ελληνική μουσική
    526 online   ·  210.840 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > No_Music

    Μόναχο - Steven Spielberg

    Μόναχο 1972.
    Μόντρεαλ 2006.

    Τρίτη. Είναι το σινεμά μισή τιμή τις Τρίτες και τις Τετάρτες. Συνήθεια απο την εποχή της σχολής. Όχι πως άλλαξαν πολλά από τότε. Ή άλλαξαν;
    Τρίτη. Ένα έργο. Τέσσερις φίλοι. Τέσσερις γωνίες του πλανήτη. Ένας Βραζιλιάνος με καταγωγή απο Ιαπωνία και Ινδονησία, μια Βραζιλιάνα-Εβραία, μια Τουρκάλα απο την Κωσταντινούπολη, και μια Άννα (αυτή είμαι εγώ)...
    Γράφει το μέλος Other_side
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 16 Μαΐ 2006
    Χιόνι. Νύχτα. Και ένα εξωτερικό πάρκιγκ στο μεγάλο κινηματογραφικό κέντρο (γιατί είναι κοντά κι ας είναι σκατά όλα αυτά τα σινεμά μεγαλομανίας. ΟΚ: βολεύουμε τα πιστεύω μας). Γιατί φοβάμαι πως θα γίνει σεισμός και θα μας καταπλακώσει το εσωτερικό πάρκιγκ. Γιατί πάντα σκέφτομαι πως αν πάρω το ασανσέρ κάτι θα γίνει και θα κλειστώ εκεί μέσα ή θα κοπεί το καλώδιο και θα πάρω μια γρήγορη κατηφόρα προς τον Άδη. Σκάλες κι ας είναι στον 15ο το γραφείο. Σκάλες και εξωτερικά πάρκιγκ.

    Μόναχο 1972. Spielberg. Τα λέει όλα ή σχεδόν. Πραγματικό ταλέντο ο άνθρωπος. Γουστάρω που μπορεί απλά να περάσει από το φανταστικό στο πραγματικό από το κοινωνικό στο ιστορικό. Και σε ότι κάνει πάντα τον διακρίνει αυτός ο σεβασμός που κρατά απέναντι στο έργο του. Η υπόσχεση σχεδόν που φαντάζομαι πως δίνει κάθε φορά πρώτα στον εαυτό του: Αυτή θα είναι η καλύτερη δουλειά του. Ακόμα μία.

    Μόναχο 1972. Κάτι είχα ακούσει περί Παλαιστήνιων και απαγωγή των 11 μελλών της ομάδας του Ισραήλ. Κάτι είχα ακούσει αλλά σημασία δεν έδωσα ιδιαίτερη. Και όμως. Παντού υπάρχει μια μεγάλη ιστορία. Μια πλοκή όπου πρωταγωνιστούν πολλοί περισσότεροι απ' όσοι νομίζουμε. Μια γυναίκα πρωθυπουργός του Ισραήλ. Golda Meir. Ούτε αυτό το ήξερα. Και όμως. Ακόμα και η ηθοποιός (Lynn Cohen) που διάλεξαν της μοιάζει πολύ. Μια τρομοκρατική επίθεση. Μια απελπισμένη κίνηση. Νευρικές κινήσεις και λάθος αποφάσεις που οδηγούν σε αδιέξοδο. Και μετά: Η εκδίκηση. Πικρή. Όπως το δάκρυ. Πικρό όπως το πένθος. Κάθε εικώνα μελετημένη. Ιστορικά ακριβές. Χαρακτηριστική είναι η σκηνή όπου ο Άβνερ (Eric Bana) περπατά με τον Εφραίμ (Geoffrey Rush) δίπλα σε μια παραλία του Τελ Αβίβ της εποχής. Ένα ταξίδι στο χρόνο όπου κάθε εικώνα χαρίζει χίλιες μικρές λεπτομέρειες που δίνουν ζωή στο παρελθόν.

    Μια φωτογραφία της εν λόγο σκηνής θα βρείτε εδώ.

    Να φανταστείς είναι το πρώτο έργο απο χρόνια στο οποίο δεν μήλισα καθόλου. Προσωπικό ρεκόρ. Όχι δεν είναι το κλασσικό έργο για τον πόνο των Εβραίων. Αν θες να το σχετίσεις με κάτι σχέτισε το με το "Παράδεισος Τώρα" του Hany Abu-Assad. Πέρα της ιστορικής ακρίβειας κατά τη διάρκεια όλης της ταινίας είναι και μια κραυγή ελπίδας. Για την Παλαιστίνη. Και για τους Εβραίους. Θα θυμώσεις. Θα εκπλαγείς. Θα σοκαριστείς. Υπάρχουν σκηνές όπου η βία είναι τόσο αληθινή που δεν θα μπορέσεις να κοιτάξεις. Θα πονέσεις. Και στο τέλος. Θα σκεφτείς.

    Γυρίζοντας προς το αυτοκίνητο το ετερογενές γκρούπ μας ήταν σιωπηλό. Μόνο τις νυφάδες άκουγα θαρρώ καθός έπεφταν στο παγωμένο έδαφος. Και μήλισα. Είπα πως αν φταίει κάποιος για όλα αυτά στη τελική είναι οι Εβραίοι και το Ισραήλ που στο κάτω κάτω αδίκησαν και αδικούν ακόμα τη Παλαιστίνη και τους Παλαιστίνιους. Ο Βραζιλιανο-Ιαπωνο-Ινδονήσιος με χτύπησε διακριτικά: "Μη μιλάς η κοπέλα είναι Εβραία!". Και λοιπόν; Ας μηλίσει ας μου πει την άποψη της. Η Τουρκάλα συμφώνησε μαζί μου πως για ν'αλλάξει κάτι πρέπει να γίνουν ανταλαγές μεταξύ της νεολαίας των δυο πλευρών. Όπως με μας. Μια Ελληνίδα από την Αθήνα και μια Τούρκαλα από την Κωσταντινούπολη ν'ανταλάζουν κοινές παραδόσεις/ μορφασμούς/ συνταγές/ λέξεις και τηλέφωνα.

    Και η "αλλη πλευρά" μου απαντά με μια σιγουριά που θύμιζε το μίσος το ίδιο: "Δεν υπάρχει Παλαιστίνη. Δεν υπήρχε ποτέ και δεν θα υπάρχει ποτέ". Απόλυτη. Επιθετική. "Μα η πρωθυπουργός σας η ήδια είπε πως εφτασε στη Παλαιστίνη. Μια δήλωση που μαρτυρά την αλήθεια".

    Καμία συνεννόηση. Ακριβώς αυτό. Καμία συνεννόηση εκεί μεσάνυχτα κοντά στο χιονισμένο εξωτερικό πάρκιγκ του μεγάλου κινηματογραφικού κέντρου. Καμία συνεννόηση στο Μόναχο του 1972. Καμία συνεννόηση στη σημερινή περιοχή της Παλαιστίνης και στο ΨΕΥΤΟΚΡΑΤΟΣ του Ισραήλ. Και αυτή είναι η πιο λυπητερή αλήθεια στην οποία τουλάχιστον...συμφωνούμε.

    Δυο σχετικά βιβλία για όσους θέλουν να το ψάξουν και παραπέρα:

    - Vengeance: The True Story of an Israeli Counter-Terrorist Team by George Jonas
    - Memoirs of a Palestinian Tettorist by Abu Daoud



    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #4636   /   16.05.2006, 18:14   /   Αναφορά
    Ο γνώριμος τρόπος σου, σχεδόν για τα πάντα. Από τη λεπτομέρεια του τώρα στον τόπο που ζεις, στη σύνθετη τραγικότητα του χθές και του σήμερα, κάποιες χιλιάδες χλμ μακρυά σου. Από την ιστορία στο σινεμά, από την άγνοια στην άποψη, από τα άγνωστα θύματα στις διαφορετικές σου φίλες. Συνθέτεις. Πανέμορφα, για ακόμα μια φορά, στη γραφή και στην έκφραση απόψεων και συναισθημάτων. Αυτά για τώρα Αννούλα. Για την συνέχεια, για μια συζήτηση, για το παραπέρα ψάξιμο, κάποια άλλη φορά.
    #4638   /   16.05.2006, 18:56   /   Αναφορά
    Μπράβο Άννα...

    Τα συγχαρητήριά μου για το κείμενό σου.



    :-)
    #4639   /   16.05.2006, 19:04
    Τί το ωραίο είδες φίλτατε Γιώργο στο κείμενό της;



    Αγνοια,απλά άγνοια έχει η κοπέλα.



    Καί μίσος επίσης....




    #4640   /   16.05.2006, 19:24
    Μπορεί να είδα κάτι που δεν είδατε εσείς .......νεαρέ Hastaroth!!!



    :-)

    #4641   /   16.05.2006, 20:09
    Εγώ είδα κάποια πράγματα νέε μου,αλλά δέν επιθυμώ νά τά σχολιάσω..



    Εχω βαρεθεί να προσπαθώ να εξηγήσω διάφορα πράγματα σέ ανθρώπους μέ το επίπεδο αγνοίας και επιπολαιότητος τής νεαρής χρήστριας "άλλης πλευράς" (δηλαδή τής Αννας)..:)



    Πρός το παρόν αξιολογώ την πρώτη μου μέρα μέ σύνδεση οικιακού ADSL.



    Off-topic,ελπίζω νά καταφέρω να κατέβω μεθαύριο να σάς δώ στο 5/4 (διότι είναι και εργάσιμος η επόμενη και ο ύπνος είναι πολύτιμος διά τους γέροντες όπως εγώ :)

    #4643   /   16.05.2006, 22:18
    Βρε Αλπέρτο (μεσήλικα συνάφελφε ηλικιακού τύπου) ... κι εγώ αναρωτιέμαι που ειδες το μίσος ? στα κεφαλαία ?



    Ολη η διεργασία, όλη η αγωνία πήγαν περίπατο ? Το Μόναχο, οι αθλητές του ισραήλ που πέθαναν ... Δεν βγάζει το κείμενή της πόνο για όλα αυτά. ? Και τελικά όταν εσύ λες πως η Αννα ειναι "νεαρή χρήστρια" ... δεν ειναι κάτι παραπάνω από μίσος (τουλάχιστον το μίσος μπορεί να εξελιχθεί σε αγάπη ... ) Ειναι φτύσιμο στα ίσα, απέναντι σε έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο, εδώ μέσα εκφράζει πολλά, με ευθύτητα και ευαισθησία. Πολύ περισσότερο από πολλούς άλλους (συμπεριλαμβανομένου και εμού). Και στο κάτω κάτω αυτό το τελευταίο περί έλλειψης επικοινωνίας στο Μόναχο τότε, στο Μόντρεαλ τώρα ... δεν σου λέει κάτι. Ε οχι Δεν ειναι μίσος Αλπέρτο.



    Η Αννα δεν ειναι νεαρή χρήστρια, ειναι αρκετούς μήνες, έχει καταθέσει πολλά απο τη ψυχή της εδω και τουλάχιστον δεν αξίζει τέτοιους χαρακτηρισμούς. Και εσύ προφανώς θα έχεις τους λόγους σου, από το λίγο που σε ξέρω κι εγω και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο, αλλά δεν το δέχομαι για την Αννα και για το κείμενό της.



    Το εκτενές της παρέμβασής μου οφείλεται και στην ουσία ... και στο γεγονός ότι η Αννα με τιμά με τη "δικτυακή" της επικοινωνία ", και μου έχει ανοίξει ορίζοντες με τα κείμενά της. Επομένως ναι, ίσως λειτουργώ και λίγο υποκειμενικά.

    #4647   /   17.05.2006, 08:56
    Λοιπόν αγαπητέ Θανάση,ιδού:



    1.Λέει η Αννα:"Είπα πως αν φταίει κάποιος για όλα αυτά στη τελική είναι οι Εβραίοι και το Ισραήλ που στο κάτω κάτω αδίκησαν και αδικούν ακόμα τη Παλαιστίνη και τους Παλαιστίνιους"



    Ε,λοιπόν,η Αννα δέν την ξέρει ΟΛΗ την ιστορία.Από την δήλωση Μπάλφουρ το 1928 καί την ίδρυση τού Ισραήλ το 1947 (που ήδη την πρώτη μέρα τής ανεξαρτησίας του δέχτηκε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ επίθεση από πέντε αραβικά κράτη,μαζί και τους Παλαιστίνιους καί που μετά από αυτόν υπέστη άλλους 4 πολέμους μέ αποκορύφωμα αυτόν τού Γιόμ Κιπούρ τό 1973,όπου τά αραβικά κράτη επιτέθηκαν στο Ισραήλ την μέρα τής ιερώτερης θρησκευτικής γιορτής του) μέχρι τό σχέδιο Μπάρακ το 1999 -που ο Αραφάτ το απέρριψε παρά τίς εκκλήσεις ακόμα καί τού Αιγύπτιου προέδρου Μουμπάρακ νά το αποδεχτή- καί την σημερινή κατάσταση,έχουν συμβεί πολλά πράγματα που ΔΕΝ θα είχαν συμβεί άν οι Παλαιστίνιοι τό 1947 είχαν αποδεχθεί την απόφαση 148 περί παράλληλης ίδρυσης ΔΥΟ κρατών,ενός εβραϊκού και ενός αραβικού στά εδάφη που μέχρι τότε ετέλουν υπό βρεταννική εντολή.Τά παρακάμπτει όλα αυτά η Αννα μας (αφού δέν τα ξέρει) και λέει πως "ε,στην τελική οι Εβραίοι (που είναι λάθος διότι και εγώ είμαι Εβραίος αλλά όχι Ισραηλινός,δηλαδή πολίτης τού Ισραήλ) φταίνε γιά όλα αυτά".Είναι ή δέν είναι άγνοια αυτό;



    2.Λέει η Αννα:"Και η "αλλη πλευρά" μου απαντά με μια σιγουριά που θύμιζε το μίσος το ίδιο: "Δεν υπάρχει Παλαιστίνη. Δεν υπήρχε ποτέ και δεν θα υπάρχει ποτέ". Απόλυτη. Επιθετική."



    Ναί,είναι απόλυτη και επιθετική η απάντηση τής Βραζιλιανο-Εβραίας φίλης τής Αννας καί καλά κάνει και την κατακρίνει.Ξεχνάει η αγαπητή Αννα πως οι περισσότεροι Ισραηλινοί (και πολλοί μή Ισραηλινοί αλλά Εβραίοι) είναι υπέρ μιάς ειρηνικής λύσης που θα επιτρέψη ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ -Ισραήλ και Παλαιστίνη- νά υπάρχουν εν αρμονία το ένα δίπλα στο άλλο καί χρησιμοποιεί την ακραία άποψη τής φίλης της ώς "επιχείρημα" τού τί σκέφτεται "η άλλη πλευρά"...



    Ομως νά,πιό κάτω η ίδια η Αννα λέει "Καμία συνεννόηση στη σημερινή περιοχή της Παλαιστίνης και στο ΨΕΥΤΟΚΡΑΤΟΣ του Ισραήλ"



    Μ'άλλα λόγια,από την μιά κατακρίνει την φίλη της που αρνείται το δικαίωμα ύπαρξης σέ ένα Παλαιστινιακό κράτος κι'από την άλλη η ίδια αρνείται το δικαίωμα ύπαρξης στο Ισραήλ χαρακτηρίζοντάς το "ψευτοκράτος" (άραγε ξέρει κάτι παραπάνω από όλα τα κράτη-μέλη τού ΟΗΕ που το έχουν αναγνωρίσει-όπως άλλωστε και την Παλαιστινιακή Αρχή-ώς κρατική οντότητα;).Αυτό πώς να τό χαρακτηρίσω άν όχι μίσος (έστω "υφέρπον") γιά τους Εβραίους,στους οποίους δέν αναγνωρίζει το ίδιο δικαίωμα νά έχουν εθνική εστία που αναγνωρίζει στούς Παλαιστίνιους;



    Βγάζει πόνο τό κείμενο τής Αννας,ναί.Αλλά μόνο γιά τους Παλαιστίνιους.Οι Εβραίοι καί το Ισραήλ είναι -κατά την Αννα- απλώς "οι μόνοι που φταίνε".....



    ΥΓ.Εχω διαβάσει άλλα κείμενα τής Αννας και τά έχω βρεί υπέροχα.Ομως αυτό δέν μού αφαιρεί το δικαίωμα να επισημαίνω σέ ποιά σημεία σφάλλει και -πιθανώς- παρασύρεται από προκαταλήψεις.Οσο γιά το οτι την αποκάλεσα "νεαρή",μάλλον την αλήθεια είπα αφού απ'όσο ξέρω είναι μικρότερη από μένα...




    #4642   /   16.05.2006, 21:22   /   Αναφορά
    Άννούλα, για ακόμα μια φορά μου άρεσε ο τρόπος που γράφεις, και η ιστορία σου-μικρογραφία της κοινωνίας μας. Έλλειψη επικοινωνίας λόγω διαφορετικών απόψεων, ο καθένας θεωρεί ότι έχει δικαίωμα κι άλλος όχι. Ούτε λόγος για υποχώρηση, ιδιαίτερα από τους πιο δυνατούς. Οι ισχυροί... κάνουν βόλτες...



    Προσωπικά δε διέκρινα μίσος στα γραφόμενα της Άννας, απλά την άποψη της ως προς την κατάσταση που επικρατεί εδώ δίπλα μου, στο Ισραήλ...



    #4644   /   16.05.2006, 22:30   /   Αναφορά
    Α ναι και ενα τελευταίο (για σήμερα). Η Αννα, ανήκει σε πολλούς φίλους απο εδώ, που έχει να παρουσιάσει γραφές - ξεκινώντας από το πανέμορφο ημερολόγιο της Νικόλ και φθάνοντας σε σχολιασμό τόπικς, - οι οποίες θα μπορούσαν πανεύκολα να δημοσιευόνται στο e periodiko ως αυτοτελή κείμενα, προσεγμένα όσο γίνεται. Αντίθετα ο thank πχ γράφει χύμα στα τόπικς, επωφελούμενος από την ελαστικότητα που παρέχεται :):). Aννούλα συνέχισέ το έτσι.
    #4645   /   16.05.2006, 22:51   /   Αναφορά
    Συνέχισε Αννούλα... :-)
    #4646   /   17.05.2006, 01:32
    Ε τώρα αυτό δεν το περίμενα.



    Νόμιζα πως είχα ζητήσει στον Γιώργο να το στείλει στο κάδο εδώ και αρκετές μέρες σε μια από τις γνωστές κρίσεις μου αμφιβολίας. Τώρα τί γίνεται, διαβάζω ένα ένα τα σχόλια και απαντώ στο καθένα ξεχωριστά και copy paste τα υβριστικά και ω σας ευχαριστώ για τους έπαινους κλπ. Και τα λοιπά;



    Και να σκεφτείς πάνω που έσβηνα όλα τα κείμενα που άφησα κατά καιρούς εδώ μέσα. Στο ημερολόγιο. Ποιός το είπε πως άγνοια και μίσος; Δε θυμάμαι και ποιός είσαι, σκέφτομαι τόσα τώρα τελευταία. Θ'αρχίσω με σένα φίλε μου. Σωστά το θέτεις. Δεν τα γνωρίζω καλά, προφανώς εσύ τα ξέρεις καλύτερα. Διόρθωσε με. Μάθε με. Πες μου εσύ την ιστορία, τα γεγονότα πως είχαν, δώσε μου αναφορές σε κείμενα, σε δημοσιεύεσεις. Και θα βρω το χρόνο στην πολυάσχολη ζωή μου να τα διαβάσω όλα και να το συζητήσουμε. Πες μου θες να βρεθούμε να το αναλύσουμε; Θα φέρω και σημειώσεις και αν θες φέρε κι εσύ τα κείμενα σου, και θα πάρουμε έτσι ένα μεγάλο καφέ από εκείνους που πουλάνε στα starbucks με την πολύ τη σαντιγύ και θα το αναλύσουμε. Εμείς. Γιατί ξέρεις το αναλύουν τόσοι και τόσοι που εμείς λείπαμε από το όλο σκηνικό.



    Εγώ φίλε μου για το έργο σου έλεγα. Για τις εντωπώσεις που μου έκαναν τα σχόλια της εξής μιας Εβραίας στη παρέα. Την οποία πήγα και στο σπίτι της για την ιστορία, εγώ η άσχετη, που δεν γνωρίζω καλά τα γεγονότα και που μπερδεύομαι όταν λέω πως υπάρχει Παλαιστίνη.



    Μετά το άλλο που είπες πως έχω μίσος; Εκεί δεν μπορώ να σου δώσω δίκοιο. Δεν έχω καθόλου μίσος μέσα μου. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο λείπει το μίσος από τον χαρακτήρα μου. Αλλά εσύ που ξέρεις και από μίσος, μάθε με. Σκέφτομαι να το βάλω στη ζωή μου. Τα κεφαλαία δε θυμάμαι. Πάτησα το λάθος κουμπί; Ήταν αργά; Δεν θυμάμαι ακριβώς. Σου ζητώ ταπεινή συγνώμη.



    Όσο αφορά τα συγχαρητήρια κλπ από φίλους όπως Θάνος. Ορφέας. Neerie. Τί να πω. Επειδή είμαστε και λίγο εντάξει, και μια πατάτα να έστελνα στον Γιώργο, συνέχισε Άννα θα μου λέγατε. Καλό δεν λέω. Αλλά προσωπικά νομίζω πως το λάθος κουμπί θα πάτησα πάλι όταν το έστειλα.



    Καλά. Θα χαμογελάσω. Και δεν θα στείλω άλλο. Την μπύρα όμως θα την πιώ στη συνάντηση. Κόκκινη αν γίνεται. Έτσι για να ξεχωρίζει.


    Administrator
    #4650   /   17.05.2006, 15:22
    Άννα δε θυμάμαι να μου είχες ζητήσει να διαγράψω τη δημοσίευση... Ούτε κάποιο ΠΜ βλέπω, ούτε κάποιο email. Αν θες πάντως, μπορώ να τη διαγράψω.

    #4651   /   17.05.2006, 15:53
    Καλά βρε σύ Γιώργο, είπαμε Δημοκρατία, διαφάνεια, αλλά χρειάζεται να τα λες όλα για τις δυνατότητες διαγραφής του άρθρου????? -:) -:) -:).

    Administrator
    #4653   /   17.05.2006, 16:14
    ΟΚ!



    Λοιπόν Άννα το άρθρο δε διαγράφεται όσο και να φωνάξεις, όσο και να κλαις!

    Θα μείνει εδώ για πάντα :)

    #4652   /   17.05.2006, 16:05
    Θα σου λέγαμε "μπράβο", "συνέχισε" κλπ δεν αντιλέγω. Και το προδικάζω, όχι επειδη είμαστε φίλοι και καλοί άνθρωποι, αλλα επειδή ακριβώς η φιλία και η εκτίμηση προς τον λόγο σου, ξεκίνησε ακριβώς από τα κείμενά σου. Εχουμε δείγματα γραφής ουκ ολίγα. Τί να κάνουμε ?

    Οπως εαν ήσουν πχ ζωγράφος, και βλέπαμε τους πίνακές σου και μας άρεσαν, ε .. ναι, με βεβαιότητα θα σου λέγαμε προκαταβολικά, πως και η επόμενη έκθεση που θα έκανες, πάλι θα μας άρεσε. Χωρίς να είχαμε δεί τους πίνακες. Αρα το επιχείρημα πως λειτουργούμε "χαριστικά" δεν ισχύει.

    Επομένως, θα ξαναγράψεις, θα ξαναστείλεις ... Για τις μπύρες, δεν θα τσακωθούμε (ανάλογα και με τον καιρό, το μέρος κλπ). Τέλος.

    #4654   /   17.05.2006, 17:27
    Θάνο θα τσακωθούμε για τις μπύρες!!!



    Εγώ θέλω κόκκινη!!!!



    :-)

    #4655   /   17.05.2006, 17:40
    Αφού δεν ξέρεις τι χρώμα θα θελήσω εγώ ? προς τι η επιθετικότητα και ή αναφορά σε μελλοντικούς καυγάδες ε ? τι κρύβει άραγε μιά τέτοια συμπεριφορά ? Και μη βγαίνεις off - e - magazine -:) -:)

    #4656   /   17.05.2006, 20:17
    Αγαπητή Αννα,



    Χαίρομαι που έχεις το θάρρος να λές πως "δέν τα γνωρίζεις καλά" και νά ζητάς νά σού τα μάθω εγώ που τά ξέρω.Ομως καλή μου,όταν δέν ξέρουμε κάτι,δέν μιλάμε γι'αυτό με τόση βεβαιότητα,περιμένουμε να μάθουμε πρώτα πρίν εκφράσουμε άποψη.Αυτό είναι που μέ ενόχλησε στο κείμενό σου περισσότερο απ'όλα.Πώς μπορείς να λές "οι Εβραίοι φταίνε" όταν δέν ξέρεις ακριβώς "την ιστορία, τα γεγονότα πως είχαν";Πώς μπορείς να αποκαλής "ψευτοκράτος" (δηλαδή ανύπαρκτο) ένα κράτος αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ την στιγμή που κατακρίνεις κάποιον -την φίλη σου εν προκειμένω- που αρνείται να αναγνωρίση την ύπαρξη μιάς άλλης κρατικής οντότητας;Δέν είναι αντιφατικά πράγματα αυτά;



    Μίλησες γιά μίσος.Ούτε εγώ έχω μίσος μέσα μου,ακόμα και γιά ανθρώπους που μέ έχουν προσβάλλει χυδαιότατα εξ αιτίας τής καταγωγής μου.Μήν βάλης ποτέ στη ζωή σου το μίσος,αφού όπως λές δέν το έχεις τώρα.Αλλά γιά να το κάνης αυτό πρέπει να μήν αφήνης προκαταλήψεις και φανατισμούς νά σέ παρασύρουν στην έκφραση τών απόψεών σου.Αλλιώς ακόμα και άν εσύ δέν έχης μίσος μέσα σου,θά δώσης την εντύπωση οτι έχεις,σέ όποιον σέ ακούει (ή διαβάζει αυτά που γράφεις)....



    ΥΓ.Δέν έχω αντίρρηση να βρεθούμε νά τά κουβεντιάσουμε όλα αυτά,αλλά πρός Θεού όχι μέ καφέ και σαντιγύ!Χάθηκαν οι μπύρες; (Κόκκινες,μαύρες,ξανθές,ό,τι να'ναι αλλά σέ ποτήρι τού λίτρου,άν γίνεται...)




    #4660   /   17.05.2006, 21:55
    Σκεφτόμουν πολύ εάν πραγματικά πρέπει να γράψω σχόλιο για αυτό το άρθρο

    διότι θα ήθελα να βλέπω μόνο θετικά σχόλια στις δημοσιεύσεις -που έτσι κι αλλιώς τις περισσότερες φορές είναι άξιες επαίνου .(Προσωπικά βάζω 5αστέρια ακόμα και αν η δημσίευση αξίζει για 4 και το έχω κάνει σε όλες αυτές που έτυχε να διαβάσω έως τώρα).

    Ο άλλος λόγος πou κάνω αυτό το σχόλιο είναι απλά για να θυμίσω πως

    δεν αρέσουν σε όλους τα δείγματα γραφής του μέλους Other side...όπως γράφηκε ήδη

    5-6 φορές..Αρα όταν γράφουμε καλό είναι να ξεκινάμε πρώτα με τη φράση"Κατά την προσωπική μου άποψη .."

    Αποφάσισα λοιπόν να το γράψω αυτό το σχόλιο έχω δει την ταινία

    που δεν μου άρεσε καθόλου από τη μία και από την άλλη επειδή το κείμενο της otherside είναιαπό όποια άποψη και να το δει κανείς εκτός κλίματος και χώρου και επιπλέον ανορθόγραφο...σύγχυση και συναισθηματική ...ακαταστασία ...βγάζει προς τα έξω..

    Προσπάθησα και μιλαω ειλικρινά, να λειτουργήσω χωρίς προκατάληψη την ώρα που το διάβαζα και να το πλησιάσω το κείμενο με αγάπη γιατί δεν παύει να είναι ένα πόνημα..

    Ομως βγάζει μίσος και φανατισμό και αδίεξοδο..Από όποια άποψη και να το δει κανεις..

    Επί της ουσίας του προβλήματος είμαι υπέρ των Παλαιστινίων,δίοτι υποφέρουν πράγματι αυτήν την στιγμή που μιλάμε από μια επίθεση κυριολεκτικού αφανισμού τους από το χάρτη .Δεν είναι λύση το μίσος και ο φανατισμός όμως ,ούτε η σύγκρουση..αρκετό αίμα έχει χυθεί..Θέλουμε κι άλλο??? Με συντάραξε η παρέμβαση του φίλου μου του Αλβέρτου (Hastaroth) o οποίος ακόμα και να μην έχει δίκιο στα όσα έγραψε, τον συγχάίρω που είχε το θάρρος της γνώμης του .Και επειδή στο τέλος έβαλε κάπως νερό στο κρασί για προσωπικούς λόγους και επειδή του αρέσουν οι...μπύρες ...θα του έλεγα πως έτσι θα λειτουργούσα και εγώ διότι οι μπύρες είναι άλλο και άλλο η προσπάθεια εναντια στην ισοπέδωση έστω και εν μέσω κραυγών..

    Τέλος να πω πως είμαι και εγω ανοικτός στις ..μπύρες ..μπάινει και καλοκαιράκι άλλωστε ..εάν φυσικά είμαι καλεσμένος :-)

    #4661   /   18.05.2006, 00:04
    Τό Μεσανατολικό (καί όχι απλώς "Παλαιστινιακό") είναι ένα θέμα πολύ πολύπλοκο γιά να μπορή κάποιος νά το συζητήση χωρίς να το έχη παρακολουθήσει (έστω και ώς "θεατής") από την αρχή ή να έχη διαβάσει από αρκετές πηγές καί να έχη από πολλές πλευρές πληροφόρηση.Χρειάζεται να είμαστε αντικειμενικοί καί απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις καί συναισθηματισμούς γιά να εκφράζουμε απόψεις γι'αυτό,όπως και γιά όλα τά πολιτικά θέματα.



    Γιά παράδειγμα,αγαπητέ Semplice,λές οτι οι Παλαιστίνιοι "υποφέρουν πράγματι αυτήν την στιγμή που μιλάμε από μια επίθεση κυριολεκτικού αφανισμού τους από το χάρτη".Πώς το τεκμηριώνεις αυτό;Εχεις κάποιες αποδείξεις στά χέρια σου,ή το λές στηριζόμενος σέ όσα βλέπεις και ακούς από τα ΜΜΕ (που συνήθως είναι πολιτικώς μεροληπτικά,ανάλογα μέ την γραμμή που ακολουθούν);Δέν αρνούμαι οτι η κατάσταση στα Παλαιστινιακά εδάφη είναι πάρα,μά πάρα πολύ δύσκολη.Ομως από το σημείο αυτό μέχρι να υποστηρίζη κάποιος οτι "κινδυνεύουν μέ κυριολεκτικό αφανισμό τους από τον χάρτη",υπάρχει μεγάλη διαφορά.Τό 1947,έτος τής ίδρυσης τού Ισραήλ,οι Παλαιστίνιοι ήταν περίπου 700.000.Σήμερα είναι γύρω στά 3.000.000....



    Εγώ επί τής ουσίας τού προβλήματος είμαι υπέρ τής επίτευξης μιάς δίκαιης λύσης που θα επιτρέπη καί στούς δύο λαούς να ζούνε στά αντίστοιχα κράτη τους ειρηνικά και φιλικά.Αυτή θα έπρεπε να είναι η τοποθέτηση οποιουδήποτε αντικειμενικά σκεπτόμενου ανθρώπου-ο,τιδήποτε άλλο προδίδει (τάση πρός) μεροληψία...



    Καί ελπίζω οτι αυτή η δίκαιη και ειρηνική λύση δέν θα αργήση πολύ να βρεθή...



    ΥΓ.Εννοείται πως είσαι καλεσμένος στίς επικείμενες μπυροκατανύξεις,διότι πώς να το κρύψωμεν άλλωστε,ο καφές και η σαντιγύ..παχαίνουν :)


    #4662   /   18.05.2006, 01:03
    Αλβέρτο φυσικά βασίζομαι κυρίως στα ΜΜΕ (τα οποία όμως ας σημειωθεί εδώ δεν είναι με τη μεριά των Παλαιστινίων και ακριβώς επειδή δεν, είναι στηρίζομαι σε όσα μεταδίδουν (λιγα) για το θέμα).Ομως συμφωνώ απόλυτα σε όσα γράφεις για τη λύση.

    Σίγουρα πρέπει να είναι ειρηνική.Πρέπει να σταματήσει άμεσα η αιματοχυσία.

    Δεν την θέλει ο Ισραηλινός λαός αλλά ούτε και λαός της Παλαιστίνης.

    Σαφώς το πρόβλημα είναι σύνθετο και σίγουρα θα είχε βρεθεί λύσει εάν

    δεν υπάρχει καποιο αρρωστημένο(δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω αλλιώς )σύστημα που προωθεί τη βία , την ένοπλη σύγκρουση.

    Και να πω και κάτι άλλο..

    Εγραψα "με συντάραξε" η παρέμβαση σου και έτσι έγινε για δύο λόγους.

    Ο πρώτος είναι γιατί ΄"έπιασα " τον εαυτό μου να έχει κάποια στερεότυπα

    που λειτούργησαν κάποια στιγμή και ένιωσα πολύ άσχημα..

    Ο δεύτερος είναι πως έβαλα τον εαυτό μου στη θέση σου και ανατρίχιασα στην ιδέα

    πως κάποια στιγμή κάποιος έλεγε την Ελλάδα -ψευδοκράτος.

    Ακόμα και ένα χωράφι να ήταν η πατρίδα μου ,ακόμα και αν την ιστορία μου την έμαθαν λάθος,ακόμα και αν χίλια ακόμα "ακόμα και αν" θα την αγαπούσα και θα την υπερασπιζόμουν και έτσι πρέπει να κάνεις ο κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου εθνικότητας.

    Πότε επιτ'έλους θα μάθουμε λοιπόν να σεβόμαστε την έννοια της πατρίδας?

    Εννοώ να την σεβόμαστε ατομικά ως άνθρωποι ,μακρίά απο τα κελεύσματα της παγκοσμιοποίησης και τις κυβερνητικές πολιτικές.

    Πόσοι γνωρίζουν ότι ο δικάκτορας Μουσολίνι έχτισε μνημείο σέ περιοχή της σημερινής νότιας Αλβανίας, για τους ηρωικά μαχόμενους Ελληνες στα όρη της Αλβανίας το 1941?Ναι ,για τους Ελληνες που έπαιρναν αδίστακτα τα κεφάλια των συμπατριωτών του!!!

    Μνημείο που καμμία Ελληνική κυβέρνηση δεν αποφάσισε να κάνει εδώ και

    δεκαετίες τώρα για να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής......

    Αλβέρτο σε ευχαριστώ γιατί με ταρακούνησες αρκετά και θα προσπαθήσω να αναθεωρήσω αρκετά μέσα μου και να προβληματιστώ με ανάλογα στερέοτυπα..



    Σέβομαι την πατρίδα σου και το δικαίωμα σου να την αγαπάς και να την υπερασπιζεσαι,οσο συνεχίζεις ,ου θα το κάνεις και το ξέρω θα είμαι μαζί σου:-)



    Για τις μπύρες φυσικά θα το κανονίσουμε!:-)Και αυτές παχαίνουν βέβαια αλλά τι νακάνουμε?! Σε όποιον αρέσουμε...γενικώς!!!

    #4663   /   18.05.2006, 04:17
    Κοίταξε επειδή έχω και πολλές δουλειές αυτές τις μέρες δεν προλαβαίνω να σας απαντήσω όπως σας αρμόζει ή όπως αρμόζει στα σχόλια ή ότι άλλο πολίτικαλ κορέκτ σκεφτείς σέμπλις δεν ξέρω στη δίνω τη σκυτάλη.



    Εμένα να ξέρεις δεν μου αρέσει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Πάρε τον ένα χτύπα τον άλλο καθόλου αντικειμενικά έτσι; Σέμπλις να σου πω επειδή με είπες και ανορθόγραφη, μπορείς να το περάσεις ένα χεράκι στο διορθωτή και να μου το στείλεις σε ΠΜ; Έλα που δεν μπορείς. Έτσι στο χύμα, και παντελώς κουρασμένη, σε κόβω για εθνικιστή. Να το γράψω με κεφαλαία να σηκωθεί κι ο φίλος σου ο πως τον είπαμε; Χάστα κάτι;



    Τέλος πάντων ξέρω πως η απάντηση μου θα με ρίξει κάπως σε σας σε επόμενους αναγνώστες αλλά δε σκάω κιόλας. Είμαι κουρασμένη, έχω πολλά να κάνω, το κείμενο το έστειλα πριν κάνα 3 μήνες αν θυμάμαι καλά, εσείς οι δυο μου τη δίνετε, και δε θέλω να πιούμε και μπίρες μαζί.



    Για την ώρα αυτά. Όταν ξεμπερδέψω θα σας απαντήσω καλύτερα. Όπως και να έχει όμως μου τη δίνετε και οι δυο. Εξηγημένα πράγματα.

    #4665   /   18.05.2006, 06:31
    “Σκεφτόμουν πολύ εάν πραγματικά πρέπει να γράψω σχόλιο για αυτό το άρθρο διότι θα ήθελα να βλέπω μόνο θετικά σχόλια στις δημοσιεύσεις”



    Δηλαδή πώς το σκέφτεσαι το πράγμα; Δεν μπορεί κάποιος να έχει διαφορετική γνώμη; Δεν μπορεί κάποιος να έχει διαφορετική άποψη;





    “(Προσωπικά βάζω 5 αστέρια ακόμα και αν η δημοσίευση αξίζει για 4 και το έχω κάνει σε όλες αυτές που έτυχε να διαβάσω έως τώρα).”



    Θες δηλαδή να πεις ότι ………..χαρίζεις πόντους; Τώρα λοιπόν αντιλαμβάνομαι γιατί παίρνω συνεχώς 5 αστέρια στις δικές μου δημοσιεύσεις. Το χρωστάω σε σένα. Σε ευχαριστώ ειλικρινά!!!



    “Ο άλλος λόγος πoυ κάνω αυτό το σχόλιο είναι απλά για να θυμίσω πως

    δεν αρέσουν σε όλους τα δείγματα γραφής του μέλους Other side... όπως γράφηκε ήδη 5-6 φορές.. Αρα όταν γράφουμε καλό είναι να ξεκινάμε πρώτα με τη φράση "Κατά την προσωπική μου άποψη .."”



    Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Γιατί δηλαδή θα έπρεπε να αρέσουν σε όλους τα δείγματα γραφής όσων εκτίθενται στις δημοσιεύσεις; Δεν είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές γνώμες και απόψεις;



    “Αποφάσισα λοιπόν να το γράψω αυτό το σχόλιο έχω δει την ταινία

    που δεν μου άρεσε καθόλου από τη μία και από την άλλη επειδή το κείμενο της other side είναι από όποια άποψη και να το δει κανείς εκτός κλίματος και χώρου και επιπλέον ανορθόγραφο...σύγχυση και συναισθηματική ...ακαταστασία ...βγάζει προς τα έξω.. Προσπάθησα και μιλάω ειλικρινά, να λειτουργήσω χωρίς προκατάληψη την ώρα που το διάβαζα και να το πλησιάσω το κείμενο με αγάπη γιατί δεν παύει να είναι ένα πόνημα.. Όμως, βγάζει μίσος και φανατισμό και αδιέξοδο.. Από όποια άποψη και να το δει κανείς..”



    Όταν λες “κανείς” εννοείς βέβαια MONO τον εαυτό σου. Έτσι δεν είναι; Πώς μπορείς να συμπεριλαμβάνεις και εμένα (ας πούμε) μέσα σ’ αυτό;)



    “Επί της ουσίας του προβλήματος είμαι υπέρ των Παλαιστινίων, διότι υποφέρουν πράγματι αυτήν την στιγμή που μιλάμε από μια επίθεση κυριολεκτικού αφανισμού τους από το χάρτη. Δεν είναι λύση το μίσος και ο φανατισμός όμως, ούτε η σύγκρουση.. αρκετό αίμα έχει χυθεί.. Θέλουμε κι άλλο??? Με συντάραξε η παρέμβαση του φίλου μου του Αλβέρτου (Hastaroth)”



    Συνταράξου …………περισσότερο!!!!



    “Πόσοι γνωρίζουν ότι ο δικτάτορας Μουσολίνι έχτισε μνημείο σε περιοχή της σημερινής νότιας Αλβανίας, για τους ηρωικά μαχόμενους Ελληνες στα όρη της Αλβανίας το 1941? Ναι, για τους Ελληνες που έπαιρναν αδίστακτα τα κεφάλια των συμπατριωτών του!!!

    Μνημείο που καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν αποφάσισε να κάνει εδώ και

    δεκαετίες τώρα για να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής......”



    Ναι!!! Ο Μουσολίνι είναι γνωστός ήρωας του Αλβανικού έπους!!!!



    “Αλβέρτο σε ευχαριστώ γιατί με ταρακούνησες αρκετά και θα προσπαθήσω να αναθεωρήσω αρκετά μέσα μου και να προβληματιστώ με ανάλογα στερεότυπα..”



    Ταρακουνήσου ……….κι’ άλλο!!!!!!!!!



    “Για τις μπύρες φυσικά θα το κανονίσουμε!:-) Και αυτές παχαίνουν βέβαια αλλά τι να κάνουμε?! Σε όποιον αρέσουμε...γενικώς!!!”



    Παχαίνουνε ναι, αλλά εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα!!!!!!

    Τις αφήνω πολλές μέρες στο ψυγείο και δεν παχαίνουν ……..καθόλου!!!


    #4667   /   18.05.2006, 14:17   /   Αναφορά
    Για μισό, Κωνσταντίνε, γιατί δεν κατάλαβα.

    Από πότε «θα είναι καλό» να προσέχουμε το τι προσδιοριστικές εκφράσεις θα χρησιμοποιούμε πριν από κάθε πρότασή μας ? Εννοείται πως ο καθένας όταν γράφει κάτι, το γράφει ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ. Επίσης, αυτές οι φοβερές επικλήσεις πρώτου πληθυντικού … «γράφουμε» κλπ … ΠΟΙΟΙ να γράφουν, ΤΙ. Και ποιος έγραψε συγκεκριμένα κάτι, που αναφερόταν στο κείμενο και με διασταλτική – έστω - ερμηνεία, μπορούσε να θεωρηθεί πως «ο τάδε ή η τάδε καλύπτουν τους πάντες». Αλλιώς, από εντυπώσεις, χαίρω πολύ.



    ΠΡΟΣΟΧΗ. !!!! Παρακαλώ ανατρέξετε στα κείμενά σας και προβείτε στις αναγκαίες διορθώσεις. Οποιοδήποτε κείμενο, - από επίπεδο παραγράφου – δεν ξεκινά, ή δεν καταλήγει με την έκφραση «κατά τη γνώμη μου» θα θεωρείται παραπλανητικό !!!!



    Για την ορθογραφία. Καλά, η εμπάθεια σε όλο της το μεγαλείο !!!! Όχι πως η επισήμανση περί συγκεκριμένων λαθών είναι γενικά λάθος, αλλά ΑΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΥΦΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ του γράφοντος, καταλαβαίνει. (κατά τη γνώμη μου !!!!!!!). Για πέρνα εσύ ως Έλληνας, τα δέκα τόσα από τα δεν ξέρω πόσα χρόνια σου σε άλλες χώρες, για δώσε μάχες ζωής για να κρατήσεις επαφή με αυτό που λένε Ελλάδα και Ελληνικότητα και μετά, έλα πες μου. Και τα ελάχιστα λάθη … τα αναγάγουμε σε μείζον θέμα. Και για ρίξε μια ματιά και σε τόσα άλλα κείμενα εδώ μέσα, να δεις μαργαριτάρια, συντακτικά, ορθογραφικά, κλπ και όμως προκαλούν – και δικαίως – τα καλύτερα σχόλια. Α, ναι … και στα δικά μου και στα δικά σου ενδεχομένως. Και επιμένω ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ δεν είναι απλά τεχνική – αισθητική ή επισήμανσή σου.



    Για τις πατρίδες, τα μνημεία του Μουσολίνι και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Δικαίωμά σου να γράφει ότι θέλεις, δικαίωμά μου, να τα θεωρώ ως ανούσια ταξίδια για την ανάδειξη άλλων απόψεων, ιδεών κλπ . ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Ε ? μη φάω και καμία κόκκινη κάρτα !!! Και ξέρεις και κάτι άλλο Κωνσταντίνε ? Μόνο και μόνο το γεγονός που ανέφερες το μνημείο του Μουσολίνι - ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ – ως πράξη εκτίμησης στην ιδέα της θυσίας για την πατρίδα του καθενός …. Ασε τώρα … Τώρα για του ύμνους του πατριωτισμού σου .. οκ. Αστο.



    Για τον Αλμπέρτο, δεν γράφω κάτι, στο κάτω – κάτω τα κείμενά του, - μετά το πρώτο - , εκφράζουν απόψεις, προσωπική τοποθέτηση, προσωπικά βιώματα, … οτιδήποτε, πάνω στο θέμα, που έτσι κι αλλιώς είναι ένα ζήτημα συνολικότερο. Και ίσως είναι η συνέχεια στο «μάθε με» …



    Εγώ προσωπικά είχα σκεφτεί να γράψω διάφορα – πάνω στο κείμενο - Για το τότε και το τώρα, για το σινεμά, την ιστορία, το τότε και το τώρα. Κάπως έτσι το ειχα δει. Αλλά έγινα μάρτυρας στην άνευ όρων εκτέλεση – ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΩΜΗ ΜΟΥ – ενός ανθρώπου, που τόλμησε να εκφράσει κάτι, να γράψει κάτι, με τις αντιφάσεις του και τα φωτεινά του σημεία. Και δέχθηκε αυτόν τον λίβελο του Σέμπλις, α ναι … πάντα διανθισμένο με κάποια όμορφα λογάκια … ε και μια ευγένεια βρε παιδί μου … (ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ). Μένω λοιπόν εκεί.



    Για τα υπόλοιπα, όταν θα έχω χρόνο και διάθεση. – γιατί ναι, έχω εκνευριστεί – Και όχι τίποτε άλλο, μου χάλασε την εξαιρετική διάθεση που είχα από το βράδυ, μετά την εξαιρετική 3ωρη συζήτηση με δύο φωτισμένους φίλους από εδώ μέσα.



    Για μπύρες και τα σχετικά, με όσους είναι να πιούμε, με όσους δεν πιούμε δεν χάνεται ο κόσμος. Εγώ προσωπικά δεν τους θεωρώ όλους κολλητούς μου και κάποιοι ενδεχομένως αποτελούν 1.000.000 η προτεραιότητα στη ζωή μου. Όχι με βάση ταύτιση απόψεων, αλλά από τους κώδκες, τις πορείες και τις χημείες που μας οδηγούν στη διαφωνία. Και βεβαίως από το ύφος. Και την καθαρότητα των τοποθετήσεων. (Η τελευταία παράγραφος ήταν όντως γενικόλογη και το έκανα επίτηδες).

    #4670   /   18.05.2006, 16:43
    Thank και Οrfeus αφήστε και κάποιον εάν το θελήσει να έχει διαφορετική άποψη από τη δική σας και να εκφάζει τη γνώμη του.Γι αυτό το λόγο νομίζω υπάρχει το forum για αυτό το λόγο και ο χώρος των σχολίων.

    Καλό θα ήταν να αποσυρθείτε από τη λογική της αντιπαράθεσης .Παίρνετε μία μία παράγραφο από τα γραφόμενα μου και την ερμηνεύετε όπως θέλετε.Αυτό δεν είναι σίγουρα στα πλαίσια του καλοπροαίρετου διαλόγου και δεν προάγει απολύτως τίποτα.Μιλαω στον πληθυντικό γιατί διαβάζοντας τα προηγούμενα σχόλια σας, διέκρινα πως κινούνται ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος.Αφήστε όμως ,το ξαναλέω, χώρο για τον καθέναν,όχι μόνο για εμένα να εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους και τις σκέψεις τους για το κέιμενο της Otherside και οποιουδήποτε μέλους δημοσιεύει κάτι.

    Για το εάν πρέπει η όχι να δημοσιευτεί κάτι είναι νομίζω ευθύνη του διαχειριστή και αυτός

    νομίζω δεν θα ήθελε να υπάρχει περιορισμός στα σχόλια ,λειτουργώντας πάντα βέβαια

    ο καθένας μας στα πλαίσια των κανονισμών του ΜΗ.

    Αν επιτρέπεται όμως να έχω γνώμη και σχετικά με το εάν έπρεπε να δημοσιευθεί το κείμενο της Otherside ,πιστεύω ,ναι, θα έπρεπε ,δίότι πραγματικά δίνει εικόνα για τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί στο μυαλό πάρα πολλών σχετικά με έννοιες που και αξίες στη ζωή μας.Μπορεί λοιπόν να "πουλάει" ο τρόπος γραφής της Otherside αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει ούτε ως ύφος ,ούτε ως περιεχόμενο .Ως "τακτικό μέλος" έκανα το σχόλιο μου.Με το να σωπάσω μάλλον θα συναινούσα με τα διθυραμβικά σχόλια σχόλια του Thank(Σε πρώτο πληθυντίκό νομίζω) για ένα κείμενο ,κατά την άποψη μου πολύ μικρής αξίας.

    Τέλος,θα παρακαλούσα να μην επαναληφθούν χαρακτηρισμοί όπως "εθνικιστής" διότι

    δεν προκάλεσα εώς τωρα κανέναν προσωπικά και δεν χαρακτήρισα κανέναν.Και εσύ Γιώργο και εσύ Θάνο έχετε την εκφραστική ικανότητα να γράψετε αυτό που θέλετε χωρίς τη χρήση χαρακηρισμών που ,αναπόφευκτα ,δημιουργούν εντάσεις.

    Επιπλέον για εσένα Γιώργο έχω να πω πως μετά απο 3.000 posts και βάλε και 3 χρόνια συμμετοχής σε αυτή την πολύ όμορφη μουσική κοινότητα ,έχεις κερδίσει την εκτίμηση μου για πάρα πολλά που έχεις κάνεις και έχεις γράψει.Εδώ διαφωνούμε ,οκ,αλλά

    μην το γενικεύεις.

    Για το Θάνο που εκνευρίστηκε,θα πω πως το ύφος μου κάποιες φορές ,μπορεί να έγινε διδακτικό ,ίσως και οξύ όμως δεν είχα και δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του.

    Και ο τρόπος που επικοινωνούν 2 άνθρωποι δείχνει και το πολιτιστικό τους επίπεδο.Ας μην δίνουμε λοιπόν λάθος εντυπώσεις πέφτοντας στο "τρυπάκι " τέρψης του εγωισμού μας....

    Και επιτέλους ας αφήσουμε χώρο για να γράψει και κάποιος άλλος ..δεν είμαστε μόνο

    εμείς οι 3 που έχουμε άποψη.

    Ας σκεφτούμε επίσης πως είναι τιμητικό για κάποιον να αναθεωρεί τις απόψεις του και

    όχι προσβλητικό, σε όποια δεκαετία της ζωής του και αν βρίσκεται.

    Εγώ είμαι στην τέταρτη και δηλώνω πως ΚΑΙ λάθη κάνω ΚΑΙ πολλά έχω να μάθω ακόμα.

    Με αυτές τις προτροπές που ελπίζω να εισακουστούν κλείνω και σας έυχομαι,





    Καλό απόγευμα

    #4676   /   18.05.2006, 19:57
    Κωνσταντίνε ήμου πολύ σαφής στις επισημάνσεις μου, τόσον εδώ όσο και αλλού. Χώρος υπάρχει για όλους, στο να γράφουν. Και πάλι ... αναφέρθηκες στον "πρώτο πληθυντικό που χρησιμοποιήσα" . Δεν μπαίνω σε λογική αντιπαράθεσης πλέον, έτσι κι αλλοιώς πήρε μεγάλη έκταση. Κανείς δεν σου την έπεσε γιατι δεν σου αρέσει ο τρόπος γραφής της Αννας. Σχολιάστηκαν συγκεκριμένες αναφορές σου και συγκεκριμένο στυλ γραφής σου, οπως έχει το δικαίωμα να σχολιάσει ο καθένας. Απο εκεί και πέρα - εκτός της αναφοράς στην other side σχολιάσταστηκαν και άλλες τοπθετήσεις σου (άσχετες με το κείμενο).



    Τώρα περί τρυπακίων σκέψης και εγωϊσμών ας αφήσουμε στον καθέναν να κρίνει. Επίσης, οντως με καλή διάθεση και προθεση να σου επισημάνω κάτι (στο έχω ξαναγράψει). Ο καθένας δεν κρίνεται (απο μένα τουλάχιστον) σύμφωνα μόνο με τις προτάσεις που γράφει. Κρίνεται απο το όλο ύφος γραφής του. Με τι γράφει, τι δεν γράφει, τι αφήνει να φανεί. Και προφανώς εκει υπεισέρχεται το προσωπικό στοιχείο του αναγνώστη. Προσωπικά, επίσης - και νομίζω πως πολλοί το κάνουν εδώ - χωρίς να σημαίνει πως δεν εστιάζω στο συγκεκριμένο κείμενο, επηρεάζομαι και απο τη συνολική δικτυακή παρουσία κάποιου.



    Οχι Κωσταντίνε, στο βαθμό που διακρίνω στάσεις, γραφές, ύφος που θίγουν την αξιοπρέπεια, - όπως εγώ την εκλαμβάνω εννοείται - τις αρχές, την ηθική, τις αδιαπραγμάτευτες σταθερές, ειτε ειναι δικές μου, ειτε ανθρώπων που εκτιμώ, θα το διατυπώνω.



    Περί χαρακτηρισμών, ΓΙΑ ΑΝΕΤΡΕΞΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ. Στο έχω εξηγήσει και αλλού, οι γενικότητες δεν αρκούν. Φωτογραφίζεις με τους αφορισμούς σου, προσβάλεις με τους "ορισμούς" σου ,, και μετα λές "Δεν το ειπα για σένα". ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΤΟ ΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ως θάνο. Με ενδιαφέρει αν το λες για οποιονδήποτε άνθρωπο εκφράζει μια στάση εδω μέσα.



    ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΘΥΡΑΜΒΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ .... ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΕ ? ΓΙΑ ΠΕΣ ? ενα παράδειγμα σου λέω.



    Για ΔΕΣ ΞΑΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ .. και αν καποιος σου ειπε πως δεν πρεπει να εχεις λόγο ? Ποιος σου ειπε να μην έχεις λόγο ? ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ παλι αποπροσανατολιζεις. ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ και από τη στιγμή που το γράφεις δημιουργείς πάλι εντυπώσεις. Οκ ? Αυτό κάνεις κάθε φορά. Πας να αντικρούσεις κάτι και μετά, πετας και 2 - 3 αναφορές σε γεγονότα που δεν ειπώθηκαν κλπ. ΔΕΝ ΘΙΓΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ. ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.



    Λοιπον αρκετά αυτή η ιστορία με τους αδύναμους και ανυπεράσπιστους που βάλονται, κοιτα να δεις, στο κάτω κάτω αυτή η ιστορία μου τρώει αρκετο χρόνο, οπότε μείνε ήσχυχος .. θα καταλαγιάσει.



    Για το αν αλλαζεις γνώμη οκ δικαίωμά σου, σεβαστό, προφανώς ολοι κάνουμε λάθη. Και εγώ πρώτος απ ολους. Λοιπον εγώ το τλειώνω το θέμα, σε λίγο πρέπει να φύγω, αρκετά. Δεν βγαίνει άκρη. Τα περί πολιτιστικού επιπέδου, κλπ τα φήνω. Η ολη θητεία και παρουσία όλων μας και εδώ και έξω το μαρτυρεί. Α ναι και σοτ ξαναλέω. Δεν χρειάζεται ολοι να είμαστε αγαπητοί με όλους. Αλλά το να σου γράψω "Καλέ μου Κωσταντίνε" και μετά, να σου αρχίζω να σε γεμίζω με οτιδήποτε μπορείς να φανταστεις ... " ε δεν ειναι και αναγκαίο. Και δεν μου βγαίνει οταν θίγονται ευαίσθητες χορδές μου. Κατανοητό Νομίζω.






    #4679   /   18.05.2006, 20:11
    και επειδή ξαναδιαβάζω τα κείμενά σου, πχ εκει .... "ΔΙΘΥΡΑΜΒΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΗΑΝΚ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΙΖΩ" ... Τι μας λες .... θα καθεσαι εσυ να το διασκεδάζεις, να λες .. παιδια ηρεμίστε ΜΗ ΜΕ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΥΜΕΝΟ .. και ταυτόχρονα να πετας σαυνέχεια ατάκες για εντυπώσεις ? ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΕ. Οκ. εισαι στο πισι σου,. ειμαι στο πισι μου. ο ορφεας στο δικό του, το κακό ειναι ότι μας βγαίνεις συνέχεια παραπονούμενος .. και εγώ νοιώθω την υποχρέωση να σου απαντήσω. αυτό ειναι το τρυπάκι, όχι το δικό σου, του νετ .. γενικά. Λοιπον. Γραφε ότι θέλεις, καληνύχτα και ονειρα γλυκά.



    ΑΣΕ ... ΠΟΥ .. ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ... ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΕΞΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΠΕΙ ... ΠΑΕΙ .. ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ... ΣΙΓΑ ΜΗ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ... αλλα .. ετσι για την ιστορία ...

    #4669   /   18.05.2006, 15:38   /   Αναφορά
    Σωστός (ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ο Semplice που κρίνει τα περί ορθογραφίας ενώ τα δικά του κείμενα είναι .....ορθογραφημένα!!!



    "Δημσίευση,

    αδίεξοδο,

    συγχάίρω,

    μπάινει,

    επιτ'έλους,

    μακρίά,

    δικάκτορας,

    καμμία,

    στερέοτυπα...."



    ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ........δεν γράφω υστερόγραφο!!!!
    #4671   /   18.05.2006, 17:15
    :-)))))))))))))))))

    Γιώργη πραγματικά με έκανες και γέλασα!:-))))))

    Αλίμονο εάν το λάθος πάτημα σε κάποιο κουμπί στο πληκτρολόγιο

    δείχνει έλλειψη γνώσης της Ελληνικής !!!!!!!

    Και μόνο αυτά που έγραψες και τα παραδείγματα που ανέφερες αναιρούν αυτό

    που ισχυρίζεσαι!!!

    Εχει πολύ πλάκα πάντως .Συγνώμη που γελάω αλλά είναι πράγματι

    αστείο!

    Λοιπόν επειδή όμως με αυτό το τελευταίο που έγραψες θα γελάσουν και άλλοι

    και δεν το θέλω ,πες στον Χόρχε να το αποσύρει.Φυσικά ρώτησε τον πρώτα, γιατί μάλλον εμένα δεν θα με πιστεύεις.



    Νομίζεις πραγματικά πως δεν ξέρω πως γράφεται η λέξη "δικάκτορας"??

    :-)))))))) έχω λιώσει από τα γέλια!!!!



    Και εκτός από το "καμμία" καμία άλλη λέξη δε νομίζω πως δείχνει ανορθογραφία!

    Προσπάθησε να μου βρεις λάθη αλλά όχι τέτοια!

    Σίγουρα θα υπάρχουν.Καλή τύχη!Την χρειάζεσαι ΄στην προσπάθεια αναζήτησης τους!;-)


    #4672   /   18.05.2006, 17:19
    Εάν πάλι έκανες αυτό το σχόλιο πραγματικα για να χαλαρώσουμε

    ....go on....ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!



    :-)

    #4673   /   18.05.2006, 17:46
    Σχόλιο από Orfeus, 18.05.2006, ώρα 15:38:51

    Σωστός (ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ο Semplice που κρίνει τα περί ορθογραφίας ενώ τα δικά του κείμενα είναι .....ορθογραφημένα!!!



    "Δημσίευση,

    αδίεξοδο,

    συγχάίρω,

    μπάινει,

    επιτ'έλους,

    μακρίά,

    δικάκτορας,

    καμμία,

    στερέοτυπα...."



    ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ........δεν γράφω υστερόγραφο!!!!





    Τόσο πολύ μάλιστα μου άρεσε αυτή το post του Ορφέα με τα "ορθογραφικά" λάθη μου που θα προσπαθήσω να τα θυμάμαι ως εξής (για να μην τα επαναλάβω)



    --->Συγχάιρω τον Ορφέα για τη δημσίευση των απίστευτων ορθογραφικών λαθών μου.

    Λύνεται το αδίεξοδο και επιτέλους ο εθνικιστής Καρδιτιώτης(ναι είναι και από αυτό γιατί έκοψε το "ο" από τη λέξη δημοσίευση) δικάκτορας Κωνσταντίνος ,που δεν έχει καμμία σχέση με στερέοτυπα(ψέματα ,ψέματα!!!) θα προσέχει να πατάει την σωστή στιγμή αυτό το αναθεματισμένο κουμπάκι ";" που παράγει τον τόνο !!!!

    Μπάινει δηλαδή σε μία νέα φάση της ζωής του ,κατά την οποία θα προσέχει περισσότερο τους τόνους ειδικά όταν γράφει στο ΜΗ.<-------



    :-))))))))))))))))))))))))))))))))

    #4674   /   18.05.2006, 18:06
    Semplice:

    Δεν σου είπε κανείς να σωπάσεις. Σου είπε; Σαφώς και δεν είμαστε μόνο εμείς οι τρεις και σαφώς μπορεί να γράφει όποιος θέλει την άποψή του και τώρα και πάντα. Χρειάζεται διευκρίνιση αυτό;



    Μα εσύ χρυσέ μου μας υποδεικνύεις και πώς θα γράφουμε… πώς να αρχίζουμε το κείμενό μας κλπ…



    Δεν αρνούμαι τα λάθη μου (ίσα –ίσα που από αυτά μαθαίνω) και δεν κατέκρινα εσένα για κάτι τέτοιο, αλλά δεν γίνεται βρε Κώστα να κατακρίνεις και να επισημαίνεις την ανορθογραφία ενός άλλου κειμένου όταν το δικό σου είναι ήδη ανορθόγραφο. Εσύ ας πούμε δίνεις την εντύπωση ότι δεν γνωρίζεις πού τονίζεται η λέξη και επισημαίνεις την ορθογραφία ενός άλλου; Μη μου πεις ότι κόλλησα σ’ αυτό, γιατί εσύ το έκανες θέμα.



    Όσο για τους χαρακτηρισμούς, τι σε ενόχλησε; Ας απαντήσει ο Θάνος σ’ αυτό αφού στον Θάνο απευθύνεσαι, αλλά….



    1) Όταν εξυμνείς τον …….Μουσολίνι;;;



    2) Όταν εσύ πρώτος χαρακτηρίζεις άθεους κάποια μέλη στην συζήτηση περί Ιησού;;; Δεν ξέρω ποιους εννοείς. Αλλά αν περιλαμβάνει και εμένα αυτός ο χαρακτηρισμός, μάθε ότι α)δεν με ενοχλεί, δεν με ενδιαφέρει και β)έχω επανειλημμένα δηλώσει άθρησκος μεν, ένθεος δε. Ας μάθουμε να το ξεχωρίζουμε (Συγνώμη Jorge που είμαι off μ’ αυτό).



    Υ.Γ. Κατά τη γνώμη μου, δεν λέω τίποτα του Jorge και πάντα κατά τη γνώμη μου, ναι....να μάθεις να πατάς στη σωστή στιγμή το πλήκτρο που παράγει τον τόνο.




    #4677   /   18.05.2006, 20:03
    Κατάλαβες τελικα τι έχεις κάνει ? ειρωνεύεσαι ... και καλά κάνεις (το εννοω) τις σπόντες του Ορφέα. περί ορθογραφίας. Αλλά δεν δίστασες στο πρώτο κείμενό σου για την other side να δηλώσεις επίσης ειρωνικά πως ειναι και ανορθόγραφο.

    #4678   /   18.05.2006, 20:04
    ΟΚ λίγο πιο πάνω έπρεπε να παει. μου ξέφυγε. Λαθος κουμπι.

    #4681   /   18.05.2006, 23:11
    Λοιπόν ,προτείνω να σταματήσουμε να αντιδικούμε γιατί δεν βγαίνει άκρη



    Και εξηγούμαι



    1.Ορφέα γνωρίζεις πως σε εκτιμώ για την προσφορά σου και δεν το λέω για να κάνω δημόσιες σχέσεις ,το έχω όμως γράψει ήδη 5 φορές αυτό και δεν θέλω να το λέω συνέχεια για λόγους ευνόητους.Δεν καταλαβαίνω βέβαια αυτό που λες πως είσαι άθρησκος αλλά ένθεος ,ίσως κάποια στιγμή να μου εξηγήσεις πως το καταλαβαίνεις ,όχι φυσικά απο εδώ μέσα για να μην ξανααρπαχτούμε...:-)

    Οσο για το ότι "εξυμνώ τον Μουσολίνι" έκανες άλλη μία παρανόηση.Εσκεμμένα η κατα λάθος ,θέλω να πιστεύω κατα λάθος.

    Σχετικά με το θέμα της ορθογραφίας ...μη λες τίποτα στον Χόρχε..οκ απλά να ξέρεις πως

    σε εκθέτει ότι έγραψες και η αναφορά των συγκεκριμένων "λαθών¨.Ακόμα και η αναφορά τους παράγει γέλιο και όχι φυσικά για αυτόν που τα έκανε αλλά γι αυτόν που τα επικαλείται ως λάθη.Ομως και αυτό ας το ξεχάσουμε.



    2.Θάνο είσαι ένα ενεργό μέλος της κοινότητας μας και εγώ αν και κάπως λιγότερο,

    δραστηριοποιύμαι ,έχουμε κάνει γνωριμίες και φιλίες ,φυσικά δεν μπορεί να είμαστε

    όλοι κολλητοί όπως λες.Σχετικά με το ύφος μου που το γράφεις και με κεφαλαία γράμματα μπορεί να μην σου αρέσει και έχεις κάθε δικαίωμα να μην με διαβάζεις .

    Αντίθετα το ύφος το δικό σου μου αρέσει ,αυτά που γράφεις όμως(δε μιλάω για το καφέ ,μιλώ για τα topics στο forum)και είναι πολύ ουσιαστικά με βρίσκουν τις περισσότερες φορές κάθετα αντίθετο.Είναι θέματα πάρα πολύ σημαντικά και αφορούν αξίες ,αρχές ,ζητήματα θεμελιώδη για τον άνθρωπο και τη ζωή του.Σε διαβάζω από την αρχή που ξεκίνησες να γράφεις στο ΜΗ και ακριβώς επειδή γράφεις πειστικά,έχεις πολύ καλή πένα επηρεάζεις αρκετούς ανθρώπους και κατά τη γνώμη μου σε κατευθύνσεις

    που πολύ απέχουν από τη δική μου προσέγγιση.Αγγίζουν δηλάδή τις ευαίσθητες χορδές μου όπως λες και εσύ.Μιλάω για ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Θεό ,την Πατρίδα ,την παγκοσμιοποίηση και τους κινδύνους της κλπ

    Χτίζεις λοιπόν ένα είδος "αυθεντίας" μπορεί και χωρίς να το θέλεις ..και αντανακλαστικά πολλά παιδιά που σε διαβάζουν λένε "Α! ο Θάνος γράφει " καλά θα τα λέει κάτσε να τον διαβάσουμε" και τους περνάς 'οτι γράφεις και πάλι το τονίζω ,μπορεί χωρίς καμμία σκοπιμότητα αλλά τα μηνύματα περνάνε.

    Αυτό συμβάινει επειδή είσαι φιλικός με τα περισσότερα μέλη (και αυτό δεν το επιδιώκεις ,συμβαίνει απλά) ,γράφεις με ενδιαφέρον για τον συνομιλητή σου ,απαντάς

    επίσης με ενδιάφέρον και αναλυτικά ,έχεις δομημένη σκέψη και επιχειρηματολογία.



    Για όλα αυτά ακριβώς τα παρπάνω χρειάζεσαι "ΕΛΕΓΧΟ" Θάνο.Και φυσικά και χωρίς να υποτιμώ την ηλικία των 15-20 ,ένας άθρωπος τέτοιας ηλικίας δεν μπορεί να σε ελέγξει.



    Δοκίμασα να το κάνω εγώ .Δεν μπορούσα να βλέπω να συμφωνούν 5-6 μέλη στα

    μεγαλύτερα των μεγαλυτέρων ζητήματα και να μονοπωλούν τή ΜΙΑ άποψη τους.

    Και που και που μόνο να βλέπω να ακούγονται κάποιες φοβισμένες κοριτσίστικες κραυγούλες που να λένε"ρε παιδιά ,εγώ θέλω να είμαι Χριστιανή (όχι τύποις )ούσίας και να το δηλώνω.Γιατί θέλετε να με βγάλετε φανατισμένη Λουκά?Γιατί δεν με αφήνετε?"

    Θα προτιμήσω ,είναι σίγουρο, πιο ήπια αντιμετώπιση ,έχοντας υπ'οψην πως το πιθανότερο

    είναι να διαφωνούμε σε ζητήματα πάρα πολύ βασικά.

    Προσπάθησε αν γίνεται όσο μπορείς και εσύ να επικεντρώνεσαι σε θέματα που αφορούν τη μουσική που και οι δύο αγαπούμε .Η αντιπαράθεση μας σε θέματα ουσιαστικά πρώτης "γραμμής" δεν βλέπω πολλές πιθανότητες να βγει γόνιμη..Προσπάθησε να μην παρεξηγήσεις αυτό που σου λέω.Εν ολίγοις ας προσπαθήσουμε να αποφύγουμε αναλογες καταστάσεις αποφεύγοντας παρόμοια θέματα.Εάν το κάνεις εσύ ,θα το κάνω και εγώ.

    Διαφορετικά ο έλεγχος για τον οποίο μίλησα θα ξαναυπάρξει.Απλά δεν μπορώ να σε αφήσω έτσι ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλον (π.χ Astron )να γράφετε για τέτοια πράγματα χωρίς κανένα "κιχ" από άλλη άποψη.

    Τέλος συγχωρήστε μου εάν δεν απαντήσω και σε άλλα σχόλια σας εδώ γιατί πραγματικά

    δεν έχω άλλο χρόνο.Εξάλλου πιστεύω πως το εξαντλήσαμε και θα ήθελα να βαδίσουμε ειρηνικά στο εξής.



    Καλό βραδυ


    #4682   /   18.05.2006, 23:29
    Όχι δεν θα το συνεχίσω αυτό!!! Αρκετά!!! Στοπ από μένα!!!




    #4683   /   19.05.2006, 00:05
    μαλιστα. Κρίμα το Αρθρο. Επικίνδυνα φαινόμενα. Σωτήρες. Αυτόκλητοι Ελεγκτές. Μου λέει και που να επικεντρώνομαι. Θα επικεντρωθώ όπου γουστάρω αλλοιώς κάνε αίτημα στον χόρχε να με διαγράψει. γίνομαι αυθεντία λέει. Για τα μικρότερα παιδία. Κάτι ανάμεσα στα όρια του διαβόλου.



    Ο ΑΣΤΡΟΝ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ? διαβάζει λοιπον ο κύριος, ομαδοποιεί και "χτυπα". Το ειπε με σαφήνεια. Απόψεις όπως οι δικες μου και του ΑΣΤΡΟΝ. επικίνδυνες.



    Επικίνδυνος. Κι εγώ το κόβω. Δεν έχει νόημα, δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις διαδρομές του. Σήμερα αμφισβήτησα κάθε έννοια περί δικτυακής "κοινότητας". Κοινότητα = Αναφορά σε κάτι κοινό. Επίσης, αναθεωρώ τη συνολική στάση μου. Στον κόσμο μου άνθρωποι με προσεγγίσεις σαν τις δικές του δεν εχουν θέση. Εξαιρετική εμπειρία πάντως. Τλεος.

    #4684   /   19.05.2006, 04:07
    Τέλος βρε Θάνο όχι Τλεος. Με τόνους. τΕλος.



    Παιδιά μην το συνεχίσουμε. Ένα κειμενάκι ήτανε ουφ δηλαδή (εκεί που θα το έκοβα το ουφ). Προσωπικά (ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) :) νομίζω πως καλό είναι να γράφουμε για θέματα που αφορούν την μουσική μιας και μουσικό το θέμα εδώ μέσα. Πολιτικά σινεμά και λοιπά χωράνε σε άλλες σελίδες, αλλά είναι και η παρέα που σε κάνει να θες να γράψεις κι ας μην γράφεις για μουσικά θέματα.



    Εγώ δίνω μεγαλύτερη αξία ίσως στα μη-μουσικά ίσως επειδή δεν είμαι μουσικός αν και έχω ασχοληθεί με το ραδιόφωνο σαν παραγωγός (πολλά φεγγάρια πριν). Οπότε ναι ίσως μια μέρα κάτσω και γράψω τίποτε για μουσική, να λέω να το γυρίσω σε ανταπόκριση απο συναυλίες που γίνονται εδω και να σας ενημερώνω και έτσι να σταθεί αφορμή για να πάω επιτέλους σε καμιά από αυτές.



    Ωραία το κανόνισα λοιπόν. Καπνίζουμε όλοι τον καπνό της ειρήνης;

    GL
    #4696   /   20.05.2006, 20:05   /   Αναφορά
    Επειδη εχω δει την ταινια αυτη και επειδη τυγχανει να εχω διαβασει αρκετα για τα γεγονοτα του Μοναχου και οχι μονο,θελω να εκφρασω και εγω μια λιτη αποψη για την δημοσιευση αυτη.Το κειμενο της Αννας το διαβασα και δινω πολλα μπραβο στην φιλη μας για αυτα που εγραψε!

    Δεν θα επικεντρωθω σε αυτες καθαυτες τις πολιτικες αποψεις μου περι του σοβαρου αυτου ζητηματος γιατι θα παει μακρια η βαλιτσα και θα ξεφυγω απο την ουσια του κειμενου.Αυτο που κραταω απο αυτην την υπεροχη δημοσιευση ειναι μια λεξη.Η λεξη "συνεννόηση".Πραγματικα στις μερες μας θελει πολυ προσπαθεια για να ελθουν 2 ανθρωποι σε συννενοηση ποσο δε μαλλον δυο οποιεσδηποτε Εθνοτητες που τους χωριζουν αβυσαλεα το μισος αιωνων και ο πολεμος.

    Αυτο που καταφερε η Αννα με αυτο της το κειμενο ειναι να καταλαβουμε ολοι μας ποσο σημαντικο ειναι να υπαρχει συννενοηση στην ζωη μας!Τι ζηταμε βρε παιδια??Συννενοηση και κατανοηση για να κανουμε την ζωη μας πιο κατανοητη.Πρωτα απεναντι στους εαυτους μας και στη συνεχεια απεναντι στους δικους μας ανθρωπους και στον περιγυρο μας!

    Πραγματικα δεν με νοιαζει αν η ταινια του Steven Spielberg προκαλεσε την μια η την αλλη πλευρα.Αυτο που με νοιαζει εδω διαβαζοντας αυτο το κειμενο ειναι να κατανοησω αυτα που θελησε να μας πει η Αννα πισω απο αυτες τις ψυχρες γραμμες.Και νομιζω οτι η φιλη μας καταφερε να μας δειξει πραγματα τα οποια ολοι μας εχουμε μεσα μας,αλλά με τον ενα η με τον αλλο τροπο τα κραταμε μονο για μας και δεν δινουμε την ευκαιρια στον αλλο να καταλαβει ποιοι ειμαστε και τι πραγματικα νιωθουμε για καταστασεις τις οποιες βιωνουμε κανοντας το πιο απλο πραγμα,πηγαινοντας ενα σινεμα!



    Other_side Ευχαριστουμε!



    Υ.Γ:Αννα,θες να κανουμε κοντρα για τα ορθογραφικα λαθη??Να εισαι σιγουρη οτι θα σε ξεπερασω μακραν.Μπροστα στα δικα μου λαθη εισαι Μπαμπινιωτισσα!(χαχαχαχαχα!)
    #4703   /   22.05.2006, 00:14
    Γιώργο,δέν αμφιβάλλω οτι η Αννα θέλησε να γράψη ένα κείμενο γιά να μάς δείξη πόσο σημαντικό είναι να υπάρχη συνεννόηση στη ζωή μας.Ομως στό κείμενο αυτό εξέφρασε απόψεις γιά ένα θέμα (Μεσανατολικό) γιά το οποίο -όπως η ίδια δήλωσε- έχει πλήρη άγνοια,καί οι απόψεις της αυτές ήταν μεροληπτικές.Αυτό εμένα προσωπικά μέ ενόχλησε,αφού μάλιστα έχω ιδιαίτερη ευαισθησία -αλλά και ενημέρωση- πάνω σ'αυτό το θέμα λόγω καταγωγής.



    Κι'επειδή η ουσία τής όλης υπόθεσης είναι η συνεννόηση,ιδού δύο links σχετικά καί μέ το θέμα:



    http://news.pathfinder.gr/world/news/313922.html



    καί



    http://news.pathfinder.gr/world/news/313425.html




    #4708   /   22.05.2006, 13:23   /   Αναφορά
    Άννα εμένα μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις και ας μην είμαι φίλη σου!!! Υπάρχουν βέβαια κι άλλες κρυμμένες αγωνίες που στριμώχνονται να βγουν πίσω από τις λέξεις σου, αλλά αυτό θεωρώ ότι δείχνει εσωτερικό πλούτο... Ειλικρινά θα περιμένω με αγωνία και άλλες δημοσιεύσεις σου!



    Κύριοι, νομίζω πως με την προσωπική σας αντιπαράθεση μειώνετε την αξία των σκέψεων και των γραφομένων της Άννας (γιατί καθενός μας οι σέψεις και οι πεποιθήσεις έχουν αξία..)!



    Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη καταγραφής της διαφωνίας σας πάνω στο κείμενο της Άννας (εξάλλου δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι στα πάντα, δεν θα ήταν και καλό κάτι τέτοιο εξάλλου) αλλά για τα υπόλοιπα δεν νομίζω πως εδώ είναι ο κατάλληλος χώρος να εκφραστούν!!! (Συγγνώμη αν σας την σπάω τώρα, αλλά πραγματικά εξεπλάγην...)



    Η φίλη σας

    Δήμητρα :-)

    #4712   /   22.05.2006, 14:32
    Δήμητρα, θα σε παρακαλούσα να δεις στο φόρουμ και ενδεχομένως να καταλάβεις ότι έγινε μία ελάχιστη προσπάθεια ώστε, το κείμενο της άννας, να μην αποτελέσει "χώρο προσωπικής αντιπαράθεσης". Το οτιδήποτε εκτός κειμένου της αννας, έκανα προσπαθεια να το μεταφέρω αλλού και με τη διάσταση που του πρέπει - καλώς ή κακώς.



    Αν - σε οποιονδήποτε βαθμό συμμετείχα σε κάτι τέτοιο ζητώ συγνώμη από την Αννα. Ο πληθυντικός με οποίο απευθύνεσαι στους κυρίους, τουλάχιστον σε ότι αφορά εμένα, ας προκύψει απο πλήρη ανάγνωση των κειμένων, που ναι, ειναι κουραστικό. Επίσης, κάποια στιγμή, ισως μου εξηγήσεις, πού ειδες ότι χρησιμοποίησα το κείμενο της Αννας για να ανάδειξη "προσωπικών διαφωνιών". Απεναντίας, ξεκίνησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, ναι υπερβολική κάποιες φορές, αλλα με τις μπυρες και τα πειράγματα. Δεν αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό, αλλά βεβαίως εσύ μπορείς να βγάζεις τα συμπεράσματά σου.



    Κατά τα άλλα (και αυτό δεν αφορά εσένα) ο Αλμπέρτο έχει δώσει μια ουσιαστική συνέχεια. Αργότερα ισως γράψω κι εγώ κάποιες σκέψεις.

    #4713   /   22.05.2006, 15:01
    Θάνο μου, είδα στο φόρουμ και ναι, εσύ όντως την έκανες την προσπάθεια… :-) Δεν είσαι όμως ο μόνος κύριος εδώ μέσα καλέ μου… Μίλησα γενικά…



    Επίσης, δεν είπα ουδέποτε ότι «χρησιμοποίησες το κείμενο για ανάδειξη προσωπικών διαφωνιών», είπα ότι «με την προσωπική σας αντιπαράθεση…» και δεν μπορείς να μου πεις ότι δεν υπήρξε αυτό…



    Σταματάω το θέμα από πλευράς μου εδώ, για τους ίδιους λόγους που εξήγησα παραπάνω! Τα υπόλοιπα να τα πούμε όχι μετά μπύρας αλλά μετά ρακόμελου… Πιάσε κι ένα φιλί!!! :-)