ελληνική μουσική
    810 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Φταίνε Τα Τραγούδια

    Η ιστορία του ''Dangerous'' των Roxette!

    Το τραγούδι που στο βίντεο φωνάζει ''σ' αγαπώ'' στα ελληνικά!

    Η ιστορία του

    Γράφει ο Κωνσταντίνος Παυλικιάνης (CHE)
    224 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 17 Νοέ 2017

    Το «Dangerous» περιλαμβάνεται στο δίσκο των Roxette «Look Sharp!», που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1988.
    Πρόκειται για ένα χορευτικό pop/rock τραγούδι, το οποίο έγραψε ο Per Gessle (κιθαρίστας και τραγουδιστής των Roxette) πριν την πρώτη περιοδεία των Roxette το 1987 και το οποίο μιλάει για έναν άντρα που έλκεται από ένα επικίνδυνο κορίτσι. Τα μέλη των Roxette είπαν για το τραγούδι:
    Per Gessle: Αυτό γράφτηκε λίγο πριν την πρώτη περιοδεία των Roxette το 1987. «She's armed, she's extremely dangerous», εμπνευσμένο από μία ταινία δράσης των αρχών της δεκαετίας του 1970. Είναι ένα ωραίο εύπεπτο κομμάτι.

    Marie Fredriksson: Χμμ…

    Per Gessle: Το ξέρω, ποτέ δε σου άρεσε τόσο πολύ. Ούτε του Don Johnson. Ηχογραφούσε ένα δίσκο εκείνη την εποχή κι έτσι του έστειλα το «Dangerous». Το έστειλε πίσω.

    Στο τέλος του τραγουδιού, και καθώς μειώνεται ο ήχος, ο Per Gessle λέει «Due to the exceptional weakness of this song...PLAY LOUD!» (Λόγω της εξαιρετικής αδυναμίας αυτού του τραγουδιού… ΠΑΙΞ’ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ!) ως αναφορά στο γεγονός ότι ο Don Johnson είχε απορρίψει το τραγούδι.
    Η ηχογράφηση και η μίξη πραγματοποιήθηκε στα EMI Studios της Στοκχόλμης και συμμετείχαν οι Anders Herrlin (μπάσο, δεύτερη φωνή), Clarence Öfwerman (πλήκτρα, δεύτερη φωνή), Jonas Isacsson (κιθάρα), Jalle Lorensson (φυσαρμόνικα), Janne Oldaeus (κιθάρα), Pelle Alsing (drums) και Henrik Jansson (talkbox). Μηχανικοί ήχου ήταν οι Alar Suurna και Anders Herrlin και παραγωγός ο Clarence Öfwerman.

    Το «Dangerous» κυκλοφόρησε σε single το Δεκέμβριο του 1989 και ήταν το τέταρτο single που βγήκε από το δίσκο «Look Sharp!». Η έκδοση του single περιλαμβάνει μία διαφορετική εισαγωγή από αυτή του δίσκου, καθώς παραλείπει τα όργανα για χάρη του δίδυμου που τραγουδά τον πρώτο στίχο του ρεφρέν.
    Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε διάφορες εκδοχές: 7’’ Version, 12’’ Version, A/C Version, Dub, LP Version, MTV Unplugged Version, Power Mix – Long Version, Power Mix – Short Version και Waste Of Vinyl 12’’ Mix.
    Έφτασε στο Νο 2 των Η.Π.Α. και αν ανέβαινε στο Νο 1 θα ήταν το τρίτο τραγούδι του δίσκου που θα ανέβαινε στην κορυφή των αμερικανικών charts καθώς είχαν προηγηθεί τα Νο 1 «The Look» και «Listen To Your Heart». Στη Μεγάλη Βρετανία έφτασε στο Νο 6. Επίσης έφτασε στο Νο 2 της Ιαπωνίας και του Καναδά, Νο 3 στην Πολωνία, Νο 5 στην Ιρλανδία, Νο 8 στην Αυστρία και Γερμανία, Νο 9 στην Αυστραλία και Σουηδία, Νο 10 στην Ελβετία, Νο 12 στη Νέα Ζηλανδία και Ολλανδία, Νο 21 στο Βέλγιο, Νο 23 στην Ισπανία και Νο 26 στην Ιταλία.

    Το video του «Dangerous» γυρίστηκε τον Ιούλιο του 1989 κατά τη διάρκεια μίας συναυλίας των Roxette στα ερείπια του κάστρου Borgholm στο Öland της Σουηδίας. Λίγο πριν το τέλος του τραγουδιού (στο 03:12) ακούγεται στα ελληνικά η φράση «Σ’ αγαπώ»!
    Το Μάιο του 2011 οι Roxette έπαιξαν το «Dangerous» στη συναυλία που έδωσαν στην Αθήνα (στο Terra Vibe).
    Ο τραγουδιστής Alan Tam κυκλοφόρησε το τραγούδι σε δύο διαφορετικές γλώσσες: στα καντονέζικα και στα κινέζικα.
    Το «Dangerous» ακούγεται στη δανέζικη ταινία «Miraklet I Valdy» (1989) και στη σουηδική τηλεοπτική ταινία «Η Νέα Πατρίδα» (Det Nya Landet, 2000).

    DANGEROUS – Roxette

    You pack your bag
    you take control
    you're moving into my heart and into my soul

    Get out of my way!
    Get out of my sight!
    I won't be walking on thin ice
    to get through the night

    Hey, where's your work?
    What’s your game?
    I know your business but I don't know your name...

    Hold on tight
    you know she a little bit dangerous
    she's got what it takes to make ends meet
    the eyes of a lover that hit like heat
    you know she's a little bit dangerous

    You turn around
    so hot and dry
    you're hiding under a halo
    your mouth is alive
    get out of my way!
    Get out of my sight!
    I'm not attracted to go deeper tonight

    (Chorus)
    she's armed and extremely dangerous...

    Κωνσταντίνος Παυλικιάνης


    Tags
    Μουσικά Είδη:DubΚαλλιτέχνες:Roxette



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε