικοί τους Πατέρες. Δύσκολο εγχείρημα σκέφτηκαν... αλλά ας το προσπαθήσουμε.

    Εκείνη τη περίοδο παράλληλα, ο Πάνος είχε την ιδέα να ασχολήθει με το Ραδιόφωνο για πρώτη φορά στη ζωή του. Ήταν 9 Νοεμβρίου όταν το δοκιμαστικό εγκρίθηκε από το συμβούλιο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων και πλέον η ομάδα αποκτά φωνή στα Fm αλλα και στο διαδίκτυο μέσω του site του σταθμού.

    Η πρώτη επαφή δεν άργησε να γίνει και ήταν ο Phideaux Xavier από το Los Angeles ο οποίος δέχτηκε να παραχωρήσει μια γραπτή συνέντευξη, όπως και έγινε τον Ιανουάριο του 2016. Ακολούθησε μια μεγάλη αλλά αμφιλεγόμενη μορφή της Rock, ο Davy O'List των The Nice με συνεργασίες όπως οι Pink Floyd και οι Roxy Music. Τέλη Μαρτίου ήρθαν σε επαφή με την μεγάλη φωνή της Rock, τη φωνή των Babe Ruth, Jenny Haan σπάζοντας τα όρια των γραπτών συνεντεύξεων και προχωρώντας με αυτοπεποίθηση αλλά και θράσσος στις Τηλεφωνικές Ραδιοφωνικές Συνεντεύξεις. Το γεγονός αυτό στάθηκε ως αφετηρία για την μετέπειτα εξέλιξη... "Μέχρι να γίνει η αρχή είναι" λέει ο λαός και η ομάδα ανοιγει φτερά μέσω ενός τηλεφώνου και μιας κονσόλας σε όλο τον κόσμο. (Ακούστε τη συνέντευξη της Jenny Haan εδώ) 

    Τηλέφωνα σε Αγγλία και Αμερική, σε εταιρίες και managers ώσπου έρχεται η σειρά του Mike Safron των Pavlov's Dog, τηλεφωνώντας ένα βράδυ αργά από το St Louis του Missouri προγραμματίζοντας για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ συνέντευξη στο Ελληνικό Ραδιόφωνο. Μια απολαυστική συνέντευξη (Ακούστε τη εδώ) 

    Μια από τις ιστορικότερες μπάντες είναι οι Wishbone Ash και για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ακούγεται η φωνή του κιθαρίστα και συνθέτη Andy Powell από το το Connecticut της Αμερικής στο Ελληνικο Ραδιόφωνο. (Ακούστε τη εδώ)

    Ένας δίσκος ορόσημο της Ελληνικής δισκογραφίας αποτελεί το "Απεραντα Χωράφια" του Κώστα Τουρνά και η συζήτηση κινείται σε πλαίσια ανάλυσης του περιεχομένου του δίσκου (Ακούστε τη εδώ). Ακολουθεί ο Βασίλης Αθανασιάδης της ιστορικής Ελληνικής Μπάντας  No Man's Land, μιλώντας για το χθες και το σήμερα (Ακούστε τη εδώ)

    Ποιός δεν έχει ακούσει το I'love to Change The World.. Kαι το Woodstock συναντά το Ελληνικό Ραδιόφωνο μέσω του Leo Lyons των Ten Years After μοιράζοντας εμπειρίες και σκέψεις για τα παιδιά των λουλουδιών, το Jimi Hendrix και τη μουσική γενικότερα. (Ακούστε τη εδώ)

    July Morning, Lady In Black, Magician's Birthday... etc και ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς συνθέτες συναντά την ομάδα του Progressive Room και δίνει για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην Ελλάδα μια συνέντευξη μαμούθ διάρκειας 50 λεπτών. Φυσικά πρόκειται για τον Ken Hensley των Uriah Heep. Μπορείτε να τον απολαύσετε εδώ ( 1st Part - 2nd Part )

    Μια από τις χαρακτηριστικές Ελληνικές μπάντες των 70's με καριέρα στο εξωτερικό ήταν οι Axis του Demi Visviki  ο οποίος ζει από τότε μόνιμα στο Παρίσι όντας καθηγητής Πιάνου στο Εθνικό Ωδείο του Παρισίου, με πολλές διακρίσεις και επαίνους έχοντας αξιοσημειώτη καριέρα στον χώρο της Σύγχρονης Κλασσικής Μουσικής. Ένας διάσημος καλλιτέχνης στη Γαλλία αλλά άγνωστος στην Ελλάδα. Η ομάδα του Progressive Room λοιπόν σας τον συστήνει με ιδιαίτερη τιμή και χαρά. (Ακούστε τον εδώ)

    Τέλος η επιτομή της προσπάθειας της παρέας ήταν η επικοινωνία με ένα πραγματικά τεράστιο μύθο της Rock Μουσικής. Είναι ο Ian Anderson των Jethro Tull και όποιες συστάσεις είναι περιττές... (Ακούστε τον εδώ)

    Μόλις ένα όνειρο πραγματοποιήθηκε... Ακολουθήστε και γίνεται μέρος του ονείρου αυτών των παιδιών από την Ελλάδα..  Είναι όπως όλοι εμείς με τη διαφορά πως τόλμησαν κάτι δύσκολο ακολουθώντας μονάχα τη καρδιά τους... Όταν η μουσική δίνει φτερά η καρδιά είναι ο άνεμος και το μυαλό ο οδηγός.. 

    Βρείτε τους εδώ 

    Facebook - Mixcloud - Youtube


    Tags
    Μουσικά Είδη:Progressive RockRockΜουσική Γενικά:συνέντευξηΚαλλιτέχνες:Jimi HendrixPink Floyd



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε