0
ελληνική μουσική
online 81·183.762 μέλη
δραστηριότητα
αρχική > Μέλη

DanaeAthanasiadou

φωτογραφίες

level

Συγχορδία Μινόρε
38 Χρυσές Νότες / μέλος από 21 Αύγ 2014 / εθεάθη στις 21 Μάι 2017, 01:47

περιοχή

ΓΑΛΑΤΣΙ, Ελλάδα

πραγματικό όνομα

Δανάη Αθανασιάδου

ενασχόληση

Μουσικός

φύλο

γυναίκα

γενέθλια

2 Ιουνίου

ηλικία

34 ετών

ενδιαφέροντα

μουσική, βιβλία,ταινίες, πυγμαχία, ταξίδια και πολλά άλλα....

μότο / υπογραφή

https://www.youtube.com/channel/UCLSzrt9hIniAuYcL12UDtVw
Vita

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ (short version):
Η Αθανασιάδου Δανάη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 1982.
Mε τη μουσική και συγκεκριμένα με τη κιθάρα ασχολήθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1993 και περίπου 8 χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 2001 πήρε το πτυχίο της με καθηγητή τον Κώστα Μπραβάκη και μισό χρόνο αργότερα, τον Ιανουάριο του 2002 πήρε το πτυχίο Αρμονίας με καθηγήτρια τη Μ. Γεωργιάδου. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κοντραμπάσου με τον Δημήτρη Μπασλάμ , μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου με τον Πέτρο Δραγούμη και μαθήματα ορθοσωμικής με το Χρήστο Νούλη.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας με πολλούς γνωστούς κιθαρίστες όπως η Ε. Φάμπα, ο Φ. Μπαξές κ.α. καθώς επίσης και σεμινάρια τζαζ κιθάρας με τον Κ. Σαπαλίδη.
Το 1997 διαγωνίστηκε στους Πανελλήνιους Μουσικούς Μαθητικούς Αγώνες όπου και πήρε το Β' Βραβείο.
Είναι ιδρυτής και διευθύντρια της ορχήστρας σύγχρονης μουσικής «Souls on the Road», μέλη της οποίας απέσπασαν το 1ο Βραβείο στον 1ο μουσικό διαγωνισμό «Με τα φτερά της μουσικής » το 2011.
Το 2014 μαθήτριά της στην κιθάρα απέσπασε το Β’ βραβείο στον 2ο μουσικό διαγωνισμό «Με τα φτερά της μουσικής».
Έλαβε μέρος σε πολλές συναυλίες, παραστάσεις και φεστιβάλ, μερικά εκ των οποίων :
TECHN-OPERA, σε συνεργασία με τους Σόνια Θεοδωρίδου, G. Wagner, M.Matschkowski., Φεστιβάλ «Η ανθρώπινη φωνή» Μάιος 2002
Γκάτσος-Χατζιδάκις, μουσικοθεατρική παράσταση σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, Μάρτιος 2002
20ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, Οκτώβρης/Νοέμβρης 2002
ΙΖ’ Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Νοέμβρης/Δεκέμβρης 2004
Ορατόριο «Κοσμάς Αιτωλός» υπό τη διεύθυνση του Μ.Πλέσσα, σε συνεργασία με το Μ.Πλέσσα, Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, Ολυμπιάδα χορωδιών 2004, ΙΑ' Παύλεια, Ιούνιος του 2005 στο Χώρο Τεχνών Βέροιας, Οκτώβριος 2005 Δημοτικό Θέατρο Γιαννιτσών.
Παρουσίαση του βιβλίου «Εδώ είναι το ταξίδι» του Ν. Πορτοκάλογλου, σε συνεργασία με το Ν. Πορτοκάλογλου, τον Κ. Μπραβάκη και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας το 2004
Συναυλίες με το έντεχνο σχήμα του Κώστα Μπραβάκη σε διάφορες πόλεις σε συνεργασία με τους : Καίτη Κουλιά, Μαρία Παπανικολάου, Γεωργία Νταγάκη, Δεκέμβριος 2005
Αφιέρωμα στους Beatles, συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου Σεπτέμβριος 2004 και Απρίλιος 2005.
Αφιέρωμα στο Μ. Θεοδωράκη, σε συνεργασία με την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, τη Ν. Βενετσάνου, τον Δ. Μπάση και τον Γ. Θεοδωράκη στο Θέατρο Άλσους Βέροιας το 2005
«Οι ρακαμέλες», παιδική θεατρική παράσταση, 16 παραστάσεις, Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος 2008
«Ετοιμάζουμε παράσταση», θεατρικό-μουσικό δρώμενο γραμμένο για να παιχτεί στις σχολικές αίθουσες, σε κείμενο& μουσική της Ε.Ιεροπούλου, από τις Αθανασιάδου Δανάη, Ιππολύτη Μπάρκα, Εύα Ιεροπούλου. Σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας (37 παραστάσεις σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Βέροιας) Μάιος-Ιούνιος 2008.
Παρουσίαση των ποιητικών συλλογών «Αμαρυλλίδος Αστροφεγγιά» και «Η καρδιά μου σου ανήκει» της Νανάς Στ. Παπαϊωάννου, σε συνεργασία με τη συγγραφέα Ν. Στ. Παπαϊωάννου και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας το Μάρτιο του 2009.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, εκδηλώσεις και συναυλίες σε συνεργασία με φορείς της πόλης, τα ωδεία στα οποία εργάζεται, γονείς και μαθητές (ειδικό σχολείο, σύλλογος για το παιδί, φιλόπτωχο ταμείο, βυζαντινό μουσείο, Ιερά Μητρόπολη Βέροιας κ.α.)
Έχει οργανώσει (γράψει, σκηνοθετήσει, επενδύσει μουσικά) πολλές μαθητικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, όλων των ηλικιακών επιπέδων.
Έχει δώσει προσωπικά ρεσιτάλ κιθάρας σε Βέροια, Αλεξάνδρεια, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Νάουσα, Γιαννιτσά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα κ.α.

Τον Ιούλιο του 2014 μετακόμισε στην Αθήνα όπου και διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο

PROUD MEMBER OF THE REGISTRY OF GUITAR TUTORS

Σχόλια στο e-Περιοδικό (1)
Posts στο Forum (189)