ελληνική μουσική
    418 online   ·  210.819 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > No_Music

    Νυχτερινές σκέψεις

    Λέω να αρχίσω απότομα...
    Γράφει το μέλος Angel_My_Destiny
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 10 Μαρ 2006
    Μακάρι να είχα το ταλέντο ενός από αυτούς τους μεγάλους συγγραφείς, που μπορούν να φαντάζονται τα πιο απίθανα γεγονότα και να τα αποτυπώνουν με την ίδια ευκολία στο χαρτί. Όμως δεν είμαι έτσι. Είμαι απλώς ένας άνθρωπος που προσπαθεί να πεί κάτι μέσα από τις λέξεις που μάταια αγωνίζονται να βγουν από τη ψυχή. Μπορεί να είναι από χαρά, μπορεί και από λύπη ή οτιδήποτε άλλο. Θα ήθελα να βρισκόμουν ανάμεσα σε αγγέλους και διαόλους, νεράιδες, ξωτικά και καφροξωτικά, έτσι απλώς να ζήσω για μια μέρα τη ζωή τους. Γιατί πολλοί λένε πως δεν υπάρχουν. Έχουν αποδείξεις γι' αυτό; Στα όνειρά μου κατοικούν όλα τα πλάσματα, ακόμα και οι άνθρωποι.(!)

    Μακάρι να μπορούσα να αφηγηθώ λεπτομερειακά ορισμένα από αυτά τα όνειρα μου. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα είχαν πολλά να πουν. Αλλά με το να πώ τα όνειρά μου, σταματάνε να έχουν την ίδια μαγεία. Έτσι πάλι μέσα μου αυτά τα άπιαστα όνειρα, είτε θα ξεχαστούν, είτε θα οργιάσουν με περισσότερη μαγεία και φαντασία. Δεν με νοιάζει αν αυτά μπορεί να τα καταλάβει άλλος, αλλά εγώ τα γράφω για μένα. Έτσι για να πω κάτι. Αν και δεν νομίζω ότι έχω περιγράψει συναισθήματα μέχρι τώρα.

    Το μόνο που κάνω είναι να προσπαθώ να αποτυπώσω σκέψεις ενός ακόμα "παιδικού" μυαλού. Είναι άραγε αυτό που κρύβει την τόση αθωότητα και ταυτόχρονα μυστηριώδη έλξη για οποιοδήποτε να το εξερευνήσει; Γιατί η παιδική ηλικία περνάει τόσο γρήγορα; 'Η μάλλον εμείς νομίζουμε πως περνάει και κανείς μας δεν κάνει πια προσπάθεια, έστω και ελάχιστη να παραμείνει παιδί. Θα έδινα τα πάντα για μια βραδιά γεμάτη αθωότητα κάτω από τ' αστέρια. Τα πάντα για να νιώσω το ίδιο ξένοιαστη. Νομίζω ότι θα τα καταφέρω με μια βουτιά στη θάλασσα των φαντασιώσεών μου. Άλλο ένα ταξίδι μέσα μου ξεκινάει. Πότε θα γυρίσω; Άγνωστο.

    Που θα με βρείς;... Ψάξε!(...)




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    ph
    #4178   /   10.03.2006, 21:50   /   Αναφορά


    Η παραδοχή έλλειψης ταλέντου δε συνιστά λογοτεχνία ή ποίηση. Η αδυναμία να εκφράσεις φανταστικά ή μη γεγονότα (οι συγγραφείς δεν σκαρφίζονται όσα δεν έγιναν, συνήθως αυτά που έγιναν διηγούνται) δεν έχει ενδιαφέρον. Το παιδικό μυαλό δεν ξέρει πως είναι παιδικό. Εσύ έχεις αποδείξεις πως υπάρχουν νεράιδες? Πέρα από την αναφορά σου στα ξωτικά, έκανες κάτι για να μας δώσεις μια ιδέα για το πως τα βλέπεις, απο που ή πότε ή τι είναι αυτά τα σκασμένα τέλος πάντων?



    Και τελικά... Γιατί πρέπει να γράφει όλη η Ελλάδα? Γιατί και όσοι ξέρουν πως δεν γράφουν καλά, το εκφράζουν γράφοντας?!



    Εφόσον μόλις πεις τα ονειρά σου σταματά η μαγεία, γιατί μας ενημερώνεις σχετικά? Τι θα πει η ατάκα "δεν νομίζω ότι έχω περιγράψει συναισθήματα μέχρι τώρα"? Γιατί όχι?



    Το κείμενό σου είναι ένα περιτύλιγμα ενός δώρου. Το κουτί μέσα δεν έχει τίποτα. Η δε κορδέλα από πάνω γράφει "ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ".
    #4194   /   12.03.2006, 23:18   /   Αναφορά
    [ ... Μακάρι να είχα το ταλέντο ενός από αυτούς τους μεγάλους συγγραφείς, που μπορούν να φαντάζονται τα πιο απίθανα γεγονότα και να τα αποτυπώνουν με την ίδια ευκολία στο χαρτί. Όμως δεν είμαι έτσι. Είμαι απλώς ένας άνθρωπος που προσπαθεί να πει κάτι μέσα από τις λέξεις που μάταια αγωνίζονται να βγουν από τη ψυχή.....]



    Ένας ΑΠΛΟΣ άνθρωπος !!!!

    Νάξερες γι αυτή την "απλότητα" πόση ... κοπιαστική διαδρομή απαιτείται !!!



    Μπορεί ν΄αποζητάς το "ΤΑΛΕΝΤΟ" ενός μεγάλου συγγραφέα που τόχει εύκολο -όπως λες- να αποτυπώνει το άπίθανο΄στο χαρτί σαν νάταν ... αυτονόητο ..

    μα μη χάνεσαι στα ... ξένα όνειρα ... στις κορυφές που φτάσαν άλλοι πριν από σένα !



    Αυτά τα λόγια σου , αντιπροσωπευτικά μιάς εφηβείας που προσπαθεί με μιά γραφίδα ν΄ ανακαλύψει τον κόσμο ξανά στα βάθη του είναι , στα κατάβαθα της ψυχής που ακόμα δεν έχει την αίσθηση του τι στο καλό είναι το όνειρο , το ψέμα , η αλήθεια και ο μύθος .... Που αρχίζει το ένα και τελειώνει το άλλο ...



    Μη νοιάζεσαι για το .. ΤΑΛΕΝΤΟ ...

    αν υπάρχει θαρθει στην ώρα του ... αλλιώς θάναι μια κορυφή - στόχος για μιά ζωή ...



    Κράτα ότι πολύτιμο έχεις τώρα ΜΙΑ ΕΦΗΒΕΙΑ και μιά γραφίδα ...



    και να εύχεσαι νάναι πραγματικά ... "μακρύς ο δρόμος" που θα σε κάνει να κατακτήσεις μια από τις πιο δύσκολες και ψηλές κορφές ....

    Το νάσαι και να παραμείνεις ένας ΑΠΛΟΣ άνθρωπος ...

    με το μάτι απλό που πίσω από το θολό τοπίο στην ομίχλη μπορεί να διακρίνει 'κάτι να γυαλίζει' στο βάθος της ψυχής και προσπαθεί με μιά γραφίδα να το βγάλει στην επιφάνεια ....



    Keep working ...