ελληνική μουσική
    563 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Emerald: Images from a Perfect Passion

    Ένα από τα καλύτερα CD που πέρασαν από τα χέρια μου τον τελευταίο καιρό, έχει την υπογραφή μιας πολλά υποσχόμενης μπάντας από την Κρήτη, τους Emerald. Πάντα με εντυπωσίαζαν μουσικές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και οι Emerald είναι αυτό ακριβώς. Μουσική επηρεασμένη από την Κέλτικη μουσική και τον Μεσαίωνα και με κέντρο την γυναίκα που σύμφωνα με τον ιδρυτή του γκρουπ "αποτελεί το τέλειο, τρυφερό και αγνό πλάσμα"... Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και αυτό το καταπληκτικό εξώφυλλο που πολύ θα ήθελα να είχα σε μέγεθος πόστερ στο δωμάτιό μου...

    Ας ακούσουμε λοιπόν ένα απόσπασμα από τη δουλειά τους, ας τους γνωρίσουμε και ας τους ακολουθήσουμε σε αυτό το μεσαιωνικό-κλασσικό ταξίδι στις χώρες του ρομαντισμού και της αγνότητας...

    Ακούστε το ηχητικό!
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 09 Φεβ 2006
    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ EMERALD

    Το συγκρότημα Emerald σχηματίστηκε το Φεβρουάριο του 1998 και αποτελείται από τους: Μάνο Ζαφειράκη (κιθάρα / φωνητικά) που είναι και ο ιδρυτής του group, Μπάμπη Ανταλουδάκη (κρουστά / μπάσο), Ελίνα Καρνιαουτάκη (πιάνο / φωνητικά / synth), Ελένη Δελιούση (βιολί) και Σοφία Τζανάκη (φωνητικά).

    Μάνος Ζαφειράκης, κιθάρα & φωνητικά



    Ελίνα Καρνιαουτάκη, πιάνο, φωνητικά, synth


    Μετά από συλλογική προσπάθεια τριών μηνών, προχωρούν στην ηχογράφηση του πρώτου τους αυτοχρηματοδοτούμενου δίσκου, ο οποίος διατέθηκε σε 500 μόνο κόπιες, με όνομα "Under the Veil of Eternal Heaven", μια κυκλοφορία που αγκαλιάστηκε θερμά από ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και μουσικών ακουσμάτων.

    Ο ημερήσιος και περιοδικός τύπος ( ΤΟΛΜΗ, ΣΤΙΓΜΕΣ κ.α. ), δημοσιεύουν θετικές κριτικές και το τοπικό ραδιόφωνο, παραθέτει συνεντεύξεις και κομμάτια του πρωτοεμφανιζόμενου συγκροτήματος. Ακολούθησαν τοπικές συναυλίες, γεγονός που έφερε τους Emerald πιο κοντά στον κόσμο. Κατά τη περίοδο 2000-2002, η πορεία του group διακόπτεται, λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων ορισμένων μελών του, ενώ το ίδιο διάστημα αποχωρεί η Σοφία Τζανάκη από το σχήμα.


    Emerald


    Δύο χρόνια μετά, οι Emerald επανασυγκροτoύνται, έχοντας στη διάθεση τους, το δικό τους studio. Για ένα ολόκληρο χρόνο, δουλεύουν καινούργια κομμάτια, καθώς και αυτά του πρώτου δίσκου, πάνω σε νέες φόρμες ενορχήστρωσης, οι οποίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα ένα πιο πλούσιο άκουσμα, ενώ παράλληλα γίνεται χρήση κλασσικών οργάνων και ηλεκτρονικών ήχων. Έτσι, το συγκρότημα διαμορφώνει σιγά-σιγά τη δική του ταυτότητα με τη συμβολή φρέσκων ιδεών και όντας πιο ώριμο, τολμά σημαντικές αλλαγές στη δομή του, με πολλά εναλλακτικά στυλ. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια, η Ελένη Νέστωρα είναι στα φωνητικά.

    Το 2004 η Sound & Vision κυκλοφορεί τη συλλογή Greece Attacks, στην οποία συμπεριλαμβάνεται το “Images From a Perfect Passion” , το οποίο αποτελεί και το ομώνυμο κομμάτι του νέου album των Emerald, που σε 1000 αντίτυπα διατίθεται πλέον στην αγορά.

    Σχετικά Links
    www.emerald-music.net (συνεντεύξεις, φωτογραφίες, δείγματα, αγορά CD κ.α.)

    Tags
    Μουσική Γενικά:ραδιόφωνοΜουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #4014   /   10.02.2006, 02:47   /   Αναφορά
    Πολύ ενδιάφερον!
    #4015   /   10.02.2006, 02:50
    Οπς.. μου ξέφυγε ο τόνος



    Πάντως πολύ πρωτότυπος ήχος,

    έχει κάτι το ιδιαίτερο που δεν θα περίμενε να ακούσει κανείς από ελληνικό συγκρότημα.


    #4023   /   11.02.2006, 16:17   /   Αναφορά
    Καταπληκτική μουσική παίζουν τα παιδιά!!!!Έχω κι ένα κόλλημα με την κέλτικη μουσική και χαίρομαι πολύ που έχουμε Έλληνες με δισκογραφία σ'αυτό το είδος μουσικής!!!!!!!