chat
ελληνική μουσική
online 107·200.093 μέλη
δραστηριότητα
αρχική > Μέλη

XrysaOikonomaki

level

Φθασμένος
267 Χρυσές Νότες / μέλος από 26 Ιούν 2006 / εθεάθη στις 27 Νοέ 2017, 12:39

περιοχή

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, Ελλάδα

πραγματικό όνομα

Χρύσα Οικονομάκη

ενασχόληση

Μουσικός

φύλο

γυναίκα

ηλικία

37 ετών

Vita

Σπούδασα κλασσική μουσική και πήρα 4 πτυχία και ένα δίπλωμα: Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Πιάνου και το Δίπλωμα Σύνθεσης.
Το 1991 παράλληλα με την κλασσική το γύρισα στη ροκ μουσική.
Για 4 χρόνια έπαιζα πλήκτρα και τραγουδούσα σε ροκ συγκρότημα με χορηγό την μπύρα Κορώνα. Παράλληλα ήμουνα μέλος επαγγελματικής χορωδίας και λάβαινα μέρος σε παραστάσεις στο Μέγαρο μουσικής.
Έπειτα, ασχολήθηκα με το ελληνικό ρεπερτόριο, έντεχνο και μη, δούλεψα σε μαγαζιά με ζωντανή μουσική, τραγούδι - πιάνο.
Όλα αυτά από το 1991 - 2005. Από το 1991 μέχρι σήμερα, διδάσκω πιάνο, θεωρητικά, ανώτερα θεωρητικά, σύγχρονη μουσική, αυτοσχεδιασμό.
Το 2004 ξεκίνησα να διδάσκω και τραγούδι. Προσωπικά έχω κάνει 2 χρόνια κλασσικό και 4 χρόνια έντεχνο, αλλά η πείρα είναι αυτή που μου έδωσε το θάρρος να διδάξω. Η φωνή είναι το πιο δύσκολο όργανο και το πιο επικίνδυνο για τραυματισμούς. Αν κάποιος καθηγητής σας ωθεί από τα πρώτα μαθήματα να πιάσετε τις πιο ψηλές νότες που έχετε, προτιμήστε κάποιον άλλο. Το να πιάσεις ένα κόντρα φα, δεν είναι το ζητούμενο.
Το ζητούμενο είναι να απολαμβάνεις τη φωνή σου και να βγαίνει με τόσο φυσικό και σωστό τρόπο ταυτόχρονα ώστε να τον απολαμβάνουν και οι υπόλοιποι.
Το 2000 ξεκίνησα συνεργασία με τον μουσικό εκδοτικό οίκο Fagotto όπου και εκδόθηκε το βιβλίο μου "Παίζω και μαθαίνω τη μουσική θεωρία". Αυτό μου έδωσε την ιδέα να ξεκινήσω να στήνω και βιβλία άλλων κι έτσι, από το 2000 μέχρι το 2010, έκανα επίσης σελιδοποίηση και στήσιμο βιβλίων για τον εκδοτικό οίκο Fagotto και για ιδιώτες συνθέτες (μεταφορά χειρόγραφων)
Έμαθα να λειτουργώ κάποια προγράμματα σε επαγγελματικό επίπεδο, ένα από αυτά, είναι και το Finale το οποίο πλέον το διδάσκω, σε όποιον θέλει είτε να φτιάχνει δικές του παρτιτούρες είτε θέλει να ακολουθήσει ένα ανάλογο επάγγελμα.
Το 2002 ξεκίνησα να δουλεύω στο Θέατρο σαν βοηθός μουσικού (μουσική επένδυση θεατρικών έργων, μουσική διδασκαλία ηθοποιών).
Το 2010 αποφάσισα να αρχίσω να γράφω μουσική για θεατρικές ομάδες και να στείλω κάποια βιβλία που έχω γράψει από εδώ και από εκεί. 
Έχω συνδιάσει το χόμπι μου με την επαγγελματική μου ζωή, πράγμα πολύ ευχάριστο και δύσκολο ταυτόχρονα.
2007-2009 πλήκτρα και τραγούδι σε δύο μουσικά σχήματα (Περιπλανώμενος Θίασος, Vintage)
2009 καλοκαιρινή σαιζόν στην Καλαμάτα, πλήκτρα, τραγούδι σε εστιατόρια και ξενοδοχεία της περιοχής.
Πρόσφατα έφτιαξα την ιστοσελίδα μου στην οποία μπορεί κάποιος να βρει λύσεις και ειδικές υπηρεσίες σε ότι αφορά το μουσικό υλικό, κ.α. πολλά.
Το 2011 ιδρύσαμε με το σύζυγό μου τις Εκδόσεις Cambia που στόχο έχουν την ανάδειξη και την προβολή νέων ελλήνων δημιουργών και καλλιτεχνών.
(www.cambiabooks.gr)
Το 2012 ξεκίνησα συνεργασία με το περιοδικό Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού" για τη μουσική επιμέλεια, και τη σύνθεση τραγουδιών για παιδιά.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μαθήματα μουσικής μπορεί κάποιος να επισκεφτεί τη σελίδα: www.musicdoor.gr 
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου εάν έχετε πρόσφατα εκδόσει κάποιο βιβλίο ή έχετε κάποια εργασία επάνω στη μουσική εκπαίδευση.

Άρθρα στο MusicHeaven (56)
Σχόλια στο e-Περιοδικό (10)
Posts στο Forum (130)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ