ελληνική μουσική
62 online   ·  205.627 μέλη

ELEUSIS - Tales of the holy vol.1 , κυκλοφορεί!

Nicos80
Περαστική Νότα
Chat
27.03.2007, 12:27
Eleusis: Tales of the Holy

Μετά από δυο χρόνια εντατικής δουλειάς σε Παρίσι, Αθήνα, Λονδίνο οι δημιουργοί του project Eleusis, παρουσιάζουν το album
Τales of the Holy.
Με τη σκέψη τους στραμμένη στην αρχαϊκή εποχή, όπου τα σύνορα μεταξύ φύσης θεών και ανθρώπων δεν ήταν ακόμη σαφώς προσδιορισμένα, η Φωτεινή Παπαδόδημα και ο Γιώργος Παλαμιώτης, δημιούργησαν έναν θεματικό άξονα εμπνευσμένο από τον μύθο της αρπαγής της Περσεφόνης.
Ο θεματικός άξονας του album επικεντρώνεται στον κύκλο “ζωή-θάνατος-αναγέννηση” και βασίζεται σε αποσπάσματα από Ορφικούς και Ομηρικούς ύμνους. Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τα ελληνικά μουσικά δρώμενα, καθώς καταφέρνει να γεφυρώσει με επιτυχία ασύμβατες μεταξύ τους φόρμες από τις μουσικές παραδόσεις διαφόρων πολιτισμών, αφομοιώνοντας τες στον σύγχρονο ήχο.
Μουσικά στοιχεία από ποικίλες και μακρινές κουλτούρες (από τη δυτική Αφρική ως τη νότια Ινδία) συνυφαίνονται αρμονικά με αρχαιοελληνικά ιερά κείμενα και μοτίβα από την ελληνική παραδοσιακή μουσική των νεότερων χρόνων.

Το μουσικό ταξίδι της Φωτεινής και του Γιώργου αρχίζει με μια επίκληση στη «Μνημοσύνη» θεά της μνήμης και μητέρα όλων των τεχνών, συνεχίζεται με το «μυστικό γάμο» της Περσεφόνης με τον Άδη, περιγράφει την χειμερινή απόγνωση της Δήμητρας που ψάχνει οργισμένη για την κόρη της και καταλήγει στο αίσιο ξανασμίξιμό τους. Η επανεύρεση μάνας και κόρης σηματοδοτεί την έλευση της άνοιξης, την αφθονία των καρπών της γης και το τελειωτικό θρίαμβο του φωτός με την κυοφορία από την Περσεφόνη του ερωτικού θεού Ίακχου.

Αν εξαιρέσουμε το ηλεκτρικό μπάσο και τα ντραμς, το project Eleusis μεταχειρίζεται παραδοσιακά όργανα από την Ελλάδα, την Μικρά Ασία και την Αφρική.
Οι μουσικοί που συμπράττουν με τον Γ. Παλαμιώτη και την Φ. Παπαδόδημα είναι οι:
Issa Dakuyo: Ngoni-Φωνητικά
Moussa Hemma: Balafon-Φωνητικά
Άγγελος Πολυχρόνου: Congas-Frame Drum-Djembe-Doudouba-Agogo Bells-Repenique-Snare Drum
Neil Sparkes: Congas-Surdo-Shaker-Bells-Water drum
Αλέξανδρος Τσάμης: Tablas-Bells
Νίκος Βαριαμίδης: Drums
Κώστας Κουβίδης: Drums
Χρήστος Γκοτζίνας: Drums
Κώστας Κοπανάρης: Doun Doun
Ben Badoo: Djembe, Dolak, Cowbell
Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος: Φλογέρα-Κλαρίνο
Γιώργος Μακρής: Γκάιντα-Φλογέρα
Μιχάλης Χολέβας: Γιαλί Ταμπούρ
Αντώνης Απέργης: Ηλ. Κιθάρα

Οι δημιουργοί του Eleusis ξεκίνησαν την απόπειρά τους στο σύμπαν των διαπολιτισμικών καλλιτεχνικών συνευρέσεων και στο δρόμο αυτό συνάντησαν το όραμα της ανερχόμενης δισκογραφικής εταιρείας track7music.
Στη συνέχεια, δυο κορυφαίοι παραγωγοί της δισκογραφικής εταιρίας Real World, οι Nick Page και Neil Sparkes γνωστότεροι ως Temple of Sound κι έχοντας στο ενεργητικό τους συνεργασίες με τον Peter Gabriel, τους Massive Attack, τη Natasha Atlas και πλειάδα άλλων σημαντικών καλλιτεχνών, ακούγοντας δείγμα της μέχρι τότε δουλειάς του Γιώργου Παλαμιώτη και της Φωτεινής Παπαδόδημα αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο project. Η τελική μίξη του ήχου πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τους Temple of Sound. Tο mastering ολοκληρώθηκε στο φημισμένο βρετανικό Exchange Studio και φέρει την υπογραφή του τελειομανούς Mike Marsh (γνωστός από τις συνεργασίες του με τους Massive Attack, U2, Madonna, Bjork, Prodigy, Moby κ. α.)

www.track7music.com

Ερμού & Μιαούλη 2, 10544 Αθήνα
τ: 211 1000 777
επισυναπτόμενα: ελευσις_02.jpg 
#1   


Αυτά τα διάβασες;