ελληνική μουσική
319 online   ·  206.772 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

Νέος δίσκος από τον Πάνο Μπούσαλη - Σεμπρεβίβα

«Η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στη σκέψη», είχε πει ο Πλάτων. Κι ήταν αυτό ακριβώς που νιώσαμε, ακούγοντας τη σεμπρεβίβα, το νέο δίσκο του Πάνου Μπούσαλη.

Νέος δίσκος από τον Πάνο Μπούσαλη - Σεμπρεβίβα

Γράφει η hrysi20 άρθρα στο MusicHeaven
H Χρυσή Ευσταθίου έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Γραμματέων, Σύγχρονες Τεχνικές Οργάνωσης Γραφείου με Η/Υ, Υπάλληλος Γραφείου και Διοικητική Υποστήριξη, έχει πτυχίο στο Ακορντεόν, πτυχίο Αρμονίας, πτυχίο Αντίστιξης, δίπλωμα στη Βυ...
Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ο Πάνος Μπούσαλης, αν και βρίσκεται δέκα χρόνια στο χώρο της μουσικής, για μένα είναι μια φρέσκια πολυδιάστατη παρουσία. Ο δεύτερος δίσκος του με το όνομα Σεμπρεβίβα είναι το εισιτήριο για ένα υπέροχο απολαυστικό ταξίδι με ένα ηλιοκαμένο καράβι που πλέει αντάμα με παιχνιδιάρικα δελφίνια, υψιπετείς αετούς και ακούραστα γλαροπούλια.

Η μουσική του γεφυρώνει τον Ταΰγετο με την Αθήνα, με τη Μονεμβασιά, γεφυρώνει την αγάπη με την αγανάκτηση, τον πόνο, με τα όνειρά μας, τα όνειρά του. Η ψυχή του καθρεπτίζεται στο γαλάζιο ουρανό και στο θαλασσί της θάλασσας. Οι λέξεις του γλιστρούν στην πρύμνη του καραβιού, άλλοτε αλμυρές άλλοτε γλυκές δίχως να βουλιάζουν, ξεδιψούν για λίγο και συνεχίζουν την αφήγηση παρέα με τα κύματα που ταξιδεύουν σε ρυθμούς παραδοσιακούς, λαϊκούς και μοντέρνους.

 Ο δίσκος του Πάνου Μπούσαλη είναι τόσο λαμπερός όσο η Σεμπρεβίβα. Η Σεμπρεβίβα είναι ο ήλιος στο ταξίδι αυτό που οι χρυσοκίτρινες αχτίδες του ζεσταίνουν τα αυτιά και την ψυχή του ακροατή. Και τα χρώματα αυτού του φωτοδότη και διάπυρου δίσκου δίνουν οι σπουδαίοι συνεργάτες του. Ο συνθέτης Λίνος Κόκοτος και η στιχουργός και ποιήτρια Βέρα Βασιλείου – Πέτσα χαρίζουν τη λάμψη που διώχνει μακριά τη μελαγχολία, ο Κώστας Νέος πλέκει έναν έρωτα μοναχικό και ο Νίκος Παπαναστασίου ντύνει τη μουσική με μια ζηλευτή ευλυγισία.   

Το ηχόχρωμα και την αρμονία των λέξεων αγκαλιάζουν οι φωνές του  Γεράσιμου Ανδρεάτου, της Αναστασίας Μουτσάτσου, του Ηλία Βαμβακούση, του Σπύρου Καββάδα και της  παιδικής χορωδίας του Δημήτρη Τυπάλδου.

Φυσικά ο δίσκος δε θα μπορούσε να πάρει μορφή και σχήμα δίχως τους μουσικούς. Ο Ανδρέας Νικόλης, ο Άγγελος Παπαδάτος, ο Γιώργος Ταμιολάκης, ο Βασίλης Ραψανιώτης, ο Νεοκλής Βεοφυτίδης, ο Νίκος Παπαναστασίου, ο Σπύρος Καββάδας, ο Θεόδωρος Κουέλης, ο Γιώργος Μακρής, ο Γιάννης Χίνος, ο Ευγένιος Ζαρκάδας, ο Γιάννης Σινάνης, ο Κώστας Βέττας, ο Πάρις Περυσινάκης, ο Μανώλης Ανδουλιδάκης, ο Αποστόλης Μαλλιάς, ο Θεόδωρος Μανωλίδης, ο Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, η Σίση Μπαρακάρη, ο Σπύρος Μακρής, ο Μιχάλης Νικολούδης, ο Νίκος Πιτλόγλου και ο Ηλίας Δουμάνης, μας κερνούν από το κρασί του ήλιου και μας μεθούν με τη δεξιοτεχνία τους.

Ας είναι καλοτάξιδος.

 

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (3)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

EVAGGELIASAKELLARIOU Chat
MusicHeaven Guru
#29609   /   31.05.2017, 11:54   /   Αναφορά
Καλημέρα. Από τα δύο τραγούδια φαίνεται ότι είναι μια προσεγμένη δουλειά. Καλοτάξιδος!
droian Chat
Περαστική Νότα
#29622   /   24.06.2017, 09:24   /   Αναφορά
Πάρα πολύ κολακευτικό το άρθρο με τη γλαφυρότητα και τη λογοτεχνική καλαισθησία και ευαισθησία που χαρακτηρίζουν τη συντάκτρια.....!
UnFacedPoet Chat
Περαστική Νότα
#29672   /   19.11.2017, 23:07   /   Αναφορά
Καλοτάξιδο! Συγχαρητήρια


Σχόλια από άλλες δημοσιεύσεις

Αυτά τα διάβασες;