ελληνική μουσική
336 online   ·  203.010 μέλη

Τσιαμούλης, Δωδεκαόρτο, με Μητσιά, Ιωαννίδη κ.α

spiroos
MusicHeaven Guru
Chat
05.04.2007, 11:20
...Με το "Δωδεκάορτο" νιώθω ότι ολοκληρώνεται ένας κύκλος μουσικής εμπειρίας και αναζήτησης που με φέρνει όλο και πιό κοντά στον ήχο που προσδοκούσα: Λαϊκά ακούσματα που αποδίδονται με σύγχρονο τρόπο και παραδοσιακές ορχήστρες που συνεργάζονται και συνταιριάζονται φυσικά με τα συνήθη ευρωπαϊκά όργανα, δείχνοντας πως η ελληνική παράδοση μπορεί να περνά μέσα από το σύγχρονο γίνεσθαι της μουσικής και να αλληλοεπηρεάζεται, γεννώντας καινούργια ακούσματα....(Χρίστος Τσιαμούλης, από το ένθετο βιβλίο του CD)

Μια σύγχρονη μελοποίηση του Χρίστου Τσιαμούλη πάνω σε λόγια μεγάλων ποιητών, που συνδιάζει τον κλασικό ήχο με ακούσματα από την ελληνική και ευρύτερα μεσογειακή παράδοση.

Ενορχήστρωση: Θόδωρος Καπετάνος

Ποιήματα: Διονύσιος Σολωμός, Αρθούρος Ρεμπώ, Νίκος Γκάτσος, π. Μωυσής Αγιορείτης, Μοναχή Γαβριηλία, Αρης Αποστολόπουλος, Λιζέτα Καλημέρη, Αγγελος Καλογερόπουλος.

Τραγουδούν: Μανώλης Μητσιάς, Ελένη Βιτάλη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Αρτεμις Πανταζή, Ασπασία Στρατηγού, Γιάννης Χαρούλης και ο Χρίστος Τσιαμούλης.

Περιέχει βιβλίο 76 σελίδων σε πολυτελή δίγλωσση (ελληνικά και αγγλικά) έκδοση με τους στίχους, τους μουσικούς και άλλες πληροφορίες. Φωτογραφίες αργυρεπίχρυσες επενδύσεις εικόνων της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Ορους.πηγή: musical.gr


#1   
llorona
Συγχορδία Μινόρε
Chat
16.05.2007, 13:02
Να διορθώσω μόνο...Ενορχήστρωση Θοδωρής Κοτεπάνος, πιανίστας εξαιρετικός και σπουδαίας αισθητικής μουσικός, υπεύθυνος για πολλές όμορφες ενορχηστρώσεις..
Ωραίος δίσκος!Το τραγούδι σπαραγμό της Ελένης Βιτάλη και το εξαιρετικό άσμα του Αλκίνοου για τη Μεγάλη Παρασκευή, στα καλύτερα σημεία του!
#2   
sunwing
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
16.05.2007, 15:11
Eίναι εκπληκτικός δίσκος , όντως!
#3