ελληνική μουσική
146 online   ·  204.528 μέλη

Ο Tonino Carotone live στα Χανιά στις 11 Αυγούστου 2007

MojoProductions
Περαστική Νότα
Chat
11.06.2007, 01:05


TONINO CAROTONE
OPENING ACT : ONE DROP | BIRI BIRI
Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2007 | Χανια, Θέατρο Ανατολικής Ταφρου (περισσότερα)

Η Mojo Productions σας προσκαλεί στη πιο δροσερή συναυλία του καλοκαιριού, με πρωταγωνιστή τον "καυτό" Tonino Carotone. Το dancefloor θα ζεστάνουν δύο από τις σημαντικότερες μπάντες/κολλεκτίβες της πραγματικής ελληνικής μουσικής σκηνής : οι One Drop και οι Biri Biri

TONINO CAROTONE
Ο ίδιος λέει πως το συγκεκριμένο όνομα είναι ένας συνδυασμός ανάμεσα στο Carosone και τη λέξη caradura, που στα Ισπανικά σημαίνει ασύστολος και θρασύς! Αυτός ο χαρακτηρισμός μάλλον του ταιριάζει απόλυτα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά ξεκάθαρα στο μουσικό επίπεδο, όπου ο ισπανός Carotone κατορθώνει να συνδυάσει τις Punk καταβολές του με στοιχεία από Ισπανική, Ιταλική, Γαλλική, ακόμα και Μεξικάνικη λαϊκή μουσική, κι όλα αυτά δοσμένα με ένα τσιγγάνικο ταμπεραμέντο, που θυμίζει έντονα τους Les Negresses Vertes και τις προσωπικές δουλειές του Manu Chao (ο οποίος έχει αναλάβει την παραγωγή στο υπέροχο album " Mondo Difficile"), ενώ πολλοί κριτικοί τον τοποθετούν κάπου ανάμεσα στον Adriano Celentano και τον Tom Waits!

ONE DROP
Μια μπάντα που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της όσο και στο ύφος της μουσικής της, για να καταλήξει σήμερα να κινείται περισσότερο γύρω από τη Reggae κουλτούρα. Μετά από πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, και με κάποια βήματα ηχογραφήσεων τον τελευταίο χρόνο, δίνουν μια ώθηση στην τοπική μουσική σκηνή, με τον ιδιαίτερο κοινωνικό και πολιτικό τους στίχο.

BIRI BIRI
Οι Biri Biri δημιουργήθηκαν πριν 5 χρόνια στην Κρήτη και έχουν εμφανιστεί σε πάνω από 30 συναυλίες ανά την Ελλάδα. Οι σημαντικότερες από αυτές υπήρξαν οι εμφανίσεις τους μαζί με τους Calexico (2005), τους Raining Pleasure (2006) και τους Earthbound (2006). Το μουσικό τους ύφος προσδιορίζεται ως Avant gard Funky Jazz και χρησιμοποιούν κιθάρα, μπάσο, τρομπέτα, τύμπανα, σαξόφωνο, φωνητικά, καθώς και λάτιν, αφρικάνικα και χειροποίητα κρουστά.

Για περισσότερες πληροφορίες , επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Mojo Productions (http://www.mojo-productions.gr) ή στείλτε e-mail στο carotone@mojo-productions.gr.#1