ελληνική μουσική
    747 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    3ο Live MusicHeaven: Οι Μουσικοί (Μέρος Β')

    (μην ξεχάσετε να διαβάσετε και το A' Μέρος)

    Μια συνεύρεση ανθρώπων που έχουν κάνει την καλή μουσική, τρόπο ζωής, που την αγαπούν και τη σέβονται. Άλλοι την έχουν κάνει επάγγελμα και επί δεκαετίες τώρα ανεβαίνουν σε μουσικές σκηνές, σε πάλκα, σε θέατρα και φτάνουν να καλωσορίσουν δισεκατομμύρια ανθρώπων στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάποιους άλλους, λιγότερο τυχερούς ίσως, η ζωή τους έστρεψε αλλού και έτσι ακολούθησαν άλλο επάγγελμα. Η μουσική όμως πάντα τους συντροφεύει και είτε με τη φωνή, είτε με το οργανάκι τους, εξακολουθούν να περνούν ωραία με τις παρέες τους τα βράδυα. Υπάρχουν και οι άλλοι, οι νεότεροι. Παιδιά που τώρα αφουγκράζονται τους χτύπους της καρδιάς τους και ξεκινούν το δρόμο τους, έχοντας πάντα δίπλα τους την καλή μουσική.

    Όλοι οι παραπάνω, θα βρεθούμε αυτή την Κυριακή στη μουσική σκηνή 5/4, στα πλαίσια του 3ου Live Μελών του MusicHeaven. Από τον μεγάλο Χρόνη Αηδονίδη (που μας τιμά για δεύτερη φορά με την παρουσία του) και τον Θοδωρή Παυλάκο, μέχρι τους "αδιόρθωτους" ερασιτέχνες Jorge και Beatlus.

    Αυτή η συνύπαρξη και κυρίως ο δρόμος μέχρι αυτή να επιτευχθεί, είναι η χαρά μας και μια αφορμή για να νιώθουμε περήφανοι. Περήφανοι που ενώνουμε ανθρώπους με τις ίδιες ανησυχίες, που δημιουργούμε έναν ισχυρό τοίχο απέναντι στις όποιες σύγχρονες προσπάθειες επιβολής και που συνεισφέρουμε στη δημιουργία και στην καλλιέργεια ισχυρών και αγνών δεσμών και σχέσεων ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν και σέβονται την μουσική, είτε αυτή λέγεται ροκ, είτε παραδοσιακή, είτε έντεχνη...

    Ας γνωρίσουμε λοιπόν τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της Κυριακής. Τους μουσικούς μας...
    Παρασκευή 27 Ιαν 2006
    DimitrisDimitriadis (Δημήτρης Δημητριάδης)
    Ο Δημήτρης Δημητριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Σπούδασε κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο. Είναι πτυχιούχος Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και διπλωματούχος Κιθάρας με «Aριστα Παμψηφεί και Β΄ βραβείο». Δίδαξε επί σειρά ετών στο Εθνικό Ωδείο (παρ/μα Περιστερίου και παρ/μα Μενιδίου) ως καθηγητής Κιθάρας και Θεωρητικών. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει ως εκπαιδευτικός Μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με μουσικά σχήματα και σύνολα διαφορετικών κατευθύνσεων ως κιθαριστής, δημιουργός και ενορχηστρωτής.
    GL (Γιώργος Λυριστής)
    Στις 3 Αυγούστου του 1973 είπα και εγώ με την σειρά μου να γνωρίσω τον κόσμο. Ή καταγωγή μου είναι από την Κάρπαθο. Μεγάλωσα όμως σε 2 πατρίδες. Ένα παιδικό ξυλόφωνο και μια μελόντικα ήταν τα πρώτα μουσικά όργανα που δεινοπάθησαν στα χέρια μου σε ηλικία 4 χρονών στην Αμερική. Τα επόμενα χρόνια με την επιστροφή μου στην Ελλάδα έδειξα με πολλούς και διάφορους τρόπους στην οικογένειά μου ότι η μουσική ήταν κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Απαίτησα λοιπόν από τους δικούς μου να με κάνουν μουσικό! Ξεκίνησα να μαθαίνω βιολί και θεωρία της μουσικής στο ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου. Αφού πέρασαν 2 χρόνια κατάλαβα ότι το βιολί δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα. Έκανα λοιπόν στροφή προς τα πλήκτρα. Σε ηλικία 10 χρονών αρχίζει το ταξίδι μου στον υπέροχο κόσμο της οργανικής μουσικής. Σε μεγάλο ιδιωτικό ωδείο ξεκίνησα δίσκαλο αρμόνιο. Στα 18 μου έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου πάνω στο συγκεκριμένο όργανο ασχολήθηκα παράλληλα με την φωνητική και την μουσική τεχνολογία που από τότε μέχρι σήμερα αποτελούν την μεγάλη πρόκληση για μένα. Σε ηλικία 15 χρονών έβγαλα το πρώτο μου μεροκάματο σαν μουσικός και αισίως εδώ και 17 συναπτά έτη είναι η μουσική αυτή που μου δίνει τα προς το ζην . Κατά καιρούς έχω συνεργαστεί με διάφορα γνωστά ονόματα του ροκ αλλά και του λαϊκού χώρου έχοντας κερδίσει πολλά από αυτούς, χρήματα αλλά και εμπειρίες για τα μελλοντικά μου σχέδια που είναι πολλά. Επίσης έχω εργαστεί σε πολλές δουλειές από σερβιτόρος έως ραδιοφωνικός παραγωγός. Μέσα σε αυτό το μικρό κείμενο δεν θα μπορούσα να παραλείψω τις 2 επίσημες δισκογραφικές δουλειές που έχω κάνει ως τώρα. Η πρώτη έχει να κάνει με την οργάνωση, της παιδικής χορωδίας του χωριού μου στο νησί και την παρουσίαση αυτής της δουλειάς σε δίσκο σε Ελλάδα και σε Κύπρο. Ή δεύτερη δουλειά αφορά τις περιπέτειες και τους καημούς μιας παρέας... Αυτήν την περίοδο που διανύουμε συνεχίζω το ταξίδι στο βαθύ πέλαγος της μουσικής παρέα με 2 παιδιά έχοντας δημιουργήσει το μουσικό σχήμα «Μέτρον Άριστον». Τα σχέδια πολλά, τα όνειρα απεριόριστα…
    Faltsoo (Γιώργος Φωτεινόπουλος)
    Γεννήθηκε και σπούδασε (άσχετο) οικονομικά στο Πειραιά. Έμαθε να γρατζουνάει τη κιθάρα γιατί δεν μπορούσε να τραγουδήσει. Μαζί με τον Θ. Παυλάκο έφτιαξαν τους ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ και έπαιζαν (με τα νεύρα του κόσμου) ροκάκια και άλλα συναφή. Τα τελευταία χρόνια έφτιαξε ένα σούπερ γκρουπ με τους phantasma και pramatefti, Τα ΧΑΡΤΙΝΑ ΚΑΠΕΛΑ και παράλληλα ένα μαγαζί στο Κορυδαλλό για live Rock μουσική, το ΦΑΛΤΣΟ (εξ ου και το φάλτσος). Με τα χάρτινα καπέλα έφτιαξαν και ένα cd (που δεν κυκλοφόρησε ποτέ sic). Είναι φετιχιστής με τις κιθάρες και έτσι μαζεύει όποια βρεθεί μπροστά του. Τέλος είναι πρόεδρος σε συνδικαλιστική ένωση (?), ταμίας σε ομοσπονδία (?), και μέλος διοικητικού συμβουλίου ενός εκ των μεγαλυτέρων ασφαλιστικών ταμείων (?). Όνειρο του να παίξουν με τα Χάρτινα Καπέλα στο Ολυμπιακό Στάδιο (στο χώρο του κυλικείου). Στο Live του MusicHeaven, συμμετέχει με το σχήμα “Φωλύ Μπιφούντα”.
    mariapagali (Μαρία Πάγκαλη)
    Η Μαρία Πάγκαλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία. Είναι πτυχιούχος Αντίστιξης, Αρμονίας, Ωδικής, Πιάνου και Σύγχρονου Τραγουδιού, από το Εθνικό Ωδείο. Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Περιστερίου και στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά. Έχει συνεργαστεί με διάφορα συγκροτήματα και γνωστούς καλλιτέχνες.
    theodorekatis (Θεόδωρος Κατής)
    Ο Κατής Θεόδωρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Είναι πτυχιούχος Ορθοφωνίας από το Κέντρο Φωνητικής Αγωγής «Νάγιας Γεωργίου» και Σύγχρονου Τραγουδιού από το Εθνικό Ωδείο. Απέσπασε το 2ο Βραβείο Τραγουδιού στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Περιστερίου και στο Ωδείο Δίεση.
    theomoyz (Θοδωρής Μουζακίτης)
    Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε βιολί ως υπότροφος στο Εθνικό Ωδείο από όπου αποφοίτησε με Δίπλωμα «Aριστα Παμψηφεί & Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης». Συνέχισε στην Royal Academy of Music στο Λονδίνο και αποφοίτησε με διάκριση. Ως σολίστ εμφανίστηκε με την Συμφ. Ορχ. του Δήμου Αθηναίων, την Κρατ. Ορχ. της Αλβανίας, την Συμφ. Ορχ. «Τσακάλωφ», την Ορχ. ΤΜΣ Αθηνών κ.α. Υπήρξε μέλος της ΚΟΑ, της Συμφ. Ορχ. Νέων Gustav Mahler και της Ορχ. Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι τελειόφοιτος του ΤΜΣ Αθηνών.
    fantasma
    ...ήμουν μικρός..., πολύ μικρός... μόνος...... Ώσπου γνώρισα τη Θεοδώρα!
    Pramateftis
    Giorgos
    (δεν υπάρχει βιογραφικό, αλλά είναι απίθανος πιανίστας!)
    Tintalle
    (δεν υπάρχει βιογραφικό, αλλά πρόκειται για καταπληκτική φωνή!)
    Νεκτάριος Περιστέρης
    (με το καλό να γίνει και μέλος)
    Θοδωρής
    (ΟΚ Beatlus, δεν θ' αποκαλύψουμε ποιός Θοδωρής είναι)
    Daedalous
    (δεν υπάρχει βιογραφικό)
    gprok
    (δεν υπάρχει βιογραφικό)

    Καλή διασκέδαση, καλά να περάσουμε και θερμή παράκληση: να κάνουμε όλοι ησυχία ιδιαίτερα στα τραγούδια που έχουν ακουστικά όργανα.






    Tags
    Μουσικά Είδη:RockΜουσικά Όργανα:βιολίκιθάραΜουσική Εκπαίδευση:φωνητική



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #3934   /   28.01.2006, 21:07   /   Αναφορά
    Καλη διασκεδαση και καλη επιτυχια σε ολους!