ελληνική μουσική
190 online   ·  204.728 μέλη

Οι δεκάδες παραλλαγές του ρυθμικού σχήματος 4/4.

Ο ρυθμός 4/4

Γράφει ο Σκιαθίτης Στέφανος (stefanos604)100 άρθρα στο MusicHeaven
Κατάγομαι από Αρναία Χαλκιδικής όπου έζησα μέχρι τα 22 μου και έκτοτε εργάσθηκα και μένω μόνιμα στην Ερμούπολη Σύρου.Το ενδιαφέρον μου σημείο είναι περισσότερο για μουσικές γνώσεις και κατανόηση της μουσικής από την πλήρη τεχνική επάρκεια σ...
Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Ο ρυθμός 4/4 είναι ο πιο διαδεδομένος Ρυθμός (ονομαστικά πολλά ρυθμικά σχήματα 4/4 αναφέρονται στο τέλος του 1ου video).

Θα προσπαθήσω να δώσω μερικές λεπτομέρειες για αρχάριους που απλά ασχολούνται στα παρακάτω 3 video μου.

Το 1ο με 4 ρυθμικά σχήματα από τις δεκάδες παραλλαγές 4/4 που υπάρχουν και ‘’τραγουδάω’’ απλά και μόνο για να δείξω το ρυθμικό σχήμα! Οι αρχάριοι κάντε πρακτική τα ίδια τραγούδια από το Youtube.

Το 1ο video μου ΕΔΩ:

 

Oriental (Ανατολίτικο)

Στο Δυτικό κόσμο σαν Oriental (Ανατολίτικο) θεωρείται η ελαφρά μορφή του χορού της κοιλιάς και στην Ελλάδα θεωρείται το γνωστό τσιφτετέλι.

Υπάρχουν πολλά είδη χορού της κοιλιάς, ιδιαίτερα στην Αίγυπτο, ανάλογα με τη μουσική, την προέλευση και το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.

Το 2ο video μου εδώ:

 

Μερικά τραγούδια του Τσιτσάνη - κυρίως σε δρόμο χιτζάζ-  και άλλων συνθετών, είναι τραγούδια που στην Ελλάδα τα χαρακτηρίζουμε ως oriental, αράπικα ή ανατολίτικα, έχουν όμως ένα στυλ του ρυθμού ‘’μπιγκίν’’ ή ‘’ beguine ‘’ ή ‘’Μπολέρο ανατολίτικο’’.

Beguine Tango

Το beguine ή μπιγκίν είναι ένα ρομαντικό μουσικό είδος από ένα γαλλόφωνο νησί της Καραϊβικής - Μαρτινίκα.

Σύμφωνα με το λεξικό beguine σημαίνει: ’'A ballroom Dance similar to the rumba, based on a Dance of Martinique and St. Lucia ‘’.

Το beguine διαχρονικά παραμένει δημοφιλής ρυθμός και ενσωματώθηκε στο λαϊκό μας τραγούδι. Έχει γραφτεί σ’ αυτόν μεγάλο ρεπερτόριο πχ:

ΞΥΠΝΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

ΜΟΝΟΠΑΤΙ

 ΙΣΩΣ

ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ

ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΉ Η ΚΟΛΩΝΙΑ

ΓΙΑ ΈΝΑ ΤΑΝΓΚΟ

ΣΑΝ ΛΥΓΑΡΙΑ

ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΟΥ

 

To 3ο μου video εδώ:

Εμπεριέχει 33 ποτ πουρί μελωδίες μόνο με φυσαρμόνικα με ξένα και ελληνικά beguine στο πρώτο μέρος του και τανγκό στο 2ο μέρος του.

https://www.youtube.com/watch?v=ZPBnrU1Fvpg&fbclid=IwAR2j_R8pTOdXk8rhZQJLocXQwxYi577VAUpaPpafb6mcQ48DGyXxbsks5ao


Tags
Μουσικά Είδη:DanceΜουσικά Όργανα:φυσαρμόνικαΜουσική Εκπαίδευση:ρυθμός


Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (0)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτεΣχόλια από άλλες δημοσιεύσεις