ελληνική μουσική
    763 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > Newsletters

    Newsletter 153 - Τα Νέα του MusicHeaven





    Ποιος τη ζωή μας κυνηγά; Δεν μπορεί κανείς να μας την πάρει!
    Μία παράσταση γεμάτη φράσεις-στίχους, που μεταμορφώνονται στο νου και παραπέμπουν σε εικόνες του χτες, γεννώντας σκέψεις για το σήμερα.
    Σταμάτης Μορφονιός: Ξυπνήστε ρε, δεν είναι σπίτι η φυλακή σας!
    Ο δρόμος μπορεί να έχει πολλά πρόσωπα, αναλόγως τη στροφή που θα πάρει κάποιος στην πορεία του. Από το σκοτάδι της μοναχικότητας, της παρακμής, της απομόνωσης, της αυτοκαταστροφής, στο φως της δημιουργίας, του συναπαντήματος, του αγώνα. Ο Σταμάτης Μορφονιός στην πρώτη δισκογραφική παρουσία του, γράφει και ερμηνεύει δέκα τραγούδια που στέκονται απέναντι στην σκοτεινή πλευρά του δρόμου, από την οποία –ευτυχώς για εκείνον αλλά και για εμάς - επέστρεψε ύστερα από δεκαετή περιπλάνηση.
    Όταν τα ρομπότ έχουν ανθρώπινα συναισθήματα.
    Ένα ρομπότ νιώθει απογοήτευση και ανησυχεί για το μέλλον του. Αυτό είναι το θέμα του τραγουδιού Breakdown, των Alan Parsons Project!
    Funnel Wall: O τοίχος που... παίζει μουσική! (video)
    Στη Δρέσδη της Γερμανίας οι κάτοικοι ενός κτιρίου της περιοχής, φανατικοί λάτρεις της μουσικής, αποφάσισαν να «μετατρέψουν» τον εξωτερικό τοίχο της πολυκατοικίας τους σε… ορχήστρα!
    Η έμπνευση κατοικεί στη μοναχικότητα
    Αποτελεί το φόβητρο των ανθρώπων των σύγχρονων μεγαλουπόλεων, το μεγαλύτερο άγχος μετά το φόβο του τέλους.
    Τα βιβλία των νικητών του 3ου Διαγωνισμού Τραγουδιού του MusicHeaven
    Σημείωμα από τις Εκδόσεις Cambia.
    Μέγαρο Μουσικής: Αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο
    Ένα αφιέρωμα στο μεγαλύτερο σύγχρονο Έλληνα λαϊκό δημιουργό , τον συνθέτη των μεγάλων επιτυχιών και βιρτουόζο στο μπουζούκι Χρήστο Νικολόπουλο, ο οποίος θα παρουσιάσει την συναρπαστική πορεία του στην ελληνική δισκογραφία με τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, από την πρώτη του εμφάνιση στη μουσική μέχρι τις πρόσφατες συνθέσεις του.
    Schooldrivers - TheroNation: Προτροπή για ενδοσκόπηση και πνευματική επανάσταση
    Αν αναρωτηθεί κανείς ποιοί είναι οι Schooldrivers, αν δεν τους έχει ξανακούσει ποτέ, ακούγoντας αυτόν εδώ τον δίσκο με τον τίτλο TheroNation, δεν έχει παρα να του απαντήσουν τα τραγούδια τους για να πάρει την καλύτερη απάντηση.
    Οι δημοφιλέστερες συνεντεύξεις του 2013
    Το 2013, η συντακτική ομάδα του MusicHeaven συναντήθηκε με επιλεγμένους καλλιτέχνες, πολλοί εκ των οποίων είχαν χρόνια να δώσουν συνέντευξη. Ας θυμηθούμε τις 12 δημοφιλέστερες - βάσει των δικών σας κριτηρίων - συνεντεύξεις που δόθηκαν στο e-Περιοδικό του MusicHeaven, μέσα στο 2013.
    Μαθήματα τραγουδιού και κιθάρας flamenco
    Mαθήματα τραγουδιού και κιθάρας flamenco. 1ος κύκλος 17/1-28/3/2014 (το μάθημα στις 17/1/14, δωρεάν) Στο μάθημα αυτό μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τους ρυθμούς και τα διαφορετικά είδη τραγουδιού στο flamenco. Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στο flamenco.

    Δημοφιλείς Συζητήσεις

    Απαντηση του Σταματη Γονιδη για τα σχολια του Στελιου Ροκου

    Κατασκευή δίσκων βινυλίου τώρα και στην Αθήνα!Επανέρχεται το βινύλιο;

    Ενα σολακι για να μας μπει καλα ο νεος χρονος

    Βελτιωση φωνης...

    Νέες ρυθμίσεις παραγωγών Radio MusicHeaven

    Ενα ακόμη χασάπικο ζητάει μία ταπεινή γνώμη!

    κουρδισμα σε αλλη συχνοτητα

    ----
    Παρτιτούρες για όλα τα όργανα - Σε πεντάγραμμο
    ----