ελληνική μουσική
    605 online   ·  210.830 μέλη
    Σημείωση MusicHeaven: Από δω και στο εξής η στήλη Δισκογραφία του e-Περιοδικού μας, πέρα από νέες δουλειές, θα περιλαμβάνει και δημοσιεύσεις που αφορούν σε παλαιότερους αξιόλογους δίσκους.

    Με αφορμή τα 30 χρόνια του Γιάννη Πάριου στην Ελληνική δισκογραφία η Minos-EMI έδωσε το 2000 στο ελληνικό κοινό την δυνατότητα να απολαύσει 164 τραγούδια και ενα εκαντοτασέλιδο αφιέρωμα αυτού του μεγάλου συνθέτη, στιχουργού και ερμηνευτή Γιάννη Πάριου.

    Ο Γιάννης Πάριος αφηγείται: ''Η Αλεξάνδρα ούτε ματιά. Μόνο μου ψιθύρισε κλεφτά... ''Θα τα πούμε στο κατάστρωμα''. Αθήνα... Χάος έξω, χάος μέσα μου. Το ίδιο βράδυ, στον Πειραιά, η πρώτη μου επαφή με το μικρόφωνο σε ένα καμπαρέ. Ο τραγουδιστής του καμπαρέ μου είπε ''Τραγουδάς πολύ ωραία. Γιατί δεν γίνεσαι τραγουδιστής;''. Που να' ξερε οτι μόνο αυτό ονειρευόμουν...''
    Γράφει το μέλος Γιώργος (Alanon)
    2 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 08 Φεβ 2006
    ''Νεράκι τα χρόνια στο μύλο της ζωής.Πώς πέρασαν 30 χρόνια?Ακόμα χθες θυμάμαι στο λιμάνι της Πάρου το άσπρο καράβι,τη χάρτινη βαλίτσα μου,την μάνα μου και τον πατέρα μου,το κομπόδεμα των 750 δραχμών,την ανοιχτή αγκαλιά τους και το σταύρωμα,μόλις γύρισα την πλάτη μου για να μπώ στο βαπόρι.''Στο καλό παιδί μου''. Πήρα την χάρτινη βαλίτσα, που ήταν γεμάτη φόβους, όνειρα, ανασφάλειες και ελπίδες.''
    Γιάννης Πάριος

    Θα σταθώ καταρχήν στο πολυσέλιδο αφιέρωμα της 30χρονης καριέρας του Γιάννη Πάριου που εμπεριέχεται στο ''μουσικό λεύκωμα'' Γιάννης Έρωτας. Το φωτογραφικό μέρος(αρκετά μεγάλο) περριλαμβάνει φωτογραφίες απο τα παιδικά και εφηβίκα χρόνια του υμνιστή του έρωτα, απο όλα σχεδόν τα μαγαζιά που δούλεψε (night club Νεραίδα), απο της δισκογραφικές του δουλειές (βίος Ερωτικός), απο τις άπειρες συνεργασίες του (Αλεξίου, Νταλάρας, Διαμάντη), απο συναυλίες και ζωντανές εμφανίσεις, από παρουσιάσεις δίσκων,απο εξόδους, απο στουντιος κ.α. Aπειρο φωτογραφικό υλικό που συγκενρώθηκε και μας προσφέρθηκε για να μπορέσουμε και εμείς να πάρουμε εισητήριο για το μουσικό ταξίδι με τον καπετάνιο απο την Πάρο στο τιμόνι

    ''Απλός, ευαίσθητος και προβληματισμένος, στέκεται γερά οπλισμένος με μια φωνή εκπληκτικής ομορφιάς και ενα χρώμα που μόνο η φύση χαρίζει στους τυχερούς''.
    Μάνος Χατζιδάκης.

    Επίσης,στο ένθετο αυτό εμπεριέχονται σχόλια συνθετών για τον Γιάνη Πάριο (Γιώργος Κατσαρός), χειρόγραφοι στίχοι των τραγουδιών του,ζωγραφιές τοπίων, μηνύματα συναδέλφων του (Χαρούλα Αλεξίου), αφιερώματα του τύπου και όλη η δισκογραφική του πορεία (99 δίσκοι). Μέχρι και ενα δελτίο τύπου του 1974 απο την Minos για την παρουσίαση του δίσκου ''Που θα πάει''. Μια πραγματικά ολοκληρωμένη δουλεια,όμορφο και ταξιδιάρικο όπως και ο ίδιος ή έστω η φωνή του, που τόσοι πολλοί ανθρωποι αγαπήσαμε. Ενα ένθετο που ανοίγει τα πέπλα της καριέρας του Γιάννη Πάριου που σε κάνει να τρομάζεις καθώς παρατηρείς τις συνεργασίες,τα τραγούδια που ερμήνευσε μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια που τον ξέρουμε. Ενα ένθετο ''ψυχής'' ή καλύτερα,ενα ενθετο ''της ψυχής του'' ή καλύτερα,''απο ψυχής''.

    ''Στην αρχή άκουσα την φωνή σου συγκινητικά ευαίσθητη,συγκλονιστικά βαθιά,σαν να ερχόταν απο έναν απέραντο,τρυφερό κόσμο γεμάτο αγάπη.Τόλμησα να σου ζητήσω,με απλότητα να μοιραστούμε την ερμηνεία μας απο τις αγαπημένες μελωδίες του.Έτσι γνώρισα την ειληκρίνεια και την γενναιοδωρία της ψυχής σου,που με τόσο ταλέντο πλουτίζει και φωτίζει την ομορφιά της έκφρασης της φωνής σου.Σε θαύμαζα και σε θαυμάζω πάντα''.
    Νάνα Μούσχουρη.

    Το μουσικό μέρος που ακολουθεί με τα 8 cd(!) και τα 164 τραγούδια(!) είναι ακόμα πιο απολαυστήκο.Τραγούδια απο το 1969 μέχρι το 1999,χωρισμένα σε 8 κατηγοριες.Η πρώτη,''Τόσα πολλά για λίγη αγάπη No1'' περιέχει τραγούδια απο το 1969 μεχρι το 1979 όπως το ''τι θέλεις να κάνω'' και το ''λυπήσουμε'' μέχρι το ''είπα να φύγω'' και το ''συγνώμη που σ'αγάπησα''.Όλα τους αγαπημένα όπως και η φωνή του.Ήχοι με πάρα πολύ προσωχή τοποθετημένοι,σαν χαλί για την μελοδική φωνή του μεγαλύτερου ερμηνεύτη που πέρασε και δεν θα ξανα περάσει γιατί όπως λένε...τα θαύματα μια φορά γίνονται.

    ''Η απέραντη σεμνότητα και η ευαισθησία του,καλά κρυμμένες πίσω απο τα ονειροπόλα μάτια του,πετάγονται έξω,όταν ανεβαίνει στην πίστα και μεταμορφώνεται σε τροβαδούρο''.
    Μίκης Θεοδωράκης.

    Το δεύτερο cd είναι η συνέχεια του πρώτου.Δηλαδή μια μικρή μουσική ιστορική διαδρόμη απο εκεί που μας άφησε το πρώτο (1979) μέχρι το 1989 και το ''σημάδι''.Εδώ δεν μιλάμε για απλά τραγούδια αλλα για τραγούδια κολοσούς της ελληνικής δισκογραφίας.Ποιό να προτωπώ και ποιό να παρακείψω?''Αχ αγάπη'', ''Αν δεν είχα και εσενα'', ''Ενα γράμμα'', ''Σαν τρελό φορτηγό''.Οι περιγραφές και οι μουσικές αναλύσεις φαντάζουν περιττές όταν σαν πέπλο πάνω απο του πεντακάθαρους,ζωντάνα ηχογραφημένους ήχους των βιολιών, των πιάνων,των μπουζουκιών απλώνεται μια φωνή τόσο γεμάτη,τόσο ονειρική,τόσο άμεση που σε κάνει να ταλαντεύσαι σαν έρμαιό της μεταξή ονείρου και πραγματικότητας.

    Τόσα πολλά για λίγη αγάπη Νο3.Μεταφερόμαστε στα πιό πρόσφατα ''θαύματα''(1989-1999).Και πάλι τα σχόλια περισσεύουν.''Γέλα μου και ας είναι ψέμα'' , ''Απόψε'' , ''Ποιός να συγκριθεί μαζί σου''.Πόση ψηχή αναρωτιάμαι μπορεί να χάρησε ο Θεός σε έναν άνθρωπο?Ερμηνείες αξέχαστες και ασυναγώνιστες.Τραγούδια που όλοι μας έχουμε σιγοτραγουδήσει,κλάψει,πονέσει,αγαπήσει.Μουσικές σαν σπάνια χρώματα πανω σε καμβα βινηλίου.

    Ένα τραγούδι λέει στη ζωή του ο Πάριος. Ένα και μόνο.Πώς ειναι ευτυχισμένος που πληγώθηκε και πλήγωσε,που έζησε και ζήσενα,που νοστάλγησε και νοσταλγούν,που πίστεψε στον έρωτα και είναι κατάδικος του.Μια νύχτα,που τον είδα να χορεύει ενα νησιώτικο σκοπό,είδα το ''ναι'' που είπε στη ζωή και τη νπηγή της δύναμής του.Ενα γαλάζιο ορίζοντα.Και έπειτα ξενιτεύτηκε.Μες την καρδιά του κόσμου.''
    Λίνα Νικολακοπούλου.

    Το τέταρτο cd, 'Με τους φίλους μου'' περιέχει τραγούδια που η φωνή του Γιάννη Πάριου πλέχτηκε με αυτές των Δήμου,Σαββόπουλου,Αλεξίου,Μαρινελλα,Βανδή,Μοσχολιού και του γιού του Χάρη.Το αποτέλεσμα το έκρινε η ιστορία και εμείς που τα αγαπήσαμε. ''Πιο καλη η μοναξιά'' , ''Λεηλέτησέ με'' , ''Σε συγχωρώ'' , ''Κ'οκκινο γαρύφαλλο''.Στο σήμειο αυτό,ξανα έριξα μαι ματιά στις ενθετες φωτογραφίες του αφιερώματος.Σκέφτηκα κοιταζοντας με ποιούς ΄'εχει τραγουδήσει αυτός ο άνθρωπος,αν όλες του αυτές οι συνεργασίες βγαίνανε καποτε σε cd θα χρειαζόμουν τουλάχιστον ενα μήνα συνεχούς και άυπνης ακρόασης για να καταφέρω να τα ακούσω όλα.Συγχαριτήρια Γιάννη.
    Κια το συγχαρητήρια το λέω για το ήθος του ανθρώπου αυτού,που με τόσο παράσημα στο πέτο ,το κεφάλι το έχει πάντα ''χαμηλά'' πέρα απο βεντετισμους και οτι παρόμοιο του.Κάποιος φίλος σε παρόμοια κουβέντα μου είχε πει...''Τέτοι τραγουδιστές οπώς ο Γιάννης Πάριος,είναι τοσο ψηλά στα μάτια του κόσμου,των συναδέλφων του,των μουσικών που κανεις δεν τολμά να τον αγγίξει και πιστεύω πως κάπου μέσα του το ξέρει και ο ίδιος''.
    Επίσεις το cd αυτο περιέχει και τραγούδια ξένων συνθετών που την ελληνική τουςδιασκεύη την τραγούδησε ο Γιάνης Πάριος.

    ''Πήρα λοιπόν και εγώ μια βάρκα να περάσω απέναντι.Το τραγούδι ήταν η βάρκα μου.Μόνο που δεν ξέρω αν πέρασα απέναντι ακόμα.Ξέρω όμως οτι πέρασα και περνάω πολλούς απέναντι με την φωνή μου.30 χρόνια...Χαρές-λύπες-στομάχι πληγωμένο-δυό γάμοι-τέσσερα παλικάρια ζωές μου-λίγοι καλοί φίλοι και μια μοναξιά δημιουργiκή''.
    Γιάννης Πάριος.

    Το πέμπτο cd φέρει τον τίτλο ''Καθρέπτες της ψυχής μου''.Τυχαίος τίτλος?Και βεβαια όχι.Το cd αυτό έχει τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος και τα έχει κάνει δώρο σε άλλους.''Κατι τέτοιε ώρες-Τόλης Βοσκόπουλος'' , ''Μην μιλάς-Πίτσα Παπαδοπούλου'' , ''Απορώ-Μάκης Χριστοδουλόπουλος'' , ''Τα μάζεψα τα πράγματα-Στράτος Διονυσίου'' , ''Το δικό σου αμάρτημα-Στέλιος Καζατζήδης''....'Οντως καφρέπτες της ψυχής του.που τον καταξίωσαν και σαν στιχουργό και σαν συνθέτη.

    ''Ο Γιάννης Πάριος είναι ο ξεχωριστός καλλιτέχνης που όλοι θαυμάζουμε,γιατί,πτωτίστως είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος.Τρυφερός.Πονετικός.Με τις πληγές του και αυτός με τα εξαίσαι ουράνια τόξα του''
    Λευτέρης Παπαδόπουλος.

    Cd Νο6.''Της Μαρουσώς και του Χαραλάμπη''.Το cd αυτό αφιερώνεται στους γονείς του Γιάννη Πάριου. Τα τραγούδια του...?Τί άλλο,Νησιώτηκα.Όπως όλοι ξέρουμε ο Γιάνης Βαρθακούρης,είναι παιδί ''γέννημα θρέμα'' της πανέμορφης μας Πάρου.Όπως κάθε νησιώτης,έτσι και αυτός κουβαλάει μέσα του μαι ξεχωρίστη κουλτούρα απο εμάς τους στεργιανούς.Κατα την προσωπική μου άποψη ο Γιάννης Πάριος κατάφερε να ανήξει τους ορίζοντες μας προς την Ελληνική παραδοσιακή μουσική ακόμα περισσότερο και να βάλει τα νησιώτηκα τραγούδια σε ολονών μας τα γλέντια.Τραγούδια τοσο όμορφα,οσο και ο Αυγουστος στην Πάρο,τοσο απλά,όπως και η ζωή των κατοίκων της.''Γιάντα'' , ''Ικαριώτικο'' , ''Περβολαριά'' , ''Λυγαριά'' , όλα τραγουδισμένα όχι και με τόσο παραδοσιακό τρόπο όπως τα είχαμε μεχρι τότε συνηθίσει αλλά με τρόπο μοναδικό,πιο γλυκό,πιο ανέμελο,πιο...Γιάννης.(Αν δεν με γελά η μνήμη μου προσπάθησαν και άλλοι καλητέχνες να κάνουν το ίδιο ή κάτι παρόμοιο με παραδοσιακά τραγούδια αλλά...όπως λέει και το τργούδι...''Ποιός να συγκριθεί μαζί σου''?)

    CD Νο7. Η μουσική ιστορική αναδρομή στην δισκογραφική πορεια του τραγουδιστη του έρωτα συνεχίζεται.Μεταφερόμαστε απο τις εικόνες της θάλασσας στήν δεκαετία του '80-'90,με τον Γιάννη Π'αριο να θεωρείται ήδη ένας απο τους ''μεγάλους'' του ελληνικού πενταγράμου.Τίτλος του cd ''.Όνειρα με φεγγάρι''.Ποίος απο μας δεν το έχει κάνει?Να ονειρεύεται,με το φεγγάρι να του δείχνει το δρόμο...Τον ρόλο αυτό (του φεγγαριού) έρχονται να παίξουν τα 20 τραγούδια του cd αυτού.''Αστα τα μαλάκια σου'' , ''Απόψε φίλα με'' , ''Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη'' , ''Για τις γυναίκες ζούμε'' ...τραγούδια όνειρα που φτιάχνουν ουρανούς χωρίς σύννεφα.



    ''Όρθιοι στην στοά,έξω απο το μικρό στούντιο odeon τον βαφτίσαμε (χωρίς παππα) Γιάννη Πάριο.Πνευματικό του πατέρα με φώναζε.Χαίρομαι,γιατι δεν έπεσα έξω.Ναι,θα είναι ακόμα για πάρα πολλά χρόνια ο τραγουδιστής του έρωτα.Με τον Γιάνη συνεργαστήκαμε.Αγαπηθήκαμε,αλλά κάπου χαθήκαμε''.
    Γιώργος Κατσαρός.

    CD Νο8.''.
    ''Έκλεισα τα μάτια,κάθησα στον καναπε,άναψα δυο κεράκια και έβαλα το cd να παίζει...Μέθησα...''
    24 τραγούδια ''Live'' απο τον Γιάννη Πάριο (συμετέχει και η Χαρούλα Αλεξίου).Δυο κιθάρες,ενα ακορντεόν,μια φυσαρμόνικα και μια φωνή ''ορχήστρα'' ,με τραγούδια σαν βροχή αστεριών σχηματίζοντας ασημένιες κορδέλες στον ουρανό..Θα έδεινα κλαι την ζωή μου,σκέφτηκα,να βρησκόμουν εκεινη την μερα εκει.,αλλα και η αποτύπωση του στο cd αυτό μου είναι αρκετό.Ερμηνίες που τρυπάνε την ψυχή,μουσικές αοπ βελούδο λες και βρησκομαι κάπου αλλού.Πιό καλή η μοναξιά,οτάν ακούς το cd αυτο και όντως δεν ήθελα τίποτα παραπάνω. Αν ήταν έτσι τα μελαγχολικά Φθινόπωρα το '83 για τον Γιάννη και την παρέα του,μακάρι καθε τέτοια επόχη να είναι μελαγχολική για να έχουμε και εμείς να ακούμε.

    ''Τα τραγούδια αυτά γράφτηκαν το Μελαγχολικό φθινόπωρο του '83 για την μεγάλη μοναξιά μου εκείνης της εοιχής.Η αγαπημένη μου Χαρούλα και οι φίλοι μου έδειξαν πως να γελάει ''λίγο'' η ψυχή μου''
    Γιάνης Πάριος.

    Εδώ τελείωσαν και τα 8 cd. Μου πήρε πάνω απο 8 ώρες να τα ακούσω όλα αν και ομολογώ οτι τα ήξερα ήδη απ'έξω απο τότε που τα πρωτου άκουσα. Το αφιέρωμα λοιπόν αυτό της Minos γιά τον Γιάνη Πάριο δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Είναι όντως ανα μεγάλο αφιέρωμα για εναν μεγάλο καλλιτεχνη.Σπάνιο για ελληνική δισκογραφική τέτοιου είδους κίνηση. Προσπαθώ να θυμήθώ όλα τα αγιερώματα που βγαίνουν κατα καιρούς για έλλξνες τραγουδιστές και συνθέτες αλλα τόσο ολοκληρωμένη δουλεία πρώτη φορα είδα. Συγχαρητ'ηρια σε όλοθς οσοι αργάστηκαν για αυτό.Μακάρι να υπάρξει και συνέχεια.

    Ενδειχτiκά θα αναφέρω μερικούς απο τους δημιουργούς των τραγουδιών αυτών γιατί και αυτοι έχουν προσθέσει το δικό τους λυθαράκι στην καριέρα του Πάριου έρωτα.
    Συνθέτες...''Μάνος Λοίζος, Απόστολος Καλδάρας, Γιώργος Μητσάκης,Γιώργος Χατζηνάσιος,Γιώργος Κατσαρός, Γιάνης Σπανός, Αντώνης Βαρδής,Σταύρος Ξαρχάκος,Μάριος Τόκας,Σταμάτης Σπανουδάκης,Θανάσσης Πολυκανδριώτης,Χρήστος Νικολόπουλος,Δήμος Μούτσης...''
    Στιχουργοί...''Λευτέρης Παπαδόπουλος, Πυθαγόρας, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Νίκος Ιγνατιάδης, Κώστας Μάνεσης, μίμης Τρα'ι'φόρος, Αλέκος Σακελάριος, Νίκος Γούναρης, Νίκος Γκάτσος...

    ''Ευχαριστώ το Θεό που με προίκησε με αυτό το θείο δώρο και με έβαλε στην οικογένειοα της μουσικής.Ευχαριστώ τους γονείς μου,που με ευλόγησαν και έπιασαν οι ευχές τους.Ευχαριστώ τον Γιώργο Κατσαρό,τον Μάκη Μάτσα,τον Αχιλλέα καθώς και όλους τους συνεργάτες και φίλους δημιουργούς,τραγουδιστές,μουσικούς,ηχολήπτες,δηλάδη την άλλη μου οικογένεια.Ευχαριστώ την Ντίνα και την Σοφία,γιατί σκάλισαν τις χορδές της ψυχής μου.Ευχαριστώ και εσάς που με αγαπήσατε.Είμαι στην βλαρκα,μεσοπέλαγα και δεν θέλω να περάσω απέναντι ακόμα...''
    Γιάννης Πάριος.

    Σκέφτηκα πάρα πολλούς επιλόγους για να κλείσω αυτή μου την αναφορά στο αφιέρωμα στον Γιάννη Πάριο ''Γιάννης Έρωτας'' για τα 30 χρόνια παρουσίας του στην δισκογραφία αλλα φοβάμαι οτι με αυτά που θέλω να πω θα ξεπεράσουν κατα πολύ ολο το αρθρο μου.Ακόμα και όλα τα ευχαριστώ του κόσμου αν μάζευα δεν θα εφταναν για να τα πω σε αυτόν τον ανθρωπο.

    Γιάννη, αν κοιτάξεις γύρω απο αυτή την βάρκα που βρίσκεσαι μεσοπέλαγα θα δείς χιλιάδες άλλες να πλέουν δίπλα σου και με τα νερά καταγάλανα και ήρεμα θα μας κάνεις κύκλους γύρω γύρω και θα μας τραγουδάς. Δεν πρόκειται ποτε να σε αφήσουμε να ''πας απέναντι''...

    Σχετικά Links
    - YiannisParios.gr




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #4003   /   08.02.2006, 19:53   /   Αναφορά
    Πολύ ενδιαφέρον...Σίγουρα αξίζει να πάρει κανείς αυτό το λεύκωμα του Γιάννη Πάριου.

    Υπάρχουν τραγούδια διαμάντια μέσα εδώ!!!Αν και μ'εχει απογοητεύσει ο Πάριος τώρα τελευταία και ως προς τις επιλογές του και ως προς την φωνή του.Έχει χαθεί αυτή η βελούδινη,ερωτική φωνή.

    Όπως και να έχει όμως είναι από τους καλύτερους τραγουδιστές που πέρασαν από την Ελλάδα-αναμφισβήτητα-

    Να'σαι καλά για το άρθρο σου.
    #4006   /   09.02.2006, 08:47
    Πάρα πολύ ωραίο το άρθρο σου για ένα τόσο καλό τραγουδιστή! Ευχαριστούμε!

    #4013   /   10.02.2006, 00:54   /   Αναφορά
    Πολύ ωραίο το άρθρο σου!

    Θα σημειώσω και θα συμφωνησω με αυτό που είπε ο Γιάννης Παριος στην εκπομπή "Ανατροπή" πριν λίγο καιρό:



    "Μπορώ να δεχτώ κάποιον που λέει ότι δεν μου αρέσει ο Πάριος, η φωνή του, δεν μου αρέσουν τα τραγούδια του. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ να λέει ότι ο Πάριος δεν είναι καλός τραγουδιστής"



    Ο δίσκος με τα νησιώτικα είναι από τους αγαπημένους μου! Γενικά ο Γιάννης Πάριος έχει μια αμεσότητα με το κοινό και βγάζει μια ενέργεια και μεγάλη όρεξη πάνω στη σκηνή. Προσωπική μου άποψη είναι ότι με το δίσκο "Τα νησιωτικα" βοήθησε λόγω της δημοτικότητάς του να έρθει πιο κοντά ο Έλληνας με την παράδοσή του. Το τραγούδι "Σήμερα γάμος γίνεται" κι αν δεν έχει τραγουδηθεί, κι αν δεν έχει παιχτεί στις χαρές του Έλληνα.



    "Απόψε" έχουμε τραγουδήσει όλοι μας κάποια στιγμή σκεπτόμενοι κάποιον αγαπημένο μας που δεν είμαστε πια μαζί. Κι όλες οι επιτυχίες του φρασεις από τη ζωή μας, από τους έρωτές μας. Αν και οι τελευταίες του δουλειές δεν είναι κι ότι καλύτερο, είναι από τους τραγουδιστές που έχουν αφήσει το στίγμα τους.
    Administrator
    #4016   /   10.02.2006, 09:51   /   Αναφορά
    Τον Πάριο τον άκουγα από πολύ μικρός, δε μου άρεσε όμως τόσο πολύ. Τον θεωρούσα μουσική για "γονείς" και για χορό σε γλέντι. Δε μου έλεγε τίποτα μέχρι που άκουσα τον δίσκο Η Παράσταση Αρχίζει, με Πάριο, Αλεξίου & Γαλάνη. Εκεί κάτι άλλαξε...



    Μία και μοναδική φορά τον είδα ζωντανά, στο Διογένη, τότε που εμφανιζόταν με τον Αντώνη Ρέμο. Είχαμε πάει μετά την κυκλοφορία του CD με τον Θεοδωράκη, από το Μέγαρο. Σε αυτό το CD ένιωθα πως ο Πάριος χάνει σιγά σιγά τη φωνή του και είχα πάει στο Διογένη έτοιμος για "μνημόσυνο"... Και τι ήταν αυτό που άκουσα δεν περιγράφεται. Ο άνθρωπος ήταν σε άλλο κόσμο, η φωνή του απίστευτη, η ενέργειά του μοναδική. Στο τέλος ο Ρέμος έκανε βόλτες στη σκηνή χωρίς να ξεκινάει το υπόλοιπο δικό του μέρος, με την απορία "Τώρα τι να πούμε εμείς ρε παιδιά;". Και είχε απόλυτο δίκιο...



    Πόσο μετάνιωσα που δεν τον είχα ακούσει live και νωρίτερα.
    #4024   /   11.02.2006, 17:56
    Εχω πάει άπειρες φορές να τον δω ζωντανα και οπως είπες ο ανθρωπος αυτός ειναι σε άλλο κόσμο όταν πιάνει μικρόφωνο.

    #5904   /   19.10.2006, 02:56   /   Αναφορά
    Τον ήξερα μέσα από τα ραδιόφωνα, δεν ήταν ο τραγουδιστής μου. Κάποια τραγουδάκια του μου άρεσαν, αλλά ελάχιστα... δεν με ενδιέφερε.

    Πριν 4-5 χρόνια έτυχε να τον δω σε νυχτερινό κέντρο. Και έμεινα! Είναι τόσο καλός;

    Κι όμως έχει απίστευτη φωνή κι είναι εντελώς ξεσηκωτικός. Δεν το περίμενα.

    Να θυμηθώ ένα από τα συμπαθητικά (σε μένα) τραγούδια του '' να μουνα θεός για λίγο...''
    #10193   /   02.11.2007, 13:42   /   Αναφορά
    Πολύ καλό άρθρο.Όμως οτι και να πει κανείς για τον Πάριο είναι λίγο.Ο πιο ερωτικός τραγουδιστης που πέρασε από την Ελλάδα.
    #14758   /   20.06.2008, 00:33   /   Αναφορά
    Πραγματικα,τον Παριο αξιζει να τον εχουμε ολοι....

    Ειναι ταλενταρα........