ελληνική μουσική
91 online   ·  204.548 μέλη

Σάββατο 14/4:Οι ανεπανάληπτοι, εξαιρετικοί Expert Medicine στο Planet Music

PlanetMusic
Περαστική Νότα
Chat
12.04.2007, 15:36
Expert Medicine
The Swimming lessons tour
Planet Music
Σάββατο 14 Απριλίου

Guests: Modrec

Ένα από τα πλέον γνωστά γκρουπ για το εξαιρετικό τους live, ένα από τα αγαπητά σχήματα της νέας Ελληνικής σκηνής, οι Expert Medicine, επιστρέφουν επί σκηνής για να ξεκινήσουν την Ελληνική τους περιοδεία! Το Planet Music τους περιμένει για μια ακόμα σπουδαία βραδιά! Μαζί με τους Expert Medicine, ένα από τα καλύτερα indie σχήματα της Αθήνας, οι Modrec!

Οι Expert Medicine αποτελούν ένα από τα πλέον έξυπνα στημένα και από τα καλύτερα live σχήματα στη μοντέρνα Ελληνική σκηνή! Ο στίχος των Expert Medicine είναι Αγγλικός ενώ ο συνδυασμός φυσικών οργάνων με samplers και decks -όπως και η χρήση loops από κινηματογραφικά Soundtracks και μουσικές της δεκαετίας του 60 και του 70- είναι τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του ήχου τους. Οι επιρροές του group προέρχονται από μουσικά είδη όπως Funk, Pop, acid-jazz, hip- hop και freestyle. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι Expert Medicine «δανείζονται» το feeling της Trip-Hop σκηνής του Bristol, διατηρώντας, όμως, μια σαφώς πιο έντονη Dance αντίληψη. Έως σήμερα, το συγκρότημα έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας, όπως και σε πολλά φεστιβάλ. Κάποιες από τις πιο σημαντικές συναυλιακές στιγμές του είναι: με τον Arto Lindsay το 2004 στο House of Art, η κοινή εμφάνιση με τους Herbaliser στο Club22 το Μάρτιο του 2005 -μετά από πρόσκληση του συγκροτήματος- το opening act στο Ejekt Festival του 2005 που είχε ως headliners τους Chemical Brothers, η συμμετοχή τους στο Festival Comics της Βαβέλ το 2004, στο Synch Festival τον Ιούλιο του 2006, όπως και αυτές στην Ημέρα της Μουσικής, το καλοκαίρι του 2004 στην πλατεία Κοτζιά και το καλοκαίρι του 2005 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του group κυκλοφόρησε το Μάιο του 2006 από την DNA Lab_el με τον τίτλο “Swimming Lessons”. Για το CD αυτό επιλέχθηκαν 11 κομμάτια από έναν αρκετά μεγάλο όγκο δουλειάς των τεσσάρων τελευταίων χρόνων.

Oι Expert Medicine με το live αυτό ξεκινούν την πανελλαδική τους περιοδεία που θα τους φέρει σε πόλεις που δεν έχουν ξαναεμφανιστεί!


Guests: Modrec

Τροποποιημένη ανάρρωση ανάμεσα στο λογικό και το παράλογο. Λαβυρινθιακές συνθέσεις, ρυθμικά ηχοτοπία και λυρισμός σε μπλέ φόντο. Συμμορφώνοντας την παραμόρφωση, ξεδιπλώνουν πολυμορφικές αρμονίες. Άλλοτε παραμυθένιες και άλλοτε εκσταντικές οι φωνές τους, σε παίρνουν απ΄ το χέρι λίγο πριν την ώθηση. Όταν η κιθάρα συναντά το μπάσο συναντά τα τύμπανα. Punk αισθητική σε alternative μουσικό φάσμα.


Οι modrec δημιουργήθηκαν το 2001 κι έκτοτε έχουν εμφανιστεί live σε πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας (AN club, Small Music Theatre, Bios, Gagarin) αλλά και σε διάφορα φεστιβάλ όπως Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2006 και το ROLLER SKATES FESTIVAL 2004. Από τις σημαντικότερες στιγμές της μπάντας αποτελούν οι δύο εμφανίσεις στο GAGARIN (Μάρτης 2005, Ιανουάριος 2007) και το live τους στην Πάτρα τον Οκτώβριο του 2005 για το οποίο κέρδισαν και μια ενθουσιώδη κριτική στο SONIK music magazine. Προσεχώς αναμένεται το promo τους λίγο πριν την κυκλοφορία του full-length album τους μέρος του οποίου θα παρουσιάσουν και στο BARFLY του Λονδίνου τον Μάιο του 2007.

More info:
www.myspace.com/modrec
www.modrecband.com
www.myspace.com/expertmedicine / www.expert-medicine.com


Eίσοδος: 12 ευρώ
Πρώτη μπύρα: 3 ευρώ
Έναρξη: 22.30

Planet Music
Αρδηττού 44, Μετς
Tel: 210 9237109
www.planetmusiclive.com
info@planetmusiclive.com

#1