ελληνική μουσική
    736 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Site του μήνα: www.arvanitaki.gr

    Πολλές φορές με ρώτησαν κοντινοί μου άνθρωποι πώς ξεχωρίζω τα τραγούδια ή τί είναι ένα καλό τραγούδι για μένα. Η απάντηση είναι πάντα η ίδια: Δεν ξέρω. Δεν υπάρχει ορισμός. Απλώς αγαπάω τα τραγούδια που μου επιτρέπουν να φεύγω για λίγο, που σταματούν το χρόνο. Ή μήπως αγαπώ τα ταξίδια;

    Το ίδιο ισχύει για τους ερμηνευτές και για τους στιχουργούς. Μια απ’αυτές τις ερμηνεύτριες, με αέρα ταξιδιάρικο στη φωνή, είναι η Ελευθερία Αρβανιτάκη, και το site της θα μας κρατάει συντροφιά στις αρχές του Φθινοπώρου, εδώ στο MusicHeaven...
    Γράφει το μέλος revekka
    15 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 05 Οκτ 2006
    Έχω την εντύπωση πως το Φθινόπωρο ασκεί μια ιδιαίτερη επιρροή στον άνθρωπο. Απο μέσα κρατάμε την κούπα με τον καφέ και παρακολουθούμε τα χρώματα να αλλάζουν. Έξω, η μυρωδιά απ’το φρέσκο χώμα ταξιδεύει με τον άνεμο, φτάνει τις αισθήσεις μας κι αυτό είναι έναυσμα αρκετό ν’αρχίσει ο καθένας το δικό του ταξίδι. Ταξίδι μπροστά, πίσω ή πέρα απ’το χρόνο, εκεί που δε νιώθουμε το πέρασμά του, έστω για ένα δευτερόλεπτο. Εκεί που ακούμε ένα τραγούδι και σταματά ο χρόνος. Όχι ένα οποιοδήποτε τραγούδι.

    Πολλές φορές με ρώτησαν κοντινοί μου άνθρωποι πώς ξεχωρίζω τα τραγούδια ή τί είναι ένα καλό τραγούδι για μένα. Η απάντηση είναι πάντα η ίδια: Δεν ξέρω. Δεν υπάρχει ορισμός. Απλώς αγαπάω τα τραγούδια που μου επιτρέπουν να φεύγω για λίγο, που σταματούν το χρόνο. Ή μήπως αγαπώ τα ταξίδια;

    Το ίδιο ισχύει για τους ερμηνευτές και για τους στιχουργούς. Μια απ’αυτές τις ερμηνεύτριες, με αέρα ταξιδιάρικο στη φωνή, είναι η Ελευθερία Αρβανιτάκη, και το site της θα μας κρατάει συντροφιά στις αρχές του Φθινοπώρου, εδώ στο MusicHeaven.

    To www.arvanitaki.gr προσφέρεται σε τρείς γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά και Ισπανικά. Είναι απο τις λίγες Ελληνικές ιστοσελίδες που ανανεώνονται συχνά και εκεί μπορούμε να βρούμε ο,τι ψάχνουμε και αφορά την Ελευθερία Αρβανιτάκη:

    Χρονολόγιο, Προσωπική Δισκογραφία, Συμμετοχές, Τύπος, Νέα, Ζωντανές Εμφανίσεις, Φωτογραφίες, Video.

    Γενικά το site κρύβει μικρές ευχάριστες εκπλήξεις, όπως η καρικατούρα της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στις Συνεντεύξεις και οι ζωγραφιές για κάθε μήνα στο Ημερολόγιο.

    Αν επιθυμείτε να ενημερώνεστε απο το site για τα νέα της ερμηνεύτριας μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στο Δελτίο Νέων (newsletter). Επίσης, θα βρείτε όλους τους στίχους των τραγουδιών στη Δισκογραφία. Εκεί βρήκα κι εγώ «Το Παράπονο», απο το δίσκο «Τραγούδια για τους Μήνες»

    Το Παράπονο
    Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
    Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης

    Εδώ στου δρόμου τα μισά
    έφτασε η ώρα να το πω
    άλλα είναι εκείνα που αγαπώ
    γι' αλλού γι' αλλού ξεκίνησα.

    Στ' αληθινά στα ψεύτικα
    το λέω και τ' ομολογώ.
    Σα να 'μουν άλλος κι όχι εγώ
    μες στη ζωή πορεύτηκα.

    Όσο κι αν κανείς προσέχει
    όσο κι αν τα κυνηγά,
    πάντα πάντα θα 'ναι αργά



    Καλό Φθινόπωρο παιδιά
    www.arvanitaki.gr

    Tags



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #5819   /   07.10.2006, 02:33   /   Αναφορά
    Επιτέλους..., στην είσοδο ακούγεται σχεδόν ολόκληρο κομμάτι και δεν κόβεται πάνω στο καλύτερο.., όπως συνηθίζεται σε πολλές σελίδες καλλιτεχνών... Ευχαριστούμε Ρεβέκκα!
    #5824   /   07.10.2006, 13:37   /   Αναφορά
    Πολύ καλή η παρουσίαση για ένα όντος πολύ καλό site. Μπράβο!
    #5826   /   07.10.2006, 19:27   /   Αναφορά
    χαίρομαι που σας άρεσε :) είναι όντως μια προσεγμένη ιστοσελίδα, με αίσθηση του χιούμορ και καλλιτεχνική διάθεση. Και το πιο σημαντικό για το διαδύκτιο, δεν είναι ξεχασμένη, ανανεώνεται συχνά.
    #5868   /   16.10.2006, 21:12
    Είναι μια από τις καλύτερες ιστοσελίδες που έχω δεί.....η μουσική είναι πολύ όμορφη.....και η ίδια μια καλλιτέχνης με ήθος και ταλέντο. Να είσαι καλά revveka.

    #5886   /   18.10.2006, 00:13
    Και εσύ Κωνσταντία. Ακόμα κάτι που μου αρέσει πολύ στη μουσική πορεία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη είναι οι πολλές της συνεργασίες και το ότι δοκιμάζει διαφορετικά πράγματα. Όχι μόνο με Έλληνες, αλλά και με τον Philip Glass ή την Dulce Pontes που είναι απο τις αγαπημένες μου ερμηνεύτριες. Είναι πολύ δύσκολο να σταθεί ακόμα μια φωνή δίπλα στην Pontes, πάρα πολύ δύσκολο.

    #5905   /   19.10.2006, 03:01   /   Αναφορά
    Σε ευχαριστούμε για την παρουσίαση, αν και την σελίδα της την έχω στα αγαπημένα μου εδώ και αρκετό καιρό...
    #6011   /   29.10.2006, 17:39
    κι εγώ ευχαριστώ. αν δε σου κάνει κόπο, μπορείς να μου στείλεις και τα άλλα σου αγαπημένα μουσικά, κυρίως ελληνικά, sites σε πμ? που ξέρεις, μπορεί να τα δείς να παρουσιάζονται κάθε μήνα ;) αυτό ισχύει για όλους, αν θέλετε να παρουσιαστεί κάποιο site και πιστεύετε ότι το αξίζει στείλτε μου ένα πμ.

    #5933   /   20.10.2006, 14:04   /   Αναφορά
    ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΜΠΑΙΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΕΑ ΤΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΕΣ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ SITE.
    #8395   /   21.05.2007, 17:16   /   Αναφορά
    Ομολογ΄ς ότι τ΄ςρα το ανακάλυψα, αλλά είμαι φαν της Ελευθερίας και κατενθουσιασμένη για το τοσο οργανωμένο Site.
    #8912   /   19.07.2007, 14:27   /   Αναφορά
    Η Ελευθερία είναι η καλύτερη! Οχι μόνο για τις φωνητικές της ικανότητες, αλλά και για το ήθος και τις επιλογές της! η ιστοσελίδα είναι φανταστική! Οι επιλογες που κάνει αν και εκτείνονται σε όλα τα μουσικά είδη, δε ξεφεύγουν απ' την Ελευθερία!Είναι όλα ωραία αυτά που έχει τραγουδήσει! Είναι θεά!